Hur mycket kostar en belgisk malinois? (2022 prisguide)

De flesta av oss tycker om husdjur eftersom de blir lojala följeslagare, men vissa människor vill ha det sällskapet med den extra fördelen av skydd. De belgisk malinois är en specifik ras känd för att vara skyddande, territoriell och stark. De är intelligenta hundar som liknar en Schäfer . Deras modiga men kärleksfulla temperament gör dem till idealiska arbetshundar, men dessa valpar är också bra att ha runt en familj för att hålla dem säkra. Du kanske inte har hört talas om den här rasen förut, men när du väl ser alla deras goda egenskaper är det lite för lätt att bestämma dig för att du vill ha en som ditt nästa husdjur.Avdelare 4

Kostnad för belgisk Malinois-hund: Engångskostnader

Den belgiska Malinois-hunden har en mängd olika färger som grått, svart, rött och fawn. Valparna är små, men de växer till att bli 26 tum långa och väger upp till 60 pund. Det här är hundarna du vill ha om du letar efter någon som skyddar dig. De föddes ursprungligen upp för att skydda boskap, och de använder nu dessa egenskaper för att ägna sin tid och energi åt att hålla utkik efter dig.

Du kan inte sätta ett pris på att ha en känsla av trygghet och lurvig vän i ett. Dessa är inte den billigaste hundrasen, men de är definitivt en som är överkomlig för dem som har en strikt budget.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Luna (@the_belgian_shepherd_luna)Gratis belgiska malinoises

Det är sällsynt att hitta en belgisk malinois gratis såvida den inte återställs. Om så är fallet kanske du vill undersöka deras beteende- eller hälsoproblem. Ställ frågor om varför hunden är fri att få en djupgående förståelse för sin bakgrund och nuvarande situation. Som vi sa tidigare är gratis hundar sällsynta, och adoption är det näst billigaste alternativet om du inte har råd att betala förskottspriset till en uppfödare.

Belgisk malinoisadoption

300–500 USD

Många hundar som adopteras är fullvuxna. Detta tar bort den nya charmen hos en valp men ökar dina chanser att köpa en tränad hund till ett mycket mer överkomligt pris. Adoptioner inkluderar vanligtvis en mängd olika förstagångskostnader som skott och kastrering eller kastrering. Du kommer inte alltid att ha en detaljerad medicinsk historia, men de kommer att ha fått flera hälsoundersökningar innan du tar hem dem.

Belgiska Malinois uppfödare

500–2 000 USD

Att köpa din belgiska malinois från en licensierad uppfödare är det bästa alternativet för de flesta. Det är lite dyrare men ett av de enda sätten att få information om ditt husdjurs blodlinje och hälsoförutsättningar.

Denna smarta ras kräver mycket träning och tålamod under hela processen. Det finns uppfödare som sätter sina hundar genom träning och sedan säljer de tränade hundarna för ett högre pris. Detta är perfekt om du aldrig har fött upp en hund tidigare. Kom ihåg att dessa hundar är smarta och som deras herre måste du vara bestämd med dina krav.

Belgiska Malinois Pris: Inledande installation och tillbehör

–150 $

Att skapa ett hem för en ny belgisk Malinois-hund är inte mycket arbete, men det kommer att kräva att du spenderar några extra dollar. Se till att din hund har en säng som är tillräckligt stor för att den ska bekvämt ligga på. Använd rena mat- och vattenskålar och köp dem en krage med en ID-bricka på ifall de vandrar och går vilse i sitt nya kvarter.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Luka the Belgian Malinois (@luka_themalinois)

Avdelare 4

Lista över belgiska Malinois vårdtillbehör och kostnader

ID-tag och krage 20 USD
Kastrering/kastrering 150 USD
mikrochip 50 USD
Tandrengöring 0 - 0
Säng -
Nagelklippare 10 USD
Borsta 10 USD
Badrumsväskor
Pooper Scoop
Leksaker 30 USD
Bur 40 USD
Mat- och vattenskålar 10 USD

Hur mycket kostar en belgisk malinois per månad?

0–0 per månad

Det är inte så mycket de initiala kostnaderna för att äga en hund som berör människor än vad det är månadskostnaderna. Mellan mat, veterinärresor och leksaker är det inte alltid billigt att äga ett husdjur. Tack och lov finns det sätt att budgetera för månadskostnader och en mängd olika produkter och tjänster som passar i ditt sortiment.

Belgisk malinois på ett berg

Bildkredit: Ekaterina Brusnika, Shutterstock

Belgiska Malinois hälsovårdskostnader

0–0 per månad

En hund som inte är vid god hälsa kommer att kosta mycket mer än en frisk. Håll koll på deras grundläggande mat-, tränings- och skötselbehov för att undvika otaliga besök hos veterinären i både nutid och framtid.

Belgisk malinois matkostnader

45–55 USD per månad

Den belgiska Malinois är en stor, aktiv hund. När de inte springer runt och skyddar sitt territorium, tigger de om en leksession med deras familj . Denna ras kräver två till tre koppar mat per dag. Övermata dem inte, annars kommer du att förlora pengar och öka deras chanser att bli fetma.

Belgiska Malinois Grooming kostnader

– per månad

Som en högenergiras drar denna hund nytta av många bad för att hålla huden och pälsen frisk. De har en tät topplack, och det är inte ovanligt att borsta dem varje dag för att hålla utsläppet till ett minimum. Ta din hund tillfrisören till två gånger per månad är vanligtvis tillräckligt för att hålla dem rena, även om denna kostnad kan gå upp eller ner beroende på var du befinner dig och hur ofta du går.

Belgiska Malinois-mediciner och veterinärbesök

–0 per månad

Priserna på mediciner och veterinärbesök beror på hur frisk din hund är. En årlig kontroll kommer inte att kosta mycket, men fetma är ett vanligt problem med dessa hundar, och det leder till en mängd andra problem som kostar mycket pengar att fixa. Ge dina hundar massor av övningar och övermata dem inte för att minska dina chanser till månatliga veterinärbesök.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ania Maciejewska (@maciejewska_ania)

Belgiska Malinois husdjursförsäkringskostnader

– per månad

Djurförsäkring är idealisk för många hundägare som hamnar hos veterinären hela tiden. Detta är en ganska billig försäkring att betala för, men det kanske inte heller är värt det om du har en vältränad hund.

Miljöunderhållskostnader för belgiska Malinois

– per månad

Hundar är inte som katter eller reptiler där du ständigt måste ta hand om deras omgivning. Enbart miljövård för hundar inkluderar att hålla rent avfallet och ge dem en bekväm plats att vila på efter en dag full av träning. Här är ett par saker du kan behöva för att hålla hemmet rent och mysigt:

Badrumsväskor /månad
Hundsäng /månad

Avdelare 2

Total månatlig kostnad för att äga en belgisk malinois

0–0 per månad

Det finns ett enormt utbud för månatliga kostnader när du äger en belgisk malinois. Generellt sett är en friskare hund mycket billigare än en ohälsosam. Fråga din veterinär om säkra men prisvärda livsmedels- och leveransmärken om du försöker hålla husdjurskostnaderna till ett minimum.

sidovy av belgisk malinois hund

Bildkredit: Wian Juanico, Pixabay

Ytterligare kostnader att inkludera

Du vill alltid låta några oplanerade situationer uppstå medan du äger en belgisk malinois. Oavsett om du åker på semester, har en medicinsk nödsituation eller behöver betala för ytterligare beteendeträning, kan allt uppstå som hundägare. Även om dessa extra kostnader inte alltid kommer upp, skadar det inte att ha lite pengar avsatta om det inte gör det.

Avdelare 5

Slutsats: Belgisk Malinois Kostnad

En belgisk malinois är den perfekta rasen om du vill ha någon som kommer att älska dig häftigt och skydda dig från fara. Det krävs mycketTräningför att få dessa hundar att bete sig efter dina preferenser, men deras lojalitet är verkligen oöverträffad. Dessa hundar är väl värda priset. Om du har varit orolig över huruvida du skulle kunna äga en utan att gå sönder, hoppas vi att den här guiden har hjälpt dig att inse att dina drömmar om att ha en belgisk malinois är möjliga.


Utvald bildkredit: BIGANDT.COM, Shutterstock

Innehåll