australiensisk terrierHöjd: 10-11 tum
Vikt: 15-20 pund
Livslängd: 11-15 år
Färger: Blå, brun, röd, brun, svart
Lämplig för: Aktiva familjer och individer utan andra hundar
Temperament: Modig, tillgiven, intelligent, livlig, nyfiken, självsäker, alert

De kan vara små i storlek, men australiensiska terrier har stora personligheter instoppade i sina små kroppar. De är modiga och smarta, uppfödda för att jaga råttor och ormar i den heta, tuffa, farliga vildmarken. Det var nödvändigt att de blev orädda, tåliga och lika tuffa som vildmarken de levde i.

Men dessa mångsidiga hundar är mycket mer än bara tuffa valpar som kan jaga och döda farliga ormar. De gör också kärleksfulla, tillgivna följeslagare, de perfekta små hundarna för att bli din nya bästa vän. De är bra med barn och perfekta för familjer, men de kommer inte överens så bra med andra hundar. De tenderar att vara lite själviska och vill ha all din uppmärksamhet för sig själva.

Dessa hundar vill vara en del av din familjs vardag. De vill känna att de är en integrerad del av förpackningen och kommer inte att klara sig bra om de lämnas ensamma under långa perioder. De kommer snabbt att bli destruktiva och oregerliga, även om de lätt kan förvandlas till mycket lydiga husdjur med lite träning och positiv förstärkning.Avdelare 1Australiska terriervalpar – innan du köper...

australisk terriervalp

Kredit: boitano, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på australiska terriervalpar?

Om du vill lägga till en av dessabedårande terriertill din familj kan du förvänta dig att spendera ett absolut minimum av cirka 1 000 USD. Tänk på att priset är bara för valpen. Du måste räkna in den extra kostnaden för en kennel, koppel, krage, skålar, mat, shots, avmaskning, etc.

Naturligtvis går australiensiska terrier ofta för betydligt mer än så här, så det är inte ovanligt att spendera 500 eller mer för att ta hem en av dessa valpar från en ansedd uppfödare. Men det betyder inte att din hund måste vara dyr. Som ett alternativ kan du välja att adoptera en australisk terrier istället.

Adoption är mycket billigare än att köpa en valp från en uppfödare. Medan din australiensiska terrier kan kosta 000- 500 från en uppfödare, kan du adoptera en för närmare 0, vilket ger dig massor av pengar över för hundens andra förnödenheter. Dessutom ger adoption en olycklig valp en ny chans till ett fantastiskt liv med dig.

Avdelare 83 föga kända fakta om australiensisk terrier

1.De är den första inhemska rasen som erkänns och visas i Australien

1868 visades den första australiska terriern i Melbourne, men då kallades rasen Australian Rough-Coated Terrier. Denna visning gjorde rasen till den allra första rasen hemma i Australien som visades och erkändes. Rasen var dock inte officielltbytt namnsom australiensisk terrier fram till 1897.

två.De älskar att gräva

Detta kommer tillbaka till deras terrierarv. Som alla terrier älskar australiensiska terrier att gräva. För den här rasen är grävning inte ett destruktivt beteende som de vänder sig till när de är uttråkade eller känner sig försummade; det är ett beteende hela tiden som gör det för att de älskar det! Om du planerar att lägga till en australisk terrier till ditt hushåll, förvänta dig att hitta många hål utspridda slumpmässigt över din bakgård!

3.Deras attityder är större än de är

Med bara 15-20 pund i vikt med höjder som toppar runt 11 tum, råder det ingen tvekan om att den australiska terriern är en liten hund. Vi vet alla det, men det gör de inte. Om du låter den australiensiska terrierns personlighet säga det, är de ungefär den största hunden du någonsin har stött på! Denna egenskap kom väl till pass när dessa tuffa små hundar användes för att jaga råttor och skallror i den härdiga outbackvärmen. Idag gör det dem älskvärda och komiska; en del av anledningen till att så många älskar denna förtjusande lilla högljudda mun.

australisk terrier

Kredit: BIGANDT.COM, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den australiska terriern

Full av energi och redo att ha kul när som helst, kan den australiensiska terriern underhålla dig med sina ständiga upptåg. Men det här är också mycket intelligenta hundar som klarar sig bäst när de får uppgifter och träning. De utmärker sig i lydnadsträning och strävar ofta efter att fortsätta nå varje efterföljande nivå.

Din australiska terrier kommer att vilja vara en ständig del av allt du gör. De gillar inte att vara ensamma hemma där de känner sig utanför. Om du lämnaren australisk terrierensamma för länge kommer de att börja agera med destruktiva beteenden.

Sammantaget är australiensiska terrier vänliga och godmodiga. De kan dock bli lite aggressiva mot andra djur. De har en hög bytesdrift och kommer förmodligen alltid att vilja jaga mindre djur som de ser.

Är dessa hundar bra för familjer?

Australian Terrier klarar sig exceptionellt bra som familjedjur, förutsatt att de är det enda husdjuret i familjen. De kan komma bra överens med barn och bilda band med varje familjemedlem. Och eftersom de är en ras som vill ha och behöver nästan ständig tillgivenhet från sin familj, kan det vara mycket fördelaktigt att ha ytterligare familjemedlemmar runt för att hjälpa din terrier med stora mängder kärlek.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om australiensiska terrier klarar sig bra med familjer i allmänhet, klarar de sig inte bra med andra husdjur. Den här rasen har en mycket stark bytesdrift som naturligt har ingjutits i dem som jägare. Även med socialisering kommer den där bytesdriften att bli ganska svår att bryta. Det är bäst att hålla australiensiska terrier i familjer med enstaka husdjur där de kan behålla all uppmärksamhet för sig själva; precis som de vill ha det.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en australisk terrier:

Mat & Diet Krav

Australian terrier kan vara en liten ras men de är också ganska aktiva. De kommer att behöva ungefär en halv till en kopp torr hundmat varje dag. Leta efter högkvalitativt foder som är speciellt avsett för aktiva hundar av små raser och din terrier borde klara sig bra.

Australian-terrier

Bildkredit: Australian Terrier av Beeki, Pixabay

Lyckligtvis är de inte kända som kräsna ätare och du bör inte ha några problem att få din australiensiska terrier att äta den mat du tycker är bäst. Och till skillnad från många andra raser, äter australiensiska terrier i allmänhet inte för mycket. Det betyder att du inte behöver oroa dig så mycket för övermatning.

Träning

Även om den här rasen har gott om energi, kräver de inte överdrivna mängder fysisk träning. 20-30 minuters träning varje dag bör hålla din australiska terrier frisk och glad. Detta görs bäst i två eller tre korta, raska promenader fördelade på hela dagen.
Bortsett från denna strukturerade övning kommer din australiensiska terrier inte att kräva mycket. De behöver inte mycket utrymme tack vare sin lilla storlek, så en stor trädgård kommer inte att behövas. Faktum är att de till och med klarar sig bra som lägenhetshundar, förutsatt att du inte glömmer att ge dig de välbehövliga 20-30 minuters motion varje dag.

Träning

Eftersom de har en kort uppmärksamhet, måste träningspass med din australiensiska terrier vara korta. Men det här är en ras som definitivt kommer att dra nytta av träning och lydnad. De lär sig snabbt, men de är också envisa och självständiga. Du behöver en fast hand och massor av positiv förstärkning för att träna en av dessa valpar.

Grooming ✂️

Australiska terrier kräver mindre skötsel och underhåll än vad deras längre päls kan få dig att tro. De har en dubbel päls som är väderbeständig för att skydda dem från de föränderliga förhållandena i vildmarken. Men trots detta behöver de bara borstas en gång i veckan.

Men de har ett problemområde som kräver regelbunden uppmärksamhet. Långa hårstrån växer mellan ögonen och kan bli irriterande om de lämnas okontrollerade, så du måste klippa eller plocka dem regelbundet.

klädd australisk terrier

Bildkredit: Magda Ehlers, Pexels

Se till att inte bada din Aussie för mycket. Att bada mjukar upp pälsen, vilket hindrar dess naturliga förmåga att släppa smuts. Ännu värre, att bada för ofta kan göra att din Aussies hud blir flagnande och torr. Du bör endast begränsa badet till de tider då det är absolut nödvändigt.

Hälsa och villkor

Det borde inte vara mycket av en överraskning att en hund som föds upp för att motstå de hårda och föga inbjudande förhållandena i den australiensiska vildmarken inte skulle ha många hälsoproblem att oroa sig för. Faktum är att det inte finns några allvarliga förhållanden att hålla utkik efter med australiensiska terrier. Men det finns några mindre tillstånd som du bör hålla ett öga öppet för om du ska föda upp en av dessa hundar.

Mindre förhållanden
  • Luxating Patella : Ett knä som inte är på plats eller ur led. Du kommer vanligtvis att märka det först som ett haltande eller överhoppat steg. Det kan leda till smärta, nedsatt rörlighet och till och med hälta i de mest extrema fallen.
  • Legg-Calve-Perthes sjukdom : Det är när lårbenshuvudet plötsligt börjar degenerera. Så småningom kommer detta att orsaka artrit och leda till att höften kollapsar.
  • Mellitus diabetes : En sjukdom i bukspottkörteln som förhindrar korrekt reglering av blodsockret i kroppen. Det kan behandlas med insulinbehandling.
Allvarliga förhållanden
  • Ingen

Avdelare 5Man vs Kvinna

Även om de flesta hundraser visar några anmärkningsvärda skillnader mellan hanar och honor, är det inte fallet med australiensiska terrier. Båda könen brukar ha ungefär samma storlek och vikt. På samma sätt delar de liknande temperament, även om män ibland kan visa mer dominerande beteenden än kvinnor.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en energisk sidekick med massor av personlighet i ett bedårande litet paket, kan den australiensiska terriern vara hunden för dig. De är små men ändå modiga, med tuffheten hos en hund som fötts upp för att leva i den hårda australiensiska vildmarken och den tillgivna attityden hos ett kärleksfullt sällskapsdjur.

De är snabba och pigga, redo att slå på byten med ett ögonblicks varsel, överblivna gener från när de jagade ormar och gnagare i vildmarkens öken. De är fantastiska husdjur, se bara till att du kommer att vara hemma för att ge den rikliga mängden uppmärksamhet som denna ras kräver.


Utvald bildkredit: Lisjatina, Shutterstock

Innehåll