Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull TerrierHöjd: 14-16 tum
Vikt: 24-38 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Svart, vit, fawn, tan, lever, brindle, röd eller kombinationer av dessa färger
Lämplig för: Familjer eller individer som letar efter en lojal sällskapshund
Temperament: Kärleksfulla, lojala och söta hundar med rykte om att älska barn

Uppfödd ursprungligen på 1800-talet från gammaldags Bulldog och den nu utdöda engelska vita terriern, Staffordshire Bull Terrier är en medelstor korthårig terrier som är en av flera bull- och terrierraser som kan spåra sin historia tillbaka till de engelska blodsporterna bull-baiting, bear-baiting, och hundfighting.

Efter att dessa aktiviteter förbjöds i England 1835 och attityden till hundkamper förändrades, förfinades Staffordshire Bull Terrier genom år av noggrann uppfödning för att vara familjens husdjur och sällskapshund som vi känner idag.

Rasen importerades först i USA på 1880-talet och har sedan dess blivit en pålitlig, modig och beslutsam följeslagare för tusentals amerikanska familjer.Avdelare 1

Staffordshire Bull Terrier-valpar - Innan du köper...

Staffordshire Bull Terrier valp

Bildkredit: Stewart Black, Flickr

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Staffordshire Bull Terrier är en ras som är erkänd av American Kennel Club (AKC). Sedan 1974 har Staffordshire Bull Terrier Club of America (SBTCA) varit den officiella AKC-moderklubben för rasen.

SBTCA upprätthåller en lista över registrerade uppfödare från hela landet, vilket är ett bra ställe att börja om du funderar på att köpa en ny Staffordshire Bull Terrier-valp.

Tyvärr, på grund av deras dåliga rykte och karaktären hos vissa av deras ägare, hittar alldeles för många Staffordshire Bull Terriers vägen till hundhem. Så om du är glad att adoptera en lite äldre hund kan du överväga att rädda en från ett härbärge.

Vad är priset på Staffordshire Bull Terrier-valpar?

Priset på en Staffordshire Bull Terrier-valp är till stor del beroende av föräldrarnas härstamning. Priserna börjar vanligtvis på cirka 1 500 $ och kan gå till 2 500 $ eller högre.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Staffordshire Bull Terrier

1. Staffordshire Bull Terrier är nära besläktad med American Staffordshire Terrier.

Efter deras ankomst till USA på 1880-talet utvecklade uppfödare en högre och tyngre version av hunden, som nu är känd som American Staffordshire Terrier, eller AmStaff. Båda raserna har sedan dess erkänts som individuella raser av American Kennel Club.

2. Staffordshire Bull Terriers har ett oförtjänt dåligt rykte.

Trots deras magra muskulösa utseende och kamphundsbakgrund är Staffordshire Bull Terries stora mjukisar i hjärtat som gör fantastiska familjehundar.

Tyvärr är en liten minoritet av ägarna attraherad av dem på grund av deras kampbakgrund och går ut ur deras sätt att misshandla sina hundar och förvandla dem till elaka, morrande och aggressiva djur. I sanning kan alla hundar som misshandlas bli aggressiva, och tyvärr har minoriteten av människor gett denna ras ett helt oförtjänt dåligt rykte som en aggressiv hund.

3. Staffordshire Bull Terrier erkändes inte i USA förrän 1974.

Trots att den har varit i landet sedan 1880-talet erkändes Staffordshire Bull Terrier inte som en ras av American Kennel Club förrän 1974. Även i deras hemland var det inte förrän på 1930-talet som UK Kennel Club accepterade dem som en registrerad ras.

Staffordshire Bull Terrier plats

Bildkredit: I_Love_Bull_Terriers, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terriers är tuffa, starka hundar som har en tillgiven och kärleksfull natur. De är välkända för sin kärlek till människor, och de är pålitliga, vänliga och toleranta följeslagare som är helt pålitliga.

Staffordshire Bull Terriers är intelligenta hundar, men de är också fritänkare som ibland kan vara lite envisa. Detta har gett dem ett litet rykte om att de gillar att göra saker på sitt eget sätt, och på grund av detta behöver de en fast, tålmodig och konsekvent utbildning.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Staffordshire Bull Terrier är ett fantastiskt familjedjur. De är tålmodiga och toleranta hundar som älskar att vara runt människor och är underbara med barn i alla åldrar.

Staffordshire Bull Terriers gillar inget hellre än att umgås med sin familj, och det betyder att de kommer att vara vid din sida hela dagen, oavsett om du tittar på TV i soffan, är ute på en promenad eller en joggingtur eller springer ärenden i bilen.

Rasen är lämplig för lägenhetsboende förutsatt att de kommer ut varje dag för lite träning. Däremot kommer de generellt sett att ha det bättre i ett hus som hartillgång till en stor säker gårddär de kan springa runt och leka.

Staffordshire Bull Terriers är ganska skyddande mot familjemedlemmar. Men de är inte alltför bekymrade över egendom och kommer att vara mer benägna att bli vän med någon som bryter sig in i ditt hus än att hindra dem från att ge sig av med din nya storbilds-tv.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tyvärr finns det inget enkelt svar på denna fråga när det kommer till Staffies.

Om de är ordentligt socialiserade och uppfostrade med andra djur, kommer många Staffordshire Bull Terriers att vara okej att bo med andra husdjur i huset. Det finns dock ett stort antal Staffies som oavsett ansträngningen du gör för att umgås dem, aldrig kommer att vara bra med andra djur.

Som sådan, om du funderar på att skaffa en av dessa hundar, bör du vara beredd på att du kan behöva bo i ett enda djurhem.

Två Staffordshire Bull Terrier på gatorna

Bildkredit: Ravi Kotecha, Flickr

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Staffordshire Bull Terrier

Mat & Diet Krav🦴

Enligt American Kennel Club mår Staffordshire Bull Terriers bäst när de utfodras med högkvalitativt hundfoder som är lämpligt för deras ålder. Detta kan antingen vara i form av ett kommersiellt tillverkat hundfoder eller i en veterinärövervakad matplan i hemmet.

Men eftersom rasen tenderar att lätt gå upp i vikt, krävs noggrann hantering av deras utfodring för att hålla dem i form och friska.

Staffordshire Bull Terriers bör aldrig matas fritt, eftersom de helt enkelt kommer att fortsätta äta tills all mat är borta, så vi rekommenderar att du matar dem två gånger om dagen med uppmätta mängder av ditt valda hundfoder. Hälften av deras dagliga födointag bör ges till dem på morgonen och den andra hälften till dem på natten.

Övning

Staffies är till sin natur en energisk ras, och de bör få minst 45-60 minuters rejäl träning varje dag. Vanligtvis är en bra långpromenad på morgonen eller eftermiddagen allt som krävs för att hålla dem i form. Att ha en stor säker gård där de kan springa omkring och leka hjälper också.

De är också ganska benägna att bli lata soffpotatisar, så även om de inte kommer att klaga om du inte ger dem den nödvändiga träningen varje dag, kommer du att göra dem en björntjänst i det långa loppet, eftersom brist på motion i slutändan kommer att påverka deras hälsa och kan påverka deras livslängd negativt.

När du planerar sin träning måste du tänka på detStaffies är inte stora fans av värmen. Så om du bor i ett varmt klimat är det viktigt att hålla dem inne under de varmaste delarna av dagen och ta ut dem tidigt på morgonen eller efter att solen gått ner.

Träning

På grund av deras oberoende natur kan det vara lite knepigt att träna en Staffordshire Bull Terrier. Men nyckeln till framgång ligger i att komma ihåg att de är intelligenta hundar som gillar att göra mentalt stimulerande saker, och de älskar att behaga.

När du tränar en Staffordshire Bull Terrier bör du försöka hålla träningspassen korta och intressanta, och du bör även lägga till mycket lektid och godsaker. Dessa hundar kommer snabbt att inse att att göra det du ber dem om både kommer att göra dig glad och resultera i att de får uppmärksamhet eller en välsmakande behandling, och från den punkten, så länge du kan hålla deras uppmärksamhet, bör du inte ha några problem.

Svart Staffordshire Bull Terrier

Bildkredit: Darren Flinders, Flickr

Grooming✂️

Staffies har en kort, slät päls som är lätt att underhålla. De tappar inte mycket under året, och som sådana klarar de sig med en snabb borste en gång i veckan och bad när de behöver det.

De kommer att behöva klippa sina naglar då och då och bör också få sina tänder borstade varje vecka med hundtandkräm för att förhindra tandstensuppbyggnad och dålig andedräkt från bakterier. Eftersom Staffordshire Bull Terriers kan vara benägna att få öroninfektioner är det också viktigt att du kontrollerar deras öron regelbundet för att säkerställa att de är rena och fria från rodnad och inflammation.

Det är generellt sett en bra idé att få din hund att använda trimningsprocessen medan den är ung. Även hundar som är lika tålmodiga som Staffies kan bli irriterade på att folk borstar dem, leker med tårna eller allmänt kontrollerar dem. Genom att göra detta regelbundet kommer ditt husdjur att acceptera processen som vanligt, och när de är äldre och starkare kommer du att upptäcka att både skötsel och veterinärkontroller är betydligt lättare om din hund gärna låter dig kontrollera dem.

Hälsoförhållanden

Staffordshire Bull Terriers är i allmänhet ganska friska hundar, och förutsatt att de är väl omhändertagna bör de gå igenom livet utan alltför många problem.

Som med de flesta raser är Staffies predisponerade för genetiska hälsokomplikationer. Men genom ansvarsfulla avelsmetoder, hälsoscreening och DNA-tester kan dessa nu till stor del undvikas.

Naturligtvis, om du har några farhågor om din hunds hälsa eller de tillstånd den kan drabbas av, är den bästa personen att prata med din lokala veterinär. Hälsotillstånd som kan påverka Staffordshire Bull Terriers inkluderar:

Mindre förhållanden
  • Fetma
  • Ögoninfektioner
  • Öroninfektioner
  • Demodectic många
Allvarliga förhållanden
  • Armbågs- och höftdysplasi
  • Patellaluxation
  • Anomalier i ögat
  • Ärftlig juvenil grå starr
  • Ihållande hyperplastisk primär glaskropp
  • Posterior polär subkapsulär grå starr

Avdelare 5

Man vs Kvinna

När det kommer till val av valp är det många som inte är överdrivet bekymrade över om de skaffar en han- eller honhund, utan väljer istället att basera sitt val på personligheten hos de enskilda hundarna i kullen snarare än deras kön.

Detta är generellt sett ingen dålig idé, eftersom det kan finnas beteendeskillnader mellan han- och honhundar, men dessa kan till stor del, om inte helt, elimineras genom att kastrera eller kastrera din hund innan de blir könsmogna.

Men när det kommer till Staffordshire Bull Terrier kan det vara en avsevärd skillnad mellan storleken och styrkan på vuxna han- och honhundar. Som sådan kan det löna sig att ta hänsyn till din egen styrka och förmåga att adekvat kontrollera en stark och självständig hund när du är ute och går offentligt. Om du till exempel är äldre, kroniskt sjuk eller lättbyggd kan det vara bättre att välja en honhund framför en hane.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Staffordshire Bull Terriers har ett dåligt och i stort sett oförtjänt rykte som aggressiva och farliga hundar, när det i själva verket är det motsatta. Dessa hundar avgudar människor, älskar att spendera tid med sin familj, är tillgivna, helt pålitliga och bra med barn och ser tuffare ut än de egentligen är.

De är fantastiska familjehusdjur eller sällskapsdjur, är lämpliga för lägenhets- och stadsliv och är en relativt lättskött hund.


Utvald bild: Melounix, Shutterstock

Innehåll