Blue Maine Coon: fakta, ursprung och historia (med bilder)

blå maine coon står i gräsDet blåaMaine Coonär en amerikansk infödd kattras från delstaten Maine. Det är en av de största kattraserna i världen och även en av de vänligaste. Den har lång päls, och dess rökblå färg ger den ett majestätiskt utseende som många gillar bäst av alla Maine Coon-varianter. Om du funderar på att skaffa en Blue Maine Coon till ditt hem men vill lära dig mer om den innan du köper en, fortsätt att läsa när vi diskuterar dess ursprung, hur den blev så populär och många andra intressanta fakta som hjälper dig att göra en informerat köp. blå maine coon på gräs

De tidigaste uppgifterna om Blue Maine Coon i historien

De flesta uppfödare är överens om att Maine Coon, inklusive den blå sorten, är en av de äldsta katterna som är infödda i USA. Tyvärr finns det inga uppgifter om dess exakta ursprung, men det är troligen en nära släkting till Norsk Skogkatt och den Sibirisk . Den var en populär ras på kattutställningar under 1800-talet men dog nästan ut vid sekelskiftet när andra, mer gynnsamma kattraser kom till Amerika. Lyckligtvis gjorde den sakta comeback, och idag är den en av de mest populära katterna i Amerika.

Hur Blue Maine Coons fick popularitet

blå maine coon

Bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Blue Maine Coon blev populär på grund av sin stora storlek och långa fluffiga päls, vilket gav den ett utseende som en stor nallebjörn. Den var ursprungligen populär på kattutställningar och som husdjur under 1800-talet innan tillströmningen av andra kattraser som angora och perserkatter drev Maine Coon i bakgrunden ett tag. Men på grund av sin extrema popularitet bland barn och ovanligt vänliga personlighet, återfick den sin status som en omtyckt kattras. Idag är det en av de mest populära raserna i Amerika och resten av världen, för att inte tala om en av de största!Formellt erkännande av Blue Maine Coon

American Cat Fanciers’ Association erkänner Maine Coon-rasen och accepterar den blå färgen. De accepterar också många andra färger förutom choklad, lila och färgpunktsmönstret. 1968 grundade sex uppfödare Maine Coon Breeders and Fanciers Association, som växte till att rymma mer än 1 000 fanciers och 200 uppfödare. Sedan 1980 känner alla stora kattregister igen Maine Coon.

Topp 10 unika fakta om Blue Maine Coon

blå maine coon närbild

Bildkredit: Basil Smith, Pixabay

  • Många ägare hänvisar till Maine Coon-rasen som en mild jätte.
  • En Maine Coon-katt som heter Stewy har Guinness världsrekord för den längsta katten på 48,5 tum, vilket är mer än 4 fot.
  • Som du kanske har gissat är Maine Coon infödd i den amerikanska delstaten Maine.
  • Vissa rykten tyder på att Mary Antoinette, Frankrikes drottning på 1700-talet, är ansvarig för skapandet av Maine Coon. I ett försök att undkomma avrättningen lade hon alla sina personliga tillhörigheter, inklusive sex turkiska angorakatter på ett skepp som seglade mot Amerika. Även om hon fängslades innan hon kunde gå ombord på skeppet, kan hennes katter ha kommit till Amerika och fött upp med de lokala vildkatterna för att skapa Maine Coon.
  • En Maine Coon vid namn Cosey vann den första kattutställningen någonsin 1895.
  • Maine Coon är den officiella statliga katten i Maine.
  • Maine Coon har en tjock päls för att skydda den från minusgrader, och den klarar lägre temperaturer än de flesta andra kattraser. Den kan till och med rulla svansen över ansiktet och axlarna för att hålla sig varm.
  • Maine Coon är näst efter den relativt moderna Savannah-katten i storlek.
  • Trots sin stora storlek är Maine Coon extremt frisk, de flesta lever mer än 13 år.
  • Endast solida blå Maine Coons har den slående blå färgen. Tvåfärgade katter har en liknande grå färg istället.

Gör Blue Maine Coon ett bra husdjur?

Bildkredit: Pixabay

Blue Maine Coon, tillsammans med alla andra färgvarianter, kommer att göra ett bra husdjur för en person eller en hel familj. De flesta ägare beskriver dem som milda jättar som inte blir aggressiva mot andra människor eller husdjur. Blue Maine Coon hittar vanligtvis en abborre nära sina mänskliga följeslagare så att den kan titta på dig på avstånd, men den kommer också att sitta i ditt knä eller bredvid dig på en soffa. Dess lugna temperament gör den till ett idealiskt val för barn som kommer att se det som en stor gose nallebjörn . Den kommer också bra överens med andra katter och till och med de flesta hundar, speciellt med mycket socialisering medan den fortfarande är en kattunge.

Relaterad läsning: 7 typer av Maine Coon kattpälsfärger: en översikt

Slutsats

Blue Maine Coon är en majestätisk katt som snabbt kommer att bli kungen eller drottningen i alla hushåll. Den rökblå färgen gör att den på något sätt verkar klokare, och den är mindre vanlig än de flesta andra färger, så din katt kommer att sticka ut och dra till sig mer uppmärksamhet. Vi hoppas att du har njutit av vår titt på dessa underbara katter och hittat svaren du behövde. Om vi ​​har övertygat dig om att skaffa en, vänligen dela den här guiden till fakta, ursprung och historia för Blue Main Coon på Facebook och Twitter.

Vi har mycket mer information om Maine Coons, inklusive grå ,svart,orange, ochsmokingmängd!


Utvald bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Innehåll