Chinese Crested Maltese Mix (Crested Malt)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-12 tum
Vikt: 5-10 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Svart, vit, blå, kräm
Lämplig för: Singlar, lägenheter, familjer med äldre barn, seniorer
Temperament: Fogdig, tillgiven, lekfullCrested Malt är en hybridhund, en korsning mellan en Chinese Crested och den ständigt populära maltesiska . Dessa små hundar är ett resultat av trenden med designhundraser, och ingen vet exakt när de uppstod, även om de antas ha utvecklats när trenden började, efter 1900-talet.

Crested Malts kan ha olika utseenden, beroende mest på om de föredrar sin kinesiska Crested eller maltesiska förälder. De anses vara en leksaksras som kräver lite underhåll utöver att hålla pälsen välvårdad. De är ännu inte en stabiliserad ras och har inte anslutit sig till raden av renrasiga valpar som accepteras av AKC.

Avdelare 1Crested Malt Valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mai Huynh (@ms_maiiam)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Crested Malt-valpar?

Crested Malts är inte en vanlig hybridvalp, så deras pris kan variera mycket, beroende på uppfödaren och stamtavlan för båda deras föräldrar.

Om du vill få en uppskattning av priset på en ovanlig hybridvalp, är det bäst att leta efter kostnaderna för sina föräldrar och räkna ut ett genomsnitt och sedan dela upp det på hälften. Det ger dig vanligtvis en bra uppskattning, även om vissa uppfödare kan överraska dig.

Det genomsnittliga priset för en Chinese Crested-hund ligger mellan 200 och 200. De är en dyrare renrasig valp eftersom de anses vara en kinesisk ras av hög kvalitet och är ofta relativt sällsynta i de flesta områden. Dessa små hundar kan kosta uppemot 000, beroende på deras härstamning.

Malteser är älskade hundar över hela den europeiska kontinenten, Asien och Nordamerika. De är vanliga nog att vara lätta att hitta och kostar så lite som 0 att adoptera från en uppfödare. Om du letar efter en valp från en mer ansedd uppfödare eller en som har en bättre härstamning, kan du förvänta dig att betala närmare 500 och till och med uppåt 000.

Eftersom dessa hundar kan vara så dyra är det vanligt att hybrider är lite mer kostsamma. Eftersom genomsnittspriserna ligger på cirka 1 500 USD mellan de två hundarna, kan du förvänta dig att betala allt från 300 till 800 USD för en Crested Malt.

När du hittar en uppfödare, se till att de behandlar sina hundar ordentligt genom att be om en rundtur i deras anläggningar. De bör vara villiga att ta dig genom alla områden där de tillåter sina hundar att vara.

Be också om eventuella verifieringshandlingar som de kan behöva för att bevisa föräldraskapet till valpen som du vill adoptera. Kontrollera också deras veterinärregister, så att du är medveten om eventuella genetiska problem som kan påverka deras hälsa.

  • Se även:Hur mycket kostar en Chinese Crested? (2021 prisguide)
Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av {Emma🧡} (@mypupemma)

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Crested Malt

1.Ursprunget till den kinesiska nacken är ironiskt nog höljt i mystik.

Ursprunget till den kinesiska nacken låter som att den borde vara ganska skuren och torr. Det finns dock en hel del debatt om var de har kommit ifrån, och Kina är bara en av utmanarna.

En av teorierna är att de kinesiska krönade valparna ursprungligen kommer från vad vi nu känner som Mexiko och var aztekernas husdjur.

En annan idé är att de kommer från en lång rad afrikanska hårlösa hundar som sedan fördes till Asien någon gång på 1200-talet, men de kunde ha anor flera århundraden längre tillbaka än så.

Vad som än är sant, upptäcktes hundarna över hela världen av upptäcktsresande under 1500-talet, inklusive hamnar längs Central- och Sydamerika, Afrika och Asien. De började exporteras till Europa allt eftersom.

I början av 1800-talet började dessa leksakshundars skildringar dyka upp i europeisk konst och arkitektur. De kom inte till Nordamerika förrän någon gång i början av 1900-talet och erkändes som en renrasig ras av AKC 1991.

två.Maltesen har varit en följeslagare till kungligheterna genom århundradena.

Maltesen har en historia som har registrerats lite mer noggrant. De kommer från ön Malta, med en historia som går tillbaka till 500-talet. Över hela Medelhavets öar och kustländer var malteserna vördade och hölls som uppskattade husdjur av kungligheter och den rika överklassen.

Så småningom, någon gång på 1300-talet, under den sammanblandning som inträffade på grund av korstågen, började hundarna spridas över hela Europa. De fann framträdande även här och hölls fortfarande högt i överklassen.

Slutligen, på 1800-talet, tog sig malteserna till Nordamerika och var bland de tidigaste europeiska raserna att ta sig till kusten. De erkändes av AKC 1888 som en av deras första renrasiga hundar. De har alltid varit populära eftersom de är så lite underhållsfria och bedårande.

3.Crested Malt kan vara ett bra val för personer med mild hundallergi.

Crested Malt har potential att ärva massor av goda fysiska och karaktärsdrag från båda sina föräldrar. En av deras bättre egenskaper är att de är väl lämpade för föräldrar med hundallergier eftersom de är hypoallergena.

kinesisk crested maltesisk 2

Föräldraraserna för Crested Malt | Vänster: Chinese Crested, Höger: Malteser

Avdelare 2

Temperament & Intelligens av Crested Malt

Crested Malts är lekfulla valpar som behöver ett mjukt, lugnt liv. De tenderar att vara ganska lugn och gosig , föredrar att spendera så mycket tid som möjligt med sin familj och knyta an till en person i synnerhet.

Dessa hundar är känsliga varelser och måste behandlas noggrant. De kommer från två leksaksrasföräldrar, så de är små och precis så läckra som de verkar. Men det betyder inte att de inte är kapabla. Crested Malts tenderar att vara ganska intelligenta och känslomässigt känsliga, vilket är en bra följeslagare för en singel eller en senior.

Är kinesiska maltesiska hundar bra för familjer?

Dessa valpar kan vara en bra hund för familjer med äldre barn. De klarar sig inte bra med små barn eftersom de förmodligen kommer att vara rädda för sin hantering och energi. De klarar sig bäst i ett lågenergihushåll som gillar tystare aktiviteter, även om de kan vara högljudda om de är upphetsade eller rädda.

Kommer Chinese Crested Malteser överens med andra husdjur?

Crested Malts är inte särskilt territoriella, men de kan vara lite avundsjuka på din tillgivenhet. När de lämnas ensamma med andra hundar, särskilt de som är nära deras storlek, kommer de att njuta av intensiva lekstunder med dem och ofta bränner det mesta av sin energi.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mai Huynh (@ms_maiiam)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Crested Malt

Mat & Diet Krav

Crested Malt är en leksaksras och har därför en liten aptit. De behöver inte mycket mat för att hålla dem friska, och de bör aldrig matas gratis. Mata dem cirka 1 kopp mat dagligen och dela upp den i två måltider. Att fördela dessa måltider mellan morgonen och kvällen kommer att hålla matsmältningssystemet i bättre form och leda till mindre matsmältningsbesvär.

När du letar efter mat för den här rasen, hitta en som tillgodoser en leksaksras behov, särskilt de med en mindre kubbstorlek, eftersom de har en mindre mun.

Prova:

Övningskrav

Dessa små hundar har medelmängder energi, även om de gillar att ligga lågt och mysa för det mesta. De behöver cirka 30 minuters aktivitet varje dag.

Crested Malts är tillräckligt små för att de snabbt slits ut. Försök inte göra ansträngande aktiviteter. De kanske kan vandra med dig och simma, men förvänta dig att längden är begränsad. De tycker om att gå. Om du tar dem på regelbundna promenader, sträva efter att köra 5 miles varje vecka för att hålla dem friska.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Marianna Conti (@marr_yuhn_ah)

Utbildningsbehov

Crested Malts är relativt lätta att träna eftersom de är intelligenta och vill hålla dig glad. De kommer inte att kämpa mycket för potträning och njut av att lära dig nya trick och beteendemönster.

På grund av deras relativa lydnad och foglighet är de en av de raser som rekommenderas för förstagångshundägare.

Grooming ✂️

Att bibehålla pälsen på Crested Malt kan vara en utmaning och är inte lättskött även om de är lågavskiljare. De behöver regelbunden skötsel för sin långa päls, och du kanske föredrar att ta dem till en frisör för att få den stylad. Att göra det kommer också att vara det bästa sättet att hålla det snyggast.

Dessa små hundar borde vara badade minst en gång i månaden , även om en groomer vanligtvis gör detta. De bör få sina tänder borstade dagligen eller minst en gång i veckan för att förhindra tandstensuppbyggnad. De behöver också sinanaglarna klipps två gånger i månadeneller när du kan höra deras naglar klicka i marken.

Hälsa och villkor

Som alla leksaksraser är vissa benutvecklingsproblem vanligare hos denna ras. Se till att de är friska genom att hålla sina årliga veterinärkontroller.

Mindre förhållanden

  • Patellaluxation
  • Distichiasis
  • Hydrocephalus
  • Progressiv retinal atrofi (PRA)
  • Öppna fontanel
Allvarliga förhållanden
  • Entropion
  • Hypoglykemi
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi

Avdelare 5Man vs Kvinna

Det finns inga märkbara skillnader mellan hanar och honor av denna ras.

Avdelare 3Sista tankar: Chinese Crested Maltese

Crested Malts är underbara husdjur för dem som letar efter en foglig hund som kommer att ge dem massor av kärlek och hängivenhet. De gör härliga valpar att träna för enförsta gången hundägare, men de bör inte placeras i en familj med mycket små barn eftersom de lätt kan skadas, även om de råkar ut för det.


Utvald bildkredit: Peteris Zalitis, Shutterstock

Innehåll