8 typer av golden retrievers (med bilder)

Välj Namnet På Husdjurettre golden retrieversNästan alla har sett eller åtminstone hört talas om en Golden Retriever tidigare, och dessa vackra hundar är en av de mest populära raserna i landet. Även om det tekniskt sett bara finns en ras av Golden Retriever, finns det flera olika stilar av golden att välja mellan.Låt oss dyka in och lära oss om de åtta olika typerna av Golden Retriever!avdelare 10

1.Fältuppfödda Golden Retriever

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Moose (@wl_duckduckmoose)Pälsfärg: Guld till rött
Kapplängd: Kort till Medium

Fältuppfödda Golden Retrievers förkroppsligar allt som dessa hundar ursprungligen avlades för: jakt. Dessa hundar är lite mindre än vissa av de andra typerna, även om de vanligtvis är mer atletiska och drivande. Deras päls kan variera från guld till röd, där de flesta har kortare hårlängder. Fältuppfödda Golden Retrievers trivs med jakt och smidighet och beter sig bäst när de får ett jobb att göra, men gör också fantastiska familjehusdjur.


två.Visa Golden Retrievers

Visa Golden Retriever som går utomhus

Bildkredit: Victoria Antonova, Shutterstock

Pälsfärg: Grädde eller guld
Kapplängd: Lång

Show Golden Retrievers är alltid uppfödda för att passa ett visst utseende. De flesta av dessa hundar är storbenade och tjocka med stora, blockiga huvuden. Deras rockar är långa och krämiga eller gyllene till färgen, och Show Golden Retrievers är kända för att vara den mest vänliga och sällskapliga typen.


3.Röda Golden Retrievers

Röd Golden Retriever gog som står framför en damm

Bildkredit: Hollysdogs, Shutterstock

Pälsfärg: Rött eller mörkt guld
Kapplängd: Kort

Netto är en av de vanligaste nyanserna av en Golden Retriever, även om det finns ett par nyanser som de kan vara. Dessa hundar är på den mindre sidan och lite mer käftiga än andra, men fortfarande väldigt atletiska och drivna. Deras rockar tenderar att vara lite kortare också.


Fyra.English Cream Golden Retrievers

English Cream Golden Retriever som går på en gata

Bildkredit: Heinsdorff Jularlak, Shutterstock

Pälsfärg: Kräm eller ljusguld
Kapplängd: Kort till Medium

Dessa hundar går under flera olika namn. Några av de vanligaste är English Cream, White Golden eller European Platinum. De får sitt namn från den nästan vita färgen på sina tjocka rockar. Vissa säger att dessa gyllene är sällsynta med bättre temperament, men pälsfärgen har inget med temperament att göra. Deras härstamning och sättet de är uppfostrade på kommer i första hand att avgöra deras personlighet.

True English Cream Golden Retrievers har tjocka pälsar med blockiga huvuden och tjocka kroppar, och de är dyrare än andra typer. Att köpa en Cream Golden Retriever måste dock göras med försiktighet, eftersom vissa uppfödare använder osäkra metoder för att uppnå denna distinkta färg.


5.Amerikanska Golden Retrievers

amerikansk golden retriever sitter på uteplatsen

Bildkredit: rustyc, Pixabay

Pälsfärg: Guld till rött
Kapplängd: Olika längder

American Golden Retriever är fortfarande samma ras men med olika rasstandarder. Alla Golden Retrievers är snälla hundar med jämna humör, och den största skillnaden med amerikanska Golden Retrievers är att extremt ljusa eller mörka nyanser inte är önskvärda bland uppfödare.


6.Kanadensiska Golden Retrievers

kanadensisk golden retriever står vid klippan

Bildkredit: EB Adventure Photography, Shutterstock

Pälsfärg: Guld till rött
Kapplängd: Olika längder

Kanadensiska Golden Retrievers är extremt lika amerikanska. De är desamma i längd och viktgenomsnitt samt temperament, men kanadensiska standarder tillåter dessa hundar att vara av olika nyanser utan att bry sig om hur ljusa eller mörka deras päls är.


7.Svarta Golden Retrievers

Svart Golden Retriever sitter på långt gräs utomhus

Bildkredit: Fotoshautnah, Pixabay

Pälsfärg: Svart
Kapplängd: Olika längder

Som du säkert gissat av namnet är Black Golden Retriever kända för sina mörka rockar. Denna pälsfärg är inte resultatet av en genetisk mutation som vissa människor tror, ​​och även om de är en typ av Golden Retriever precis som alla andra hundar på den här listan, är de inte renrasiga. På grund av genetik är Black Goldens omöjliga, och alla Black Goldens du har stött på korsades sannolikt med en annan ras som en Black Labrador någon gång.

  • Relaterad:Topp 20 svarta hundraser (små, stora, fluffiga och mer)

8.Mini Golden Retriever

F1B mini goldendoodle honhund i vintermiljö med snö

Bildkredit: Marcello Sgarlato, Shutterstock

Pälsfärg: Grädde eller guld
Kapplängd: Olika längder

Mini Golden Retriever är inte renrasiga. Istället är de en korsning mellan Golden Retriever och en Cocker Spaniel eller en dvärgpudel. Dessa hundar skapades för att det känns som om du har en evig valp i ditt hem! Målet för Mini Golden Retriever uppfödare var att skapa mindre hundar som fortfarande är friska men fäller mindre. Dessa hundar kan sälja för över dubbelt så mycket som traditionella, renrasiga Golden Retrievers, men korsningar är mer oförenliga med deras utseende.

Avdelare 2

Slutsats

Det kan komma som lite av en överraskning att det finns åtta typer av Golden Retrievers där ute. De flesta antar att en hundras inte kan ha mer än en typ, men var och en av dessa hundar är olika på ett eller annat sätt. Oavsett skillnader är var och en unik vacker, och de är alla snälla, sällskapliga, extremt älskvärda djur.


Utvald bildkredit: pixshots, Shutterstock

Innehåll