Mini Foxy Russell (Mini Fox Terrier & Jack Russell Terrier Mix)Höjd: 7-11 tum
Vikt: 8-15 pund
Livslängd: 12-18 år
Färger: Vit, svart, röd, brun, brun, flerfärgad
Lämplig för: Aktiva familjer, lägenheter och hus, barn och vuxna
Temperament: Utåtriktad, aktiv, nöjeslysten, lojal, nyfiken, busig

är färskost bra för hundar

Som avkomma till en Mini Fox Terrier och Jack Russell Terrier , Mini Foxy Russell är en pigg liten hund som är full av nyfikenhet och kärlek. De föddes och föddes ursprungligen för att jaga, som de flesta terrier är. Eftersom deras föräldrar är så lika till sin natur är det lätt att förutsäga hur denna korsning kommer att bete sig när de åldras. Dessa hundar är smidiga, nyfikna och lyckliga. De tenderar att följa med strömmen och acceptera alla som tillbringar tid runt dem.

Mini Foxy Russell har vanligtvis en vit kropp med bruna eller röda markeringar på huvudet, ryggen, bröstet och/eller benen. Men de kan ha nyanser av svart och brun någonstans på sina kroppar utöver sina basfärger. Deras kroppar är fyrkantiga och deras huvuden är typiskt boxiga, även om variation bör förväntas.

Dessa hundar älskar att leka och spenderar gärna hela dagen på gården med barn eller andra hundar. De älskar också att mysa i soffan eller i sängen när de får unna sig. De kan tränas att jaga smådjur eller att prestera på agilitybanan. Men de kan helt enkelt vara ett fantastiskt familjedjur som hela familjen säkert kommer att njuta av att umgås med. Vill du veta allt som finns att veta om Mini Foxy Russell? Vi har dig täckt!Avdelare 1Mini Foxy Russell-valpar — innan du köper...

liten, svart och vit Mini Foxy Russell-valp som sitter på marken med en pinne

Kredit: Teresa Jane, Shutterstock

Att ta hem en ny Mini Foxy Russell-valp för första gången är en spännande upplevelse. Men du bör veta exakt vad du ger dig in på som ägare av denna korsning innan du bestämmer dig för om du ska adoptera en. Här är några grunder att börja med:

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Mini Foxy Russell-valpar?

Lyckligtvis kostar en mini foxy Russell-valp dig inte en arm och ett ben. Du kan förvänta dig att spendera allt från 0 till cirka 000 för en, beroende på deras härkomst och deras föräldrars hälsotillstånd. Förutom att se till att en ny valps föräldrar verkligen är de raser som de borde vara, är det viktigt att se till att uppfödarens anläggning är ren och pålitlig och sätter skötseln av sina valpar över allt annat.

Om avelsanläggningen är smutsig och valparna och föräldrarna inte är väl omhändertagna, förtjänar de inte din investering av ett par anledningar. För det första finns det en god chans att anläggningen är en valpkvarn och valparna som föds upp där kommer att få hälsoproblem när de åldras. För det andra, att ge dina pengar till en sådan anläggning kommer att stödja deras dåliga metoder och uppmuntra dess fortsättning.

Avdelare 83 föga kända fakta om Mini Foxy Russells

1.De är stora spelare

Dessa hundar kan vara små i storlek, men de har stor aptit när det kommer till lek. De kommer att förvandla vilken situation som helst till ett spel om de tillåts. Till och med mystiden kan förvandlas till ett nafs.

två.De älskar att få sina magar gnuggade

Börja gnugga nästan vilken Mini Foxy Russells mage som helst, och de kommer sannolikt att rulla rakt över och spela döda under hela den tid som du är villig att gnugga dem. De verkar inte kunna motstå denna form av tillgivenhet från människor!

3.De är skyddande för sina familjemedlemmar

Även om de är små, är Mini Foxy Russells extremt lojala mot sina familjemedlemmar och kommer att skydda dem till varje pris. De kommer att skälla när någon eller något går in i deras fastighet utan tillstånd, och de kommer att bli aggressiva om det behövs.

Mini Foxy Russell hundar

Kredit: Martha Almeyda, Shutterstock

Temperament och intelligens hos Mini Foxy Russell

Mini Foxy Russell är en högenergi blandras som trivs i aktiva miljöer. De kan gärna bo på gårdar och arbeta som jägare för att hålla gnagare och andra små skadedjur borta. Däremot kan de vara lika lyckliga i en familjehemmiljö, oavsett om det är en lägenhet eller ett hus med trädgård. Om de bor i en lägenhet behöver dessa hundar flera dagliga promenader och/eller möjlighet att leka och springa i parken regelbundet.

en bild på en tekopp yorkie

Dessa hundar kan vara ganska envisa, vilket kan göra hanteringen svår för oerfarna hundägare. De njuter av sällskap med människor, även främlingar som är vänliga mot dem. Däremot kommer de att varna dig när någon är på väg till ytterdörren, främling eller inte. De är smarta och nyfikna, vilket skapar en busig personlighet som kommer att hamna i problem när de lämnas åt sina egna enheter för länge. De kan morra eller nappa i små barn som retar dem, så de bör alltid övervakas under lek.

De är lojala mot sina familjemedlemmar, men eftersom de gillar främlingar så mycket kan de vara sårbara för stöld. Därför bör de aldrig lämnas ensamma ute, inte ens på sin egen trädgård. En annan sak att veta är att Mini Foxy Russell har en stark bytesdrift tack vare deras terrierhärstamning, så de borde inte tillåtas att jaga andra djur även när de leker.

Är Mini Foxy Russells bra för familjer?

Denna korsningshund kan bli ett utmärkt familjedjur om de är vältränade och är ordentligt tränade dagligen . De är lekfulla, men de tål inte retas. Därför bör dessa hundar och barnen som de kommer att umgås med få lära sig hur man interagerar med varandra på rätt sätt. De kommer utmärkt överens med äldre barn som är lite mer avslappnade än yngre barn. De behöver dock inte leva med barn för att vara lyckliga. De kommer att trivas i en ensam vuxen eller ett pars hushållsmiljö också.

kan du använda människosåpa på hundar

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Medan vissa Mini Foxy Russells kommer överens med andra djur, är detta inte alltid fallet. Om de inte börjar umgås med hundar som bor utanför hemmet medan de fortfarande är valpar, kan de växa till att bli aggressiva mot främmande hundar, vilket skulle göra dem svåra att ta ut offentligt när som helst. De borde kunna komma överens med andra hushållshundar som redan var en del av familjen innan de adopterades. Men deras bytesdrift kan göra det svårt att hindra dem från att jaga katter, kaniner och andra små husdjur.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Mini Foxy Russell

Det finns fortfarande en hel del saker att veta om innan man blir stolt förälder till en Mini Foxy Russell. Vad ska de äta och när? Behöver dessa små hundar verkligen ta promenader? Hur är det med träning? Svaren på dessa frågor och fler följer.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Isaac och Newton (@isaac.and.newton)

Mat & Diet Krav

Mini Foxy Russell äter bara cirka ¾ av en koppmat varje dag, men de tenderar att vara kräsna ätare. Om de inte gillar smaken eller konsistensen på maten kommer de att meddela dig genom att helt enkelt hoppa över sin måltid. Du kanske måste prova mer än ett foder innan du hittar ett som din nya valp kommer att gilla. En viktig sak att tänka på när du väljer ett nytt foder för denna korsning är deras rasstorlek.

Eftersom de är så små behöver de vanligtvis inte så mycket protein eller fett som stora raser gör. Lyckligtvis erbjuder många märken på marknaden formler som är designade speciellt för små raser som Mini Roxy Russell. Livsmedel som är gjorda bara för små raser har mindre småbitar som är lätta för dessa hundar att tugga.

Övning

Även om de är små till växten har dessa hundar stor aptit på träning. De bör gå långa promenader varje dag för att frigöra uppdämd energi och stimulera deras sinnen. De kan bli destruktiva då de är uttråkade eller inte har utlopp för sin energi, så spel som kurragömma och apport borde vara vanliga delar av det dagliga livet hemma. Dessa hundar älskar att springa, nosa och gräva på gården, men de gillar inte att känna sig instängda, så de tenderar att hoppa över och gräva under staket. Därför bör deras trädgård omges av ett staket som är installerat ett par fot ner i marken och som står minst 4 fot över marken.

Träning

Träning är lika viktig för Mini Foxy Russell som för alla andra hundraser. Utan att lära sig lydnad kan denna korsning snabbt bli ostyrig. Deras envishet och nyfikenhet gör att gränser är en nödvändighet i hemmet och i offentliga miljöer. Gränser kan läras ut genom lydnadsträning, som bör börja så snart en Mini Foxy Russell hämtas hem för första gången. Lydnadsträning kan vara göras hemma eller i ett klassrum om socialisering är viktigt. En kombination av de två metoderna kan användas tills ägaren är bekväm med att träna själv hemma.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Isaac och Newton (@isaac.and.newton)

Grooming ✂️

Mini Foxy Russell är lätt att ta hand om. Veckoborstning borde räcka för att hålla tovor på avstånd. De fälls hela året, så regelbunden dammsugning kan vara nödvändig för att förhindra att hundhår byggs upp på golven. Deras naglar kan behöva klippas ibland, och deras öron bör kontrolleras för smutsuppbyggnad med jämna mellanrum. De behöver vanligtvis inte badas om de inte hamnar i lera eller sopor när de tillbringar tid utomhus.

Hälsa och villkor

Dessa hundar är generellt friska under hela livet, även om det finns några mindre hälsotillstånd som de är benägna att drabbas av som potentiella ägare bör vara medvetna om.

Mindre förhållanden

  • Atopisk dermatit
  • Von Willebrands sjukdom
  • Glaukom
  • Grå starr
  • Gallblåsan stenar
Allvarliga förhållanden
  • Inget att notera

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Det finns några små personlighetsskillnader mellan den manliga och kvinnliga Mini Roxy Russell, som det faktum att tjejer verkar vara lättare att potträna än pojkar. Kvinnor tenderar också att vara mer självständiga och nyfikna av naturen. Dessutom upplever många ägare att män är mer skyddande mot sina familjemedlemmar än kvinnor. I slutändan är både flickor och pojkar kärleksfulla, intelligenta och energiska hundar som inte skulle älska något mer än att bli en uppskattad del av familjens dynamik.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en knähund som är äventyrlig, älskvärd och energisk, kan Mini Foxy Russell vara rätt husdjur för dig. Dessa hundar kommer inte att sitta stilla länge, men de kommer att ge dig timmar av skratt och en livstid av fina minnen. De är relativt lätta att ta hand om om de får tillräckligt med motion, men de kommer att visa sin envisa sida när de är övertrötta eller uttråkade.

Sammantaget är de jämna och tålmodiga hundar som kan bo i lägenhets- och husmiljöer. Är du intresserad av att adoptera en av dessa bedårande korsningar? Om så är fallet, vad är du mest exalterad över att uppleva med din nya hund först?

bästa hundmat för havanais valp

Utvald bildkredit: Martha Almeyda, Shutterstock

Innehåll