13 afrikanska hundraser: En komplett översikt (med bilder)

Välj Namnet På HusdjuretAfrika har alla möjliga fantastiska varelser vi känner och älskar idag. Deras hundbidrag är inte heller en besvikelse. Afrikanska uppfödda hundar har alla typer av unika färgmönster, egenheter och pälsar. Liksom vargar har Afrika också sin egen inhemska typ av vilda hundar.Afrika är hem för några av de äldsta raserna av sikthundar av alla. Några hundar på vår lista lånade till och med ut sällskap till egyptiska kungligheter. Du kan se deras porträtt i grottor och gravar. De historiska aspekterna av dessa raser är intressanta att lära sig – och hundarna idag är lika coola! Låt oss upptäcka mer om våra spektakulära fyrbenta vänner.

Avdelare 1

De 13 afrikanska hundraserna

1.Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Bildkredit av: dezy, Shutterstock

De Rhodesian Ridgeback är ett utsökt exemplar. De är ättlingar från en nu utdöd sydafrikansk jakthund som heter Khoikhoi.Dessa hundar är mycket självständiga och äventyrliga. Även om de är perfekta följeslagare, kan de vara egensinniga, envisa och smutsiga.

Deras rockar sträcker sig från olika nyanser av underbart brunt - alla färger klassificeras som vete. De har en nyfiken rand av hår längs ryggen som går åt motsatt håll av pälsen. Det är en egenskap som inte många hundar delar, och det skapade Ridgeback-namnet.

Ridgebacks är intensivt atletiska och dominerande. De spårade och fångade en gång lejon, om det visar allvaret i deras jaktförmåga. De kallar också denna hund för den afrikanska lejonhunden.

Dessa hundar kommer att skydda dig med sitt liv. Så om du letar efter en familjevårdare, ge dessa hundar en chans. De kommer inte att göra dig besviken. Deras kärlek till sina flockmedlemmar kommer alltid att komma först.


två.Boerboel

Boerboel

Bildkredit: 947051, Pixabay

Om du letar efter en vakthund som kommer att stå upp för din familj och övervaka ditt hem, låt detBoerboelblända dig. Dessa stora hundar skyddade en gång gårdar och hus från vilda djur som babianer, leoparder och andra massiva rovdjur och är en av de mest kända och populära sydafrikanska hundraserna.

Boerboels är utmärkta följeslagare, men de är vanligtvis väldigt oberäkneliga mot främlingar - ibland till den grad av aggression. När det gäller andra husdjur, till och med hundar, är Boerboels svar på extra sällskap i luften.

Om du har andra husdjur bör du integrera Boerboel som valp. Dessa hundar har en otrolig kroppsstyrka, så om de väljer att agera mot ett annat djur kan de göra en del skada.

Trots sina territoriella reservationer och överbeskyddande natur är Boerboels en riktigt kompis att ha. De har mjuk, söt tillgivenhet mot dem de älskar.


3.Kinesisk nakenhund

Kinesisk nakenhund

Bildkredit: Milica Popovic, Pexels

Vänta — namnger vi inte afrikanska raser? De Chinese Crested hittade inte hit av misstag. De utvecklades från kinesiska hårlösa hundar som tidigare förts till Sydafrika av resenärer.

Dessa små hundar är milda, men låt det inte lura dig. De kan vara hur envisa som helst. De har inte heller en låg volym, eftersom de skäller lätt av mindre stimuli. Så klassiskt bär de stereotypa små hundbeteenden.

Medan Chinese Crested-hundar för det mesta är hårlösa, kan de ha plymer av hår på huvudet och anklarna. Det finns också en puderpuff-version i många kullar, som har ett helt hår.

De har vissa behövande tendenser, och dessa hundar tycker inte om att vara borta från människor. Om du inte har mycket tid på dig är den här hunden inte för dig. De har en önskan att vara din skugga och ingenting kommer att ändra sig.


Fyra.Azawakh

Azawakh

Bildkredit: Aneta Jungerova, Shutterstock

De Azawakh är en sikthundras från Västafrika. Dessa magnifika hundar är täckta av mager muskler och fin glänsande päls. De skriker smidighet, spetskompetens och uthållighet.

Azawakh är oberoende och kapabel, men de har en stark lojalitet mot sina människor. De trivs med den uppmärksamhet och relationer de bygger med människor. De kanske inte är för vänliga mot utomstående eftersom det krävs mycket för att vinna deras förtroende. Men när du väl utvecklar sällskap är det för livet.

Med sin aerodynamiska figur borde det inte komma som någon överraskning att de är otroligt snabba. Azawakh-hundar är så till sin natur snabba att deras jakt lärde dem att jaga gasell i slätterna och öknarna.

Azawakh-hundar är en sällsynt syn att skåda. Det är en så unik syn att du kanske aldrig ser en i din livstid.


5.Saluki

Saluki

Bildkredit: Pxhere

Den antika Saluki har tidernas hållning och nåd. De kallas också för den arabiska vinthunden och är lika snabba mentalt som de är fysiskt. De är en av de mest kända hundarna i Afrika för sitt gudaliknande rykte.

Salukis är mycket nära sina människor, men samma förkärlek sträcker sig inte långt. Deras avståndstagande och misstänksamhet mot främlingar gör dem otillgängliga för de flesta. Men när Saluki vet att en person inte är något hot, ignorerar de dem vanligtvis.

De är tysta, värdiga och snygga hundar. Även om det är ganska svårt att smörja upp en Saluki, när du väl har fått deras godkännande är du redo. Se deras selektiva tendenser som ett test – och klara det.

Även om Salukis är fartdemoner, föredrar de att mysa med dig i soffan. Minimala träningsbehov gör en Saluki till en värdefull hund för någon som inte har mycket tid för utomhusäventyr.


6.Sloughi

Sloughi står i trädgården

Bildkredit: Bianca Grueneberg, Shutterstock

Den smalaSloughikommer från Nordafrika. Även om deras snygga utseende och unika kan fängsla dig, är dessa hundar inte för nybörjare. De är ganska envisa och utmanande, så lämna det till proffsen.

Men Sloughis har många andra egenskaper som kompenserar för deras envishet - som deras djupa kärlek till ägare och deras skyddande mot barn. De tar sig tid att lära känna människor och kommer i slutändan att bestämma vem de ska lita på.

Dessa hundar är ganska smarta, så det borde inte vara några problem att träna en - om de tillåter dig. Men Sloughi har sina egna idéer om hur man seglar skeppet. Du måste kämpa för att få kontroll. Men när du väl har hävdat dig själv som alfa, kommer Sloughi att följa efter.

Sloughis behöver också en massa fysisk ansträngning om dagen. Om de inte kan bränna bort det extra bränslet blir de galna och till och med destruktiva. Men om du leder en aktiv livsstil kan den här hunden vara en idealisk följeslagare.


7.Basenji

Basenji utomhus

Bildkredit: Verbitskaya Juliya, Shutterstock

Från hjärtat av Afrika, denBasenjiföddes. Dessa fjädrande små skeppare är smidiga, kapabla och snabba. Deras magra kroppar tillåter dem att hoppa, spurta och fly på ett infall.

Du behöver mycket utrymme för Basenji att köra om du vill ha ett lyckligt partnerskap. De kräver mycket mental och fysisk stimulans för att hålla dem sysselsatta.

De är kända som den skällande hunden. Så även om Basenji är snabb och frenetisk ibland, så uttrycker de inte sin spänning. De stinker inte heller - du läste rätt. De har inte den smutsiga hundlukten och rengör sig tvångsmässigt till den grad att de jämförs med katter.

De gamla egyptierna älskade dessa hundar. Du hittar gravar dekorerade med artefakter som porträtterar dessa hundar. Basenjis varumärke är dess upprullade svans i grisstil och distinkta markeringar. Dessa muskulösa hundar är en av de mest populära afrikanska raserna, älskade av så många.


8.Abessinisk sandterrier

Abessinisk sandterrier

Bildkredit: Linda Hughes Photography, Shutterstock

De Abessinisk sandterrier är en annan hårlös afrikansk ras. Det finns dock inga definitiva bevis för att dessa äkta afrikanska hårlösa hundar fortfarande existerar - och de är i bästa fall sällsynta.

Dessa hundar är väldigt tysta, lugna, coola och samlade. De skäller inte eller skapar uppståndelse, vilket är en utmärkt egenskap för stads- eller lägenhetsboende.

Vi vet att Abyssinian Sand Terriers har en charmig, lugn natur. De tenderar att fungera bra i hem som har andra husdjur och barn i alla åldrar.

Hårlösa hundar flämtar inte som vanliga hundar, de svettas genom körtlar som människor. Så om du någonsin haft turen att ha en av dem i din ägo, frekvent rengöring av huden är nödvändig .

Tyvärr kan denna hund bara vara ett minne blott.


9.Afrikansk vildhund

vild afrikansk hund

Bildkredit: Christine Schmidt, Pixabay

Packa djur i hjärtat, du kan se Afrikansk vildhund , eller den målade vargen, hemma med sin familj. Det finns ett matriarkat där ett par hundar styr resten, men hela flocken är väldigt nära.

De är bedårande varelser med intressanta mönster och rundade öron. De är mycket mer högljudda med varandra än tama hundar, och pratar ständigt i gnäll och morrande. De har sina egna små samhällen där de bor och jagar tillsammans utan någon hjälpande hand från människor.

Bli inte för upphetsad just nu - du kan inte äga en av dessa majestätiska varelser. Afrikanska vilda hundar har haft noll framgång i frågor om domesticering. De är alldeles för packorienterade och helt enkelt vilda. Dessutom kan afrikanska vilda hundar inte föröka sig med hundar - det är inte möjligt.

Dessa hundar anses vara ett hot av bönder och lokalbefolkningen, men kanske är dessa varelser helt enkelt missförstådda. Vad som är tydligt är att du inte kan nämna afrikanska raser utan att ge uppskattning för dessa inhemska hundar.


10.Coton de Tulear

coton de tulear pixabay 2

Kredit: JACLOU-DL, Pixabay

Intressant nog säger rykten attCotton de Tulearkom från ett skeppsvrak på Madagaskar. Så det är svårt att spåra dess ursprung helt. Men du kanske håller med om att de liknar en maltesisk eller Bichon Frise.

Dessa små hundar ger en stark, nästan människoliknande kontakt med sina ägare. De är väldigt glada och lättsamma. Ibland verkar de till och med hypermedvetna och empatiska för känslor.

Medan de är små är de Tulear aldrig krävande eller snobbig. De verkar klara sig fantastiskt bra med människor och husdjur i alla åldrar och arter. Det skadar inte att dessa små poffbollar är bedårande också.

Dessa vänliga hundar har blivit ett ganska populärt val bland hundälskare överallt. De är också perfekta för alla allergiker i ditt hem eftersom de är hypoallergena.


elva.Aidi

AidI

Bildkredit: Akashskysmokie, Shutterstock

Den bedårande Aidi rasen startade i Atlasbergen i Marocko. Om du någonsin behövt en vakthund, har Aidi din rygg. Dessa hundar är mycket angelägna och har oklanderlig känsel. De kan känna av saker du inte kan och håller ständigt ett vakande öga för att upptäcka hot.

Eftersom de har en stark benägenhet att skydda, skulle de vara perfekta husdjur för att hålla barnen säkra. De är också väldigt upphetsande och redo att leka runt, vilket skapar fantastiska lekkamrater.

Aidis behöver socialisering eftersom de kan bli ointresserade eller reserverade med främmande människor eller djur. De brukar komma bra överens med andra hundar, men de kan behöva lite hjälp med de första introduktionerna.

De har otroligt tjocka pälsar som fäller en hel del. Men du måste erkänna - deras snygga färgmönster kompenserar för det.


12.AfriCanis

Även känd som afrikanska jakthundar AfriCanis är inhemsk i Sydafrika. Dessa hundar finns i alla färger du kan tänka dig. Och, som Rhodesian Ridgeback, delar de enstaka hårremsor som reser bakåt.

AfriCanis-strukturen ser väldigt lik ut forntida hundar som du såg i gamla egyptiska tunnlar och helgedomar. Många påståenden säger att dessa är de ursprungliga tama hundarna i Afrika, och definitivt en av de vanligaste.

AfriCanis är vanligtvis motståndskraftiga och friska. De klarar sig mycket bra med familjer och kan hantera lägenhetsboende. Men de flesta afrikaner mår bäst när de har gott om plats att springa runt på.

Dessa hundar är vänliga, men de kan vara territoriella. Socialisering från tidig ålder kommer att hjälpa denna ras att anpassa sig till olika människor och djur.


13.Vinthund

två eleganta vinthundar

Bildkredit: pfluegler-photo, Shutterstock

De Vinthund verkar vara en av de äldsta raserna i Europa och Afrika. Det äldsta arkeologiska fyndet från Greyhound är före 6 000 f.Kr.

Forntida egyptier vördade vinthundar som gudar och kungligheter. Så de hade ganska bra levnadsvillkor i gamla tider. Ett annat roligt faktum? Vinthundar är den enda hundras som nämns i Bibeln.

Vinthunden har uråldriga rötter överallt, men afrikanska infödda anser dem vara original afrikanska hundar eftersom de är så starkt inflytelserika i sin historia.

Vinthundar är diplomatiska, självsäkra och reserverade. De klarar sig mycket bra i familjer eller som ensamhusdjur. Tidig socialisering bör ske för att förhindra territoriella tendenser med utomstående.

Vinthundar är snabba - det här är ingen hemlighet. Men utanför kapplöpningsbanan kan du hitta en vinthund som slappar av tyst. De är inte i sig hyper eller överlägsna. Om du vill ha en avslappnad typ av hund kan du till och med adoptera en pensionerad racer.

Avdelare 3

Slutsats

Det är ganska spännande att se hur vansinnigt olika hundar kan vara på en enda kontinent. Naturligtvis hade dessa hundar hjälp av sina mänskliga följeslagare, men det är fortfarande imponerande. Några av dessa raser har bevarat sitt arv, som Saluki - en av de mest antika hundraserna av alla.

Afrika har skällösa hundar, hårlösa hundar, vilda hundar - hundar av alla former och storlekar. Vilken afrikansk hundras är din favorit?


Utvald bildkredit: Lyle Gregg, Shutterstock

Innehåll