Smidig Foxterrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 13-16 tum
Vikt: 15-20 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Grädde, svart, vit, pied
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en liten vakthund
Temperament: Hängiven, reserverad, energisk, högljudd

Smooth Fox Terrier är en av de äldsta terrierraserna som finns; i själva verket var de den första terrierrasen som fick officiellt erkännande från The Kennel Club.

De utvecklades ursprungligen som jakthundar, och de behåller fortfarande de flesta av dessa instinkter idag. De älskar att jaga vad som helst, så de kommer definitivt att hålla ekorrar borta från din bakgård - men de kanske bara trakasserar katten också.

Dessa hundar är inte lika kända som mångaandra terrierraser, men man tror att de flesta härstammar från Smooth Fox Terriers. Det gör detta till en ras som är värd att känna till, och efter att ha vadat igenom guiden nedan kommer du att veta en hel del om dessa hundar.avdelare 10Släta foxterriervalpar – innan du köper...

Smidig Fox Terrier valp

Bildkredit: PxHere

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Smooth Fox Terrier-valpar är små, bedårande saker, och även om de inte blir mycket större, förblir de verkligen bedårande. Dessa hundar är suddiga, ständigt i rörelse, och de älskar att jaga efter allt de ser - fåglar, gnagare, tennisbollar och till och med ett herrelösa löv kommer att klara sig i ett nafs.

Men att hantera sin energi som valpar är annorlunda än att hantera den när de är fullvuxna. Det är en sak när de blir utmattade när de tävlar från ena änden av huset till den andra, men det är en helt annan när de behöver timmar av intensiv träning om dagen.

Det är därför det är så viktigt att veta vad du ger dig in på innan du tar hem en. Om du inte tror att du kan hålla jämna steg med en lurvig blixtboll, bry dig inte om att adoptera en - det är inte rättvist mot dig eller hunden.

Vad är priset på Smooth Fox Terrier-valpar?

Renrasiga Smooth Fox Terriers kan vara svåra att hitta i pund eller räddningar, men det är inte omöjligt. Åtminstone borde du kunna spåra en mix.

Vi rekommenderar alltid att rädda en hund om det är möjligt, men att gå via en uppfödare är definitivt den enklaste vägen att gå. Dessa hundar kan dock vara dyra; förvänta dig att betala cirka 1 200 USD för en vanlig hund eller uppemot 5 000 USD för en med premiumblodslinjer.

Var noga med att göra din due diligence innan du köper från en uppfödare, eftersom valpkvarnar finns i överflöd. Ta reda på vad du kan på internet, kontrollera deras referenser och besök dem personligen för att inspektera deras anläggningar om du kan.

En sak att tänka på om du besöker dem är det faktum att Smooth Fox Terriers tenderar att vara blyg och reserverad kring nya människor. Som ett resultat kan det hända att valparna inte springer upp för att hälsa på dig så fort du går in.

Det är helt normalt; Men blyga eller rädda hundar är också tecken på att misshandel kan förekomma. Det är något av ett skitjobb, så du måste lita på din magkänsla och dina referenser.

Avdelare 83 föga kända fakta om Smooth Fox Terrier

1.De föddes upp för att jaga tillsammans med Hounds.

Även om de är fantastiska jakthundar är Smooth Fox Terriers inte imponerande som spårare. Det var dock inte vad de avlades för.

På 1800-talet släppte jägare en flock hundar för att följa ett doftspår (vanligtvis det som en räv); Smooth Fox Terrier skulle följa efter dessa hundar. När hundarna väl hade sprungit sitt stenbrott i ett hål, kom Smooth Fox Terrier igång och sprang in i hålan för att avsluta jobbet.

Det kräver oräddhet, en egenskap som dessa hundar har i spader.

två.Den mest kända hunden på Westminster Dog Show var en Smooth Fox Terrier.

Den allra första Westminster Dog Show vanns av en Smooth Fox Terrier vid namn Ch. Warren Remedy. Att vara showens första mästare är en ganska anmärkningsvärd prestation.

Hunden var dock inte färdig. Hon vann också andra Westminster Dog Show och följde upp den genom att ta den tredje ett år senare. Hennes tre totalsegrar satte ett rekord som fortfarande inte har matchats.

Ända den nådiga konkurrenten, Ch. Warren Remedy gick så småningom åt sidan och lät en annan hund vinna.

3.Trots sin ringa storlek är dessa valpar fantastiska vakthundar.

Det är osannolikt att en inbrottstjuv kommer att krypa ihop av rädsla vid åsynen av en 15-kilos Smooth Fox Terrier - men säg inte det för hunden. Dessa valpar är övertygade om att de är de mest skrämmande djuren på planeten.

Du behöver den typen av mod om du ska dyka ner i hål för att jaga byten, och det tapperheten tjänar dem väl idag. De är absolut orädda för att slå larm om de ser problem, så du kan vara säker på att du vet i samma sekund som du blir bestulen.

slät foxterrier tricolor

Utvald bildkredit: Peakpx

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Smooth Fox Terrier

Smooth Fox Terriers är extremt intelligenta hundar. Det balanserar de dock med en stark envis svit.

Dessa hundar klarar sig ofta bra i agilityförsök och andra tävlingsevenemang, eftersom de lär sig snabbt. De kan vara lätta att träna om de litar på och respekterar dig, men om du inte är säker på vad du gör kan de välja att göra uppror istället. Som ett resultat rekommenderas det ofta att du bara adopterar en om du är en erfaren ägare.

De är inte heller bra på att kontrollera sina känslor. Om de ser något att jaga, kommer de att lyfta efter det, oavsett var de råkar vara just då. Om de kan hitta hem igen är ett bekymmer för senare.

När de är runt människor de litar på är dessa hundar vänliga, utåtriktade och naturliga utställningsmän. De älskar att leka och ta emot tillgivenhet, och de kan bli ganska avundsjuka om de ignoreras.

Men runt främlingar kommer de att bli reserverade och misstänksamma. De är inte nödvändigtvis benägna till aggression, men förvänta dig inte att de kommer att misstas för extroverta när som helst snart.

Är dessa hundar bra för familjer?

Om de är rätt tränade och socialiserade kan Smooth Fox Terriers göra fantastiska familjedjur. De älskar sina familjer och de ger gärna sina liv för att skydda dem.

De älskar att leka och brottas med små barn, men du bör alltid övervaka dem runt barn. De kan vara benägna att bita och knäppa; detta når sällan den nivå där det skulle skada huden, men det är smärtsamt ändå och kan vara traumatiserande för små barn.

Det är också ganska vanligt att de blir skyddande för sin favoritperson. Detta kan vara ett allvarligt problem, ett som du måste åtgärda så snart som möjligt. När allt kommer omkring, vill du inte att de snärtar åt barnen bara för att de närmar sig en av sina föräldrar.

Deras blyghet för främlingar kan göra dem dåliga val för familjer som underhåller mycket. Du kan behöva packa dem om ditt barn har vänner över, och det är osannolikt att de blir livet på din nästa fest.

Men du kan behöva ta hjälp av alla dina nära och kära bara för att träna dessa hundar ordentligt. De kan leka apport hela dagen och de behöver mer än en enkel promenad för att ta ut dem. De kan vara överväldigande för en enda person att ta hand om.

  • Relaterad läsning: Liksom Fox Terrier, lär dig om andra raser som börjar med F

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Smooth Fox Terriers har extremt höga bytesdrifter, speciellt när det gäller mindre djur. Det gör dem till en dålig match för en familj som har katter, gerbiler, illrar eller andra små varelser.

De är inte nödvändigtvis aggressiva mot andra hundar, men de kommer sannolikt att försöka dominera sina andra hundar. Detta kan orsaka problem, särskilt eftersom de är orädda men saknar musklerna för att backa upp sin blåst.

Allt ovanstående kan mildras med rätt socialisering, men du kommer att bekämpa naturen i viss utsträckning. Dessa hundar är i allmänhet lyckligast av att vara det enda husdjuret, så det är något att tänka på innan du förbinder dig att äga en.

Slät foxterrier ligger på en stubbe i park_elena valenbaya_shutterstock

Bildkredit: Elena Valebnaya, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Smooth Fox Terrier

Smooth Fox Terriers är söta, roliga hundar, men det är inte alltid lätt att äga en. Nedan har vi listat några saker du bör tänka på innan du påbörjar adoptionsprocessen, så det är mindre troligt att du ångrar ditt beslut i efterhand.

Mat & Diet Krav

Dessa hundar är i konstant rörelse, så de behöver rätt bränsle för att hålla dem på det sättet. Vi rekommenderar en kibble med hög proteinhalt, särskilt en som använder kvalitetskött snarare än animaliska biprodukter.

Bli dock inte frestad att övermata dem. Dessa är små hundar och de behöver inte äta mycket. Fetma är ett stort problem för rasen, och det krävs inte mycket för att de ska packa på sig kilon.

Gå lätt på godsakerna och bordsrester också. Det är okej att ge dem lite som belöning då och då, men gör det sparsamt. De är enorma källor till tomma kalorier, och du vill inte att din hund ska bli fet.

Du kan dra nytta av deras höga bytesdrift genom att köpa en godbitboll eller något liknande till dem. Dessa leksaker ger en liten bit av småbitar åt gången medan din hund jagar dem; detta kommer både att bränna av kalorier och hålla din Terriers sinne engagerad.

Övning

Skaffa inte en Smooth Fox Terrier såvida du inte är beredd att spendera mycket tid på att ta bort dem. Dessa hundar behöver massor av motion, och de kan bli destruktiva om de inte får det.

Men de är inte riktigt soffförstörare eller skoförstörare. Dessa hundar älskar att göra en sak: gräva. De kommer att få din gräsmatta att se ut som en skiva schweizisk ost på nolltid om du inte bränner bort deras överflödiga energi.

De behöver dagliga promenader, men det är osannolikt att det räcker. Du måste få dem att springa. Ett enkelt sätt att göra det är genom att spela apport, eftersom de älskar att jaga efter allt som är i rörelse.

De klarar sig bra med agilityträning också. Allt det där med att springa och hoppa, för att inte tala om att räkna ut när att springa och hoppa, kommer att tucka ut dem på nolltid.

Om du lyckas förbränna all sin energi, kommer du att upptäcka att den genomsnittliga Smooth Fox Terrier kan vara en älskvärd knähund, perfekt nöjd med att titta på TV vid din sida hela natten.

smidig foxterrier leende

Utvald bildkredit: Pxhere

Träning

Träning är viktigt för dessa hundar; Lyckligtvis går det ofta smidigt, så det här borde inte vara något fartgupp.

Det viktigaste som du kan lära dem (förutom grundläggande socialiseringsfärdigheter) är förmågan att utnyttja deras bytesdrift. De kommer att lyfta efter allt som rör sig, och om du inte har ett koppel på dem vid tillfället kanske du aldrig får se dem igen.

Kommandon som stanna, vänta och på mig är alla viktiga - de lär din hund att vänta på ditt godkännande (eller åtminstone checka in med dig) innan du bultar efter något. Dessa få sekunder kan vara all tid du behöver för att få dem under kontroll.

Du måste också göra något åt ​​deras grävande. Det är osannolikt att du kommer att kunna dämpa instinkten helt. Många väljer istället att ge hundarna ett särskilt hörn av gården att gräva i.

Smooth Fox Terriers svarar bäst på positiv förstärkning , så alla typer av straff är sannolikt kontraproduktiva. Du kan också troligen bara lita på beröm och tillgivenhet snarare än godsaker, eftersom de kommer att göra allt för att tillfredsställa en människa de respekterar.

Grooming ✂️

Smooth Fox Terriers är i allmänhet inte tunga fällare. Men de tappar ganska mycket två gånger om året, så du måste vara beredd på de tillfällen då de inträffar.

Du måste dock borsta dem regelbundet. Ta en stiftborste till pälsen en eller två gånger i veckan; det borde vara allt du behöver för att hålla deras päls glänsande och frisk.

All annan skötsel är ganska standard: klipp naglarna regelbundet, borsta tänderna några gånger i veckan och håll öronen rena.

Hälsa och villkor

Smooth Fox Terriers är en av de hälsosammaste raserna som finns, så länge du håller dem aktiva och deras vikt hanterbar. Ändå finns det några tillstånd som de är benägna att utveckla.

Mindre förhållanden
  • Dövhet
  • Grå starr
  • Distichiasis
  • Linsluxation
  • Axelluxation
Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation
  • Legg-Calve-Perthes sjukdom
  • Myasthenia Gravis
  • Idiopatisk epilepsi

Avdelare 5Man vs Kvinna

De två könen är nästan lika stora vad gäller storlek, även om män ofta väger några kilo mer. Denna extra vikt är vanligtvis muskler.

De är lika i termer av temperament också. Hanar kan vara lite mer lekfulla, medan kvinnor är mer benägna att vakta resurser (inklusive du).

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Om du vill ha en mindre hund som håller dig på tårna, älskar dig som att det inte finns någon morgondag, och till och med skyddar dina grejer, kan Smooth Fox Terrier vara rätt i din gränd. Dessa små valpar har överdimensionerade personligheter och de är helt hängivna sina ägare.

Det garanterar dock inte att det går smidigt att äga en. De kommer inte riktigt överens med andra djur, tack vare deras höga bytesdrift, och deras otroliga energinivåer gör dem krävande husdjur. De kommer också att försöka gräva till jordens mitt varje gång du sätter dem på gården.

Men om du kan hänga med dem, kommer du att hitta en Smooth Fox Terrier som en underbar följeslagare. Försök bara att inte bli försummad varje gång de ger dig en död fågel - det är trots allt en gåva.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll