Whippet

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-22 tum
Vikt: 25-40 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Vit, svart, grå, brun, brun, silver, fawn
Lämplig för: Familjer utan andra husdjur, individer, lägenhetsbor
Temperament: Värdig, mild, tyst, kärleksfull, avslappnad, lugnStrömlinjeformad och smidig, Whippet är en snabbgående jägare det är tillräckligt snabbt för att överträffa listiga byten som kaniner och annat småvilt. De ser ut som miniatyr- och vinthundar och rör sig lika snabbt. Detta hjälper dem att bli toppkonkurrenter i många hundsporter som agility, rally, lure coursing, flyball och till och med lydnad.

Du kanske förväntar dig att en så snabb hund har hög energi, men Whippets är faktiskt ganska lugna och reserverade. De är vänliga och kärleksfulla, vilket gör dem till utmärkta följeslagare. Dessutom är de energisnåla nog att göra bra husdjur i lägenheten, särskilt eftersom de sällan skäller, om någonsin. Men detta betyder också att de inte är bra vakthundar.

Se till att inte lämna din Whippet hemma ensam för länge. De är otroligt tillgivna följeslagare och de vill inte vara borta från sitt folk. De är benägna att få separationsångest och kan utveckla destruktiva beteenden om du lämnar dem ensamma under långa perioder.Avdelare 1Whippet-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Whippets George & Daisy (@whippets_george_daisy)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Whippet-valpar?

När det gäller renrasiga hundar är Whippet-valpar inte för dyra. De kan vara lite kostsamma för en hund av utställningskvalitet med beprövade blodlinjer, menen standard Whippet borde kostadu ca 0-00. Om du letar efter en förstklassig Whippet, kommer du förmodligen att betala 000 eller mer.

Alla dessa priser är för Whippets från en uppfödare. Du måste göra lite forskning för att hitta rätt uppfödare, för att säkerställa att de är väl respekterade och föder upp sina valpar under bra förhållanden. En bra uppfödare kommer också att ta hand om hundarna de föder upp och se till att de endast använder friska och starka kandidater som ger liknande avkommor.

Om du vill spara lite pengar kan du försöka leta efter en Whippet att adoptera. Whippets hamnar delvis ofta på lokala härbärgen, så med lite letande kommer du sannolikt att hitta en Whippet i behov av en ny familj.

Adoption kostar i allmänhet cirka 300 USD, så det är ett mer ekonomiskt val på långa vägar. Dessutom kommer du att ge en underbar Whippet-valp en möjlighet att leva ett fantastiskt liv.

Avdelare 83 föga kända fakta om whippets

1.Deras smeknamn är Poor Man's Greyhound

Om du såg en Whippet och inte visste vad det var, skulle du bli förlåten för att du trodde att den var en liten vinthund . De ser så lika ut som den ikoniska racerhunden att Whippeten fick smeknamnet den fattiga mannens vinthund.

Men likheterna stannar inte vid utseendet. Precis som vinthunden är Whippet en otroligt snabb och smidig hund. De utmärker sig i hundsporter och används fortfarande även för jakt där deras otroliga snabbhet och smidighet används för att jaga och fånga småvilt.

två.De kommer att jaga precis vad som helst

Uppfödda för att vara jägare är det vettigt för Whippets att jaga små varelser. Men den här rasen kommer att jaga mer än så; de kommer att jaga i stort sett vad som helst. När det upptäcktes att de skulle jaga en röd trasa började folk tävla med Whippets för underhållning!

3.De har varit kända för att döda katter

Jakt är så djupt inbäddat i Whippetens gener att de fortfarande har en mycket stark bytesdrift idag. Den är så stark att de har varit kända för att döda katter som bor i deras hushåll. De verkar kunna komma överens med andra hundar, men katter initierar sin bytesdrift och det är inte vackert när det händer. Om du har katter är det bättre att välja en annan ras.

whippet

Bildkredit: Christian Burton, Pixabay

Temperament & Intelligence of the Whippet

Även om den är snabb och smidig under jakt, är Whippet en lugn och avslappnad hund. Denna ras är tyst och reserverad, skäller sällan eller gör mycket uppståndelse. De är också väldigt milda och tillgivna mot sin familj.

Å andra sidan älskar de att jaga saker och kommer att springa efter nästan allt som rör sig. Tyvärr kan de jaga byten i flera kilometer, så om din börjar jaga kan du ha svårt att komma ikapp!

Eftersom de är så lugna och tysta är Whippets väl lämpade för lägenheter. De kräver inte för mycket utrymme, förutsatt att du ger dig tillräckligt med motion varje dag.

Är dessa hundar bra för familjer

Whippets är lugn och inte alltför upphetsad och är bra följeslagare för hela familjer. De är bra med barn som de tenderar att knyta an till. Men de är inte lämpliga som utomhushundar. De vill vara kvar inne med familjen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Om du redan har andra husdjur är en Whippet kanske inte det bästa valet av hund för dig. De har en mycket hög bytesdrift som kan få dem att attackera andra djur i hushållet. Även om de har varit kända för att i allmänhet komma överens med hundar, klarar de sig vanligtvis inte bra med katter även med socialisering.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en whippet:

Mat & Diet Krav

Whippets är små till medelstora hundar och de kräver inte för mycket mat. De klarar sig bra på torrfoder för hundar av hög kvalitet. Vanligtvis äter en Whippet mellan 1-1,5 koppar torrfoder på en dag. Du kan dela upp detta i två matningar; en gång på morgonen och en gång på kvällen.

läggande whippet

Bildkredit: Pxfuel

Träning

Även om whippets inte är en alltför energisk ras, behöver de fortfarande träna mycket, annars kan de bli destruktiva och missköta sig. För denna ras bör cirka 30-60 minuters träning varje dag vara bra. Det är ännu bättre om de har en trädgård de kan springa runt på för att frigöra all extra energi de kan ha, men det är inte nödvändigt.

Bli inte förvånad om din Whippets energistötar för träning eller lek är kortvariga. De har den energi de behöver för att jaga och fånga små djur, men de förbrukar i allmänhet inte för mycket energi efter denna första explosion.

Träning

Whippets är mycket intelligenta hundar med enbakgrund inom jakt. De är bra på att ta instruktioner och är smarta nog att lära sig alla kommandon.

Du kommer att upptäcka att dessa hundar utmärker sig i lydnadsträning, men de har lite av en självständig strimma. För att träna en Whippet behöver du en fast hand och förmodligen lite tidigare erfarenhet av hundträning.

Mer än bara lydnad, Whippets har visat sig vara vinnare i en mängd olika hundsporter. De lär sig snabbt och följer instruktionerna väl, vilket hjälper dem när de utövar dessa sporter. Men de har också smidiga, snabba kroppar som hjälper dem att spränga genom agilitybanor och mer i höga hastigheter.

Whippet-chew-bully-stick_Marcus-Gier_shutterstock

Bildkredit: Marcus Gier, Shutterstock

Grooming✂️

Även om de tappar en genomsnittlig mängd, behöver Whippet en mängd skötsel och underhåll under genomsnittet. De behöver knappt ens borstas eftersom pälsen är så kort.

För att den ska se glänsande och frisk ut, ge din Whippet en ordentlig gnidning med en fuktig sämskskinn. Bad bör endast göras när det är nödvändigt, vilket bör vara sällan eftersom deras päls är naturligt ganska luktfri.

Hälsa och villkor

Generellt sett är renrasiga hundar mottagliga för en hel del hälsoproblem. Men Whippet ansluter sig inte till denna regel. Sammantaget är det en mycket frisk ras, även om det finns några sällsynta tillstånd som ibland kan dyka upp, även om de inte är vanliga.

  • Von Willebrands sjukdom: Detta är en ärftlig blödningsstörning som är vanlig hos både hundar och människor. Det är en brist på ett protein som kallas von Willebrand-faktor som är nödvändigt för att blodet ska koagulera och stänga brutna blodkärl.
  • Dövhet : Dövhet kan förekomma i ett eller båda öronen. Det kan vara fullständig dövhet eller bara måttlig hörselnedsättning. Det är vanligast hos äldre hundar och tenderar att förvärras när hunden åldras.
  • Anestesikänslighet : Whippets är mycket känsliga för anestesi och andra liknande läkemedel. Men det är inte bara Whippets, det är alla sikthundar. En normal dos för andra hundar kan döda en Whippet av samma storlek. Detta beror delvis på de låga nivåerna av fett som denna ras bär på. Om din hund någonsin behöver opereras, se till att hitta en veterinär som förstår hur man arbetar med och doserar din whippet korrekt för att säkerställa att din hund inte blir offer för ett dödligt misstag.
Mindre förhållanden
  • Dövhet
  • Anestesikänslighet
Allvarliga förhållanden
  • Von Willebrands sjukdom

Avdelare 5Man vs Kvinna

Som med många hundraser finns det en anmärkningsvärd storleksskillnad mellan manliga och kvinnliga whippets. Hanar tenderar att vara tyngre och större än honor. Till skillnad från många andra hundraser är hanarna inte mer aggressiva än honorna.

Whippets hanar verkar vara lite mer lojala än honorna som ofta är mer viljestarka. De gillar också repetitiva lekar, vilket gör dem till ett utmärkt val för familjer med barn. Honorna är fortfarande hängivna sina ägare, de är bara lite mer självständiga.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Med utseende som gav dem smeknamnet för den fattiga mannens vinthund och en smidig kropp med liknande egenskaper,Whippet är en toppspelare inom hundsport, smidighet och till och med lydnad. De är väldigt träningsbara, intelligenta hundar, även om de ibland kan ha en självständig sida.

Den här rasen tränades för jakt och de har den fysiska förmågan och viljan att jaga små byten. De är inte bra för familjer med andra husdjur, särskilt katter. Men trots deras höga bytesdrift och korta skurar av hög energi, är whippets en relativt lugn ras som vanligtvis är ganska lågmäld och avslappnad.

Dessa hundar är fantastiska familjekamrater och klarar sig till och med bra i lägenheter. Även om de behöver ungefär en timmes motion varje dag, behöver de inte mycket utrymme att springa runt eftersom de inte är särskilt energiska hundar. De skäller inte mycket, en annan egenskap som hjälper till att göra dem väl lämpade för lägenhetsboende.


Utvald bildkredit: Pikist

Innehåll