Afengriffon (Affenpinscher & Bryssel Griffon Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 7-11 tum
Vikt: 7-12 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Vit, silver, röd, grå, svart
Lämplig för: Par, lägenhetsbor, familjer med äldre barn
Temperament: Intelligent, listig, hängiven, tillgivenEn spunky, speciell och liten hybridhundras, Afengriffon skapades genom att föda upp den Affenpinscher och denBryssel Griffon. Fluffiga små pälsbollar, denna lilla hund är väl lämpad för alla typer av hemmiljö, inklusive små urbana lägenheter och vidsträckta förortshus. Anses vara en allergivänlig designerhund, Afengriffon är det perfekta husdjuret för par eller familjer med äldre barn.Om du är på jakt efter en fantastisk liten hund med en stor personlighet kan Afengriffon vara rätt för dig. Låt oss utforska allt du behöver veta om denna unika hybridras.
Avdelare 1

Afengriffon-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ralph (@rascal.ralph)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Med hans bedårande ansikte och fluffiga kropp kan du känna behovet av att ösa upp en Afengriffon-valp och ta hem honom direkt. Men när du köper en ny hund är det viktigt att köpa valpen från en högkvalitativ, ansedd uppfödare.

Med ökande popularitet och ökad efterfrågan pådesignerhundar, USA ser också en ökning av antalet bakgårdsuppfödare och valpbruksverksamhet. Dessa kommersiella avelsanläggningar är bara ute efter att tjäna pengar och kan bry sig mindre om hälsan och lyckan hos de hundar de föder upp.

Medan en Afengriffon-valp från en bakgårdsuppfödare eller valpfabrik kommer med en extremt överkomlig prislapp, kan den också plågas av många hälso- och beteendeproblem. Från att ha kvalster och skabb till att vara mataggressiva, hundar från uppfödare av låg kvalitet kan komma med en myriad av problem. Det är därför det alltid är bäst att köpa en hund från en ansedd och ansvarsfull uppfödare.

Några steg som du kan vidta för att säkerställa att du köper en valp från en bra uppfödare är att fråga pålitliga vänner eller familjemedlemmar om remisser, fråga din lokala veterinär, trimnare eller tränare om deras rekommendationer och att besöka hundutställningar i din område och prata med hundägarna där.

Att köpa en Afengriffon-valp från en förstklassig uppfödare är inte det enda du behöver tänka på innan du tar hem en hund. Du måste också valpsäkra ditt utrymme och ditt schema.

Detta inkluderar:

  • Skapa en avsedd del av ditt hem som är speciellt avsedd för din nya ankomst.
  • Ett organiserat schema som låter dig gå, träna och knyta an till din Afengriffon-valp.
  • All valputrustning du behöver, inklusive en låda, sängkläder, leksaker, mat och ett halsband och koppel.
  • Ett nätverk av yrkesverksamma inom husdjursvård, inklusive en veterinär, tränare, groomer och hundutövare, om det behövs.

Efter att alla dessa objekt är avmarkerade på din lista är du redo att välkomna din nya Afengriffon-valp till ditt hem med öppna armar.

Vad är priset på Afengriffon-valpar?

En Afengriffon-valp från en kvalitetsuppfödare kommer att ge dig mellan 0 och 0. Detta är dock bara prislappen för valpen. Du måste också räkna in alla tillbehör och andra kostnader för att säkerställa att din valp är glad och frisk.

Detta kommer att inkludera veterinärbesök, träningsklasser, grooming sessioner och all utrustning du behöver köpa i förväg.

Kom ihåg att en ny valp är ett stort engagemang av både tid och pengar. Kan din nuvarande livsstil och budget rymma en?
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Afengriffon

1.Ett udda namn

Din Afengriffons föräldraras, Affenpinscher, har verkligen ett mycket udda namn. Namnet översätts bokstavligen till pengaliknande hund på tyska. Detta beror på att rasens stora ögon och utskjutande underläpp ger den ett apliknande utseende.

två.De är i grunden belgiska kungligheter

Den andra föräldrarasen, Brussels Griffon, var ett favorithusdjur bland belgiska kungligheter. Buga!

3.De är ivriga simmare

Trots sin petita förpackning älskar Afengriffon att simma!

affengriffon

Föräldrarna till Afengriffon. Vänster: Bryssel Griffon, Höger: Affenpinscher

Avdelare 4

Temperament & Intelligens av Afengriffon

Innan du köper en Afengriffon-valp är det viktigt att veta om hans temperament och intelligens. Eftersom han är enhybridhund, det är en smart idé att ta en titt på personligheten hos din Afengriffons två föräldrahundraser, Affenpinscher och Bryssel Griffon.

Affenpinscher är en charmig ras. Lojal, kärleksfull och tillgiven, denna tysta hund kommer garanterat att stjäla ditt hjärta. På grund av sina terrierrötter kan den här hunden japa och hoppa när den är upphetsad. Han älskar att spela apport och är lätt att träna.

En extremt aktiv hund, Brussels Griffon kan vara envis och krävande. Även om de kan anpassa sig till lägenhetsboende behöver de dagliga promenader. En supersmart ras, denna hund kräver tålmodig träning och tar inte gärna emot straff.

Din Afengriffon kommer att ärva en kombination av sin moderras egenskaper. Det betyder att han kan vara livlig, lojal, smart och envis.

Är dessa hundar bra för familjer?

Afengriffon är ett bra husdjur för familjer med äldre barn. På grund av sin lilla kroppsbyggnad kan Afengriffon bli skadad runt små barn som inte vet hur de ska hantera honom försiktigt.

Innan du tar hem någon typ av hund är det viktigt att lära dina barn hur man beter sig runt en hund på rätt sätt. Detta inkluderar att aldrig röra hundens mat medan den äter och att undvika snabba, plötsliga rörelser runt ditt nya husdjur.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, Afengriffon kommer att ha det bra med sina medhundar, och även familjens katt, om han socialiseras från en tidig ålder.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Emily Wimbush (@miss.pepperpot)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Afengriffon

Nu när du vet mer om din Afengriffons temperament och intelligens, låt oss ta en närmare titt på allt han behöver av dig för att trivas.

Mat & Diet Krav

Afengriffon är en liten hund med en måttlig energinivå. Han kommer att behöva en kibble av hög kvalitet som tillgodoser hans unika behov. I genomsnitt äter Afengriffon ungefär en kopp hundmat per dag som kan delas upp i två måltider. Detta kommer att kosta dig runt varje månad.

Övning

Beroende på energinivån som din Afengriffon ärver från sina två föräldraraser, kan han antingen behöva en måttlig eller hög mängd träning. Sikta på att ge honom cirka 30 minuters rigorös träning varje dag. Det här kan vara en rask promenad i parken, lektid inomhus eller att kasta runt bollen på bakgården.

Träning

Afengriffon är en mycket intelligent liten hund och älskar att lära sig. Positiv förstärkningsträning fungerar bäst för detta hybridras . Din Afengriffon kan lida av en envis strimma, så konsistens är nyckeln för denna hund.

En bra träningsmetod som kommer att göra underverk för din Afengriffon är klickerträning. Denna typ av träning använder en konsekvent signal (klickaren) för att markera önskat beteende från din valp. Om han följer signalen belönas han med en välsmakande goding.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Emily Wimbush (@miss.pepperpot)

Grooming ✂️

Båda hans föräldraraser har höga skötselbehov, och din Afengriffon kommer inte att vara annorlunda. Han kommer att behöva en noggrann borstning varje vecka med en nålborste, kam och snygg borste för att hålla sin lurviga päls trasselfri och bli av med dött hår. Se till att rengöra hans öron och klippa hans naglar efter behov.

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden

  • Grå starr
Allvarliga förhållanden
  • Patellar Luxation
  • Höftdysplasi

Sammantaget är Afengriffon en frisk liten hund som inte lider av många hälsoproblem. För att säkerställa att du får en frisk hund är det viktigt att köpa din Afengriffon-valp från en ansedd och ansvarsfull uppfödare.

Avdelare 5 Man vs. Kvinna

Hanen Afengriffon kan vara något större än honan med flera inches och pounds. Utöver det finns det inga stora skillnader mellan de två könen.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Om du är på jakt efter en gosig, hundkamrat som kommer att ge dig år av glädje och villkorslös kärlek, kan Afengriffon vara den perfekta hunden för dig. Mild uppfostrad, anpassningsbar och ivrig att behaga, denna petite valp är perfekt för individer, par och familjer med äldre barn.

Det är alltid viktigt att köpa din Afengriffon-valp från en högkvalitativ, ansedd uppfödare och inte från en valpfabrik eller bakgårdsuppfödare för att säkerställa att du får en frisk, glad hund.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Innehåll