Kan hundar dricka destillerat vatten? Vad du behöver veta!

Visste du att hundar behöver mer vatten per dag än någon annan sorts näringsämnen? Faktum är att din hunds kropp består av 70 till 80 procent vatten. Även om det är helt säkert att ge din hund destillerat vatten då och då, bör du inte göra det till en långvarig vana.Vatten är viktigt för en glad och frisk valp, men det typ vatten du ger din hundkamrat är också viktigt. Här kommer vi att diskutera om destillerat vatten är säkert för din hund att konsumera och vilka typer av vatten som är bäst för din lurviga vän.

Avdelare 1

Kan min hund dricka destillerat vatten?

Destillerat vatten är alla typer av renat vatten som har fått sina mineraler och föroreningar helt borttagna. Medan det är helt säkert för din hund att dricka destillerat vatten, det är inte lika hälsosamt för honom som vanligt vatten eftersom det saknar de väsentliga mineraler och joner som gott gammalt ofiltrerat kranvatten kan ge.

Nackdelar med destillerat vatten för hundar

Medan brist på viktiga vitaminer och mineraler i vatten vanligtvis inte är en stor sak sedan dess ditt husdjurs mat är huvudkällan till dessa näringsämnen, finns det fortfarande nackdelar med att din hund dricker destillerat vatten.Vissa studier har kommit fram till att hundar kan uppleva kalium brister och hjärtproblem om de bara dricker destillerat vatten.

Dessutom är det också möjligt att ditt husdjur inte gillar smaken av platt vatten.

Summan av kardemumman, medan din hund kan dricka destillerat vatten, det bör inte användas som sin primära källa till hydrering under långa tidsperioder.

valp dricksvatten

Bildkredit: Pixabay

Är ofiltrerat kranvatten säkert för min hund?

En av USA:s största privilegier är prisvärt, drickbart kranvatten. Men den här typen av vatten kan också vara nedsänkt med kemikalier och föroreningar. Faktum är att The Environmental Working Group (EWG), en Washington, DC-baserad ideell miljöforskningsgrupp, fann mer än 316 gifter som kryper i kranvatten över hela landet.

Vissa olika typer av kranvattenföroreningar kan inkludera metaller, industrikemikalier, bakterier, bekämpningsmedel och till och med avloppsvatten.

Hur är det med vatten på flaska?

Förra året konsumerade Amerika över 14,4 miljarder liter vatten på flaska. Men till nästan 2 000 gånger kostnaden för vanligt kranvatten är vatten på flaska ett bättre alternativ för ditt husdjur?

Nej. Det visade sig att vissa märken av flaskvatten innehåller många av de föroreningar som kranvatten gör, inklusive bakterier, arsenik och industrikemikalier. Många flaskvatten innehåller också en konstgjord förening som kallas hormonstörande kemikalier, som kan orsaka problem med hormonsignalering. Dessutom kan vattenflaskor av plast innehålla BPA, en kemikalie som förknippas med många typer av hälsokomplikationer. Sedan finns det de många miljöfaktorerna att ta hänsyn till, med mer än tre miljoner plastvattenflaskor som används varje timme i USA.

Vad sägs om filtrerat vatten?

Som namnet antyder är filtrerat vatten kranvatten som har körts genom ett filtreringssystem för att avlägsna alla dess föroreningar. Det finns många typer av vattenfilter, inklusive bänkskiva, kranmonterade, under diskbänken, omvänd osmos och filtersystem för hela huset. Eftersom den är ordentligt filtrerad kan du vara lugn med att veta att den inte innehåller ohälsosamma eller starka föroreningar.

Filtrerat vatten är en hälsosam och prisvärd källa till ren återfuktning för ditt husdjur.

Beaglehund som dricker klart vatten

Bildkredit: ALEX_UGALEK, Shutterstock

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Om du inte känner dig bekväm med att ge ditt husdjur ofiltrerat vatten från kranen, investera i ett vattenfiltreringssystem för att få bort alla föroreningar som finns i vanligt kranvatten.


Utvald bild: rawpixel.com, Pxhere

Innehåll