Gammal schäferhund: bilder, temperament och egenskaper

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 21-24 tum
Vikt: 49 – 71 pund
Livslängd: 7 – 13 år
Färger: Svart, säng, brun, brun, blå
Lämplig för: Familjer, barn, gårdar, följeslagare
Temperament: Modig, tillgiven, modig, intelligent, lojal

Den gamla schäferhunden är idag mer känd som arbetslinjen schäfer. Den skiljer sig från den moderna schäfern eller tävlings schäfern genom att den har en rakare rygg och inte har tävlingslinjens nedåtlutning och grodliknande ben. Om du funderar på att skaffa en av dessa amerikanska favoriter till ditt hem men vill lära dig mer om det först, fortsätt läsa medan vi diskuterar kost, träning, träning och mer för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.avdelare 10Gammal schäferhundvalp – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Enzo vom Burmeister (@sportandshepherd)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på gamla schäferhundsvalpar?

Du kan förvänta dig att betala mellan 0 och 000 för din Old German Shepherd-valp, beroende på var du bor och vilken uppfödare du väljer. Eftersom dessa hundar är så populära borde det inte vara svårt att hitta en i ditt område, och flera prestigefyllda uppfödare kan förse dig med en hund med en lång härstamning för rätt avgift. Avelsrätter kan också öka kostnaderna för din hund, och om du inte köper dessa rättigheter måste du få hunden kastrerad eller kastrerad som en del av ditt kontrakt. Det är vanligt att köpa denna ras redan utbildad, vilket kan öka ditt inköpspris med flera tusen dollar.

Andra faktorer kommer att öka dina löpande kostnader, inklusive regelbundna veterinärbesök, medicin för loppor och fästingar, mat, godsaker, leksaker och mer.avdelare 9

3 föga kända fakta om gamla schäferhundar

1.Gamla schäferhundar är extremt mångsidiga och kan vara tjänstehundar, polishundar, lydnadshundar och mer.


två.The Old German Shepherd är en populär tv-skådespelare, och flera har blivit kända, inklusive Rin Tin Tin, Andromeda och Bullet.


3.Gamla schäferhundar bildar starkare band med en familjemedlem, vanligtvis ägaren eller vaktmästaren.

tysk herde stående på gräs

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

Avdelare 2

Temperament och intelligens hos de gamla schäferhundarna

Den gamla schäferhunden är en intelligent och modig hund med en stark vilja att arbeta. Den är fokuserad och modig, så den är en perfekt räddningshund, och den utmärker sig i stressade situationer. Militären har använt dem sedan första världskriget, och de är fortfarande anställda idag. Det är en vallhund, så den har gott om energi, och den kommer ofta att försöka valla familjemedlemmar. Den är också pigg och kommer att vara en bra vakthund men är vänlig nog att leka med barnen och mysa i soffan för en bra film.

Dessa schäferhundar är otroligt intelligenta och kan lära sig komplexa uppgifter i flera steg. Deras intelligens tillåter dem att hitta och rädda försvunna personer, droger, bomber och mer. Det kan också lösa utmanande problem, och det kan öppna dörrar, hämta specifika föremål och mycket mer. Det är också extremt skyddande och är en formativ fighter.

Är gamla schäfer bra för familjer?

Gamla schäferhundar är fantastiska husdjur för både stora och små familjer. Den tycker om att leka med barn och vara en del av familjens aktiviteter. Det är också en fantastisk vakthund som hjälper till att hålla din familj säker. Den enda nackdelen med att hålla dessa hundar är att de gillar att valla familjemedlemmar, vilket kan få dem att nappa och skrämma små barn. Mycket träning och socialisering kan hjälpa till att minska detta dåliga beteende.

Kommer gamla schäferar överens med andra husdjur?

Det gamla Schäferhund kommer överens med andra husdjur , speciellt om du umgås mycket som valp. Den kommer dock att jaga små djur på gården, och den kan försöka valla dina husdjur, särskilt katterna, vilket kan orsaka vissa problem, men de vänjer sig vanligtvis snabbt vid varandra.

mörk sobel arbetande schäferhund

Bildkredit: LNbjors, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när man äger en gammal schäferhund:

Mat & Diet Krav

Gamla schäfer är extremt aktiva och kommer att kräva en hög proteindiet med riktigt kött som kyckling, kalkon eller fisk. Vi rekommenderar att du letar efter märken som tillhandahåller omegafetter eftersom de hjälper till att minska svullnad och främjar en glänsande päls. Probiotika tillför bra bakterier till tarmen, vilket kan hjälpa till att balansera ditt husdjurs känsliga matsmältningssystem och stärka immunförsvaret. Undvik märken som innehåller konstgjorda färger och kemiska konserveringsmedel eftersom de kan orsaka hälsoproblem för vissa hundar.

Övning

Gamla schäferhundar är extremt aktiva och kräver så mycket motion som möjligt för att hålla sig glada och friska. Vi rekommenderar att avsätta minst 45 minuter varje dag för spel, lek och löpning. Dessa hundar älskar apportspel och kommer att jaga runt en boll under större delen av dagen. Den älskar också dragkamp, ​​och om du orkar kan det vara ett bra sätt att hjälpa dem att förbruka energi.

Schäfer_Zelenskaya_shutterstock

Bildkredit: Zelenskaya, Shutterstock

Träning

Din gamla schäfer är extremt intelligent och kan lära sig en lång lista med trick. Vi rekommenderar att du håller korta träningsövningar direkt efter din träningstid för att hjälpa ditt husdjur att hålla fokus på din träning. Att hålla dina pass vid samma tid varje dag kan också hjälpa, liksom mycket förstärkning i form av beröm och godsaker. Undvik att visa din hund någon besvikelse eftersom det kan sätta tillbaka alla framsteg som gjorts, och ha tålamod eftersom det kan ta även de smartaste hundarna flera veckor att lära sig ett nytt trick och befästa det i minnet.

Grooming ✂️

Den gamla schäfern är en extremt tung fällare som kommer att släppa ut massor av hår i ditt hem under våren eller hösten, och många ägare kommer att berätta för dig att du kan se håret falla av din hund i klumpar under denna tid, så den kommer att behöva frekvent borstning att hantera det. Vissa ägare rekommenderar till och med en professionell groomer för att minimera den ansträngning som krävs. Vi rekommenderar också att borsta tänderna så ofta som möjligt för att bromsa utvecklingen av tandsjukdomar och att klippa naglarna om du hör dem klicka i golvet.

schäferhund liggande på gräs med tungan ut

Bildkredit: Färg, Pixabay

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden
  • Fetma
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Fetma

Fetma i alla hundraser är ett stort problem i USA. Vissa experter menar att mer än 40 % av hundar över 5 år är överviktiga. Tyvärr är schäfer extra känsliga för fetma eftersom de har höga träningskrav som kan vara svåra för vissa ägare att uppfylla. Fetma kan leda till hjärtsjukdomar, diabetes och flera andra allvarliga hälsotillstånd. Det bästa sättet att förebygga fetma är att uppmärksamma påsens portionsstorleksförslag av märket du matar och se till att ditt husdjur får mycket aktivitet.

Höftdysplasi

Tyvärr är höftledsdysplasi vanligt hos rasen schäfer, och många uppfödare kommer att köra tester på föräldrarna för att förhindra att det påverkar deras valpar. Höftdysplasi är ett tillstånd där höftleden inte bildas korrekt och benen inte rör sig smidigt i leden. När hunden åldras börjar benen slitas ner, vilket påverkar ditt husdjurs förmåga att bära vikt. Symtom inkluderar svårigheter att resa sig och en motvilja mot trappor. Viktkontroll, medicinering och kirurgi kan hjälpa till att hantera Höft d ysplasi .

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Den gamla schäferhanen är lite större och tyngre än honan, och den tenderar också att drabbas av höftledsdysplasi oftare. Honor är något mindre, har feminina ansiktsdrag, är bättre runt små barn och är lite lättare att träna. Hanar är mer skyddande och tenderar att vara possessiva, men de är lite lättare för nya ägare att hantera.

Avdelare 5

Sista tankar: Gammal schäferhund

Den gamle schäfern gör en fantastisk familj husdjur och vakthund. Den tjänar också många syften inom brottsbekämpning såväl som inom militären och är en av de mest populära hundarna i USA och utanför. Eftersom det är så populärt borde du kunna hitta en uppfödare i ditt område, och det finns också en god chans att du får en till ett bra pris. Det kräver en hel del underhåll när det fäller men inte under resten av året. Den har lång livslängd och är relativt frisk.

Vi hoppas att du har njutit av att läsa den här korta guiden, och den har hjälpt dig att svara på alla frågor du hade om dessa fantastiska hundar. Om vi ​​har övertygat dig om att köpa en till ditt hem, vänligen dela den här guiden till den gamla schäfern på Facebook och Twitter.

Relaterad läsning: Lever schäfer: 5 intressanta fakta, info och bilder


Utvald bildkredit: hansbenn, Pixabay

Innehåll