Newfypoo (Newfoundland och pudelmix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-30 tum
Vikt: 90-150 pund
Livslängd: 8 – 12 år
Färger: Svart, vit, kräm, brun, blå, silver, grå
Lämplig för: Singlar, barnfamiljer, hus med gårdar
Temperament: Vänlig, lojal, jämn, intelligentAlla som någonsin har träffat korsningsdesignerns avkommapudelnoch Newfoundland verkar kunna hålla med om att de är en fantastiskt vänlig hund som är ganska intelligent och allmänt godmodig. Vad de kan inte verkar vara överens om är ett namn för denna ras! Oftast kallas en Newfypoo, andra potentiella namn har inkluderat:Newdle, Poofoundland, Newfydoo, Newfoundlandoodle och Newfoundlandpoo.

För att förhindra förvirring kommer vi att hänvisa till denna underbara hundras som Newfypoo genom hela denna guide. I den kommer du att lära dig allt du någonsin velat veta om denna lätttränade, vattenälskande ras – såväl som nästa steg att ta om du funderar på att lägga till en till ditt hem. Avdelare 8Newfypoo valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Rooker James 🦴 (@_rookerjames)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Att fatta beslutet att ta in en ny hund i ditt liv är fyllt av frågor: Vilken typ av personlighet kommer att göra detdin nya valpha? Är den här rasen bra med barn? Hur mycket motion behöver de?

För att förstå svaren på dessa frågor och mer är det användbart att titta på var en hunds ras kommer ifrån. När det gäller Newfypoo betyder det att man tittar närmare på båda sina föräldraraser: pudeln och Newfoundland. Låt oss undersöka var och en mer i detalj.

Pudlar anses allmänt vara en av de mest intelligenta hundraserna som finns och är kända för att lätt ta till träning och hundsporter. De har vunnit högsta utmärkelser i många hundutställningar, inklusive den prestigefyllda Westminster Kennel Club Dog Show och World Dog Show – där de har vunnit Best in Show sammanlagt fem gånger. Energiska, vänliga och sällskapliga, de trivs när de förses med konstant mental och fysisk stimulans.

Newfoundland, å andra sidan, är en stor brukshundras ursprungligen avsedd för att hjälpa fiskare i östra Kanada. De är enormt överdimensionerade, exceptionellt intelligenta och oerhört starka, de är en lugn hundras som blir intensivt lojal mot sina ägare. Ofta känd som hundvärldens milda jätte, Newfoundlands godhjärtade natur har gjort dem till ett populärt val för både familjer och singelägare.

Att kombinera de motsatta egenskaperna hos dessa två raser verkar ha tjänat Newfypoo väl, för de är både avgjort lugna och omtänksamma samt trevligt sällskapliga och lätttränade. Med tanke på gott om utrymme att springa och leka samt stora dagliga matningar, kommer de lyckligt att leva i upp till 12 år - ganska hög ålder för en hundras av denna storlek.

Vad är priset på Newfypoo-valpar?

Även om priserna kan variera kraftigt för relativt nya designerhundraser som Newfypoo, är det inte ovanligt att hitta Newfypoo-valpar som säljs i ett intervall från 0 till 00. För hundar som är uppfödda av stamföräldrar, räkna med att betala upp till dubbla detta pris eller mer, beroende på föräldrarnas prestation på hundutställningar.

Föräldrarna till Newfypoo. Vänster: Newfoundland, Höger: Pudel

3 föga kända fakta om Newfypoo

1.De är utmärkta simmare

Med den robusta muskulösa byggnaden av ett Newfoundland och den atletiska smidigheten hos en pudel är Newfypoos graciösa simmare som älskar att leka i vattnet varje chans de får. Om du bor nära ett vattendrag kan du till och med träna din Newfypoo att utföra tricks eller agilityrutiner medan du simmar.

två.Newfypoos gör fantastiska vakthundar

Genom att kombinera pudelns vakenhet och energi med Newfoundlands robusta ram och rikliga muskler, är Newfypoos nästan perfekt lämpade som vakthundar. De är kända för att vara vaksamma och skydda sina familjer och kan tränas att skälla för att uppmärksamma dig på främlingar.

3.Hunden från Peter Pan är baserad på ett Newfoundland

Författaren J.M. Barrie åtföljdes av en Newfoundland vid namn Luath under hela tiden han skrev Peter Pan . Luath fungerade som inspirationen för Nana, sköterskans hund, och exemplifierade Newfoundlands vänliga och milda natur till en extrem och var känd för att älska att ta hand om barn.

Avdelare 4

Föräldrarna till Newfypoo. Vänster: Newfoundland, Höger: Pudel

Temperament & Intelligence of the Newfypoo

Resultaten av korsning av renrasiga hundar kan ofta vara oförutsägbara. Huruvida deras avkomma åtnjuter de många positiva egenskaperna hos sina föräldrar eller inte i slutändan visar sin värsta neuroticism är främst upp till slumpen. Tack och lov har Newfypoo träffat det genetiska lotteriet med sin härkomst - och visar många önskvärda egenskaper hos båda förälderraserna.

Främst bland dessa underbara egenskaper är pudelns genomträngande intelligens och Newfoundlands vänliga och milda själ. Newfypoos är smarta men ändå omtänksamma, pigga men ändå lugna och självsäkra. För alla som älskar stora hundar och vill ha en ständig följeslagare är de en utmärkt ras att ta med hem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Du behöver inte leta längre än Newfoundlands affinitet för att ta hand om barn för att veta att ja, Newfypoos är utmärkta för familjer. De är som lyckligast när de är omgivna av aktivitet och stimulans och är anmärkningsvärt försiktiga med små barn – vilket ger dem sitt rykte som barnskötare för små barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Alla jakthundsinstinkter som kan ha funnits i Newfypoos genpool har för länge sedan hittat sin väg ut, vilket gör dem vänliga och sällskapliga med alla typer av husdjur. De älskar att springa och leka med andra hundar, men kommer inte så mycket som att skälla på katter, kaniner eller fåglar. När de väl är bundna till en annan hund, kommer de att gå ut ur deras sätt att skydda dem från alla faror.

Se detta inlägg på Instagram

A post shared by Jami Nackers (@jami_nackers)

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Newfypoo

Låter Newfypoo som den perfekta hunden att lägga till i din familj? Innan du förbinder dig att köpa eller adoptera en, var noga med att överväga följande ämnen som relaterar till deras hälsa och välbefinnande.

Mat & Diet Krav

Newfypoos är mycket stora hundar och kräver en lika stor mängd mat. Eftersom de flesta Newfypoos äter upp till 6 koppar mat per dag (fördelat på tre måltider), bör du vara beredd på en betydande månatlig matkostnad. Planera att budgetera för någonstans mellan och 0 per månad för deras torrfoder, beroende på vilken mat din veterinär rekommenderar med tanke på deras livsstadium.

Övning

Aktiv men inte hyperaktiv, Newfypoo har utmärkt uthållighet och styrka som den tycker om att träna när det är möjligt. En född vattenhund tar de lätt för att simma - vilket också är en perfekt övning för att hålla trycket borta från de ibland känsliga lederna. Helst bör du kunna ge cirka en timmes måttlig till kraftig fysisk aktivitet för din Newfypoo varje dag.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Wentworth (@wentworth_the_newfypoo)

Träning

Smart och ivrig att behaga, Newfypoo är en av de mest lättlärbara stora hundraserna på grund av dess pudelhärkomst. De plockar upp nya trick snabbt och älskar att lära sig nya kommandon.

Det kanske viktigaste att träna en Newfypoo-valp att göra är hur man går ordentligt i koppel. När de växer till sin fulla vuxenstorlek kommer varje gång du har lagt ner på att träna dem att inte dra i kopplet löna sig i spader.

Grooming ✂️

Den lockiga och täta medellånga pälsen på en Newfypoo tenderar att dra till sig smuts och smuts mer änmånga andra hundraseroch kommer att kräva oftare borstning och punktrengöring för att hålla det fräscht och rent. Daglig borstning och kamning kommer att hålla din Newfypoo glad och frisk året runt.

Hälsa och villkor

Även om de är allmänt friska tack vare sin korsning, kan Newfypoos i sällsynta fall uppvisa något av följande tillstånd:

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Körsbärsöga
  • Glaukom
  • Progressiv retinal atrofi
  • Entropion/Ectropion
  • Pemphigus
Allvarliga förhållanden
  • Subvalvulär aortastenos
  • Höftdysplasi
  • Sebaceös adenit
  • Magdilatation volvulus

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Både manliga och kvinnliga Newfypoos uppvisar samma tendenser till omvårdnad som deras Newfoundlands förfäder , såväl som intelligensen hos deras pudelföräldrar. Generellt kommer manliga Newfypoos att växa till en större maximal vikt, även om kvinnliga Newfypoos är mer benägna att få fetma när de övermatas.

Slutgiltiga tankar

En mild jätte med ett hjärta av guld och smart intelligens att matcha, Newfypoo är en perfekt hund att lägga till stora och små familjer. Tack vare sin korsning får de en längre livslängd än mångaandra stora hundraser– vilket betyder att du kommer att ha många år på dig att spela med dem, lära dem nya trick och koppla av i huset.


Utvald bildkredit: 272447, Pixabay

Innehåll