WeimaranerHöjd: 23-26 tum
Vikt: 55-90 pund
Livslängd: 11-14 år
Färger: Grå eller silver med en vit fläck
Lämplig för: Aktiva familjer med mycket tid, de som letar efter en jägare eller sällskap
Temperament: Lojal, kärleksfull, intelligent, sällskaplig, energisk

Weimaraner är en av de mest distinkta raserna tack vare sin silverfärg. Med smeknamnet det grå spöket har han massor av energi, kommer att äta sin egen kroppsvikt om det tillåts, och han kommer att bilda ett mycket nära band med sina ägare. Han är alltid redo att leka, är ivrig att behaga, men han mår inte bra när han lämnas ensam, och separationsångest kan leda till överdrivet skällande, destruktivt beteende och en tendens att försöka fly.

Om du har mycket tid att ägna åt träning och umgänge, kommer Weimaraner att göra en utmärkt följeslagare . Om du gillar att gå eller vandra, eller bara gå ut i det fria, kommer han att uppskatta alla dessa aktiviteter.

Weimaraner har vissa hälsoproblem. Han är benägen att få uppblåsthet och matsmältningsproblem, särskilt om han stjäl mat som är för rik för magen. Han kan också drabbas av ledproblem, särskilt när han åldras, men du kan fortfarande förvänta dig en anständig livslängd från denna graciösa, vackra ras.Weimaraner är inte den bästa hunden för en förstagångsägare, eftersom dålig träning och dålig socialisering kan leda till beteendeproblem, men vältränade Weims är framstående, artiga och väluppfostrade familjemedlemmar.

Avdelare 1

Weimaraner-valpar – innan du köper...

weimaraner valp

Bild: Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Weimaraner-valpar?

Weimaraner ärhögt uppskattadav jägare och familjer. De är också populära som utställningshundar, och beroende på dina krav betyder det att du kan behöva betala en premie för ett bra exempel på denna ras. Om du inte bryr dig om medlemskap i kennelklubben eller avelsarv kan du få en Weim-valp för cirka 800 $. Om du letar efter en valp med avelsrättigheter, eller en som anses vara utställningskvalitet, kan du förvänta dig att betala allt från 000 till 500 eller mer.

Välj en ansedd uppfödare som är känd för att erbjuda högkvalitativa exempel på Weimaraner. Gå med i rasklubbar eller ägarklubbar, fråga runt och gör din egen forskning för att fastställa kvaliteten på uppfödaren. Populariteten för den här typen av jakthund gör att det finns gott om uppfödare där ute, men det betyder också att det finns en hel del ansedda uppfödare med avelsföräldrar av låg kvalitet och undermåliga avelsförhållanden.

En dåligt tränad Weimaraner som inte får den uppmärksamhet eller träning den kräver kan bli högljudd och kan uppvisa vissa beteendeproblem. Som sådan hamnar vissa av denna ras i skyddsrum. Det kan vara svårt att träna en jakthund som inte redan har fått bra träning, så du bör bara överväga denna väg om du är säker på din hundträningsförmåga.

Se alltid till att uppfödaren låter dig träffa valpens föräldrar. Om du också kan träffa syskon kommer detta att ge dig en uppfattning om det troliga temperamentet och de fysiska egenskaperna hos din hund.

Se också till att uppfödaren har fått förälderhundarna skannade och hälsokontrollerade. Detta innebär att föräldrarna inte kommer att drabbas av tillstånd som leddysplasi, och det ökar avsevärt chanserna att du får en välrundad och fysiskt frisk hund.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Weimaraner

1.Deras ögon ändrar färg med åldern.

Det finns flera distinkta egenskaper hos Weimaraner. Liksom deras vacker och slående grå päls , deras ögon anses vara mycket känslomässiga och uttrycksfulla, men visste du att de förändras när hunden åldras? Som valp har denna ras ljusblåa, genomträngande ögon. När de blir äldre ändras färgen till antingen bärnsten eller en blågrå färg. Denna förändring inträffar vanligtvis vid ungefär sex månaders ålder.

två.Weimaraner har ett otroligt luktsinne.

Weimaraner är en nära släkting till blodhunden, så det är kanske lite överraskande att de har ett svindlande luktsinne. De föddes upp som jakthundar, och deras luktsinne kom väl till pass för att de lättare kunde spåra sitt byte. Rasens användning förändrades från att jaga djur som rådjur och björn till att spåra fåglar, och dess luktsinne var lika viktigt. De används fortfarande för detta ändamål idag och de deltar regelbundet i och dominerar spårtävlingar.

Ägare skämtar om att det inte är en rättvis tävling eftersom rasen har ett så kraftfullt luktsinne. Om du äger en av denna ras, var beredd att hitta honom med näsan i luften eller stadigt planterad på marken när han följer ett spår. Vanligtvis slutar leden med en köttig bit, eftersom en annan del av Weimaraner som anses vara mycket akut är magen – det här är en ras som älskar att äta, och du måste se till att de inte lägger på sig för mycket i vikt.

3.Weimaraner behöver motion!

Detta är inte bara ett faktum; det är slagordet för Weimaraner Club of America. Det grå spöket är känt för att trava mil i sträck, och de är en populär ras bland både maratonlöpare och uthållighetsidrottare. De är byggda för uthållighet, de kan hoppa otroliga höjder och de kan äta mer än tillräckligt för att säkerställa att de har styrkan och energin att fortsätta. Trots dessa otroliga energinivåer är Weimaraner också känd för att ha en mycket effektiv avstängningsknapp.

När de har fått tillräckligt med motion och åker tillbaka hem för dagen, kommer de gärna att ligga framför brasan, dela soffan med dig eller försöka sitta i ditt knä för lite uppmärksamhet. Din Weimaraner kommer att vårda varje minut han kan tillbringa med dig, oavsett om det är att sitta i vardagsrummet eller springa över åkrarna.

Bildkredit: Pixabay

Avdelare 5

Weimaraners temperament och intelligens

Weimaraner är en mycket effektiv jakthund. Han är alert och när han väl jagar är han mycket målmedveten och hängiven att fånga sitt byte. Trots detta är han otroligt hängiven sin husse, och detta spelar en betydande roll i hundens liv, såväl som ditt. Han kan vara ganska känslig, och om du inte uppmärksammar honom tillräckligt kan han tro att han har gjort något fel.

Han kommer också att drabbas av separationsångest om han lämnas ensam för länge. Detta visar sig i form av tuggande och destruktivt beteende, och om du har grannar är det troligt att de kommer att informera dig om hans skällande och ylande tendenser. Hans benägenhet att vokalisera gör att han inte anses lämplig för livet i lägenhet, medan hans separationsångest gör att han inte passar familjer som jobbar hela dagarna.

Weimaraner anses vara en av de mest intelligenta hundraserna, vilket är bra för träning, men betyder också att han måste ha en positiv kanal för sin intelligens. Om du misslyckas med att lära honom vad som är rätt och fel, kommer han att göra antaganden och han kommer att fatta sina egna beslut om vad han bör och inte bör göra.

Är dessa hundar bra för familjer?

Weimaraner är en utmärkt familjekamrat i många avseenden. Han kommer att knytas nära till alla familjemedlemmar, även om han vanligtvis kommer att föredra de som matar honom eller leker med honom regelbundet. Han kommer att blandas väl med barn, särskilt de som är gamla nog att kasta en boll för honom att jaga, även om du kommer att vilja hålla dem åtskilda vid måltiderna. Räkna med att komma hem och hitta din Weimaraner sovande på din son eller dotter, och vice versa, eftersom de sannolikt kommer att utveckla ett starkt band och vara väldigt bekväma med varandra.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Weimaranern kan ha nytta av att ha en annan hund runt huset. Det kan hindra honom från att känna sig isolerad och kan hindra honom från att visa separationsångest och destruktivt beteende. Men även om de flesta Weims kommer överens med andra hundar, bör du ta varje introduktion långsamt och lugnt, och det är alltid lättare att introducera en hund för en annan hundkamrat när de är unga.

Det är viktigt att komma ihåg att Weimaraner har ett starkt jaktarv. Som sådan är det instinktivt för honom att jaga små djur. Detta kan inkludera små hundraser och inkluderar ofta katter. Återigen, tidig introduktion och socialisering kan hjälpa, men det är en naturlig instinkt så det kan vara mycket svårt att övervinna. Lyckligtvis, om din Weim accepterar katter och andra djur, kommer han att bilda ett starkt och jämnt skyddande band med djuret ... tills de försöker äta hans mat.

Weimaraner

Bildkredit: DragoNika, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Weimaraner:

Weim kan vara ett fantastiskt husdjur, men du bör överväga följande faktorer innan du accepterar ett i din familj.

Mat & Diet Krav

Weimaranern är känd för flera saker. Han har en vacker päls och fantastiska ögon, en kunglig hållning och energinivåer som är praktiskt taget oöverträffade av någon annan ras. Han binder också mycket nära till sina människor, har en tendens att skälla och är träningsbar. En annan sak han är känd för är hans glupska aptit. Ägare berättar att han kommer att äta allt i sin skål innan han går vidare för att äta sin skål. Hans skarpa instinkter och hans tysta jaktkunskaper gör att du lätt kan sluta med en saknad grillmiddag om du inte håller ett noga öga. Tyvärr har Weim också en känslig mage. Han är benägen att bli svullen och rik mat gör att din hund snabbt kan tömma ett rum tack vare lukten.

Han kommer att äta ungefär tre koppar torrfoder om dagen , och detta bör ges i två eller tre måltider. Denna renrasiga är benägen att gå upp i vikt, så du bör noggrant mäta maten du ger och försöka undvika att ge godbitar och människomat – oavsett hur mycket han begär.

Övning

Du bör inte äga en Weimaraner om du inte är beredd att erbjuda honom massor av träning på en regelbunden basis. Detta är en ras som snabbt kommer att försämras, både fysiskt och mentalt, om han inte får sin dagliga träning. Även en enda missad promenad kan leda till destruktivt beteende. Räkna med att ta honom på två promenader om dagen och försöka hitta ett sätt att släppa honom från kopplet på ett säkert sätt så att han kan springa runt och trava långa sträckor. Med det sagt, kom ihåg att han har en hög bytesdrift och han kommer instinktivt att jaga och försöka döda vilket litet djur som helst. Detta inkluderar inte bara katter utan kan inkludera grodor och andra vilda djur. Faktum är att deras bytesinstinkt är så hög att de mycket väl kan jaga joggare och cyklister, bara för jaktens skoj.

Weimaraner älskar smidighet och de lär sig snabbt. De presterar också mycket bra i doftbaserade aktiviteter, delvis tack vare deras ständiga längtan efter mat.

Träning

Weimaraner är en intelligent ras, och på grund av hans hängivenhet för sina människor har rasen en konstant önskan att behaga. Detta kan göra träningen lätt, men det betyder också att om du misslyckas med att ge din Weim riktning i sin träning, kommer han att göra upp reglerna allt eftersom. Utan ordentlig träning kommer han att utveckla dåliga vanor som är mycket svåra att bryta.

Vi råder alltid hundägare att umgås med valpar från ung ålder. Det vänjer dem vid att träffa nya människor och andra hundar, och det är till nytta för dem senare i livet. Med Weimaraners rekommenderas det starkt att du hänger med i denna socialisering under hela deras liv. Så fort du slutar kan de bli försiktiga med människor de inte känner.

weimaraner valp närbild

Bild: Pickpik

Grooming ✂️

Weimaraner är mycket lättskötta. Vatten och lera rinner bokstavligen av deras päls, vilket är tur eftersom de har en tendens att försöka maskera sin naturliga lukt när de jagar, och de gör detta genom att rulla runt i illaluktande material inklusive rävbajs. Använd en borste och borsta honom varje vecka. Även om de har kort hår , kommer Weim att fälla, och borstning hjälper till att ta bort all smuts och skräp samt hårstrån.

Du bör undvika att bada hundar om det inte är absolut nödvändigt eftersom det kan tömma den naturliga oljan i pälsen som skyddar dem.

Weimaranerns klor sitter ovanpå deras fötter, och de bör aldrig tillåtas växa tillräckligt långa för att vidröra golvet. Det betyder att din hund kommer att behöva klippa naglar regelbundet. Det är bäst att börja med detta när de är unga och kommer in i en vanlig rutin. Detta kommer att bidra till att se till att de är mindre oroliga när det är dags att trimma igen och det betyder att du kommer att vara välövad i konsten att klippa nagel från Weimaraner.

Borsta din hunds tänder två eller tre gånger i veckan för att skydda tänderna och tandköttet, och kontrollera om det finns kvalster och smuts i öronen.

Hälsa och villkor

Även om Weimaraner anses vara en tålig ras, tenderar hans atleticism att betyda att han är utsatt för fysiska olyckor och skador. Hans kärlek till mat gör att han mycket väl kan få en bränd näsa eller tass då och då också. Utöver detta bör du leta efter tecken och symtom på följande åkommor:

Mindre förhållanden

  • Distichiasis
  • Faktor XI-brist
Allvarliga förhållanden
  • Leddysplasi
  • Svälla
  • Von Willebrands sjukdom

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Weimaranerhanen blir lite högre och tjockare än Weimaranerhonan. Hanhundar tenderar att vara gladare och ge mycket tillgivenhet. De distraheras också lättare och kan vara väldigt lekfulla. Kvinnliga Weimaraner tenderar att vara mer självständiga.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Weimaraner är en mycket populär ras, åtminstone delvis tack vare hans svindlande vackra utseende. Han har en grå päls och ögon som ändrar färg. Han har också energinivåer som är oöverträffade av de flesta andra raser och är intelligent nog att lära sig nästan vad som helst, men med en streak som betyder att han vill veta vad han kommer att få i utbyte för att följa dina kommandon. Han kommer snabbt att bli ett välkommet tillskott till din familj, men han kommer att drabbas av separationsångest, och han är absolut en hushund och kommer inte att klara sig bra om han förväntas leva utomhus eller sova i en kennel.

Weimaranern är bäst lämpad för dem som har mycket kärlek och tid att ge sin nya hund, samt en mycket aktiv livsstil eller viljan att utveckla en. Du måste vara konsekvent med din träning, konsekvent med din träning och konsekvent med din uppmärksamhet på din nya Weim. Men om du är villig att anstränga dig kommer du att skörda många belöningar från en kärleksfull, omtänksam och hängiven hund.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll