Peke-A-Boo (Pekingese & Bolognese Mix)Höjd: 6-9 tum
Vikt: 8-14 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Brun, svart, vit, fawn
Lämplig för: Lägenhetsbor, de som söker sällskap, de som kan ägna tid åt omfattande skötsel
Temperament: Lojal, kärleksfull, intelligent, häftig, bullrig, nyfiken

En av de nyaste designerhundarna som finns är Peke-A-Boo. Det är en korsning mellan det kungligaPekingeseoch den aristokratiska Köttsås . Och Peke-A-Boo tar sin ädla härstamning till sitt hjärta. Det är en häftig, liten valp som bär på en arvtagare av överlägsenhet i skarp kontrast till sin ringa storlek.

Men det betyder inte att de alla är snota.

De är häftigt lojala följeslagare till sina ägare och kommer att älska dig till det bittra slutet. Även om de inte är den idealiska familjehunden, främst på grund av deras hängivenhet till en ensam herre, kan en äldre individ som bor ensam hitta perfekt sällskap och tröst i dessa små buggare.Avdelare 1Peke-A-Boo valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nala Sisarka (@nalasisarka)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Innan du hoppar in i ansvaret för att vara en Peke-A-Boo-förälder, finns det några saker du måste förstå. För det första har dessa valpar ingen kyla när det gäller att få din uppmärksamhet. Och när de vill ha det, kommer de att uttömma alla verktyg som står till deras förfogande för att få det. Detta inkluderar att vara busig, skällande och till och med nappa.

Peke-A-Boos har personligheter som lätt tar över vilket rum som helst och det är så de gillar det.

De är också långt ifrån en hund med lågt underhåll, och kräver daglig borstning för att förhindra att håret blir matt och skadat. Du måste också vara övervaken när det gäller att hålla hudvecken i ansiktet rena.

Vad är priset på Peke-A-Boo-valpar?

När det gäller designerhundar är en Peke-A-Boo-valp ett genomsnittligt pris på omkring 700 dollar. Normalt är priset dikterat av efterfrågan och populariteten för en ras och dess tillgänglighet. Peke-A-Boo är dock inte lika efterfrågad som andra designervalpar som Goldendoodle. Och det beror på dess oförmåga att anpassa sig till att vara en riktig familjehund.

De största kostnaderna förknippade med en Peke-A-Boo är de medicinska och veterinära utgifterna som följer med att äga en. Peke-A-Boos är inte de mest robusta valparna och kan lida av ett brett spektrum av ärftliga sjukdomar - både större och mindre.

Avdelare 83 föga kända fakta om Peke-A-Boos

1.Peke-A-Boo är mycket nära besläktad med vargar.

Även om den kanske inte ser ut så har Peke-A-Boo en mycket nära relation till sina vargförfäder – DNA-mässigt i alla fall. Det kommer från Pekingesiska sidan vars DNA inte har förändrats särskilt mycket över tiden.

två.Peke-A-Boo är en amerikansk ras.

Båda föräldraraserna kommer inte från Nordamerika, vilket gör denna valp till en första generationens amerikan.

3.Peke-A-Boo kan bära signatur Pekingese-funktioner.

Denna ras kan ha flera distinkta varumärken för Pekingese inklusive deras platta ansikte, hudveck, underbett. De tenderar också att ha den dominerande Pekingese-personligheten, vilket gör dem till underbara följeslagare och utmärkta vakthundar.

pekeaboo

Föräldraraser till Peke-A-Boo | Vänster: Bolognese Bichon, Höger: Pekingese (Bildkredit: ett , två .)

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Peke-A-Boo

Om du letar efter en följeslagare att mysa med dig och hålla dig vid din sida oavsett vad, är denna ras ett utmärkt val. De kommer att vara hårt hängivna och lojala mot dig och ägna sin tid åt att ta emot ditt odelade beröm och uppmärksamhet. Men det betyder inte att de kommer att göra samma sak för alla. Det finns en god chans att du är den enda de verkligen kommer att älska.

Peke-A-Boo är en relativt intelligent hund, vilket gör att det verkar som om de är lätta att träna. Så är dock inte fallet. De gillar att göra saker på sitt sätt eller inte alls. Så du måste vänja dig vid att ha en diva runt huset.

Är dessa hundar bra för familjer?

Tyvärr är Peke-A-Boo inte den bästa familjehunden. Deras lojala hängivenhet till en enda medlem av familjen sträcker sig inte ofta till alla andra. Det kommer i allmänhet bara att finnas en person som de kommer att knyta an till och det är det. Dessutom har de inte för mycket tålamod för barn. Och de kommer att bli lite pigga om de pressas till det yttersta.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Nej, inte normalt. Och det beror på att de helt enkelt är för dominerande av en personlighet. Att dela dig och din kärlek med en annan är oftast helt uteslutet. De är symbolen för en sällskapshund. De kommer sällan att lämna din sida om de får chansen och kommer att behålla dig som sin välbevakade skatt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nala Sisarka (@nalasisarka)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Peke-A-Boo:

När du har bestämt dig för att Peke-A-Boo är rätt valp för dig, finns det några grunder du bör förstå. De är inte helt som andra små hundar och har speciella överväganden du måste göra - särskilt med hälsa och skötsel.

Mat & Diet Krav

Att mata din Peke-A-Boo är en av de enklaste och billigaste delarna av att äga en. Eftersom de är så små behöver de inte mycket mat per dag. Faktum är att en kopp mat borde vara mer än tillräckligt för deras dagliga intag.

Det betyder att du förmodligen har råd att slösa på ett hundfoder av högre kvalitet. Vi rekommenderar lite bites formula som t.ex Blå buffel liten bit kyckling och brunt ris recept . Det är från deras Life Protection-linje och ger allt som din lilla tik skulle behöva inklusive omega-3 och 6-fettsyror för en frisk päls och hud. Detta är exceptionellt viktigt eftersom Peke-A-Boo har en högre tendens till hud- och allergiproblem.

Träning

Som en så liten hund har Peke-A-Boo anfall av explosiv energi, och du kan fånga dem med ett fall av zoomar då och då. Den energin är dock ofta kortlivad. De behöver bara träna cirka 25 minuter varje dag. Och sedan är det tillbaka till soffan eller ditt knä.

Detta gör dem till utmärkta hundar för lägenhetsbor. De behöver inte för mycket utrymme att manövrera och en kort promenad för att sträcka på benen och lindra sig är mer än tillräckligt med daglig träning.

pekeaboo

Bildkredit: ett , två .

Träning

Även om dessa små buggare är ganska intelligenta, är de inte de lättaste hundarna att träna. Och det är på grund av deras oberoende ränder och överlägsenhetskomplex. De kommer att få jobbet gjort, men de kommer att göra det på sitt sätt eller inte alls.

Men träning är extremt viktig för denna ras, särskilt när det kommer till tidig socialisering. Peke-A-Boos tenderar att vara ganska yappy och kan kräva en fast hand när det gäller att genomdriva ett lugnare uppträdande. Dessutom kommer de att nappa på individer som de inte litar på, gillar eller helt enkelt har tappat tålamodet för. Tidig socialisering med andra människor och husdjur kan hjälpa till att stävja detta beteende.

Grooming ✂️

Det kanske svåraste med att äga en Peke-A-Boo är att hålla jämna steg med deras skötsel och underhåll. De har en lång, glänsande silkeslen päls. Och om du vill behålla det så, daglig borstning rekommenderas starkt . Peke-A-Boo har också hudveck i ansiktet som ärvts från Pekingese-linjen som kan hysa bakterier och andra otäcka ämnen.

Dessa hudveck måste rengöras mycket regelbundet för att hålla din hund frisk och allergifri. Dessutom kan Peke-A-Boo fälla sig kraftigt beroende på vilken förälder den tar mest efter. Bolognesehundar är hypoallergena och bra för allergiker; Pekingese är dock inte och kan orsaka problem.

Hälsa och villkor

Eftersom Peke-A-Boo är en hybriddesignerhund är den föremål för ett stort antal hälsotillstånd. De är inte nödvändigtvis den friskaste hunden som finns eftersom de kan ärva sjukdomar eller tillstånd från någon av föräldrarna. När din Peke-A-Boo åldras, kommer du att vilja ta med dem till veterinärens kontor för exekutiva kontroller och tester.

De är också i riskzonen för brachycefaliska tillstånd och problem med hudveck på grund av pekingesernas platta ansikte inuti dem. Dessa kan vara allt från hudallergier till fullfjädrade andningskomplikationer.

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden

Avdelare 5Man vs Kvinna

Det finns en liten skillnad i storlek mellan könen där hanarna är något större med en bredare gång. Men det är honorna av rasen som har mycket större personligheter. De kommer att bli din lilla prinsessa och se till att låta alla veta vem som är chefen för huset.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Att välja rätt valp kan vara en mycket svår process - speciellt om du letar efter en som du kan luta dig mot för stöd och sällskap. Och medan Peke-A-Boo är liten till växten är den en känslomässig jätte med en enorm personlighet. De kommer att vara helt hängivna och lojala mot dig utan att tveka. Däremot kan de ibland ta den plikten lite för långt.

De är också underbara valpar att ha i en lägenhet eller ett litet boende eftersom de inte behöver mycket utrymme. Och de kräver också minimal träning, vilket gör dem bra för personer med rörlighetsproblem. Men vilka träningskrav de saknar tar de mer än väl igen när det kommer till skötseln.

Så om du letar efter en knähund att skämma bort i det oändliga som kommer att älska dig lika mycket tillbaka, kan Peke-A-Boo vara rätt valp för dig.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: ett , två .

Innehåll