Affenpoo (Affenpinscher & Pudelmix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-20 tum
Vikt: 10-25 pund
Livslängd: 12 – 16 år
Färger: Brun, grå, brun, svart
Lämplig för: Familjer med äldre barn, seniorer, par, singlar, lägenhetsbor
Temperament: Lojal & kärleksfull, tillgiven, alert, beskyddande, lättsamAffenpoo är en liten och pösig designerhundras med en stor personlighet insvept i en fluffig, halvliters förpackning. Resultatet av avel en Affenpinscher meden pudel, den här snurriga lilla killen är den perfekta valpen för människor som bor i en stadslägenhet eller inte har en trädgård.

Om du funderar på att lägga till en Affenpoo till ditt hushåll, här är allt du behöver veta om denna hybridras.

Avdelare 1Affenpoo valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mango the Puppy 🥭 (@mangoinseason)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Affenpoo är en typ av designerhundras. Detta skiljer dem från en typisk mutt i det faktum att två renrasiga raser avsiktligt korsades för att utveckla denna söta lilla luddboll.

Det finns många fördelar med att lägga till en dynamisk designerhund till din familj. För det första kan en hybridhund erbjuda dig de bästa egenskaperna hos två olika raser. Till exempel skryter Affenpoo med den tillgivna av en Affenpinscher och smartheten hos en pudel.

Men innan du går ut och skaffar en bedårande Affenpoo-valp från den första uppfödaren du hittar, vill du försäkra dig om att du får din nya valp från en högkvalitativ och ansedd hunduppfödare.

Efterfrågan på designerhundraser har ökat enormt under åren. Tyvärr har detta resulterat i uppkomsten av dåliga uppfödare, inklusive bakgårdsuppfödare och valpfabriker. Faktum är att det finns mer än 10 000 valpfabriker i drift i USA idag.

En valpkvarn är en storskalig kommersiell hunduppfödningsanläggning som nästan totalt bortser från välmåendet för valparna de producerar, såväl som föräldrarna. Medan hundar som säljs från valpfabriker har extremt billiga prislappar, plågas de ofta av många hälso- och beteendeproblem. Detta kan kosta dig mycket pengar och hjärtesorg i längden.

Några hälsoproblem som kan drabba hundar som föds upp på en valpfabrik inkluderar:

 • Hjärtsjukdom
 • Njursjukdom
 • Andningsstörningar
 • Dövhet
 • Ögonproblem, såsom glaukom eller grå starr
 • Muskuloskeletala störningar, inklusive höftledsdysplasi eller luxating patellas
 • Övre luftvägsinfektioner
 • Många och kvalster
 • Loppor
 • Kennelhosta
 • Tarmparasiter

Utöver alla dessa hälsoproblem, kan valpkvarnshundar också lida av en myriad av beteendeproblem, som:

 • Ångest
 • Rädsla
 • Hamstrar mat eller leksaker
 • Svårt att bli hembruten
 • Känslighet för ljus
 • Svårt att bli koppeltränad

Medan du är på jakt efter den perfekta Affenpoo-valpen, är det viktigt att köpa en från endast pålitliga, ansvarsfulla hunduppfödare.

Det finns många steg som du kan vidta för att hitta en bra uppfödare i ditt område. För det första kan du fråga ditt nätverk av vänner och familjemedlemmar om deras rekommendationer. Du kan också fråga din lokala veterinär, groomer eller hundtränare om remisser. Slutligen kan du besöka hundutställningar i ditt närområde och chatta med hundägarna där.

Vad är priset på Affenpoo-valpar?

När du köper en Affenpoo-valp från en ansedd hunduppfödare kan du förvänta dig att betala mellan 0 och 0 för hunden.

Tänk på att det finns många andra utgifter som följer med att skaffa en ny valp, inklusive medicinska räkningar och mat. Det är viktigt att vara säker på att din budget kan rymma en hund under hela dess liv.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Affenpoo

1.En av deras föräldrahundraser är känd som Monkey Dog.

Affenpinscher kallas ofta för aphunden eftersom dess ansikte mycket liknar en apas

två.De härstammar från smidiga jägare.

Affenpoos andra föräldraras, pudeln, utvecklades ursprungligen för att vara vattenretriever och föra tillbaka ankor till sina herrar.

3.De har haft kända ägare.

Massor av kända personer har ägt pudlar, inklusive Elvis Presley, Marilyn Monroe och Elizabeth Taylor.

Föräldrarna till Affenpoo

Föräldrarna till Affenpoo. Vänster: Affenpinscher (Källa: idamkilde, Pixabay), Höger: Pudel (Källa: Alexas_Fotos, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Affenpoo

Innan du tar hem en Affenpoo-valp är det viktigt att veta om denna hybridras personlighet är rätt för dig och din familj. För att till fullo förstå Affenpoos läggning och intelligens bör du ta en närmare titt på temperamentet hos hans två föräldrahundraser.

Affenpinscher är en charmig ras med en livlig och kärleksfull personlighet. Trots sin lilla storlek har denna livewire-hund en enorm personlighet. De är nyfikna, pigga och orädda. Mycket smart, Affenpinscher skulle inte klara sig bra i ett hushåll med mindre husdjur, eftersom de ursprungligen utvecklades för att jaga gnagare.

Pudeln är en mycket intelligent ras med mycket kärlek att ge. Den här rasen är lätt att träna och tar upp tricks utan ansträngning. Extremt lojal, en pudel kan utveckla ett djupt band med sina familjemedlemmar.

För att snabbt sammanfatta det, din Affenpoo är smart, kärleksfull och älskar tillgiven.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Affenpoo är ett fantastiskt husdjur för familjer med äldre barn. Yngre barn kanske inte helt förstår Affenpoos ringa storlek, och kan av misstag skada honom under grovt hus.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Affenpoo är en pigg och sällskaplig hund som älskar andra djur. Det är viktigt att börja umgås med den här designerhunden från början för att säkerställa att din är trygg och lugn runt nya hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Barking Mad Pet Care (@barkingmadpetcare)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Affenpoo

Din Affenpoo kommer att kräva mycket kärlek och tid av dig, inklusive rutinmässig träning och mycket lektid. Här är allt du behöver veta om hur man tar hand om en Affenpoo, från hans diet till hans skötselbehov.

Mat & Diet Krav

Din Affenpoo kommer att göra bäst på en hög kvalitet, spannmålsfri köttbit som är speciellt framtagen för mindre hundar. Du bör ge honom cirka 0,75 till 1,5 koppar hundmat som är uppdelat på två måltider per dag. Välj alltid mat som passar din valps ålder, aktivitetsnivå och vikt. Du kan fråga din veterinär om vägledning.

Övning

Medan Affenpoo kan trivas i en stadslägenhet, kommer han att behöva sin dagliga dos av träning. Denna typ av hund har en måttlig aktivitetsnivå och skulle klara sig bäst med 30 till 45 minuters fysisk aktivitet varje dag.

Dessutom, på grund av Affenpoos höga intelligens, kommer han att behöva stimuleras mentalt också för att avvärja tristess. Att skriva in din i en hunddagis när du är på jobbet eller förse honom med en interaktiv hundleksak kommer att hålla hans sinne sysselsatta.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @sweatersandsmiles

Träning

Att träna din Affenpoo ska vara en bris. Båda hans föräldrahundraser är mycket intelligenta och kan lätt lära sig nya trick. Positiv förstärkningsträning, som klickerträning, fungerar bäst för denna hund.

Det är också viktigt att notera att tillsammans med träning kommer din Affenpoo att behöva socialiseras med andra djur och människor från en tidig ålder. Du kan göra detta genom att låta honom träffa och interagera med främlingar på dina dagliga promenader och besöka din lokala hundpark så att han kan leka med andra valpar.

Grooming✂️

Din Affenpoo är en allergivänlig hund med en lockig, medelhög päls. Medan han kommer måttligt fälla, kommer du att behöva borsta din Affenpoo minst en gång i veckan för att förhindra mattning. Klipp hans naglar och rengör hans öron efter behov. Vi rekommenderar också att du borstar ditt husdjurs tänder en gång om dagen.

Hälsoförhållanden

Mindre förhållanden
 • Grå starr
 • Patellaluxation
Allvarliga förhållanden
 • Höftdysplasi

En överlag mycket frisk liten hybridhund, Affenpoo kan vara mottaglig för vissa typer av hälsoproblem när han blir äldre. Det är därför det är viktigt att schemalägga rutinmässiga hälsobesök med din veterinär för att fånga potentiella problem innan de blir allvarligare.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga Affenpoos är i allmänhet ungefär samma storlek och vikt utan stora personlighetsskillnader.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Oavsett om du bor i storstaden eller det lugna landet kan en Affenpoo vara ett bra tillskott till ditt hushåll. Sassy och pigg, denna hybridhundras behöver positiv förstärkningsträning, tidig socialisering och massor av kärlek och tillgivenhet.

Om du letar efter en lycklig liten valp, överväg att köpa en Affenpoo-hund idag!

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit | Vänster: Affenpinscher (Sbolotova, Shutterstock), Höger: Pudel (Alla Darkina, Shutterstock)

Innehåll