Swissy Saint (Swiss Mountain Dog & Saint Bernard Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 21-24 tum
Vikt: 120-180 pund
Livslängd: 8-10 år
Färger: Svart, röd, brun, vit, fawn, kräm
Lämplig för: Familjer som är aktiva med en stor bakgård. Erfarna ägare som arbetar med hundar
Temperament: Hängiven och kärleksfull. Intelligent, avslappnad och mild. Lydig och jämnHar du plats för en stor hund som är intelligent, lugn och lojal? Om du har letat efter att adoptera en mild jätte i din familj, kommer du inte att göra det bättre än det schweiziska helgonet. Denna stora valp är en designerhybrid som kommer från en Sankt Bernard ochen schweizisk fjällhund. Vad dessa två renrasiga hundar skapade är en kärleksfull och mild familjekamrat som för övrigt utmärker sig i flera yrken.

På grund av deras stora storlek och regelbundna vårdbehov kommer denna hund inte att passa alla. Naturligtvis är det bästa sättet att veta om denna valp är för dig genom att kolla in informationen nedan där vi har delat med oss ​​av alla detaljer om att äga den här hunden.

Fortsätt läsa för att se om Swissy Saint är rätt husdjur för dig!Avdelare 1

Swissy Saint-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Swiss Hundehaus 🇨🇭 (@swiss_hundehaus)

Swissy Saint, eller Swissy för kort, kommer från två arbetarklassföräldrar som har använts inom många mänskliga tjänsteområden. Detta gör dem intelligenta, lätta att träna, men ändå lekfulla och roliga. De kan ofta vara klumpiga när de vänjer sig vid sina stora tassar och storlek också.

Deras lilla växt kommer dock inte att vara länge. De fördubblar vanligtvis sin vikt mellan sex månader och tolv månader. De är också fullvuxna vid cirka 18 månader, även om de fortfarande kan behålla några glada valpupptåg.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Swissy Saint-valpar?

Om du går igenom en uppfödare kommer en initial adoptionsavgift för en schweizisk valp att kosta cirka 1 000 USD. Priset kan dock variera från kennel till kennel. Du uppmanas att göra din forskning för att försäkra dig om att uppfödaren är ansedd. Till exempel bör du få dokumentation om din valps föräldrar inklusive hälsojournaler och genetiska tester (om några).

När du har fått din nya valp måste du se till att den är väl omhändertagen genom att köpa ett baby-Swissy startkit. Detta är bara det grundläggande sortimentet av valpparafili du behöver. Ta en titt på dessa viktiga saker nedan:

 • Hundmat
 • Godsaker
 • Mat- och vattenrätter
 • Tugga leksak och lekleksak
 • Kennel eller sängkläder
 • Trimborste, tandborste och hundtvål
 • Krage, koppel och sele
 • Valpdynor
 • Rumsavdelare

Det här är de saker du behöver innan du ens kommer hem (oroa dig inte, schweizarna gillar att shoppa!) för att säkerställa en smidig övergång. Till exempel tenderar dessa stora valpar att tugga, så en rumsavdelare och tuggleksak är ett bra val.

När de initiala behoven är tillgodosedda finns det fortfarande andra utgifter som du måste få eller ha gjort inom den första veckan eller så.

 • Veterinärbesök för kontroll och vaccinationer.
 • Kastrering eller kastrering om de är tillräckligt gamla
 • Mikrochips
 • Behandling av loppor och fästingar
 • Kragetaggar
 • Licens (beroende på var du bor)

Även efter att du har dessa nödvändigheter under kontroll, kan det fortfarande finnas ytterligare kostnader som kommer upp senare. Som valp är det dock detta du behöver lägga budget på för att hålla dem säkra, friska och säkra.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Swissy Saint

1.Ursprung

Båda de renrasiga föräldrarna från Swissy Saints har sitt ursprung i Schweiz och användes som brukshundar. Viss forskning tyder på att Saint Bernard också har band till Italien.

två.BC Referenser

Forskare har hittat referenser till Saint Bernard så långt tillbaka 57 f.Kr. och föddes upp av romare.

3.Blaze Mark

Även om det schweiziska helgonet kan ta efter endera föräldern, kommer du att upptäcka att de flesta av dem har en flammande markering på toppen av huvudet.

Föräldrar till Swissy Saint

Föräldrarna till Swissy Saint. Vänster: Greater Swiss Mountain Dog, Höger: Saint Bernard.

Avdelare 1

Det schweiziska helgonets temperament och intelligens

Din schweiziska helgon är ett mycket intelligent djur vars förfäder har använts som sök- och räddningshundar, servicehundar och andra mänskliga tjänsteområden. Som du kan förvänta dig är de milda, kärleksfulla och självsäkra. Detta är inte en hund som är lätt rädd, och de lider inte heller av ångest. Faktum är att det är svårt att skaka det lugna lugnet hos detta stoiska husdjur.

Hur det än må vara, de är inte heller fristående varelser. Du kommer att se att de är mycket vänliga, kärleksfulla och exceptionellt lojala. Även om de inte är alltför tillgivna, är de skyddande och älskar att spendera tid med sina människor. De älskar att spela, gå, spela spel eller bara koppla av med dig.

Det schweiziska helgonet är också lydigt och hängivet. De kommer också att bli en bra vakthund. Tänk på att de inte är aggressiva det minsta, plus att de sällan skäller (eller darrar!) Som sagt, de är också modiga och inte upphetsade. Om du hör dem skälla finns det en specifik anledning.

Är dessa hundar bra för familjer?

Du kommer att upptäcka att Swissy är en utmärkt familjehund. De är precis hemma med familjelivets dagliga kaos. Deras lugna uppträdande hindrar dem från att bli stökiga och välta möblerna när tonåringar kommer in och skriker. Deras mildhet gör dem också bra med små barn.

Hos de små hittar du din Swissy som följer efter dem som en hönsmamma. Om ett litet barn vågar sig för långt bort, kommer du med största sannolikhet att höra en av deras sällsynta woofs . Denna stora hund är perfekt att sitta med dig i vardagsrummet, ta en tur eller leka på bakgården.

På baksidan av familjeekvationen är Swissy Saint också ett bra husdjur för ensamstående. De behöver inte ständigt uppmärksamhet från sin ägare, så du kommer att kunna lämna dem medan du är på jobbet. Kom dock ihåg att de är mycket lojala och hängivna husdjur, så de klarar sig bäst när du kan spendera mycket tid med dem.

Som vi nämnde är detta också en bra hund för människor som behöver en hjälpande följeslagare. Oavsett om du behöver en själv, eller om ditt arbete låter dig utbilda dem för specifika servicejobb, kommer de att utmärka sig. Att arbeta med ditt husdjur är det bästa av två världar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Swissy Saint är också bra med andra husdjur oavsett om det är nya hundansikten de möter i parken, andra valpar du har hemma eller grannskatten. Socialisering är fortfarande viktigt för denna hund, som det är för alla hundar, men denna hybrid är exceptionellt vänlig.

Det enda problemet att påpeka är utrymmet. Som de är stora, andra husdjur kanske inte är så nöjda med invasionen av deras utrymme. Av den anledningen vill du alltid presentera dina djur för en nykomling innan du adopterar dem.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Apollo Creed & Nelly G (@apollocreed_nellyg)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en schweizisk helgon:

Rasen kan låta som den perfekta hunden för dig, men det är alltid viktigt att du undersöker vad som krävs för att ta hand om dem innan du fattar ett beslut. Kom alltid ihåg att även om de är milda, lugna och vänliga, är de fortfarande ett stort djur som kommer att vara beroende av dig för sin övergripande omsorg och lycka.

Innan du fattar några permanenta beslut, ta en titt på denna Swissy Saint-vårdguide nedan.

Mat & Diet Krav

Att mata denna valp är en av de enklare aspekterna av deras vård eftersom de inte har många restriktioner på sin diet. Med det sagt kommer de att äta cirka fyra koppar kålbitar per dag. De flesta schweiziska föräldrar tycker att det fungerar bäst att dela maten upp till tre gånger om dagen. Dessutom vill du plocka upp deras mat när de är klara och inte lämna mer husdjursmat i närheten eftersom de kommer att fortsätta äta.

Du kommer också att vilja prata med din veterinär om den bästa måltidsplanen för denna hund. De är benägna att gå upp i vikt, vilket är en annan anledning till att vi rekommenderade att plocka upp överflödig mat. Din veterinär kommer att kunna ge dig några grundläggande riktlinjer baserat på deras vikt, ålder, hälsa och aktivitetsnivå. Men framför allt, se till att de får en hälsosam och näringsrik måltid som är fullspäckad med magert protein och hälsosamma fetter och fibrer.

Godsaker

Du vill också ha deras godsaker i åtanke. Med viktökning som ett möjligt problem, bör du hålla dig borta från att mata dem med bordsrester. Hitta istället snacks som innehåller vitaminer och mineraler och som inte innehåller socker eller konstgjorda ingredienser.

Träning

Daglig träning är mycket viktig för denna ras på grund av viktökningsproblemet som vi nämnde ovan. Mer än så kan de dock också tendera att vara lata. Om du tillåter dem kommer de att chilla på soffan hela dagen och titta på aktiviteten runt dem.

Istället vill du få ut dem på minst två 30 minuters promenader varje dag. Du vill också ge dem lite bakgårdstid. Vi rekommenderar en stor bakgård med staket för denna ras, även om de kan klara sig bra i en lägenhet på grund av sin natur. Om du befinner dig i en urban miljö kommer det att vara ännu viktigare att få ut dem dagligen.

Lika viktig som deras fysiska träning är deras mentala stimulans. Eftersom Swissy är en ivrig intelligent valp, måste de sträcka på sina sinnen med andra aktiviteter. Spel som apport och jaga är roliga. De älskar också att lära sig trick, pusselspel och kurragömma-spel.

Om du kan lära dem ansvar, jobb eller uppgifter är det ännu bättre. Det är här de lyser och det är där de är mest engagerade. Det kommer också att uppmana dem att vara mer fysiskt aktiva.

Träning

Som du säkert har gissat har Swissy inga problem med att ta upp grundläggande träning. Lydnads-, beteende- och inbrottslektioner bör dock börja så tidigt som möjligt. Detta gäller också för att umgås med dem som vi pratade om ovan.

Som de flesta hundar behöver du dock tålamod och upprepning. Ibland kan denna ras intelligens motverka dem, eftersom de tror att de vet bäst. Positiv förstärkning kommer att vara din vän här, eftersom de svarar bra på denna träningsteknik.

Att hålla ett konsekvent träningsschema, samtidigt som du håller sessionerna roliga och engagerande, kommer att vara det bästa sättet att träna din hund. De är naturligtvis lydiga, men du kommer att vilja se till att de kan följa kommandon och inte slå sönder dina möbler genom att hoppa på den!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av DEMUS (@saintdemus)

Grooming ✂️

Swissy Saint kommer sannolikt att ha en kort till medellång päls som är tjock och mjuk. De är också måttliga avfall, så du vill hålla jämna steg med deras pälsskötsel. Om deras päls är på den längre sidan vill du borsta dem tre eller fyra gånger i veckan med en stiftborste. Det kommer inte bara att ta bort överflödig päls utan kommer också att lossa eventuella knutar.

Om din Swissy har kortare päls, kan du använda antingen en nål eller slicker borste för att bli av med skjul två eller tre gånger i veckan. De är också ett säsongsbetonat håravfall, så under den tiden kommer du att vilja öka deras pälsvård för att förhindra att majoriteten av deras hår fastnar på dina textilier.

Att bada Swissy Saint kan göras efter behov. Denna designerras tenderar att ha en stark hundlukt, så du kommer förmodligen att behöva det bada dem med regelbundenhet . Som sagt, du vill inte göra det mer än tre eller fyra gånger i månaden. Om du gör det kan pälsen göras av naturliga oljor.

Andra skötselbehov

Du kommer också att vilja ta hand om deras öron, naglar och tänder. De senare bör borstas så ofta som möjligt för att skydda dem från tandsten och plackuppbyggnad. Du kan också förse dem med tandgodis och geler om du inte kan göra det ofta.

Deras öron kommer att behöva undersökas några gånger i veckan också. Du vill se upp för eventuell rodnad, överskott av vax och kvalster. En gång i veckan vill du torka av örat med en bomullsrondell och en örontvätt för hundar. Se till att du inte får lösningen i örat. Fukta istället trasan och torka av örat från smuts och skräp.

Slutligen måste du klippa deras naglar efter behov eller så snart du kan höra dem gå över en fast yta. Swissy Saints-naglar är vanligtvis tjocka och sega, så en slipmaskin är bara användbar för att jämna ut taggiga kanter. Istället vill du gå med en giljotinklippare kontra saxklipparen eftersom du kommer att ha mer kontroll.

Hälsa och villkor

Det finns inget sätt att säga om de kommer att ha några hälsoproblem under sin livstid. Som sagt, det finns genetiska tester som kan göras för vissa ärftliga sjukdomar. Du kan be uppfödaren att få detta gjort, men det är fortfarande inte en garanti för att de kommer att utveckla problemet.

Med detta sagt är det mer sannolikt att vissa åkommor förekommer hos denna ras, som vi kommer att beskriva nedan. För det mesta är The Swissy Saint en frisk valp, men det är bäst att vara förberedd på alla eventualiteter.
Mindre förhållanden

 • Svälla
 • Viktökning
Allvarliga förhållanden
 • Entropion
 • Höftdysplasi
 • Epilepsi
 • Wobblers syndrom
 • Matsmältningsproblem

Du måste få dina Swissy årliga kontroller hos din veterinär. Beroende på tillståndet kan det finnas mediciner som kan hjälpa till att bromsa framstegen. Inte bara det, utan specifika dieter, kosttillskott och andra holistiska tillvägagångssätt kan också göra skillnad om ditt husdjur är predisponerat för några hälsoproblem. Slutligen är det bättre att ringa efter hjälp om du märker att något är fel med din hund. Att vänta en timme för länge kan ha skadliga effekter.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Swissy Saint är en mild jätte som kommer att bli en fantastisk familjekamrat. De är lojala, sociala och vänliga hundar som trivs i en situation där de har ett jobb att göra; även om det bara är att titta på barnen. Du måste övertala den här valpen att komma ut och leka, men de är den bästa mysvän en regnig eftermiddag.

Om du har tillräckligt med utrymme för detta stora husdjur, kommer de att vara ett bra komplement till de flesta hem. Hoppas du gillade detta artikel om Swissy Saint designer ras.


Utvald bild: Tzido Sun, Shutterstock

Innehåll