Dobie Schnauzer (Dobermann Pinscher & Standard Schnauzer Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-28 tum
Vikt: 35-75 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Svart, blå, röd, silver
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en vänlig och lättlärd hund
Temperament: Utåtriktad, alert, oberoende, intelligentDobie-Schnauzern sammanför två av de mest välkända och populära tyska raserna i en härlig blandning. De två hundarna delar många likheter men har också egenskaper som är specifika för hybriden. Det är en intressant blandning, för att vara säker. Båda föräldrarna är orädda på grund av sina respektive roller. De Doberman Pinscher var en brukshund i staden, medan den schnauzer kallade landet sitt hem.

Dobie tjänade som en beskyddare, förmodligen mot människor som undviker den fruktade skattemannen. Schnauzern var en jägare som skyddade hemmafronten mot gnagare och andra skadedjur. Han tjänade också flera andra uppgifter för att göra honom mer av den schweiziska armékniven av gårdshundar. Dessa olika bakgrunder ger många ledtrådar om temperamentet hos denna hybrid.

Det finns många likheter mellan de två föräldraraserna, men det finns också kontraster. Standard Schnauzern är old boy bland de tre storleksvariationerna. Han tog sig an en mängd olika uppgifter på gården, från rattare till vakthundar. Dobermannen övergick till sin beskyddarroll tidigt i sin härstamning. Men hundens profil och skönhet vann hjärtan hos entusiaster som älskade valpen för hans utseende.Avdelare 1Dobie-Schnauzer-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Topaz Veterinary Clinic (@topazvet)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Båda föräldraraserna har några stygga vanor som du måste känna till i förväg. Det är en nödvändig del av att undersöka vilken hund som helst. Dobermannen är känslig, vilket kan verka förvånande hos en hund av hans slag. Han är ivrig att behaga och kommer inte att svara bra på hårda tillrättavisningar. Schnauzern, å andra sidan, har den oberoende stricken du förväntar dig att hitta i terrier. Denna valp är inget undantag.

Båda föräldraraserna är lekfulla och alltid redo för en apportspel . Du kanske tycker att det är förvånande, med tanke på de två hundarnas roller. De schnauzer är den mer rustika av de två. Hans jobb var allsidigt. Det förklarar hans oberoende. Han var anpassningsbar att fylla i för en mängd olika uppgifter. Kombinationen är bra för denna hybrid så att han kan klara sig bra i olika situationer.

Schnauzern i denna hybrid ger den här blandningen mest negativa egenskaper. Han har större benägenhet för mun och skällande. Båda är vanor som du måste kontroll tidigt. Han har också en stark bytesdrift. Den instinkten sitter djupt, vilket är något du måste tänka på om du har andra husdjur i ditt hem. Dessutom har han en hög vandringspotential för att hålla honom på jakten till slutet.

Vad är priset på Dobie-Schnauzer-valpar?

Priset du betalar för en Dobie-Schnauzer beror på föräldrarnas härkomst. Båda raserna kräver ett högt pris som kommer att sätta din kostnad på 000 eller mer sannolikt norrut till det beloppet. Båda rasernas popularitet gör hälsokontroll före aveln absolut nödvändig. Du kommer att se det återspeglas i vad du betalar. Vi anser att det är en försäkring för att så bra som möjligt se till att du får en frisk hund.

Akta dig för så kallade valpkvarnar som skickar sina valpar till billigare priser. Även om du köper en hybrid är förväntningen att du får en valp som matchar de två. Se till att han är uppdaterad om sina vaccinationer och avmaskning. Det finns flera rekommenderade hälsoundersökningar före avel som är viktiga för att kvantifiera valpens integritet. Vår rekommendation är att inte snåla.

Att äga ett husdjur är inte billigt, oavsett om det är en hund, katt eller iller. det innebär ett ekonomiskt och tidsmässigt åtagande. Det är därför vi betonar att undersöka en ras för att se till att valpen passar din livsstil. Selektiv avel uppmuntrar särskilda egenskaper som kanske inte är lämpliga för alla familjer. Att skaffa en hybrid ökar utmaningen, särskilt om det är en ny.

Planerar med en budget på minst 1 000 dollar per år för att ha en hund. Djurägande är inte billigt när man tänker på kostnaden för mat, leksaker , godsaker och veterinärvård. Det blir dyrare det år du får din valp kastrerad eller kastrerad. Kostnaden för honan är betydligt mer än hanen. Dessutom är återhämtningen längre med en större risk för komplikationer.

Avdelare 83 föga kända fakta om Dobie-Schnauzer

1.Några speciella Dobermans var andra världskrigets hjältar.

The Dobermans, senare smeknamnet Djävulshundar , kämpade tillsammans med amerikanska marinsoldater i slaget vid Guam. Många soldater är skyldiga sina liv till dessa modiga hundar.

två.Louis Dobermann från Apolda var avgörande för rasens utveckling.

Ordet runt lägerelden är att skattemannen, Louis Dobermann, behövde en formidabel följeslagare för att följa med honom på hans rundor. Ange Doberman Pinscher som gav det nödvändiga skyddet.

3.Schnauzer och Doberman Pinscher är släkt.

De två raserna delar ett gemensamt hemland. Men de är också släkt på grund av deras liknande jobb och tidslinjer.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Austin (@austinwiththegoodhair)

Temperament och intelligens hos Dobie-Schnauzern

Båda föräldraraserna är intelligenta. Det gör mental stimulering lika viktig som fysisk aktivitet avgörande för att hålla Dobie-Schnauzer frisk på båda nivåerna. Dessa valpar är naturligt nyfikna på sin miljö. Det var det som gjorde dem så framgångsrika i sina respektive jobb. Det hjälper Dobermannen att känna igen hot och Schnauzern att hitta byten.

Det är också ett meddelande till den potentiella ägaren att ge tillräckligt med mental stimulans för att förhindra bildandet av dåliga vanor som att gräva, tugga och skälla. Det är något som alla som bestämmer sig för att skaffa en intelligent hund måste förstå.

Är dessa hundar bra för familjer?

Båda föräldraraserna älskar sina familjer. De delar sin tillgivenhet fritt med dem de älskar. Det ger också bränsle till deras lojalitet och vakthundsförmågor. Du kan känna dig trygg med en Doberman i ditt hem. Hans lojalitet kommer att skydda din familj med orädd mod. Denna valp är tillgiven och kommer att tolerera barn så länge de respekterar hans utrymme.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dobie-Schnauzern är endast måttligt tolerant mot andra hundar, vilket gör tidig socialisering viktig. Det är också viktigt för att vänja honom vid andra människor. Vi föreslår att du börjar tidigt för att göra honom till ett sällskapligt husdjur. Den här valpen kommer att klara sig bra om han växer upp med andra husdjur, men han kommer sannolikt att larma om det är en ny övergång.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Austin (@austinwiththegoodhair)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Dobie-Schnauzer:

Varje hund har sina egenheter. Dobie-Schnauzern är inget undantag. Han kan vara en älskling eller ett piller. Mycket beror på föräldrarasen och hans träning. Det är därför vi pratar om din roll i träningen så ofta. Du är trots allt ledaren och måste ta på dig den rollen, speciellt när du har att göra med en så intelligent hund.

Mat & Diet Krav

Det viktigaste att komma ihåg med utfodring är att erbjuda din hund en diet som passar hans livsstadium och rasstorlek. Valpar behöver mat avsedd för valpar i deras ålder . På samma sätt behöver vuxna en diet avsedd för vuxna hundar. Deras krav på kalorier och näringsämnen varierar, vilket är avgörande faktorer för deras allmänna hälsa.

Du bör mata en valp tre till fyra gånger om dagen för att den ska få tillräckligt med energi. När han blir äldre kan du minska det till två måltider. Det kommer att hålla hans blodsockernivåer stabila och minska risken för uppblåsthet. En högkvalitativ kost är absolut nödvändig för att säkerställa hans goda hälsa. Se det som en investering i att hålla honom i form.

Övning

Dobie-Schnauzern har en måttlig tendens till viktökning. Det gör regelbunden träning absolut nödvändig, oavsett om du kör honom i vovveparken eller tar med honom på dagliga promenader. Det väsentliga är att den här valpen förblir aktiv oavsett hur han får den. Det viktigaste är att du får ut honom för att stärka hans sociala färdigheter och öva på de koppelsätten.

Träning

Tidig träning är avgörande, oavsett om du har en lättsam ras eller en som är mer utmanande som Dobie-Schnauzer. Det är trots allt din roll som ägare av ett husdjur och det är ytterligare en anledning att inte ta lätt på det. Din hunds liv beror på därpå. Denna valp mår bäst med positiv förstärkning. Han vill göra dig lycklig och kommer att krypa ihop sig vid tanken på att uppröra. Gör det enkelt med godsaker.

dags schnauzer

Utvald bildkredit: 1 , två .

Grooming ✂️

Hur lätt det är att sköta beror på föräldrarasen. Doberman Pinscher är lätt med vanliga sessioner med en curryborste. Schnauzern kräver oftare borstning för atthålla sin päls snyggast. Ta dig tid att undersöka hans hud för parasiter och möjliga infektioner. Det är särskilt viktigt under tider då fästingar är aktiva i ditt område.

Hälsa och villkor

Denna valp är relativt frisk när välrenommerade uppfödare screenar för de uppenbara hälsoproblemen. De flesta av problemen involverar störningar som alla stora raser kan uppleva. Vi föreslår att du ber att få se bevis på eventuella hälsoundersökningar för att ge dig en viss försäkran om att vårt husdjur inte kommer att få samma saker.

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden
  • Svälla
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Hjärtproblem
  • Von Willebrands sjukdom

Avdelare 5Man vs Kvinna

Både kvinnliga och manliga Dobie-Schnauzers kommer att vara underbara husdjur. Det finns inte många personlighetsskillnader mellan de två. Sätt ner det till en preferens och kostnaden för att ändra sek på din valp. Det kostar mer för en hona än en hane med liknande slutresultat. Vi föreslår att du diskuterar detta beslut med din veterinär.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

En Dobie-Schnauzer är en fröjd att äga. De är söta husdjur med en stark känsla av lojalitet. De är kärleksfulla och lojala, vilket gör dem till ett bra val för familjer som vill ha en pålitlig vakthund. Dobie-Schnauzern kommer att klara utmaningen. Medan han har några inneboende dåliga vanor, kan den flitiga ägaren ta hand om dem.

Relaterad läsning:

  • Bomull Beagle
  • Chimo Dog (Chihuahua & American Eskimo Mix)
  • Doberman Collie (Doberman Pinscher & Border Collie Mix)

Utvald bildkredit: 1 , två .

Innehåll