Flame Point Siamese: fakta, ursprung och historia

Flame Point Siamese katt på nära hållDet finns få katter så sällsynta som Flampunkten Siamesiska . De har inte bara en unik päls, utan de är också en relativt ny ras med ett stort antal följare. Men när kom Flame Point Siamese katten till, och varför är de så populära?

Vi bryter ner allt du behöver veta här.

hepper enkelkatttassavdelare

De tidigaste uppgifterna om en Flame Point-siames i historien

Jämförelsevis sett är Flame Point Siamese en nyare ras. De föddes upp först 1930 i Storbritannien och har varit en extremt sällsynt ras sedan dess. Än idag hittar du människor som spekulerar om de är verkliga!Flame Point Siamese-katter är också kända som Red Point Siamese-katter, och ända sedan brittiska uppfödare först födde upp dessa katter har människor strömmat till för att köpa dem. Idag kan du hitta dem över hela världen, även om de är extremt sällsynta.

Flampunkt siames katt sitter

Bildkredit: Lflorot, Shutterstock

Hur Flame Point Siamese fick popularitet

Siamese katter har alltid varit populära, så det var ingen överraskning att en med en unik pälsfärg tog fart direkt. Dessa katter är populära på grund av deras unika färgmönster och brist, förutom deras bedårande utseende.

De binder mer till sina ägare än andra kattsorter, vilket gör dem till idealiska följeslagare och extremt populära. Dessutom är de bra med familjer, barn och till och med andra husdjur, vilket gör dem till en utmärkt passform för ett brett utbud av hushåll.

Det här är en bedårande katt med unika färger, en intelligent syn och en extremt vänlig och utåtriktad personlighet, så det är inte konstigt att de blev så populära så snabbt!

Formellt erkännande av Flame Point Siamese

En Flame Point Siamese cat är en renrasig Siamese cat. Men att hitta en formellt erkänd katt som en flampunkt eller en röd punkt är lite svårare. Det beror på att även om du kan få en renrasig siames, finns det inget officiellt erkännande av dessa olika pälsar.

Det gör det ännu viktigare för potentiella köpare att ta en ordentlig titt på släktskapet, särskilt med tanke på att de färgade punkterna inte börjar dyka upp förrän senare i livet.

Dessutom det formella erkännandet av den siamesiska katten driver upp priset , och att lägga till en sällsynt egenskap som Flame Point-färgen driver upp priset ytterligare.

Flame Point Siamese katt på mattan

Bildkredit: Madison Muskopf, Shutterstock

hepper enkelkatttassavdelare

Topp 5 unika fakta om Flame Point Siamese

Flame Point Siamese katter är unika på många sätt, och vi skulle kunna ägna evigheter åt att lyfta fram vad som gör dem så annorlunda från andra katter. Istället minskade vi till topp fem.

1.Flampunktens färger mörknar med åldern

Som kattungar ser Flame Point siameser likadana ut som vanliga siameser! De kommer att vara helt vita eller krämfärgade, eftersom deras färgade punkter inte kommer att börja utvecklas på flera månader.

De kommer att fortsätta att mörkna tills de är ungefär två år gamla!


två.Flampunktens färger ändras med temperaturen

Färgen på en Flame Point Siamese-katt förändras inte bara när de blir äldre, utan den ändras också med temperaturen! Ju varmare miljö den Flame Point Siamese katten är i, desto ljusare blir färgen i pälsen.

Under tiden, när vintern rullar runt och temperaturen sjunker, kommer det röda i pälsen att börja poppa!


3.Flame Point Siamese Cats är extremt vänliga

Du kommer att bli hårt pressad att hitta en katt som är trevligare mot andra husdjur och människor än en Flame Point siames. De älskar att interagera och är otroligt utåtriktade, vilket gör dem till ett utmärkt val för hem med barn och till och med hundar!


Fyra.Flame Point Siamese Cats Bond med människor

Medan många katter föredrar att lämnas ensamma under större delen av dagen, kommer en Flame Point siamesisk katt att binda sig till sin människa på samma sätt som en hund gör. Så om du letar efter en katt som älskar uppmärksamhet och vill vara runt dig hela tiden, kan en Flame Point Siamese vara rätt väg att gå!


5.Flame Point Siamese är extremt sällsynta och dyra

Även om det finns massor av saker att älska med dessa katter, de är inte lätta att spåra . Dessa är några av de sällsynta katterna i världen, och som sådana är de extremt dyra när du hittar dem. En Flame Point Siamese med distinkta markeringar kan få upp till 000 för en enda kattunge!

närbild Flame point Siamese cat

Bildkredit: Juudou, Shutterstock

Gör en Flame Point Siamese Cat ett bra husdjur?

En Flame Point siames är det perfekta husdjuret. De är extremt vänliga och utåtriktade och bra med andra djur och barn. Oavsett hur hektiskt eller tyst ditt hus är, kommer en Flame Point Siamese katt att passa in!

Även om de knyter an till människor och älskar den extra uppmärksamheten, är de fortfarande inte lika behövande som en hund, så om du jobbar dagligen behöver du inte oroa dig för att lämna dem utan uppsikt. Ändå rekommenderar vi att ha åtminstone en annan kattkamrat i närheten för att hålla dem sällskap när du är på jobbet.

Se bara till att ha tillräckligt med i budgeten för förskottskostnaderna och allt som de behöver på månadsbasis innan du adopterar eller köper flera katter.

Flampunkt siames gående

Bildkredit: Lflorot, Shutterstock

Du kanske också är intresserad av: 10 typer av siamesiska katter (med bilder)

hepper katttassavdelare

Slutsats

Medan Flame Point Siamese är en eftertraktad ras av en mängd olika skäl, är de också en av de svåraste att spåra. Men oavsett om du bara är en kattentusiast eller vill lägga till en Flame Point siames i ditt hem, om du någonsin får chansen att upptäcka en, är det värt att notera.

Men så länge de är lite äldre och deras poäng har kommit in, är de en svår katt att missa!


Utvald bildkredit: Oxana Oliferovskaya, Shutterstock

Innehåll