Flat-Coated RetrieverHöjd: 22 – 24,5 tum
Vikt: 60-70 pund
Livslängd: 8 – 10 år
Färger: Svart, Lever
Lämplig för: Aktiva familjer, Hus med gård
Temperament: Energisk, glad, intelligent, ivrig att behaga, känslig

Flat-Coated Retriever är en vacker och glad renrasig hund som är en del av Sporting Group. Dessa är glada och optimistiska hundar som älskar att vifta på svansen och är den perfekta följeslagaren för mycket aktiva människor.

Flat-Coat har en medellång päls som ligger platt (därav namnet) och är vanligtvis svart eller leverfärgad. Det finns en fjäder av päls längs benen och svansen, och de har trekantiga, floppiga öron. En egenskap som gör dem unika bland retrievers är deras långa huvud, som visar ett sött uttryck.

Avdelare 1Flatcoated retrievervalpar – innan du köper...

Flat-Coated retrievervalp

Bildkredit: Karisjo, Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Flat-Coat är en mycket energisk hund som kommer att kräva mycket motion. De är lätta att träna tack vare deras ivriga att behaga naturen och är mycket sociala hundar. De är generellt friska hundar med en genomsnittlig livslängd för en medelstor hund.

Vad är priset på flatcoated retrievervalpar?

Flat-Coated Retriever-valpar varierar i pris beroende på var du köper en. Räddningsgrupper kan ta ut 0 till 0 och uppfödare allt från 00 till 00.

En av de första sakerna du behöver göra om du funderar på att köpa en hund från en uppfödare är att hitta en som är ansedd och ansvarsfull.

Här är några av stegen du kan vidta för att säkerställa att du möter en ansvarsfull uppfödare:

 • Möt uppfödaren personligen: Observation uppfödaren och deras hundar på uppfödarens plats kommer att ge dig en bra indikation på hur väl de tar hand om sina hundar. Kontrollera hundarnas hälsa och lycka, och hur är uppfödarens förhållande till deras hundar? Försök att videochatta med uppfödaren om du inte kan besöka dem i deras hem innan du hämtar din valp.
 • Medicinsk historia: En ansedd uppfödare kommer att förse dig med sin hunds fullständiga medicinska historia på begäran.
 • Träffa valpens föräldrar: Möta och interagera med valpens föräldrar kommer att ge dig en uppfattning om hur din valp potentiellt kommer att agera och se ut när den blir vuxen.
 • Ställ många frågor: Du bör fråga en bra uppfödare massor av frågor , och de borde ha tålamod och verkar glada att svara på dessa frågor. Det finns inget sådant som en dum fråga om den är viktig för dig.

Att föda upp en valp och ta hand om en vuxen hund kan vara dyr och bör planeras för.

Du kan också tänka på att adoptera en hund eftersom du kan rädda en hunds liv. Som nämnts tidigare är det billigare att adoptera en hund än att köpa en valp från en uppfödare. Men du kommer mer än troligt att adoptera en vuxen hund istället för en valp, och hundens bakgrund kan vara okänd. Det finns rasspecifika räddningsgrupper som t.ex Flatcoated Retriever Society Rescue Rehousing & Welfare baserat i Storbritannien.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Flat-Coated Retriever

1.Flat-Coated Retriever har smeknamnet Peter Pan.

De kallas ofta retrievers Peter Pan eftersom de är en av de lyckligaste raserna som ständigt viftar med svansen.

två.Flat-Coated Retrievers är kända för att vara en evig valp.

De är kända för sitt sprudlande beteende och är långsamma att mogna, vilket ger dig en valp långt in i vuxen ålder. Detta kan vara underbart roligt eller irriterande för ägaren, beroende på ägarens personlighet.

3.Flat-Coated Retriever har en mycket skyddande päls.

Deras rockar gör ett fantastiskt jobb med att skydda hunden från iskallt vatten och hårda väderförhållanden.

Två platt belagda retriever sitter

Bildkredit: sarkku, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Flat-Coated Retriever

Flat-Coat är en bullrig och mycket intelligent retriever som tenderar att älska alla den möter. Denna forever-valphund är väldigt ivrig att behaga och en glad ras som inte är en av de mest populära retrieverna (i jämförelse med Lab och Golden Retriever) eftersom den hamnar på nummer 91 av 196 hundar på AKC. Men Flat-Coat-ägare tror att dessa är de lyckligaste hundarna av alla, och siffrorna borde kanske inte spela någon roll.

Är dessa hundar bra för familjer?

Flat-Coat är verkligen en fantastisk familjehund, men kombinationen av deras storlek och deras bullriga natur gör dem inte särskilt idealiska för seniorer och små barn. De har absolut ingen aggression men kan av misstag slå folk omkull under deras sprudlande spel.

De är bra vakthundar eftersom de kommer att uppmärksamma familjen på främlingar men kommer att erbjuda sig själva till vem som helst för en bra repa och därför inte vara bra vakthundar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Deras supervänliga och glada natur gör att vänskap kan utvecklas mellan Flat-Coats och andra husdjur. Som medvilken hund som helst, måste de socialiseras effektivt medan valparna är för att utveckla hälsosamma och positiva interaktioner med andra djur.

Platt belagd retriever på stranden

Bildkredit: 123090, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en flat-coated retriever:

Mat & Diet Krav

Det är viktigt att hitta rätt föda för din hund, beroende på dess storlek, ålder och aktivitetsnivå. Hur mycket och hur ofta du matar din hund kan delvis bestämmas genom att läsa riktlinjerna på baksidan av matpåsen, men din veterinär bör ge dig input vid behov.

Att ge din hund godis och människomat ibland är bra men alltid med måtta. Dubbelkolla alltid att det du matar din hund inte är dåligt för dem. Om du någonsin är orolig för din hunds hälsa och vikt, kontakta din veterinär.

Övning

Flat-Coated Retriever är en hund med mycket energi som kräver mycket motion varje dag. Långa dagliga promenader och mycket lektid hjälper dess fysiska och mentala välbefinnande. De kommer inte att klara sig bra i en lägenhet då de behöver husets rymlighet och möjligheten att springa på en bakgård. Att involvera Flat-Coat i lydnad, smidighet eller spårning är ytterligare metoder som kommer att hålla den frisk och glad.

Bildkredit: Karisjo, Pixabay

Träning

Flat-Coat är ganska lätt att träna eftersom de är mycket intelligenta och ivriga att behaga. De är också ganska känsliga och kommer att svara bra på kärleksfulla och positiva beröm under hela träningsprocessen. De klarar sig inte bra om de lämnas ensamma under långa perioder, och destruktiva beteenden kommer att resultera. Att umgås med dem medan de är valpar och gå på valpträningskurser hjälper din hund att bli en glad och välanpassad vuxen hund.

Grooming✂️

Att putsa Flat-Coat är inte svårt eftersom de bara behöver borstas ungefär en gång i veckan. Du ska bara bada din hund när det är absolut nödvändigt, vilket bör vara ungefär en gång i månaden. Använd alltid ett hundschampo av god kvalitet för att förhindra att de naturliga oljorna i pälsen torkar ut.

Flat-Coat ska ha sina tänder borstat 2 eller 3 gånger i veckan, deras öron rengöras ungefär en gång i månaden, och trimma deras spikar var 3:e eller 4:e vecka.

Hälsoförhållanden

Flat-Coated Retriever kan vara mottaglig för:

Mindre förhållanden
 • Retinal degeneration
 • Glaukom
Allvarliga förhållanden
 • Epilepsi
 • Svälla
 • Cancer i blodkärlen
 • Cancer i lymfocyterna
 • Ben cancer
 • Hudcancer
 • Höftdysplasi
 • Knäskålsluxation

Din veterinär kommer att kontrollera din hunds höfter och knän och kommer att göra röntgenstrålar och biopsier utöver blod- och uranalystester för att kontrollera några av dessa potentiella hälsoproblem.
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Den manliga Flat-Coat är lite större än honan vid 23 till 24,5 tum i höjd jämfört med honan, som är 22 till 23,5 tum. Flat-Coated Retriever väger 60 till 70 pund, så du kan förvänta dig att hanen väger närmare 70 pund och honan runt den lättare sidan av 60 pund.

Om du väljer att ha kirurgi för din hund är kastrering av hanhunden lite lättare och billigare än att sterilisera honhunden, vilket kräver längre återhämtningstid. Fördelen med att sterilisera eller kastrera din hund, förutom oönskade dräktigheter, kan avvärja framtida hälsoproblem. Operationen är också känd för att minska aggressivt beteende och förhindra lusten för din hund att vandra iväg.

Slutligen är en annan skillnad mellan han- och honhundar i deras temperament. Många tror att vissa hanhundar är mer aggressiva och mindre tillgivna än honor, men det finns det diskussioner på den här. Den viktigaste faktorn i en hunds personlighet och beteende är hur den tränades och socialiserades som valp och hur den har behandlats under hela sitt vuxna liv.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Flat-Coated Retriever är en tillgiven och glad hund som inte vill något hellre än att umgås med sina människor. Dessa är vackra hundar som kommer att förbli valpliknande långt in i vuxen ålder, vilket kommer att göra dem till ett bra tillskott till rätt familj.

Många Flat-Coat-uppfödare över hela världen är lätta att hitta, förutsatt att du följer några av stegen ovan eftersom du bara vill bygga en relation med en bra uppfödare. Överväg också att hålla ett öga på räddningsgrupper eller ta kontakt med en rasspecifik grupp, som den som anges ovan baserad från Storbritannien eller Flat-Coated Retriever Society of America , som driver en nationell räddning.

Om du letar efter en entusiastisk, intelligent och genuint glad hund kommer du inte att gå fel med en Flat-Coated Retriever.


Utvald bild: KimKuehke, Shutterstock

Innehåll