Akita Poodle Mix (Aki-Poo)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 15-28 tum
Vikt: 40-120 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, fawn, röd, brun, vit
Lämplig för: Ägare som vill ha en skyddande och försiktig vakthund
Temperament: Lojal, modig, beskyddande, tillgiven, försiktigAkita Poodle Mix, känd som Aki-Poo, är en hybridras som kombinerarAkita Inuoch det populära Standardpudel blanda. Dessa två raser är ganska olika, vilket innebär att du kan sluta med en hybrid som antingen är försiktig och skyddande som Akita eller kärleksfull och avslappnad som standardpudeln.Sannolikheten är att din hybrid kommer att kombinera egenskaper från båda föräldraraserna, men du bör förvänta dig en intelligent ras. För att vara på den säkra sidan måste du ge socialisering och träning från ung ålder. Detta kommer att säkerställa att din Aki Bajs kommer överens med alla människor och andra djur och att de kan hantera nya situationer.

Aki Bajs ärver vanligtvis pälsen av sin pudelförälder, vilket är beskrivs som hypoallergen eftersom det fäller väldigt lite och inte producerar mycket mjäll. Oavsett vilken ras han tar efter, kommer du fortfarande att behöva ge regelbundet underhåll, inklusive borsta tänder och klippa naglar, för att säkerställa att din hund förblir frisk.Avdelare 1Akita Poodle Mix (Aki-Poo) valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Pixies and Paws Rescue (@pixiesandpawsrescue)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Akita Poodle Mix (Aki-Poo) valpar?

Hybridrasen är en kombination av Akita och Pudel, som båda kan vara dyra raser. Detta gäller särskilt Standardpudeln om den kommer från en prisbelönt linje. Hybridrasen kan kosta runt 0 per valp, och du bör se till att du använder en ansedd uppfödare så att du vet exakt vad du får och för att säkerställa en större chans att din valp är frisk och välanpassad.

Akita kan vara aggressiv och om hybridrasen visar tecken på denna aggression, är det möjligt att ägaren kan lägga upp dem för adoption. Som sådan är det möjligt att hitta denna ras i skyddsrum, men du måste vara försiktig när du återställer från ett skydd. Se till att du vet så mycket som möjligt om rasen och orsakerna till att hunden flyttas in. Att adoptera kommer vanligtvis att kosta runt 0 till 0, vilket är mindre än kostnaden för att köpa.

Avdelare 83 föga kända fakta om Akita Poodle Mix (Aki-Poo)

1.Akitas har vävda tår

Akitan är en av endast en handfull hundraser som har simhudsförsedda tår. Men även om raser som Weimaraner har simhudsförsedda tår för att hjälpa dem att simma, är Akitas webbing tänkt att hjälpa dem att fördela sin vikt mer effektivt på snö. Detta är bara ett sätt på vilket rasen blomstrar i kalla förhållanden. Akitas energinivåer och intelligens verkar öka när temperaturen sjunker. Rasen tenderar inte att klara sig bra i varma klimat, även om detta dämpas något genom att kombinera det med standardpudeln.

två.Pudlar är extremt intelligenta

Akitan är inte slarvig när det kommer till mental skärpa, men den har ingenting på standardpudeln, som är känd för att vara en av om inte de mest intelligenta raserna. De kan lära sig en lång lista med kommandon och kan vanligtvis lära sig ett nytt trick inom en handfull upprepningar. Faktum är att de kommer att skapa spel för att lindra tristess om de inte ges tillräckligt med mental stimulans. De kan lära sig upp till 400 ord, jämfört med hundens genomsnittliga ordförråd på cirka 150 mänskliga ord. Det är de också kända för att vara exceptionella problemlösare även om du inte inser att det finns ett problem som ska lösas.

3.Aki-Poo sägs ha allergivänligt hår

Aki Poo sägs ha allergivänligt hår, vilket innebär att han till och med kan göra ett passande husdjur för dem som lider av hundallergier. I sanning finns det inget sådant som en riktigt allergivänlig ras. Personer med hundallergier är allergiska mot ett visst enzym som utsöndras av hundar, och det finns vanligtvis i ilskan i pälsen. Alla hundar producerar mjäll, men i varierande grad, och raser som standardpudeln, som inte fäller mycket hår, sägs vara allergivänliga eftersom deras låga utfall gör att de inte avger mycket av enzymet som orsakar allergiska reaktioner.

akitapoodle

Föräldrarna till Aki-Poo. Vänster: Akita, Höger: Pudel

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Akita Poodle Mix (Aki-Poo)

Som en hybridras kan Akita-pudelblandningen anta temperamentet hos båda förälderraserna. Detta betyder att han kan vara avslappnad som pudeln eller skyddande som Akita. Denna speciella parning kommer att skapa en särskilt intelligent hund, med hög potential för träningsförmåga.

Är dessa hundar bra för familjer?

Akitan är intensivt lojal såväl som modig. De är tillgivna mot dem som de anser vara en del av deras inre krets, men kan vara misstroende mot andra, och särskilt mot främlingar. Deras försiktighet kring främlingar gör dem till ett bra val som vakthund. Däremot är pudeln mycket mer avslappnad och avslappnad. De kommer normalt överens med vem som helst.

Aki Bajs kommer vanligtvis överens med de flesta människor och kommer nästan säkert att komma överens med närmaste familj. De anses allmänt vara bra med barn, även om du bör övervaka tiden mellan din Aki-Bajs och små barn. Det är också värt att notera att rasen kan vara mycket skyddande för sin familj, så du måste vara försiktig när barn leker. Om din hund uppfattar vänskapsspel som ett hot kan det leda till aggression.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Hybridrasen kan komma mycket bra överens med andra husdjur i familjen, särskilt hundar, men om du vill försäkra dig om att så är fallet bör du överväga tidig socialisering och träning som avgörande. Detta kommer att säkerställa att de vet hur de ska bete sig runt andra och att de förstår vad du förväntar dig av dem. Det lär dem också att nya situationer, nya människor och nya djur inte är att frukta.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Marc T (@marc_ground.less)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Akita-pudelmix (Aki-Poo):

Akitapudelblandningen kan vara en lojal och kärleksfull hund som kommer överens med och bildar ett starkt band med alla familjemedlemmar. Han kan också vara aggressiv, särskilt mot främlingar. Han är inte den perfekta rasen för alla potentiella ägare, och du bör känna till följande information om denna ras innan du överväger att ta in en i ditt hem.

Mat & Diet Krav

Som en stor och aktiv ras kräver Aki Bajs en näringsrik kost och du bör räkna med att mata en vuxen Akita-pudelblandning med cirka 4 koppar mat per dag. Den faktiska mängden du matar bestäms av deras ålder, storlek och aktivitetsnivå. Aktiva hundar kräver mer mat. Båda raserna är benägna att bli svullen, så du måste mäta mängden du ger, mata över 2-3 måltider per dag och undvika träning en timme efter varje måltid.

Övning

När det kommer till träning har du två energiska hundar som kräver en ordentlig mängd motion varje dag. Ge cirka 90 minuters promenad per dag och lägg till så mycket extra lek som möjligt. Tänk också på att denna ras är mycket intelligent och du kommer att behöva ge mental stimulans, såväl som fysisk. Om din Akita Poodle-blandning blir uttråkad kommer han sannolikt att agera genom att skapa sina egna spel.

Detta är en ras som kan utmärka sig i hundagility och andra hundsporter, och dessa representerar ett riktigt effektivt sätt att ge fysisk och mental stimulans.

Träning

Deras intelligens och nära band till sina mänskliga ägare gör att Aki Poo är mycket träningsbar. Pudeln används som tjänstehund, polishund och i en mängd andra tjänsteroller runt om i världen. Han tar upp nya kommandon snabbt, kan bemästra hundratals kommandon under en livstid och han kan lära sig komplexa uppgifter.

Tidig träning av blandrasen är en bra idé. Det kan hjälpa till att säkerställa att din Akita-blandning inte är aggressiv eller för försiktig med främlingar, och det kan hjälpa till med socialisering.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Fitzgerald Fountaine (Fitz) (@pupnamedfitz)

Grooming ✂️

Akitapudeln beskrivs ofta som hypoallergen eftersom han inte fäller mycket. Oavsett om han adopterar Akita- eller pudelkappan, kommer han fortfarande att behöva borsta regelbundet så förvänta dig att borsta din Aki-Bajs minst varje vecka, potentiellt mer om han tappar.

Du måste också tillhandahålla annan skötsel för din hund. Det betyder att du kommer att behöva borsta hans tänder tre gånger i veckan och klippa hans naglar när du märker att de är långa.

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Pemphigus
  • Entropion
  • Von Willebrands sjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Svälla

Avdelare 5Man vs Kvinna

Det finns ingen känd skillnad mellan hanen och honan Aki Poo. Egenskaperna hos din Aki-Poo kommer mer från deras föräldrar än från deras kön.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Aki-Poo hybridrasen korsar den intelligenta men avslappnade pudeln med den mer försiktiga Akita. Den resulterande hunden är energisk, livlig och bildar ett nära band med sina människor. Han kommer vanligtvis överens med hundar och katter, så länge han är exponerad från en ung ålder, men han kommer att dra nytta av tidig och pågående socialisering för att säkerställa att han kommer överens med alla.

Aki Bajs anses allmänt hälsosamt, men de kräver regelbunden motion, och du måste se till att du matar en strikt diet för att undvika svullnad och för att förhindra att din hund blir överviktig.

Pudelns intelligens betyder att du kan förvänta dig att träna din nya hund massor av kommandon, men kom ihåg att om du inte lär honom rätt beteende, kommer han att ta igen det allt eftersom.


Utvald bildkredit: Mary Swift, Shutterstock

Innehåll