belgisk malinoisHöjd: 22-26 tum
Vikt: 40-65 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Röd, mahogny, svart, brindle, grädde, grå, brun, lever, sobel
Lämplig för: Mycket aktiv livsstil, hem med gårdar, erfarna hundägare
Temperament: Intelligent, oberoende, extremt lojal, smidig, alert, reserverad kring främlingar

Den belgiska Malinois är en fantastisk renrasig hund som fostrats till flockdjur. Dessa hundar är otroligt lojala mot sina mästare och arbetar hårt för att hålla bandet med familjemedlemmar starkt och intakt. Belgiska malinois är mångsidiga till sin natur och är populära brukshundar i hela landet militär- och polis samhällen.

Belgiska Malinois är stolta och stabila i växten och är pigga hundar som är upp till 26 tum höga, vilket gör dem mycket effektiva skydd och vakt hundar hemma om de tränas ordentligt. Som sagt, dessa hundar är tillgivna och tålmodiga med familjemedlemmar. Så även hushåll med barn kan njuta av en vältränad belgisk malinois som är vältränad och konsekvent interagerad med.

Men varje familjemedlem skulle behöva träna och leda hunden för framgång inom ett hushåll. Belgiska malinois har en robust kroppsbyggnad med muskulös kroppsbyggnad som kan vara skrämmande i början, men dessa hundar är inte aggressiva på något sätt. De är nyfikna och engagerande, så människor som spenderar tid med dem bör vara beredda på en aktiv upplevelse.

Dessa hundar är vana vid att arbeta för sitt rum och kost, så de är inte glada när de sitter och väntar på att deras ägare ska komma hem från jobbet varje dag. Den belgiska Malinois behöver en ägare som är en ivrig jägare, campare, bonde, upptäcktsresande eller äventyrare i allmänhet. Är du nyfiken på att bli den stolta ägaren till en belgisk malinois? Det finns mycket att lära om dessa fantastiska hundar! Här är vad du behöver veta.

Avdelare 1

Belgiska malinoisvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av K9 (@police.dog)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Den belgiska malinoisen är en bedårande valp, men den här rasen växer till en vuxen hund som inte är helt knävänlig, även om dessa hundar gärna sover på en hundsäng medan du tittar på en film om de har haft en lång promenad eller äventyr i förväg . Med en vikt på upp till 65 pund, är denna ras inte ett husdjur eller arbetshund för svaga i hjärtat. Här är några fler saker du behöver veta om denna fina renrasiga hundras.

Den belgiska malinoisen är mycket energisk eftersom de är en brukshund som förväntar sig att ha något att göra under dagen. Men de är också lätta att träna på en mängd olika sätt, inklusive lydnad, smidighet, bevakning, vallning, sniffning och skydd.

Vad är priset på belgiska malinoisvalpar?

Belgiska malinois är ganska slående och tillför mycket till bordet som andra raser inte gör. De är smidiga, pigga, lojala och skyddande, vilket gör dem till en fantastisk all-around hund. Men de kräver också en hel del träning, tid och engagemang som ägare kan förvänta sig att spendera genom sin hunds liv. Du kan också förvänta dig att spendera tusentals dollar för att adoptera en belgisk malinois från en uppfödare.

Tyvärr är dessa hundar uppfödda och adopterade till många familjer som inte är beredda på allt engagemang som krävs för att ge adekvat vård. I sin tur överlämnas många belgiska malinois till räddningscentraler.

De goda nyheterna för dig som potentiell ägare av denna fantastiska ras är att du kanske kan adoptera denna ras från ett räddningscenter för en bråkdel av kosta som du skulle betala när du köper från en uppfödare. Hundar från skyddet är lika fantastiska som de som är uppfödda för försäljning. Kolla in följande adoptionsalternativ:

Tänk på att dessa räddningscenter uppdaterar sina webbplatser regelbundet, men de publicerar inte nödvändigtvis alla adopterbara malinois på sina webbplatser. Därför är det alltid en bra idé att kolla in regelbundet om du funderar på att adoptera istället för att köpa en belgisk malinoisvalp eller hund.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om belgisk malinois

1.De är en del av en elitgrupp.

Belgisk malinois är en av endast fyra typer av herdar i Belgien och Frankrike som är registrerade som Belgiska herdehundar . Dessa olika typer av herdar tros vara ursprungligen uppfödda från samma härstamning. Varje Chien De Berger Belge är uppfödd för att flocka djur och arbetar hårt hela dagen lång.

två.De har belgiska kusiner.

Den belgiska Malinois har en nära koppling till härstamningen av Belgisk fårhund och den Belgiska Tervuren . Dessa är välkända hundar runt om i världen som är vördade för sitt utmärkta temperament och arbetsmoral.

3.De är lika snälla som de är skyddande.

Dessa hundar är vördade runt om i världen som hårt arbetande hundar, men de har en kärleksfull och ombonad sida som bara ägare har nöjet att uppleva. Hemma kommer de att mysa i soffan eller sin säng medan du slappar. Men när det är dags att gå utomhus blir de pigga och aktiva när det gäller att skydda dig.

Belgisk malinois närbild

Bildkredit: rakun011, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den belgiska malinoisen

Belgiska malinois är vänliga, men de är också uppmärksamma och letar alltid efter förtroendebrott. De hänger gärna i huset på morgonen medan du läser din tidning, men de kommer att kräva en trevlig långpromenad senare. Dessa viljestarka hundar kan vara extremt destruktiva när deras behov inte tillgodoses.

Utan mycket träning och uppmärksamhet under dagen kan din Malinois förstöra dina möbler, kläder och andra viktiga föremål när du är borta från hemmet. Att hålla dessa hundar utomhus kan avskräcka dem från att förstöra saker inomhus, men det betyder inte att de kommer att vara glada och känna sig nöjda. Varje belgisk malinois förväntar sig daglig interaktion med sina ägare. Om de har det som de vill kommer de att tillbringa varje vaken (och till och med sova!) sekund med sin förste i befäl.

Den belgiska Malinois är självsäker, medveten och fullkomligt kapabel att försvara sin egendom och familjemedlemmar, oavsett om de är hemma eller när de är ute och reser. Främlingar bör alltid låta den här hunden lukta och lära känna dem innan de inleder ett kommunikativt förhållande med en sådan ras.

Både Träning och socialisering är avgörande för denna brukshund. Utan det ena eller det andra eller båda kan denna ras bli oregerlig och svår att hantera, vare sig den är ensam med dem eller när den tillbringar tid med andra människor och djur. Även om dessa hundar är kärleksfulla och omtänksamma när de tas väl om hand, kan de bli arga och busiga när de ignoreras.

Detta är en stark hund som inte alltid kan hanteras väl av små barn. De tenderar att ryckas med när de leker också, vilket gör dem till en fysisk fara för små barn även om de vanligtvis inte visar aggressivitet mot människor i alla åldrar. Varje blivande ägare bör vara medveten om denna rass kraft, oberoende och träningsförmåga innan man överväger om man ska adoptera en hund som denna ras.

Är dessa hundar bra för familjer?

Den belgiska Malinois föddes inte för att bli en del av en familjens dynamik . Men de föddes upp för att vara lojala mot sina ägare och för att skydda dem som de vet är viktiga. Så med rätt träning och dagligt engagemang kan dessa hundar vara lyckliga i en aktiv familjs liv. Men för det mesta är dessa hundar de lyckligaste när de arbetar med poliser, militär personal, jägare, bönder och till och med de som är skydd- och bevakningsentusiaster.

Om du inte är en erfaren hundägare som har en djup förståelse för vallningsraser, kanske detta inte är rätt hundras för din familj att adoptera. Om du gillar att vara utomhus, du vet mycket om hundar, och du letar efter en daglig äventyrskamrat, kan den belgiska Malinois vara det rätta alternativet för din livsstil.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

När den belgiska malinoisen är väl socialiserad och tränad har denna hund inga problem att komma överens med andra hundar. På grund av sin vallningsnatur kan de ha svårt att avstå från att jaga katter och andra djur som de anser vara bytesdjur. Om en ägare förväntar sig att deras belgiska malinois ska komma överens med sin katt, måste de introducera de två djuren för varandra medan valpen fortfarande är liten och ofarlig. Med övning och exponering bör hunden vänja sig vid att umgås med katten regelbundet.

Belgisk malinois som springer med boll

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en belgisk malinois

Det finns fortfarande mycket att veta innan man bestämmer sig för om man ska adoptera en av dessa hundar. Vad ska du mata dem? Hur mycket ska du träna dem? Vilken typ av skötsel kräver de? Fortsätt läsa för att lära dig svaren på dessa frågor och mer.

Mat & Diet Krav

Liksom alla hundraser i dagens värld borde belgiska malinois klara sig bra när de äter enkommersiell hundmat avhög kvalitet som är proteinrik och fri från konstgjorda färg- och smakämnen. Valpar bör äta en portion foder som är utformad speciellt för valpar av stora raser och sedan övergå till vuxenfoder vid cirka 12 månaders ålder.

Du kan förbereda hemlagad hundmat själv, men det är viktigt att rådgöra med en veterinär för att vara säker på att du inkluderar alla lämpliga näringsämnen för din belgiska Malinois behov. Godsaker kan användas för bindning och träning, men överanvändning kan leda till fetma och hälsoproblem. Överväg att använda hälsosam mänsklig mat som godsaker och snacks för att hantera din hunds vikt och träningstemperament.

Träning

Som vallhund behöver den belgiska malinoisen en hel del kraftfull motion dagligen. Att ta en lång promenad, spendera tid på gården samtidigt som han tränar träningsmanövrar och deltar i agilityträningsklasser är allt som en belgisk malinois kommer att uppskatta. Aktiviteter som camping och jakt ger också denna hund välbehövlig motion som kommer att hålla dem engagerade och nöjda med tiden.

Belgiska Malinois älskar att spela apport och jaga med andra hundar, så att ta dem till en hundpark efter omfattande umgänge kommer att ge dem utlopp för att vara lediga och göra saker som hundar älskar att göra. Utan ordentlig motion kan denna ras bli destruktiv och göra det stressigt att bo hemma för ägare. Dessa hundar bör aldrig lämnas ensamma hemma utan intensiv lek och aktivitet i förväg.

Belgiska Malinois Wet

Bildkredit: jotoya, Pixabay

Träning

Det är viktigt att träna en belgisk malinois så snart som möjligt efter att ha adopterat en för att säkerställa att deras jakt-, vallnings- och arbetsinstinkter hanteras på rätt sätt när de växer sig större. Lydnadsträning är den första typen av träning att ta itu med. Att lära sig att sitta, stanna och komma på kommando är avgörande för belgiska Malinois så att de vet vad som förväntas av dem.Dessa hundar trivs i en ordnad miljöt, och det är troligt att utan lydnadsträning kommer ingen social upplevelse att vara ordnad.

Förutom lydnadsträning klarar sig belgiska Malinois bra med agilityträning. Dessa hundar är snabba, beslutsamma och fokuserade, vilket gör dem till mästare på agilityfältet. Oavsett om det är för sport eller nöjes skull, genom att gå med i en agilityklubb i ditt område kommer din belgiska malinois att umgås, träna och stimulera deras naturliga arbetsinstinkter.

Om du letar efteren pålitlig vakthundsom kommer att hålla ditt hem och din egendom säkra när du inte är hemma, den belgiska Malinois är ett fantastiskt alternativ att överväga. De tar väl hand om skydds- och vaktträning och är inte naturligt aggressiva, så de blir sällan en fara för familjemedlemmar, vänner eller ens främlingar. Skydds- och vaktträning bör alltid göras med en professionell närvarande för att säkerställa att rätt taktik och svar används.

Grooming✂️

Medan den belgiska malinoisen har en kort päls, fäller de regelbundet under hela året. När det börjar bli varmt ute märker de flesta ägare kraftigare fällning. Därför måste din hund borstas några gånger i veckan för att pälsen ska vara blank och ditt hem fritt från lös päls.

Dessa hundar är byggda för att arbeta och leka utomhus, så deras päls gör ett bra jobb med att stöta bort vatten och smuts – badning borde inte vara nödvändigt. Eftersom belgiska malinois är så aktiva tenderar deras naglar att hålla sig naturligt trimmade. Men deras aktiva livsstil kan skapa öronproblem på grund av smuts, så det är viktigt att försiktigt rengöra öronen en gång i veckan eller så.

Tandhygien är också viktigt, speciellt om din belgiska malinois kommer att delta i vakt- och skyddsträning, eftersom de kommer att använda sina tänder och käkar ofta. Att borsta din hunds tänder eller ge den en tandbehandling ett par gånger i veckan bör säkerställa optimal tandhälsa allt eftersom.

Hälsoförhållanden

Den belgiska malinoisen är vanligtvis extremt frisk, men det finns några mindre problem som ägare bör känna till.

Mindre förhållanden
  • Pannus
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Grå starr
  • Allergier
Allvarliga förhållanden
  • Epilepsi
  • Progressiv retinal atrofi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Både manliga och kvinnliga belgiska malinois är starka, oberoende och lojala. Hanar tenderar att markera sitt territorium, även inuti, om de inte har kastrerats. Vissa ägare tycker att deras honhundar är mer självständiga än sina hanar. Men många ägare tycker att både honor och hanar är lika lojala och familjevänliga som den andra. Som alla levande varelser har alla belgiska malinois sina egna unika personligheter och egenheter, och du kan inte förutsäga hur de kommer att agera när de åldras enbart baserat på deras kön.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

De belgisk malinois är en stark, pålitlig brukshund som älskar en aktiv livsstil och ett jobb att göra. Detta är inte vilket husdjur som helst. Faktum är att belgiska malinois behöver utomhustid och äventyr varje dag för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Utan träning och aktiva uttag kan dessa hundar bli destruktiva och till och med farliga.

Dessa hundar skulle klara sig bra i gårdsmiljöer och med ägare som lever en mycket aktiv livsstil. Friluftsäventyr varje helg, flera vandringsturer i veckan och timmar av agility eller skyddsträning bör prioriteras för ägare av denna magnifika renrasiga hund. Ägare bör också vara beredda att ge sin hund ett jobb att göra dagligen, oavsett om det är att vakta, dra stockar eller ge terapi till patienter på det lokala sjukhuset.

Har du någon erfarenhet av brukshundar som den belgiska malinoisen? Vad är dina tankar om att ha en brukshund som husdjur? Berätta för oss om dina erfarenheter och åsikter i kommentarsfältet nedan!


Utvald bildkredit: Bästa hundfoto, Shutterstock

Innehåll