15 belgiska hundraser: en översikt

Belgiens fascinerande historia ger en passande miljö för det mångsidiga urvalet av hundraser som har sitt ursprung i detta lilla europeiska land. En gång en del av regionen Gallien , nationen har fått sitt namn från Julius Caesar, med hänvisning till Belgae-folket som bor i norr. Dess population är mångsidig, vilket återspeglas i typerna av hundar och deras funktioner genom historien.Många raser fungerade som vallhundar i Ardennesskogens karga landskap. Vissa är väldigt lika i utseende och temperament. Det finns influenser från andra närliggande länder, inklusive Tyskland och Frankrike. Det har gett upphov till olika hundar för andra ändamål, som att jaga gnagare. Andra är mer som sällskapsdjur.

Vår samling inkluderar renrasiga hundar, tillsammans med några som är utdöda eller mycket sällsynta. Vi kommer också att utforska utbudet av hybrider som är lika älskvärda och tillgivna husdjur. Som du ser är uppställningen lika varierad som valparna själva.

Avdelare 1

1. Belgisk malinois

Belgisk Malinois valp

Bildkredit: Bästa hundfoto, ShutterstockDe belgisk malinois är allt affärer. Han är en överlägsen vallhund med ett välförtjänt rykte i denna roll. Han är en av de mer populära av de belgiska raserna på grund av sin tillgivna natur. Han är nära släkt med andra hundar i landet. Han sticker ut som en muskulös pooch, kapabel att göra allt som begärs av honom. Han har också intelligensen för att få det att hända.


2. Belgisk fårhund

Belgisk fårhund

Bildkredit: Three Dogs photography, Shutterstock

DeBelgisk fårhundtar sitt jobb på allvar. Det gör honom till en hårt arbetande pooch för att skydda flocken som också är misstänksam mot allt nytt i hans värld. Han liknar en Collie med sin smala nosparti och spetsiga öron. Liksom många europeiska raser tjänade han också flera viktiga roller under krigstid. Han är på många sätt den schweiziska armékniven av belgiska hundraser.


3. Belgiska Tervuren

Belgiska Tervuren

Bildkredit: Vera Reva, Shutterstock

DeBelgiska Tervurenskiljer sig från liknande raser på grund av pälsens färg och täthet. Han är en stilig hund. I Belgien går han under namnet Chien de Berger Belge, en nick till den nation som landet har fått sitt namn från. Hans elegans och hållning fångade den belgiska konstnärens blick, Alexandre Clarys , som förevigade denna pooch. Det är inte svårt att förstå varför han valde denna ras.


4. Bryssel Griffon

Bryssel griffon

Bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Du kan inte låta bli att lägga märke tillBryssel Griffon. Han är söt som en knapp med personligheten att matcha. Han var en råttfångare i sina tidiga dagar innan han fick populariteten att göra honom till en idealisk sällskapshund. Det hjälper verkligen när du har fångat tanken på kungligheter och popkultur . Rasen gick med i American Kennel Club (AKC) eliten i 1910 .


5. Belgisk mastiff

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @belgiantoller

De Belgisk mastiff är en utdöd ras från landet. Även känd som den belgiska draghunden, Federation Cynologique Internationale (FCI) känner inte längre igen denna vänliga och lojala hund. Entusiasterna fortsätter att försöka blåsa nytt liv i dess popularitet. Vi måste komma överens. Den här valpen är för älskvärd för att ignorera. Vi kan bara hoppas att han gör en enorm comeback för fler att njuta av.


6. Belgisk korthårig pekare

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Маша, Миа и Зефир (@mari_and_pointer_mia)

Belgian Shorthaired Pointer är en annan ras som har en osäker framtid. Som hans namn gäller är han en specialiserad jägare som uppmärksammar sina ägare på förekomsten av vilt genom att ta ut dem. Han har många av de egenskaper som definierar andra hundar som tjänar detta syfte. De är toleranta mot andra hundar eftersom de ofta arbetade i grupp. De har en skarp syn för att upptäcka sitt stenbrott också.


7. Belgiska Laekenois

Belgiska Laekenois

Bildkredit: Marry Kolesnik, Shutterstock

DeBelgiska Laekenoisär en annan av Belgiens vallningsraser. Han ser ut som en tjusig schäfer med liknande färg. Han är en smart hund som fungerar som budbärare under de två första världskrigen. Han är en tillgiven hund, känd för sin anpassningsförmåga. Han är en sällsynt ras i USA med utmärkelsen att bli en av de senaste som förtjänat American Kennel Clubs (AKC) status.


8. Blodhund

blodhund

Bildkredit: Degtyaryov Andrey, Shutterstock

De Blodhund är en exceptionell dofthund som ger honom förmågan att ta på sig jobb som få andra raser kan. Hans utseende motsäger hans användbarhet och förmågor. Man skulle kunna tro att han skulle tillbringa dagarna med att sova på verandan. Inte så med en hund så i samklang med sin värld på ett doftsätt. Han är en hund som behöver ett jobb. Rättsväsende har gärna förpliktat sig.


9. Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

Bildkredit: Tatyana Kuznetsova, Shutterstock

Även som valpar kan du inte låta bli att märka närvaron av en Bouvier des Flandres . Han fick sin start i livet som en boskapsskötare , vilket förklarar hans orädda attityd. Det är inte konstigt att Belgien och Frankrike båda vill göra anspråk på denna stiliga hund för sina egna. När arbetet för hundarna började avta tog den brittiska försvarsmakten ledningen och höll rasen vid liv.


10. Schipperke

Schipperke

Bildkredit: Welshea, Shutterstock

Den lilla men mäktigaSchipperkeär en havshund, som tjänar sin plats som jägare av gnagare på pråmar. Rasens namn betyder liten kapten på flamländska, en nick till hans prestation på jobbet. Han är en oberoende hund, en produkt av hans livsstil på vattnet. Som många små hundar är han också tuff och skulle också vakta skeppen när han var vid stranden.


11. Fjäril/Phalene

fjäril

Bildkredit: Fayzulin Serg, Shutterstock

De Fjäril och dess variant, Phalene, har en lång historia i Västeuropa som leksaksspaniels . Hunden är resultatet av många decennier av selektiv avel, varav en del belgare kan ta äran för den moderna versionen vi ser idag. En del av anledningen till entusiasmen för rasen är hans glada, lyckosamma personlighet. Han var en favorit bland de gamla mästarna och kungligheterna. Det är lätt att förstå varför.


12. Belgisk shepadoodle (belgisk herde x pudel)

Belgisk Shepadoodle

Bildkredit: Pxfuel

De Belgisk Shepadoodle för den belgiska herdens hårt arbetande natur med pudelns intelligens och vänlighet. Det är en vinnande kombination med en valp lätt att träna . Pudeln tämjer den belgiska herdens allvar för att göra en hund som är en lojal och tillgiven följeslagare.


13. Belusky (Belgisk Malinois x Siberian Husky)

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Frieda (@friedalicious_)

DeBeluskyär den typiska brukshunden. Den här hunden behöver ett jobb för att vara lycklig. Den belgiska Malinois tar med sig sina vallningsinstinkter till matchen, medan Siberian Husky ger sin energiska natur. Båda föräldraraserna är atletiska hundar med en skarp intelligens som gör dem lätta att träna. Belusky är en aktiv hund som älskar att leka .


14. Indiansk herde (belgisk fårhund x indianhund)

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kasa Alo (asakasa_alo)

BådeBelgisk fårhund och indianhundhar ett liknande utseende med en lång, tjock päls och smal nosparti. Båda är intelligenta hundar och ivriga att behaga. De är också brukshundar, vilket gör dem självständiga. Tidig socialisering och träning är absolut nödvändig för att bygga upp förtroende och det starka band som krävs för en bra relation mellan hund och husdjursägare.


15. Tyska malinois (belgisk malinois x schäfer)

tysk malinois

Bildkredit: Etc. Photography, Shutterstock

Detyska malinoisär en stilig hund med en tjock, grov päls. Den belgiska malinoisen är en självsäker hund som matchar schäferns orädda temperament. Båda föräldraraserna är pigga hundar som behöver mycket aktivitet för att hålla sig i form och glada. Den tyska Malinois större storlek och imponerande hållning gör honom till en utmärkt vakthund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Även om det är ett litet land, är belgiska stor på antalet enastående raser och hybrider som den tillför hundvärlden. Deras historia ger också valparna en dedikerad och lojal natur. Du kanske till och med upptäcker att de kommer att börja valla barnen – och dig! – om de ges en chans. De flesta är aktiva hundar som behöver mycket motion. De är också intelligenta och kommer att dra nytta av den extra speltiden.


Utvald bild: Ekaterina Brusnika, Shutterstock

Innehåll