Doberdane (Doberman Pinscher & Great Dane Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 28-35 tum
Vikt: 95-140 pund
Livslängd: 8-12 år
Färger: Brindle, fawn, brun, röd, svart
Lämplig för: Aktiva individer och familjer med mycket utrymme och tidigare hunderfarenhet
Temperament: Skyddande, intelligent, mild, kärleksfull, vänlig, lugn, lojal, reserverad

Få designerraser är mer lojala, ädla och modiga än Doberdane. En snabb titt på föräldraraserna kommer att berätta allt du behöver veta. Doberdanes är en korsning mellan den milda jätten grand danois och den lysande Doberman Pinscher .

Grand Danois är en av de äldsta hundraserna på planeten. De är också jättar av oöverträffad storlek. Den högsta hunden någonsin var en Grand Danois vid namn Zeus som stod otroliga 44 tum lång vid axeln. Dessa hundar föddes ursprungligen upp för att jaga stora vildsvin, även om de inte har använts för det ändamålet i generationer.

Doberman Pinschers skapades av en enda man; Karl Friedrich Louis Doberman. Doberman var en skatteindrivare som behövde skydd, men han hade tillgång till många kennlar, vilket gjorde att han kunde välja och välja de mest perfekta exemplaren för att skapa sin nya ras. Rasen han skapade är oerhört smart, lugn och oändligt lojal.Det bästa med allt detta är att Doberdanes får de bästa egenskaperna från båda föräldrarna. Detta betyder att din Doberdane sannolikt kommer att vara en gigantisk, mild, vänlig, skyddande, ädel följeslagare som kommer att skydda dig till varje pris och älska dig som ingen annan.

Avdelare 1Doberdane-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ᴅᴏʙᴇʀᴍᴀɴ ᴜɴɪᴏɴ (@doberman_union)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Doberdane-valpar?

Doberdanes är en ganska ny ras. De har troligen skapats inom de senaste 20 åren, även om det är nästan omöjligt att fastställa en tid eller plats. Eftersom de är så nya har rasen inte haft tid att utveckla standardpriser och det finns inte många uppfödare som är dedikerade till att skapa dessa hundar. Som sådan kan det vara lite svårt att hitta en. Men de finns där ute om du tittar tillräckligt noga. Och lyckligtvis är de inte så dyra som man kan tro.

Eftersom det inte finns några standardpriser för rasen måste vi titta på föräldrarna för att förstå priserna som Doberdanes går efter. Båda föräldrarna är rena raser som kan kräva ganska rejäla priser.

Stora danskar är inte så dyra i den nedre delen av prisspektrumet. Detta beror delvis på att de är mottagliga för en myriad av hälsoproblem och de är kända för mycket korta livslängder. Men med ansvarsfull uppfödning kan många av dessa problem mildras. Om du vill ha en Grand Danois-valp från en ansedd uppfödare som aktivt arbetar för att avla ut svagheterna och hälsoproblemen kan du förvänta dig att spendera mellan 500 och 000.

Dobermans prissätts också ganska lika. Det är dock inte troligt att du hittar en Doberman för under 1 000 dollar. Dessa hundar är inte mottagliga för i närheten av lika många hälsoproblem som Great Danes. Priserna för en Doberman börjar på cirka 500 och klättrar över 000.

Alla uppfödare som gör Doberdane-valpar offrar förmågan att sälja dyra Doberman- eller Great Daneo-valpar. Så du bör förvänta dig att priserna på Doberdane är ganska lika, men i allmänhet lite billigare. Den vanligaste prissättningen för en Doberdane är 000- 000. Ibland hittar du dem för mindre än så här, men om du gör det är det troligen från en uppfödare med tveksamt rykte.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lindsay McCarron (@ladywithafan25)

Avdelare 83 föga kända fakta om Doberdanes

1.De är effektiva terapihundar.

Grand Danois och Doberman Pinschers är båda kända som otroligt smarta hundar som är lätta att träna. Det är en del av varför de används för en mängd olika jobb, inklusive terapi. Doberdanes föll inte heller långt från släktträdet. De är mycket intelligenta djur som kan tränas för att utföra komplexa uppgifter. Liksom föräldraraserna är Doberdanes utmärkta, empatiska terapihundar.

två.Båda föräldraraserna är tyska.

The Great Dane är uppkallad efter Danmark, men det är lite av en felaktig benämning. I sanning skapades denna ras i Tyskland. Men de fick sitt namn efter Danmark för att undvika negativa konnotationer som skulle kopplas till en tysk ras efter världskrigen.

Doberman Pinschers har ett mycket tydligare namn som inte är höljt i något mysterium eller felaktiga benämningar. De är uppkallade efter Karl Doberman som var ansvarig för att skapa rasen i Tyskland 1890. Ironiskt nog användes dessa hundar under andra världskriget i United States Marine Corps för att hjälpa till att avsluta konflikten och besegra landet där de skapades.

3.Båda föräldrarna har länge använts som vakthundar.

Doberman Pinschers avlades specifikt för att vara vakthundar. Det var avsikten när rasen först konceptualiserades. Men Grand Danois föddes upp för ett annat syfte; att jaga. Men kungligheter under århundraden tidigare insåg hur kärleksfulla, lojala och vildsinta dessa hundar kunde vara. Naturligtvis gör dessa egenskaper dem till utmärkta vakthundar, vilket är hur kungligheterna använde dem.

föräldraraser till Doberdane

Föräldraraser för Doberdane | Vänster: Doberman Pinscher, höger: Grand Danois (Bildkredit: Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Doberdane

Doberdanes är några av de smartaste hundarna du kommer att stöta på. Båda föräldrarna är otroligt vassa, så det är förväntat med Doberdanes också. De är också ganska jämna hundar som inte är benägna att få stora toppar i känslor eller energi. Som sagt, de kan se ganska läskiga ut. Räkna med att folk blir skrämda när de ser din hund, även om du vet att de är en kärleksfull nallebjörn i hjärtat!

Är dessa hundar bra för familjer?

Doberdanes kan vara fantastiska husdjur, men det finns vissa bestämmelser. Även om de kommer bra överens med barn, bara på grund av sin massiva storlek, passar Doberdanes inte bra för familjer med små barn. Hunden kommer inte att attackera barnet eller något, men med en så stor hund är det troligt att olyckor inträffar.

Men bortsett från detta är Doberdanes utmärkta för familjer. De är naturligt reserverade mot främlingar, vilket gör dem till fantastiska vakthundar. Dessutom ligger bevakning bara i blodet. Båda föräldrarna briljerar på det och Doberdanes gör det också.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

För det mesta är Doberdanes bra med andra husdjur. De har inte en stark bytesdrift, så de är säkra att ha runt de flesta husdjur. Men som med små barn kan dessa hundar vara en fara för mycket små husdjur helt enkelt på grund av deras stora storlek.

https://www.instagram.com/p/B5tafijARur

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Doberdane:

Mat & Diet Krav

Doberdanes väger så mycket som 140 pund och är ganska stora hundar. Som man kan förvänta sig av en hund i den här storleken äter de ganska braen betydande mängd mat. För att göra saken värre är dessa hundar också mycket aktiva. Räkna med att mata din Doberdane fyra koppar mat eller mer varje dag.

Övning

Det är här Doberdanes kan bli lite svårt. Grand Danois är inte särskilt aktiva hundar, så de är några av de enklaste stora hundarna att äga, helt enkelt för att de inte kräver så mycket underhåll. Men Doberman Pinschers är motsatsen. På grund av detta har Doberdanes betydande träningskrav.

Du måste spärra av mer än en timme varje dag för att träna din Doberdane. Det är bäst att dela upp detta i tre kortare sessioner, snarare än en enda session på 75 minuter. Men 75 minuters träning handlar om vad du behöver för att förse din Doberdane med dagligen.

https://www.instagram.com/p/Bz4EUHWAFio

Träning

Doberdanes är otroligt smarta hundar som kommer från två rader av arbetande hundar. Som sådana kan de enkelt lära sig avancerade träningskoncept. De utmärker sig i lydnadsträning och kan till och med tränas för att utföra komplexa uppgifter och jobb. Men förvänta dig inte att det är lätt att träna en Doberdane. Faktum är att om du inte har mycket erfarenhet av att träna stora hundar, är en Doberdane förmodligen inte det bästa stället att börja. Bara för att de är så enorma kan de vara en hel handfull att träna.

Grooming ✂️

Doberdanes kan ha enorma träningsbehov, men deras skötselbehov är minimala. Dessa hundar har otroligt korta pälsar som egentligen inte kräver underhåll. Du kommer att vilja borsta din hund lätt en gång i veckan eller så. Inte för att ta bort hår som med andra raser, utan bara för att sprida deras naturliga oljor över pälsen.

Dessa hundar behöver inte heller bada. Du kan helt enkelt torka av din Doberdane med en fuktig trasa när det verkar som om den blir lite smutsig. Som med alla raser måste du regelbundet klippa dina Doberdanes naglar, borsta tänderna och rensa öronen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Ronin the Giant Schnauzer (@roninthegiant)

Hälsa och villkor

Det mest olyckliga med Grand Danois är det breda utbudet av hälsoproblem som vanligtvis påverkar raserna. Det är en del av orsaken till deras onormalt korta livslängder. Men genom att blanda dem med den robusta och friska Doberman Pinschern, blir Doberdanes som blir resultatet mycket mer härdiga och mycket mindre sårbara för de hälsotillstånd som ofta plågar Great Danes. Trots det finns det några hälsoproblem som du bör hålla utkik efter.

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden

Lite mer information om dessa störningar:

    Entropion: Det är då ögonlocken rullar inåt, vilket ofta gör att hårstråna på ögonlocket skaver på hornhinnan. Med tiden kan detta orsaka smärta, perforationer och störa synen. Cherry Eye: Cherry eye är när inflammation påverkar en tårkörtel i din hunds tredje ögonlock, vilket gör att den sväller och blir röd som ett litet körsbär i hundens ögonvrå. Svälla: Uppsvälldhet är ett otroligt farligt tillstånd som kan uppstå till synes från ingenstans. Det är när din hunds mage snabbt fylls med luft, vilket blockerar blodflödet från baksidan av kroppen. Detta kan till och med få magen att vända på sig själv, vilket kan leda till döden mycket snabbt om din hund inte får omedelbar uppmärksamhet. Höftdysplasi: Detta är ett av de vanligaste hälsoproblem som hundar möter, och det påverkar oproportionerligt stora hundar som Grand Danois och Doberman Pinschers. Det är när höften inte formas korrekt, och som ett resultat kommer lårbenet inte att passa ordentligt i höftskålen. Detta får benen att gnugga ihop, vilket resulterar i smärta, förlust av rörelse och så småningom hälta.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Nobel, modig, jämn och fullständigt lojal, Doberdane är en mångsidig och otroligt smart hund. De är bra som familjedjur, förutsatt att du inte har några småbarn som springer omkring. Doberdane kan tränas för att utföra jobb och till och med utmärka sig i terapiarbete tack vare deras vänliga sinnelag och lugna, empatiska natur. Men om du ska lägga till en av dessa underbara Doberman Pinscher & Grand Danois-blandningar till din familj, se till att du har gott om utrymme och tid för att ge den överdrivna träningsnivån som denna ras kräver.


Utvald bildkredit: Kamisovec, Shutterstock

Innehåll