Pomeagle (Pomeranian Beagle Mix)Höjd: 6-11 tum
Vikt: 5-25 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Röd, brun, fawn, vit, kräm, svart, brindle, sobel
Lämplig för: Individer och familjer som är hemma mycket med inhägnade gårdar och eventuellt äldre barn
Temperament: Tillgiven, kärleksfull, behövande, nyfiken, lekfull, lojal, smart, känslig

Du kanske aldrig har hört talas om en Pomeagle förut, men du har säkert hört talas om de två raserna som korsas för att skapa en. Beaglar och Pomeranians är båda mycket populära raser. Enligt AKC är Beagles den sjätte mest populära rasen i Amerika, och Pomeranians är rankade 23rd. Båda raserna är också mottagliga för en mängd hälsoproblem. Men bortsett från dessa två likheter, skulle du vara hårt pressad att hitta några andra egenskaper som de två raserna delar.

Oavsett vilket är den osannolika avkomman till Beagles och Pomeranians utmärkta sällskapsdjur för både individer och familjer. De är kärleksfulla, tillgivna djur med ett lekfullt uppträdande och massor av intelligens. De kräver inte för mycket underhåll eller motion, men de kommer att vilja ha mycket av din uppmärksamhet och tid. Dessa hundar klarar sig inte bra med långa perioder ensamma.

Pomeagles är alltid lite av en gissningslek om hur de kommer att se ut. De kan ta starkt efter båda föräldrarna eller vara en jämn blandning av de två. Du kommer att se dem så små som fem pund eller fem gånger så stora vid 25 pund. Vissa har korta kappor av Beagles, andra har den långa, pösiga pälsen av en Pomeranian.Avdelare 1Pomeagle-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Penny, Shy & Toby (@dogstartrio)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Pomeagle-valpar?

Med två populära föräldrar som säljer för ganska branta priser, kan du förvänta dig att Pomeagles kommer att följa efter och vara oöverkomligt dyra. Lyckligtvis är det inte fallet med denna intressanta ras.

En del av detta beror troligen på det breda utbudet av utseenden som en Pomeagle-valp kan anta. Du vet aldrig vad du kommer att få, så det finns inga fastställda rasstandarder. På grund av sin status som designerras är pomeagles inte igenkända av några hundstyrande organ som AKC.

Det är inte särskilt troligt att du hittar dedikerade Pomeagle-uppfödare, även om vissa finns om du letar tillräckligt noga. I allmänhet bör du räkna med att betala ut minst 300 $ för att få hem en Pomeagle-valp. Men bli inte förvånad om du ser priser närmare 0. Det finns ingen standard här, så uppfödare är fortfarande fria att debitera vad de än bestämmer sig för.

Avdelare 83 föga kända fakta om Pomeagle

1.De avlades på grund av hälsoproblem

Om du undrar varför någon någonsin skulle besluta sig för att korsa dessa två osannolika raser, allt du behöver göra är att titta på den myriad av hälsoproblem som båda raserna är sårbara för. En av de största fördelarna med blandrashundar är att de har mindre sannolikhet att drabbas av vissa sjukdomar och sjukdomar än rena raser.

Detta var en av drivkrafterna bakom skapandet av Pomeagle. Båda föräldrarna är älskade raser, men deras mottaglighet för så många sjukdomar är en egenskap som uppfödare hellre vill avskaffa.

två.Pomeagles har ett högt byte

Även om Pomeranians är ättlingar till arktiska spetsraser som Alaskan Malamute och Siberian Husky, har de varit domesticerade i så många århundraden att det finns väldigt lite spår av deras gamla rötter kvar.

Men Beagles är en helt annan historia. Dessa är några av de bästa jakthundarna som finns, och de har använts för det ändamålet under hela rasens existens, även fram till idag. Även om Beagle som användes för att avla din Pomeagle-valp kanske aldrig har tillbringat en dag på jakt, är jakten fortfarande i blodet.

Som de säger; du kan ta hunden ur jakten, men du kan inte ta jakten ur hunden. Tja, de kanske inte säger det, men det är fortfarande sant!

På grund av detta kommer din Pomeagle sannolikt att ha en ganska stark bytesdrift. Det betyder att de inte alltid är bra med andra husdjur. Särskilt husdjur som är mindre än dem. Med rätt socialisering kan detta mildras, men det är något att tänka på.

3.De är kända Escape Artists

En egenskap som alla pomeagles verkar få från Beagle-sidan av familjen är deras nyfikenhet. Detta visar sig i regelbundna försök att fly från allt som innehåller dem. Bakgårdar, kennlar och staket kommer alla att bli ständiga offer för flyktförsök. Som sådan är Pomeagles bäst lämpade för hem med säkert inhägnade bakgårdar som inte erbjuder något hopp om att fly! Om det finns ett sätt att komma ut, kommer din Pomeagle säkert att hitta det.

ingefära Pomeranian beagle_EverGrump_shutterstock

Pomeagles föräldrar. Vänster: Pomeranian, Höger: Beagle. Kredit: EverGrump, Shutterstock

Avdelare 5

Pomeagles temperament och intelligens

Det här är några av de vänligaste, mest tillgivna hundarna du kan äga. De är otroligt kärleksfulla och fäster sig vid sitt folk. De gillar inte att vara ensamma och föredrar att följa med dig vart du än går. Dessa hundar är verkligen följeslagare överallt, så det är bra att de inte blir särskilt stora!

Om du lämnar din Pomeagle ensam för ofta kan du förvänta dig att den blir temperamentsfull och agerar ut. Du kommer att se tecknen tidigt i hur de reagerar med dig. Snart kommer destruktiva beteenden att uppstå.

Är dessa hundar bra för familjer?

Men du kan undvika allt detta genom att helt enkelt ge din Pomeagle riklig uppmärksamhet. Detta gör dem till fantastiska val för familjer eftersom det kommer att finnas flera människor runt omkring för att ge massor av uppmärksamhet och kärlek. Pomeagles kommer att knytas nära till varje familjemedlem, men de kommer att bilda de starkaste banden med de människor de spenderar mest tid med.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tyvärr, på grund av deras höga bytesdrift, klarar sig pomeagles inte bra med andra husdjur. I allmänhet är större husdjur ok, men mindre husdjur är i riskzonen med en Pomeagle runt. Du kan definitivt förbättra detta beteende med korrekt socialisering som utförs ofta från en tidig ålder, men du kommer förmodligen aldrig att helt bryta en Pomeagle av deras bytesdrift.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jackie (@someofthesearemydogsmostarenot)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Pomeagle:

Mat & Diet Krav

Pomeagles är ganska små hundar som väger bara 25 pund. I denna lilla storlek kräver de inte mycket mat. De flesta klarar sig bra på en kopp torr hundmat varje dag eller ännu mindre, beroende på storleken.

Det är väldigt lätt att övermata en Pomeagle, och de är benägna att äta för mycket. Naturligtvis kan detta lätt leda till en överviktig hund, så du måste hålla ett öga på hur mycket mat du förser din Pomeagle med. De kommer i allmänhet att klara sig bäst på a torrfoder för hundar av hög kvalitet som är speciellt anpassad för små raser.

Övning

Pomeagles är ganska lågunderhållshundar, även när det kommer till träning. De behöver bara cirka 30 minuters fysisk aktivitet varje dag. Du kan enkelt ge riklig motion genom att helt enkelt gå dem två gånger om dagen och ha ett bra spelpass.

Träning

Dessa är ganska intelligenta hundar, så alla har förmågan att lära sig knep och kommandon. Men det betyder inte att de alla vill! Mycket beror på vilken förälderras de tar efter mer.

Om din Pomeagle tar mer efter Beagle-sidan kan de ha en stark envis strimma som du måste bryta. Å andra sidan, om de tar mer efter den pommerska sidan, kan de ha lite feistiness att ta itu med.

Oavsett vilket bör du kunna träna din Pomeagle på ett adekvat sätt med lite uthållighet, erfarenhet och massor av positiv förstärkning.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Miso, shredder of all (@master_chewer)

Grooming ✂️

Grooming behov kommer att variera mycket mellan pomeagles, baserat på vilken ras de tar efter mer.

Pomeagles med en päls som liknar en Beagle kommer att ha minimalt underhållsbehov. En enkel borstning en eller två gånger i veckan räcker. För hundar som tar efter den pommerska sidan kommer mer underhåll att vara nödvändigt. Du måste borsta dagligen för att förhindra att deras längre päls mattas och trasslar ihop.

För alla pomeagles måste du utföra regelbundna öronrengöringar och nagelklippning. Och såklart, glöm inte att borsta tänderna!

Hälsa och villkor

Som vi nämnde var ett av huvudskälen till skapandet av denna ras för att minska sannolikheten för de många sjukdomar som båda föräldraraserna är mottagliga för. Pomeagles är inte sårbara för samma breda spektrum av sjukdomar som plågar Beagles och Pomeranians, men det finns fortfarande några hälsoproblem att hålla utkik efter.

Mindre förhållanden

  • Patellar Luxation
  • Cherry Eye
Allvarliga förhållanden
  • Epilepsi
  • Hypotyreos
  • Progressiv retinal atrofi
  • Patellar Luxation : Enkelt uttryckt, patellaluxation är när din hunds knäskål kan gå ur led och sedan hoppa tillbaka på plats. Det är mycket vanligt med leksaksraser och andra små hundar, även om det kan påverka hundar av alla storlekar. Med mild luxation kommer det bara att vara ett mindre besvär för din hund. Om de har en kraftig luxation kan de vara mottagliga för rörlighetsproblem, artrit, smärta och till och med hälta när tillståndet fortsätter att förvärras.
  • Cherry Eye : Om du ser en stor, röd, svullen körtel som sticker ut från din hunds öga, är det det som kallas körsbärsöga. Detta är faktiskt en ögonlockskörtel som föll fram. För att behandla körsbärsöga måste de ta bort den drabbade körteln. I de flesta fall resulterar detta i en återgång till normal funktion på bara några veckor.
  • Epilepsi : När din hund har upprepade episoder av anfall kallas det epilepsi. Epilepsi är väldigt likt hos hundar och människor. Det är vanligaste neurologiska störningen ; ses hos nästan 1 % av hundarna. De epileptiska anfallen är återkommande och oprovocerade och härrör från en abnormitet i hjärnan.
  • Hypotyreos : Detta är en vanlig sjukdom hos hundar som påverkar sköldkörteln. Hundar med hypotyreos producerar inte tillräckligt med tyroxin, vilket är det hormon som ansvarar för metabolisk reglering. Detta kan orsaka en mängd olika symtom, inklusive håravfall, flagnande och kliande hud, svarta fläckar på huden, minskad aptit, slöhet, viktökning och muskelförlust.
  • Progressiv retinal atrofi : Progressiv retinal atrofi eller PRA, är när fotoreceptorcellerna i näthinnan på baksidan av ögat börjar atrofieras eller försvinner. När detta fortsätter kommer hundens syn att förvärras. Så småningom kommer total blindhet att resultera. Tyvärr finns det ingen behandling för PRA.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en tillgiven och lekfull följeslagare som behöver mycket uppmärksamhet och kärlek men inte för mycket underhåll, då passar Pomeagle perfekt för dig. De är perfekta för familjer eller individer som är hemma större delen av dagen men inte mår bra när de lämnas ensamma för ofta eller för länge. Dessa hundar passar inte bra för träningsentusiasten som letar efter en partner, men de är bra för äldre barn i en familj med en inhägnad trädgård. Men se upp för deras starka bytesdrift; de leker inte alltid bra med andra husdjur!


Utvald bildkredit: Takeshi, Flickr

Innehåll