Newfoundland

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 25-29 tum
Vikt: 100-150 pund
Livslängd: 8 – 10 år
Färger: Brun, svart, svart och vit, grå
Lämplig för: Familjer, de som letar efter en mild vakthund
Temperament: Lojal, mild, tillgiven, träningsbar, intelligentEn mild jätte med ett hjärta lika stort som huvudet, Newfoundland är en arbetsras som trivs när han har ett jobb att göra. Nobel, lojal och intelligent, Newfie är den perfekta lugna följeslagaren för nästan alla hushåll som inte har något emot att dregla (okej,mycket dregla).

Det är dock inte bara dregla som du måste stå ut med. Dessa hundar kommer att spåra all sorts smuts och smuts in i ditt hus, och de kan förstöra allt i deras väg när de blir otäcka.

Det är dock små priser att betala för den här typen av sällskap. Om du funderar på att lägga till denna fogliga hund till din familj, kommer vår kompletta guide att avslöja allt som finns att veta om Newfoundland.Avdelare 1

Newfoundland valpar – innan du köper

Newfoundland valp

Bildkredit: Pixabay

Newfoundlandsvalpar ser ut som moppar med ätstörningar. De är otroligt feta och fluffiga, och de tror att hela världen existerar bara för att leka med dem.

Vilket vill säga, de är helt bedårande.

Tappa dock inte huvudet när du ser en. Många människor har tagit hem en av dessa bedårande små valpar bara för att inse att de inte var redo att hantera den fullvuxna hund de blev.

Vi tror inte att du kommer att ångra att du adopterade en av dessa små luddbollar, men vi vill att du ska veta vad du ger dig in på. Om du inte är beredd att ta itu med en ibland snuskig 100-kilos knähund, har du inget företag att äga en Newfie.

Men för dem som är villiga att offra lite av sitt personliga utrymme är Newfies bland de mest älskvärda följeslagarna på planeten.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Newfoundland-valpar?

Om du går via en uppfödare för att få din Newfie-valp så kan du det räkna med att betala en fin slant , eftersom det genomsnittliga priset är cirka 1 200 USD. Det är för en grundläggande renrasig valp. Men om du vill ha en hund med premiumblodslinjer som du kan visa eller föda upp kan du förvänta dig att betala mycket mer än så.

Var mycket försiktig när du köper en Newfoundland. De är alltid efterfrågade, men de är ganska sällsynta. Som ett resultat är det alltid en säljares marknad - och det kan locka fram sleazebags.

Gör din research och ta dig tid innan du köper från en uppfödare. Kontrollera deras referenser, inspektera deras anläggningar och se till att deras hundar är glada och väl omhändertagna. Om något verkar fel eller för bra för att vara sant, är det förmodligen ett tecken på att du har att göra med en bakgårdsuppfödare.

Att köpa en Newfie från en valpfabrik är inte bara oetiskt. Det är också dåligt för hunden du tar med dig hem, eftersom de kommer att vara mycket mer benägna att drabbas av hemska (och dyra) hälsoproblem.

Istället för att köpa från en uppfödare kan du kontrollera ditt lokala pund, men det är sällsynt att hitta en renrasig Newfie där. Det bästa är förmodligen att kolla med någon Newfie-räddningsgrupp i ditt område; om de inte kan koppla upp dig med en valp, kanske de kan rekommendera någon som gör det.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Newfoundlands

1.De är fantastiska simmare

Newfies föddes ursprungligen upp som räddnings- och servicehundar för besättningarna på fiskefartyg i Newfoundland, en ö utanför Kanadas kust. Även om de inte längre finns på fiskebåtar särskilt ofta, används de fortfarande som vattenräddningshundar.

Som du kan förvänta dig har deras kroppar anpassat sig för att göra dem fantastiska för kallvattenräddning. De harsimfötteroch en tjock, vattenavvisande dubbel beläggning.

De kommer instinktivt att försöka rädda en person som håller på att drunkna, så om du börjar plaska runt i din trädgårdspool, bli inte förvånad om din hundlivräddare drar ut dig i nacken.

två.De är riktigt stora

Hanar från Newfoundland kan tippa skalan till 150 pund, vilket gör dem till en av destörsta hundraserpå planeten. De är också otroligt kraftfulla - trots allt föddes de för att dra upp människor ur vattnet.

Det är därför det är oerhört viktigt att du tränar dem ordentligt. Om din Newfie är dåligt uppförd kan de lätt dra dig över hela grannskapet, och det finns lite du kan göra för att stoppa dem.

Naturligtvis inser de inte hur stora de är. De tror att de är knähundar - ett faktum du kommer att upptäcka så fort du sätter dig i soffan.

3.En saga ikon

Newfoundland kan ha varit inspirationen bakom Darling-familjens barnskötare Peter Pan . Författaren, J.M. Barrie, hade en egen Newfie som hette Luath som han älskade, så naturligtvis bestämde han sig för att föreviga sin hund på sidan.

Detta är dock ett sätt av en viss tvist bland människor med för mycket tid på sina händer. Du förstår, Barrie ägde en annan hund när han fick idén Peter Pan — en Sankt Bernard.

Det enda vi vet säkert är att Barrie, med tanke på sin kärlek till stora valpar, antagligen spenderade det mesta av pengarna han tjänade på Peter Pan på hundmat.

Newfoundland leker i snön

Bildkredit: Lipatova Maryna, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Newfoundland

Trots sin stora och skrämmande storlek är Newfoundland en total älskling. Fredlig, smart, pålitlig och hängiven, denna ras är fantastisk med alla medlemmar i din familj.

Och de älskar att vara runt sina familjer. Det här är inte en hund som kan lämnas ensam under långa perioder, så om du inte har tid att ägna dig åt din hund, bör du välja en mer självständig ras.

Men de kan vara beskyddande och modiga när tiden kräver det. De är inte benägna att bli aggressiva, men de kan säkert göra en bra show om deras familjer är hotade. Det finns inte särskilt många som är villiga att korsa en hund på 150 pund heller.

Newfoundlands är mycket intelligentaoch kan hämta grunderna i lydnad som ett proffs. De är också ivriga att behaga, vilket gör att träna dem ganska lätt.

Men de behöver fortfarande konsekventa, säkra och bestämda kommandon för att verkligen trivas. Du vill inte låta dem gå över dig, för de kommer gå över dig - bokstavligen.

Är dessa hundar bra för familjer?

På grund av sin fridfulla natur är Newfoundland perfekt för familjer med yngre barn. De är verkligen barnskötare, och de är extremt tålmodiga med och skyddar små.

Newfies är dock i allmänhet inte medvetna om deras enorma storlek. Det är därför det är viktigt att hålla ett vakande öga på dina barn under leken. En fullvuxen Newfie kan lätt slå ett barn omkull när han är mitt i en zoom, och de kan skada dem om de kliver eller sätter sig på dem.

Lär dessutom dina barn hur man beter sig i enlighet med en ny hund innan du tar hem den. Detta inkluderar att aldrig störa hunden när den äter och att inte röra sig snabbt och oregelbundet runt hunden.

Faktum är att dessa hundar är mycket mer benägna att bli misshandlade av barn än att misshandla dem. Men anta inte att de kommer att ha en mild natur; du behöver fortfarande umgås och träna dem från en ung ålder.

Anta heller inte att dessa massiva mutts bara är lämpliga för husägare. Även om de behöver en hel del motion varje dag, är de i allmänhet glada att lata sig hemma när de inte tränar. Det gör att de klarar sig lika bra i lägenheter som hus.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Generellt sett kommer Newfoundlands bra överens med andra hundar . Men du måste fortfarande socialisera dem som valpar, eftersom de kan bli dominerande mot medlemmar av samma kön.

Detta kan mildras något genom att få hunden fixad så snart du kan, men du måste fortfarande övervaka dem runt andra mutts . Få dem till en tränare eller beteendevetare vid första tecken på aggression, eftersom du gör det inte vill bryta ett slagsmål där en nybörjare är inblandad.

De är vanligtvis toleranta mot katter och andra små djur, men det är bäst om du introducerar dem för det andra djuret medan Newfie är en valp. Det är mycket svårare att ta in en fullvuxen Newfie i ditt hus, om du inte redan vet att de inte är reaktiva runt katter.

Moskva Vodolaz Svart Newfoundlandshund med koppel utomhus_maxim blinkov_shutterstock

Bildkredit: Maxim Blinkov, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger ett Newfoundland

Nu när du vet lite mer om din Newfoundlands personlighet och intelligens, låt oss diskutera allt den här hunden behöver för att leva livet fullt ut.

Mat & Diet Krav

Ditt Newfoundland kommer att klara sig bäst på fyra till fem koppar högkvalitativt matbit som delas upp i två separata måltider varje dag. Rasen är benägen att drabbas av fetma, så lämna inte maten ute för att de ska kunna föda.

Vi rekommenderar a kibble med hög proteinhalt , helst en som använder högkvalitativt kött istället för animaliska biprodukter. Se upp för ingredienser som är fyllda med tomma kalorier som vete, majs och soja, eftersom dessa kommer att göra lite mer än att göda upp din hund.

Leta efter en kibble med förstklassiga frukter och grönsaker också. Som en allmän regel, om det är bra för dig, kommer det förmodligen att vara bra för din hund. Det betyder att mat som broccoli, äpplen, tranbär och liknande är utmärkta för din valp.

På grund av sin enorma storlek kan Newfies vara benägna att få ledproblem, så du kanske vill börja med ett glukosamintillskott i tidig ålder. Det är inget mirakelmedel, men det kan definitivt hjälpa.

Uppsvälldhet är ett annat allvarligt problem, så låt dem inte sluka ner maten och begränsa aktiviteten i ungefär en timme efter att ha ätit.

Newfoundland

Bildkredit: Pandas, Shutterstock

Träning

Nybörjare är glada över att tillbringa större delen av dagen med att ligga runt huset, så det lurar ofta folk att tro att de är lågunderhållshundar. Faktum är dock att de behöver en hel del motion.

Du bör planera att ge dem minst en timmes måttlig aktivitet per dag. Promenader är bra, men inte tillräckligt, så räkna med att behöva leka med dem en liten stund också.

Var dock noga med att inte överdriva med träningspassen. Begränsa kraftfulla aktiviteter som att springa och hoppa, eftersom dessa sätter mycket stress på Newfies redan ömtåliga leder. Simning är fantastisk träning och det har låg inverkan; plus, Newfies älskar det.

Var också försiktig under sommarmånaderna. Dessa är kallvädershundar, och som sådana kan de lätt överhettas när kvicksilvret stiger.

Om du inte tränar din hund tillräckligt kan den kanalisera sin överflödiga energi till destruktivt beteende. Tänk på hur mycket skada en hund på 100 pund kan göra, och dubbla den sedan; det är den typ av förödelse som dessa hundar kan orsaka.

Träning

Newfoundland är ett definitivt folk-behag. Detta gör träningen ganska enkel, men du bör ändå börja umgås och träna dem från dag ett.

De svarar bäst på en fast och säker hand under träningen, men var inte överlägsna. Dessa är förvånansvärt känsliga hundar, och att straffa dem är ofta kontraproduktivt. Positiv förstärkning fungerar bäst för denna ras.

Om du inte är säker på dina träningsförmågor, rådfråga ett proffs eller gå med i några träningslektioner. Ge dock inte upp, för du vill inte att dessa jättar ska bli ouppfostrade.

En av de största träningsproblemen Newfies har är separationsångest. De gillar inte att vara ensamma, och de kan förstöra ditt hus varje gång du går om du inte kväver det i knoppen.

Grooming✂️

Newfoundlands har en dubbel päls som är vattentät; medan underullen är tjock och mjuk, är det yttre lagret långt och grovt. De faller måttligt och kommer att behöva borstas två till tre gånger i veckan och badas vid behov.

Du måste klippa deras naglar och rengöra deras öron efter behov. Du bör också borsta tänderna flera gånger i veckan.

Newfoundlandshund

Bildkredit: Pandas, Shutterstock

En av de största problemen Newfies har är deras benägenhet att dregla. De kommer att slarva överallt; det finns inget riktigt sätt att stoppa detta, så du behöver bara vara beredd att rensa upp i röran.

Hälsa och villkor

Nybörjare är underbara hundar, men tyvärr, som många stora raser, är de benägna att få alla möjliga hälsoproblem. Några av de mest anmärkningsvärda är:

Mindre förhållanden
 • Addisons sjukdom
 • Grå starr
 • Osteochondrosis dissecans
 • Entropion
 • Ektropion
 • Von Willebrands sjukdom
 • Körsbärsöga
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • Subvalvulär aortastenos
 • Epilepsi
 • Höftdysplasi
 • Armbågsdysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga Newfies är betydligt större än honor. Trots denna fysiska skillnad har båda könen vanligtvis samma personlighetsdrag.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Newfoundland är ett stort, magert nallebjörn som kommer att göra det perfekta husdjuret för nästan alla hushåll. Den här rasen är skonsam och snäll och måste tränas och socialiseras ordentligt från början på grund av dess enorma storlek.

Även om de är fantastiska husdjur har de sin beskärda del av utmaningar. De är benägna att få en mängd olika hälsoproblem, och de behöver mer motion än du kanske förväntar dig.

Men om du har råd med en, kommer du att belönas med kärleken till en verkligt underbar följeslagare för hela din familj. Du kommer också att belönas med dregla - massor av dregla.


Utvald bild: YAN WEN, Shutterstock

Innehåll