Rattle (Poodle & Rat Terrier Mix)Höjd: 10-23 tum
Vikt: 25-50 pund
Livslängd: 12 till 18 år
Färger: Svart, brun, vit, silver
Lämplig för: Familjer, jägare, bönder
Temperament: Intelligent, livlig, tillgiven, alert, smidig

Rattle Dog är enhybridras, en kombination av den intelligenta standardpudeln och den livligaAmerikansk råttterrier. Du kan förvänta dig att dessa hundar är smarta, smidiga och energiska och utmärkta arbetshundar och vakthundar. De är ivriga att tillfredsställa och trivs med att ha ett specifikt jobb att utföra, och de är lätta att träna. För att bättre förstå denna hybrid, låt oss ta en kort titt på deras föräldraraser.

Standardpudeln är en av de mest intelligenta hundar på planeten , kommer vanligtvis tvåa efter endast Border Collie. Pudlar har ett något oförtjänt rykte som bortskämda utställningshundar, som lever ett liv i lyx bland de rika och berömda. Men de var ursprungligen uppfödda som mycket kapabla jakthundar, och används fortfarande för detta ändamål idag.

Som namnet antyder föddes American Rat Terrier ursprungligen upp i USA som jaktkamrat och gårdshund, närmare bestämt en ratter. Dessa hundar är välkända för att vara envisa till ett fel, och att tillfredsställa sina ägare är inte högt på deras prioriteringslista. Denna ras är den ultimata gårdshunden, och deras starka käkar, snabbhet och små, smidiga kroppar gjordes för att spola ut ohyra ur lador och hem. De misstas ofta för Jack Russell Terriers och Fox Terriers men har distinkt unika egenskaper som ägare till dessa hundar vördar högt.Om detta låter som rasen för dig, läs vidare nedan för vår detaljerade genomgång av detta pigg liten hybrid .
Avdelare 1

Rattle Dog Valpar — Innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @willow.the.wander.dog

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Om du letar efter en liten knähund att lata sig med i soffan är Rattle Dog inte för dig. Dessa hundar drivs av syfte och är mest glada när de har ett jobb att göra. De går under flera bestående smeknamn, inklusive Ratpoo! De är en tillgiven ras som älskar uppmärksamhet och glädja sina ägare - trots Rat Terriers rykte - så att träna dem är vanligtvis en bris. De är faktiskt välkända för sin benägenhet att lära sig och utföra ett stort antal trick, eftersom de är mycket intelligenta och smidiga, en unik kombination.

De kan variera mycket i storlek, eftersom båda deras föräldraraser har flera olika storlekar, men de är vanligtvis en medelstor hund. Deras päls är vanligtvis raka och grova, som en råttterriers, men kan vara vågiga som en pudel. De är robusta hundar, med massor av lekfull energi och personlighet, och som valpar och vuxna kommer de ofta att skicka sina ägare till skrattanfall.

Dessa hundar är ett stort ansvar att ta på sig, särskilt för en nybörjare hundägare, och deras höga energi bör beaktas noggrant innan man tar hem en valp. Dessa hundar tycker inte om att vara ensamma, och de kan bli mycket destruktiva om de blir uttråkade - att ha ett jobb att göra är viktigt för dessa hundar.

Vad är priset på Rattle Dog Valpar?

Rattle Dog-valpar är en relativt prisvärd ras, vanligtvis från cirka 0 upp till 0, beroende på flera faktorer. Föräldrarasernas härkomst kommer att ha en stor roll att spela i priset, såväl som de olika uppfödarna och tillgängligheten i ditt specifika område. En välrenommerad uppfödare kommer att kunna ge dig hälsohistorik och dokumentation från föräldrarna, tillsammans med en hälsogaranti.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om skallerhundar

1.De är mycket intelligenta

Pudeln är en av de mest intelligenta raserna på planeten, och den amerikanska råttterriern är inte heller slarvig. Råtthundar föll i unåde ett tag men gör comeback nu för tiden. De är lätta att träna och är mycket skickliga på att nosa upp och fånga ohyra, vilket gör dem till en av de mest populära gårdshundarna på 1910- och 1920-talen. Du kan vara säker på att kombinationen av dessa två raser kommer att ge en mycket träningsbar, skicklig, smidig och intelligent hund.

två.Råtterrier kom från flera olika raser

Råttterrier skapades av bönder med ett specifikt syfte i åtanke: att fånga ohyra. Bönder försökte skapa den ultimata skadedjursjägaren och till slut kombinerade de sju olika raser för att skapa råttterriern: Foxterriern, Old English White Terrier (nu utdöd), Manchester Terrier, Bull Terrier, Whippet, Italian Greyhound och Beagle. Fyra olika raser av terrier skulle främja jakt- och rodnadsinstinkter, och Whippet och Greyhound var för snabbhet och kontroll. Slutligen tillsattes Beagle för att ge Rat Terrier en hälsosam dos av packmentalitet.

3.Rat Terriers är amerikanska original

Rat Terriers skapades i USA och har sin existens att tacka för en grupp hängivna uppfödare som gjorde rasen till vad den är idag. Medan en version av rasen skapades i Storbritannien i något skede, förfinades rasen och fulländades i USA. Till och med namnet har krediterats president Roosevelt, som hade en prisad Råttterrier som heter Skip .

pudel rat terrier

Föräldrarna till Rattle. Vänster: Pudel, Höger: Råttterrier

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Rattle Dog

Rattle Dogs är universellt intelligenta, smidiga och energiska, men deras egenskaper kan svänga åt det ena eller andra hållet, beroende på vilken förälderras de närmast tar efter. Till exempel kan råttterrier vara mycket envis ibland, medan pudlar sällan har detta problem. Detta betyder att din råtthund kan vara en utmaning eller en vind att träna. Men i allmänhet är råtthundar mer på den jämna sidan av saker och ting, tycker om att tillfredsställa sina ägare och tar väl hand om träning.

De är mycket pigga hundar som är utmärkta vakthundar, men de kan ryckas med av skällande. Detta kan dock mildras genom bra träning, men de kommer fortfarande att vara relativt vokala djur. Om du bestämmer dig för att ta med en av dessa valpar hem, se till att du har ett högt staket. Både pudlar och råttterrier har ett stort hopp, och särskilt råttterrier älskar att utforska och därför ofta fly, för att tillfredsställa sina drifter.

Är dessa hundar bra för familjer?

Med bra träning och gott om tidig socialisering är Rattle Dogs fantastiska familjehundar och är vanligtvis snälla mot barn. De älskar att leka och kommer förmodligen att bli en hit bland barn, nöjda med att spendera timmar på gården och spela spel. Tänk på att dessa hundar är mycket sociala och älskar att vara runt sina ägare. De kommer inte att njuta av att lämnas hemma ensamma under längre perioder och kommer att tillgripa att gräva, tugga och skälla för att släppa sin frustration och ångest.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dessa hundar kommer att trivas bra med andra husdjur - för det mesta. Mindre familjehusdjur som kaniner och hamstrar kan ses som ett byte och något att jaga. Utan ordentlig träning kommer denna önskan att vara oemotståndlig och orsaka oändlig huvudvärk för alla katter i hemmet! Naturligtvis kan de socialiseras tidigt och tränas på lämpligt sätt för att hindra dem från att se familjens katt som mat och kommer sannolikt att bli bra vänner i slutändan.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Candis Nevardauskis (@candisnphoto)

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en rattle dog

Mat & Diet Krav

Rattle Dogs är små till medelstora hundar, men de har inte matchande aptit. På grund av sin höga energi och snabba ämnesomsättning kan de packa undan en överraskande mängd mat. Det är därför vi rekommenderar kvalitet framför kvantitet, eftersom högkvalitativ mat kommer att ge näring och mätta dem tillräckligt och ge rätt näring. Vissa kommersiella livsmedel är fyllda med fyllmedel med tomma kalorier som vete och majs, vilket gör att din hund blir hungrig oftare, äter mer och därmed snabbt blir överviktig.

Cirka 2 koppar torrt kött om dagen är idealiskt, och vi rekommenderar att du delar upp detta i två separata måltider för att hålla jämna steg med råtthundens snabba ämnesomsättning. En kibble med höga mängder protein är att föredra, eftersom denna hund kommer att ha stor nytta av den extra energi som proteinet ger. Naturligtvis är den bästa källan magert kött, och vi rekommenderar att ersätta deras torrfoder med kött med några dagars mellanrum.

Övning

Rattle Dogs kräver massor av motion för att bränna av sina till synes oändliga energireserver. Cirka 2 timmars intensiv träning behövs med dessa hundar, helst två separata 1-timmespass om dagen. De älskar att leka, så en kraftig löpning, joggingtur eller vandring, följt av frisbee eller bollspel, är perfekt. De är smarta poochs och kommer att älska mentala, såväl som fysiska, utmaningar som ingår i deras rutin. Att jaga bollar eller pinnar är särskilt roligt för dessa hundar, eftersom det utnyttjar deras jaktarv.

På grund av deras benägenhet att jaga är ett koppel viktigt för dessa hundar på en promenad i offentliga utrymmen. Även om de är vältränade kanske de inte kan motstå lusten ibland, och du vill inte att de ska springa iväg i trafikerad trafik eller gå vilse. Som sagt, de kommer att ha stor nytta av promenader utan koppel om du klarar av det.

Träning

Rattle Dogs är ivriga att behaga och är därför lätta att träna - för det mesta. Dessa hundar kan ärva en envis strimma från sin pudelgenetik, och detta kan vara en utmaning när de tränar. Vi rekommenderar att du börjar träna när du tar med dig din valp hem för att upprätthålla goda vanor från dag ett. Att få din Rat Dog att sitta före måltid är ett enkelt sätt att få dem att lyda kommandon från en tidig ålder, och sitta och stanna kommandon är grunden för en lydig hund.

Koppelträning är också viktigt på grund av deras jaktinstinkt och kan påbörjas tidigt. Att använda kopplet kan bli en process som de kommer att lära sig att älska, och du kan börja med att vänja dem vid det inomhus först. Träna på att använda kopplet och introducera distraktioner och försiktigt rätta till sina misstag. När de kan gå vid din sida utan att dra i kopplet och kommer att sitta och stanna när de får besked, kan du börja ta dem utomhus för långa promenader, där de verkliga distraktionerna börjar!

  Relaterad läsning: 50 hundraser som börjar med R

Försök att göra träningspass så roliga och interaktiva som möjligt, eftersom en hund som tycker om processen är mycket mer benägen att lära sig snabbt. Håll också sessionerna korta och actionfyllda för att förhindra tristess eller distraktion och hålla dem intresserade.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ducati (@ducatitime)

Grooming✂️

Rattle Dog har en kort och grov päls som inte kräver någon noggrann skötsel. De behöver bara borstas ibland för att ta bort dött hår. Med det sagt kan råtthundar ibland ärva pälsen från sina pudelföräldrar, och detta kan kräva mer än genomsnittlig skötsel och borstning. I det här fallet kommer de att kräva daglig borstning för att förhindra mattning och knutning, såväl som enstaka trimning.

Var noga med att hålla ett öga på naglarna, som om de blir för långa kan de orsaka smärta och obehag för din hund och så småningom till och med leda till infektion. Regelbunden tandborstning hjälper också till att förhindra tandproblem i framtiden.

Hälsa och villkor✂️

Rattle Dogs har fördelen som alla blandraser har, känd som hybrid vigor. Denna egenskap gör dem härdiga och mindre benägna att drabbas av genetiska anlag hos sina föräldraraser. Plus, både pudel och American Rat Terrier har få genetiska problem att oroa sig för. Det finns dock några villkor att hålla utkik efter, inklusive:

Patellar luxation är en störning som påverkar knäskålen, vanlig hos medelstora och större hundar som pudlar. Höftdysplasi kan också påverka dessa hundar, och det finns i både pudel och råttterrier. Addisons sjukdom, hypotyreos, Von Willebrands sjukdom och epilepsi är andra stora problem att hålla utkik efter.

Mindre störningar inkluderar uppblåsthet, allergier och ögonproblem.

Mindre förhållanden
 • Allergier
 • svälla
 • fetma
 • ögonproblem
 • tandsjukdom
 • många
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • knäskålsluxation
 • höftledsdysplasi
 • Addisons sjukdom
 • Von Willebrands sjukdom
 • epilepsi
Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Varje hund är en individ och kommer att ha unika egenskaper, oavsett kön. Särskilt Rattle Dog har nästan oskiljaktiga skillnader mellan hanar och honor, och variationerna i storlek beroende på deras föräldraraser förnekar eventuella skillnader ytterligare.

De flesta veterinärer rekommenderar att sterilisera honor och kastrera hanar för att hjälpa till med deras allmänna hälsa, minska aggression och förhindra vandrande hanar och oönskade valpar från honor. Det finns ingen riktig anledning att välja det ena framför det andra, och i slutändan beror det bara på personliga preferenser.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Rattle Dog är en intelligent och energisk hund med massor av karaktär, skyldig att framkalla skrattanfall regelbundet. De är mycket skickliga på att lära sig trick och nya färdigheter och kommer i allmänhet att älska träningsprocessen. Dessa hundar är fantastiska med barn och kommer att nöja sig med att spendera timmar på bakgården med att spela bollspel och apportera. De är milda, jämna och kärleksfulla hundar som är idealiska familjedjur, både att gosa och träna med utomhus.

Om du letar efter en hund för att gå med dig i utomhusaktiviteter och ha en kärleksfull följeslagare hemma, är Rattle Dog ett utmärkt val.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Sarawut Sriphakdee, Shutterstock

Innehåll