Sankt Bernard

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 26-30 tum
Vikt: 120-200 pund
Livslängd: 8-10 år
Färger: Brun, vit, mahogny, mahognybrindle, röd, rödbrindle, orange, svart, brungul
Lämplig för: Aktiva familjer eller individer, barnfamiljer, förorts- eller landsbygdshem, de som är villiga att träna och träna en stor hund
Temperament: Lugn, kärleksfull, välvillig, självsäker, villig, lugn, hårt arbetande, tillgiven, vänligÄr du en förälder som letar efter en hundras som är exceptionellt bra med barn? Eller så kanske du bara vill ha en stor, gosig kamrat. Om du inte är avskräckt av tanken på att träna en stor, kärleksfull hund, överväg då St. Bernard.

För närvarande en av de största raserna i världen, St. Bernard är en mild jätte. Lugna och tålmodiga med barn, vänliga mot alla de möter och till och med lättsamma med andra djur - St. Bernards är sociala och söta hundar som kan rulla med nästan alla situationer med sin karaktäristiska milda attityd.

S:t Bernard, som tros härstamma från romerska mastifer, utvecklades ursprungligen av munkar i klostret som grundades av Bernard av Menthon i de schweiziska alperna. De tidigaste uppgifterna om rasen är från 1707, och de användes för utkast, bevakning, samt sök och räddning.Genom åren och många blandningar av blodslinjer är St. Bernard idag mest populär som sällskaps- och brukshund. Rasen kom först till USA den 19thårhundradet och har varit älskad av familjer och barn som en hängiven sällskapshund sedan dess.

Avdelare 1

St. Bernard valpar – innan du köper...

st bernard valp

Kredit: Grigorita Ko, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Söt och klumpig, en St. Bernard-valps charm är omöjlig att motstå. Och även om de börjar små, växer de verkligen till de där överdimensionerade tassarna! En fullvuxen St. Bernard väger lätt över 100 pund, och växer ofta närmare 200!

Dessa enorma hundar är sällan aggressiva och kända för sitt jämna temperament. Om du tar väl hand om denna tillgivna valp kommer du att ha en hängiven och välvillig jätte i många år framöver.

Tyvärr, som med många jätteraser, har St. Bernard en kortare livslängd än de flesta hundar. Som sagt, de lever fortfarande regelbundet till 10 år gamla. Att skaffa en St Bernard är ett långsiktigt åtagande, och du bör vara redo att ta hand om dem i goda och dåliga tider.

Om det slutar med att du går till en uppfödare, glöm inte att göra dina läxor och ställa många frågor! Bekanta dig med de vanliga hälsoproblemen och fråga om föräldrarnas hälsa. Du är också väl inom din rätt att fråga om eventuella tester som uppfödarna har gjort för genetiska störningar.

Ju mer du vet om hur uppfödaren föder upp och tar hand om sina hundar, desto mer förberedd är du på att ge din St. Bernard-valp den vård den behöver!

Vad är priset på St. Bernard-valpar?

Med viss variation baserad på uppfödaren, om föräldrarna är utställningshundar, och saker som härstamning, kan du förvänta dig att betala mellan 00 och 00 för en St. Bernard-valp från en uppfödare.

Däremot kostar det vanligtvis cirka 300 dollar att adoptera en hund. Denna avgift inkluderar aktuella vaccinationer och kostnader för kastrering/kastrering.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om St. Bernard

1.St. Bernards har räddat tusentals

Denna ras skapades av munkar i de schweiziska alperna för att rädda förlorade resenärer i de förrädiska snön. Uppgifter tyder på att St. Bernards räddade över 2000 människor under de år som de användes för detta ändamål.

två.St. Bernard är älskad av schweizarna

St. Bernard är en ikonisk ras i Schweiz. De är den första rasen som skrevs in i den schweiziska stamboken i slutet av 1800-talet och utsågs strax därefter till Schweiz nationalhund.

3.St. Bernards utrotades nästan

Vintrarna 1816-1818 var stränga, vilket ledde till ökade laviner som dödade många av St. Bernards häckningsbestånd. År 1850 var hundarna nästan utrotade och munkarna tvingades ta in Newfoundlands för att stärka blodlinjerna.

Den nya St. Bernards hade betydligt längre päls, som ackumulerar is och snö snabbare. Denna förändring i avel är en av de stora anledningarna till att St. Bernards slutade användas för sök och räddning i bergen, eftersom den extra vikten av frusen päls gjorde det extremt farligt arbete.

st bernard

Kredit: Grigorita Ko, Shutterstock

Temperament & Intelligens av St. Bernard

Lugnt och välvilligt är St. Bernard en sann mild jätte. Den här hunden är tillgiven och älskar familjen och sällan avskild från främlingar. För en St. Bernard är varje främling en potentiell ny vän!

Deras sammansatta natur gör dem exceptionellt bra med barn i alla åldrar såväl som andra djur. De är måttligt beskyddande av sin familj men gör fattiga vakthundar på grund av deras vänliga natur.

Uppfödda som en brukshund är de också intelligenta - om än på ett långsamt, genomtänkt sätt. St. Bernards tycker om att ha ett jobb att göra, så en ägare som är villig att ge struktur och utbildning är avgörande för deras välbefinnande.

Är dessa hundar bra för familjer?

De många fiktiva skildringarna av St. Bernard som en plågsam, genial barnvakt är inte långt från sanningen. Den här rasen är otroligt tålmodig och kärleksfull med barn och tycker om en god kram.

Det är dock fortfarande viktigt att umgås och träna sin valp tidigt. Även en mild jätte är fortfarande en jätte, och de kan lätt välta små barn av misstag om de blir bråkiga eller lekfulla i fel miljö. Men om du lär både hund och barn att respektera varandra har du lite att oroa dig för.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Det är alltid tillrådligt att övervaka hundar med mindre djur - vilket är praktiskt taget alla djur när det gäller St. Bernard! Med detta sagt är den här rasen lika mjuk och vänlig mot andra djur som de är med människor.

Om du socialiserar din St. Bernard-valp tidigt med andra hundar, katter och husdjur bör de komma överens utan problem.

st bernard

Kredit: Fedor Selivanov, Shuttestock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en St. Bernard

Mat, spel, träning, städning... det finns mycket att tänka på när du bestämmer dig för om du ska lägga till en ny hundkamrat till din familj! Här hittar du regelbunden vård och vård som hjälper dig att avgöra om St. Bernard är rätt ras för dig.

Mat & Diet Krav

Det smarta och bekväma fodervalet för de flesta hundar är en välbalanserad kibbi. Sök efter varumärken med en mängd naturliga, hela livsmedel och magra proteiner. Om du ser en ingredienslista fullproppad eller biproduktingredienser, vete och majs - kör åt andra hållet!

Kontrollera regelbundet med din veterinär om din hunds vikt när de växer, eftersom vuxna St. Bernards är benägna att få fetma. Fetma hos en stor hund leder till ett betydligt kortare liv och smärtsamma ledproblem. Eftersom dessa redan är bekymmer för St. Bernards, kommer eventuell extra vikt bara att förvärra dessa problem.

  • Bästa foder för Saint Bernard Dogs

Träning

Även om de är av måttlig aktivitetsnivå, helt enkelt på grund av sin massiva storlek, behöver St. Bernard mer motion än mindre hundar. Ge din lurviga vän minst två timmars promenader och utomhustid varje dag, men mer om möjligt.

Dessa hundar mår bäst i en förorts- eller lantlig miljö där de kan få mycket motion. Men om du har utrymmet och en inhägnad gård, är deras geniala karaktär lätt att anpassa till stadslivet också.

När du tränar din St. Bernard är det viktigt att komma ihåg att deras rockar har utvecklats speciellt för kalla klimat. Det betyder att de lätt kan överhettas i varmt väder.

Under varma månader, se till att de har mycket vatten och tillgång till skuggiga platser för att slå värmen. Ta aldrig ut din St. Bernard under dagens hetta på sommaren!

st bernard i snö

Bild: Pikist

Träning

St. Bernards är fogliga,ivriga hundarsom tar riktning bra. Men små beteendeproblem som valp kan orsaka stora problem senare när din hund växer långt över 100 pund. Att börja träna sin St Bernard tidigt, när de fortfarande är små, uppmuntras starkt.

Att lära sig att kommunicera med och styra denna ras när de växer är viktigt, eftersom när de väl är i full storlek kommer du inte att kunna lita på fysiska korrigeringar. Grundläggande lydnadskommandon, såväl som ett starkt, pålitligt återkallande är en bra grund för träning för din St Bernard.

Grooming ✂️

St. Bernard har antingen en kort päls eller en längre, silkeslen. Båda typerna av päls är måttliga till kraftiga håravfall, men den längre pälsen behöver lite mer underhåll. För en kort kappa, några borstningar i veckan kommer att räcka, men den längre pälsen kan behöva daglig uppmärksamhet för att hålla den mattfri.

Allmänna skötseltips för alla hundar kretsar kring tre saker: tänder , öron och tånaglar. Din St. Bernard kommer att behöva rengöra sina öron från smuts eller vax regelbundet för att förhindra parasiter eller infektioner, samt få sina tänder borstade och naglarna klippta.

    Se till att du är beredd att hålla naglarna korta med: Bästa Clippers för tjocka naglar

Hälsa och villkor

När väluppfostrad är St. Bernard en otroligt stark och tålig ras . Det finns dock många anlag som dessa hundar kan ärva. Här är några av de viktigaste problemen att vara medveten om och fråga din uppfödare, veterinär eller härbärge om:

Mindre förhållanden

  • Albinism
  • Höftdysplasi
  • Hudallergier
  • Laryngeal förlamning
  • Temperament problem
Allvarliga förhållanden
  • Epilepsi
  • Magdilatation-volvulus (GDV) eller uppblåsthet

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Honor är ofta mer reserverade och växer bara till cirka 140 pund. Hanen Saint Bernard är ofta betydligt större och tyngre och kan också vara mer benägen för beteenden som att markera territorium med urin eller puckel.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så är det Sankt Bernard rätt för dig?

Om du prisar ett snyggt och välordnat hem framför allt, då dettamassiv och något klumpig varelseär förmodligen inte för dig.

Men om tanken på enenorm, alldeles söt hundkamratdet är bra med barn tilltalar dig då kanske du har hittat din hund!


Utvald bild: rokopix, Shutterstock

Innehåll