Boston terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9-15 tum
Vikt: 5-25 pund
Livslängd: 13 – 15 år
Färger: Svart, brindle, isabella, fawn
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Lojal och kärleksfull, intelligent, lätt att träna, vänlig, kommer överens med andra husdjur

Det finns få hundar som är så lyckligt omedvetna om sina begränsningar som Bostonterriern. De ärsmå hundarmen tänk att de är stora, de är ömtåliga valpar men tror att de är oövervinnerliga och att de är urformade hundar men tror att de är maratonlöpare.

I grund och botten har dessa hundar enorma personligheter.

Om du vill lära dig mer om dessakarismatiska hundar, guiden nedan har allt du behöver veta för att snabbt komma igång.Avdelare 1

Boston Terrier valpar — innan du köper

boston terrier

Bildkredit: Jeanette Fellows, Shutterstock

Boston Terrier-valpar kan variera mycket när det gäller personlighet. Vissa är fåniga och lekfulla, andra är seriösa och stränga, men de har alla en sak gemensamt: en fast övertygelse om att de är de viktigaste och mest kraftfulla varelserna i universum.

Det är särskilt bedårande med tanke på hur små dessa valpar är. Fullvuxna Bostons är små hundar, så du kan föreställa dig hur små de är som valpar. Det bidrar bara till deras charm.

De är energiska som unga valpar och alltid i rörelse. De förstör ständigt saker eller tänker på att förstöra saker, så du måste hålla dina skor och andra värdesaker från golvet.

De tenderar också att vara orädda, vilket inte bådar gott för deras livslängd. De kommer gärna att kasta sig huvudstupa från ditt knä eller utmana en mycket större hund. Hälften av ditt jobb när du föder upp en av dessa valpar kommer att vara att hålla dem från att skada sig själva.

Men all den ansträngningen kommer att vara väl värd det. Dessa valpar är oändliga mängder roliga, och de kommer att maska ​​sig in i ditt hjärta från första ögonblicket du ser dem.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Boston Terrier-valpar?

Om du planerar att köpa en Boston från en uppfödare kan du det räkna med att betala någonstans mellan 0 och .200. Det priset kan gå upp en hel del om du vill ha en renrasig hund med premiumblodslinjer, förstås.

Boston Terriers är vanliga nog att du förmodligen kan hitta en på ditt lokala pund; det är vägen vi rekommenderar, eftersom hundarna är lika bra och betydligt billigare, och du kan rädda deras liv genom att adoptera en.

Det finns gott om räddningsgrupper dedikerade till att rädda dessa hundar också. Du kanske kan komma i kontakt med någon av dem och få dem att spåra en renrasig valp som behöver ett hem.

Om du insisterar på att få en från en uppfödare, måste du göra din forskning först. De är ofta offer för bakgårdsuppfödare, och det sista du vill göra är att stödja en oetisk uppfödare. Det är inte bara moraliskt fel, utan det ökar också risken för att hunden du tar hem kommer att få allvarliga hälsoproblem.

Kontrollera alla uppfödarreferenser noggrant och besök deras anläggningar personligen om du kan. Dessa valpar ska vara energiska och lekfulla, så om hundarna du möter är sura och tillbakadragna är det en stor röd flagga. I slutändan måste du lita på dina ögon och öron och lyssna på din magkänsla.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Boston terrier

1.De är helamerikanska hundar

Bostonterrier var den första hundrasen som skapades i USA. Faktum är att deras smeknamn är den amerikanska gentlemannen, på grund av deras vänliga sinnelag och smokingliknande päls.

Det har funnits några andra officiellt erkända raser som sedan dess har utvecklats i staten, men den första kommer alltid att vara Bostonterriern.

två.En Bostonterrier var den första hunden någonsin som fick en armérankning

Under första världskriget hittades en Bostonterrier vid namn Stubby som en herrelös nära Yale University av medlemmar av 102:a infanteriet. Trupperna smugglade sedan Stubby på en transport utomlands.

Han följde med sina nya herrar i strid och skadades snart av senapsgas. Trupperna försåg honom med en gasmask, och nu när Stubby visste vad han skulle hålla utkik efter kunde han varna andra soldater för giftattacker.

Stubby hjälpte också krigsinsatsen genom att lokalisera sårade soldater, larma trupper om inkommande artillerield och till och med fånga en tysk spion.

I slutet av kriget belönades Stubby med rang av sergeant, vilket gjorde honom till den första hunden någonsin att bli så hedrad av den amerikanska militären. Det gjordes till och med en animerad film om hans liv 2018.

3.De måste ofta födas via kejsarsnitt

Bostonterrier har stora huvuden i förhållande till sina kroppar, vilket ofta gör normal födsel omöjlig. Istället måste de födas via kejsarsnitt.

Detta är bara en av många hälsoproblem som rasen ofta lider av, på grund av avel för selektiva egenskaper. Eftersom många människor uppskattar vissa egenskaper hos hundarna, som deras stora huvuden eller utbuktande ögon, försöker uppfödare att accentuera dessa egenskaper.

Det är bra för att göra bedårande valpar, men det är inte idealiskt för rasens långsiktiga hälsa.

boston terrier på gräs

Bildkredit: Lenka N, Shutterstock

avdelare 9

En kort historia om Boston Terrier

1875 köpte en Bostonian vid namn Robert C. Hooper en Bull och Terrier-hund som heter Judge. Domare anses vara förfadern till alla äkta Bostonterriers, och han föddes upp med en Bulldoghona som heter Gyp. Deras efterföljande valpar visade sig populära bland andra uppfödare i New England, och de fortsatte att förfina rasen.

Tidiga Bostonterrier var mycket större än sina moderna motsvarigheter. De var ursprungligen uppfödda för jakt på gnagare och gropstrider; men när dessa blodiga tidsfördriv föll i onåd, började uppfödare göra Bostons mindre och mindre muskulösa.

American Kennel Club erkände rasen 1891, vilket gjorde den till den första officiella rasen som skapades i USA. Till den punkten hade rasen varit känd som Round-Headed Bull and Terrier, men för att hedra födelsestaden döptes de sedan om till Boston Terrier.

Under de första 40 åren eller så av 1900-talet var Boston Terrier den mest populära hundrasen i USA. Deras popularitet har sjunkit något sedan dess, men de faller sällan utanför topp 20.

De är fortfarande extremt populära i nordost. Faktum är att de utsågs till Boston Universitys officiella maskot 1922, och 1979 erkändes de som statens hund i Massachusetts.

Boston terrierhund med skada

Bildkredit: Ruben PH, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Bostonterriern

Bostonterrier är roliga hundar, och de kan gärna tillbringa en hel dag med att leka apport, kurragömma eller något annat du kan hitta på. De är också förvånansvärt smidiga och kan vara exceptionella idrottare.

De är vanligtvis inte tunga skällande, så de gör stackars vakthundar. Deras lättsamma natur gör dem till sociala fjärilar, och de välkomnar både vänner och främlingar till ditt hem. Trots deras våldsamma ursprung är de inte benägna att bli aggressiva.

Deras vänliga och tysta läggning gör dem idealiska för lägenhetsbor. De har måttliga aktivitetsbehov, och de kan få all motion de behöver på ett relativt litet område.

Det är bra att de är söta och vänliga, för det här är inte smarta hundar. Du kommer ständigt att förundras över de svårigheter som de kan hamna i, och du kommer ofta att bli uppmanad att rädda dem från dessa situationer.

Deras täta natur betyder att du måste vara tålmodig och noggrann när du tränar dem, men de är extremt ivriga att behaga, så lydnadsarbete är ofta roligt för alla inblandade.

Är dessa hundar bra för familjer?

Boston Terriers är exceptionellafamiljens husdjur. De är älskvärda clowner och vill inget hellre än att spendera sin tid med att leka med sina människor.

Deras lilla kroppsbyggnad gör dem till fantastiska lekkamrater för barn i alla åldrar. Du behöver inte oroa dig för att de är för stökiga med småttingar, eftersom de knappt kan slå omkull dem. Äldre barn kommer att uppskatta att ha en töntig vän vid sin sida när de gör läxor eller umgås med vänner också.

Du måste dock övervaka dem, eftersom de kan bli snabba, särskilt om de inte socialiseras ordentligt. Det är mest sannolikt att de gör detta när de är överstimulerade, så se till att leksessionen inte går överstyr.

Lika viktigt som det är att lära din hund hur man beter sig runt sina barn, lika viktigt är det att lära sina barn hur man interagerar med hunden. Se till att de inte är för grova med valpen och att de inte drar i öronen eller drar i svansen.

Du bör vara medveten om att Bostons kan bli skyddande för sina ägare, så du måste ha det i åtanke om du har gäster över. Det är dock något som lätt kan åtgärdas med rätt träning och socialisering, och det borde inte avskräcka dig från att adoptera en av dessa valpar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Trots deras våldsamma ursprung är Boston Terriers vanligtvis bra med andra hundar. De älskar trots allt att leka och fler lekkamrater är alltid välkomna. Det är dock fortfarande viktigt att socialisera dem tidigt och ofta för att undvika eventuella problem.

En sak du kanske märker är att din Boston absolut älskar att skälla på andra hundar. Det spelar ingen roll om de är tre fot bort, hela vägen ner på gatan eller på TV:n, kommer din Boston att tjata på dem oupphörligt.

Detta är vanligtvis inte ett tecken på aggression. Istället är det ett rop på uppmärksamhet och en inbjudan till en bråkig leksession.

Låt dock inte din terrier närma sig främmande hundar utan koppel; bara för att din hunden är vänlig betyder inte att den andra kommer att vara det. Det är ett recept på katastrof, eftersom Bostons kommer att vägra att backa från större hundar - och de hamnar sällan på den vinnande sidan av en kamp.

När det gäller katter och andra små husdjur beror allt på hur väl du umgås med dem. De accepterar vanligtvis katter om de föds upp med dem, men mindre husdjur (särskilt gnagare) kan vara problem. Kom ihåg att Bostons föddes för att jaga råttor, och det är svårt att stänga av den programmeringen.

boston terrier

Bildkredit: guvo59, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Boston Terrier

Bostonterrier är en ras med ganska lite underhåll (åtminstone tills veterinärräkningarna börjar strömma in), men det betyder inte att du inte bör göra din forskning innan du tar hem en. Vi har tagit oss friheten att sammanställa viktig information du bör känna till innan du adopterar en av dessa valpar.

Mat & Diet Krav

Fetma är absolut fruktansvärd för Boston Terriers, eftersom det förvärrar alla andra hälsoproblem som de redan är utsatta för. Som ett resultat bör du vara noggrann med att hålla din hunds vikt i schack.

Vi rekommenderar mata dem med en hög proteinbit och gör det i portionskontrollerade portioner. Dessa hundar kommer att äta tills de exploderar, så det är viktigt att inte ge dem möjligheten att göra det. Du kanske vill investera i en skål som begränsar hur snabbt de kan slurpa upp sin chow också.

Vi rekommenderar också att du undviker ingredienser som vete, majs och soja. Dessa är extremt kaloritäta, så din hund kommer sannolikt att ballongera om det finns för många i kosten. Dessa tillför lite näring, så att din hund inte missar dem.

Animaliska biprodukter är ytterligare ett tecken på ett livsmedel av låg kvalitet. Om du ser någon form av biprodukt listad (eller om ingredienserna säger kött eller djur utan att specificera som djur), betyder det att tillverkaren använde det billigaste köttet av lägsta kvalitet de kunde hitta.

Dessa hundar är extremt allergiska, och det inkluderar matallergier, så du kan behöva experimentera med deras mat tills du hittar en som håller med dem. Du kan också ge dem en rådiet, men kontrollera med din veterinär innan du gör det för att vara säker på att du ger din hund alla de näringsämnen de behöver.

Träning

Bostonterrier är en ganska aktiv ras, så de behöver tillräckligt med motion, annars är de benägna att bli destruktiva eller helt enkelt yappy och irriterande.

Men överdriv inte. Dessa hundar är brachycephalic, vilket betyder att de har korta, stubbiga nosar. Som ett resultat andas de inte så bra som andra hundar gör, och de är benägna att överhettas. Du kan absolut anstränga dem för hårt, och att göra det kan vara ödesdigert för din valp.

Försök att begränsa intensiv lek, som apportlekar, till de svala delarna av dagen, och sluta leka så fort hunden börjar flämta tungt. Se till att de har mycket vatten till hands också.

En koppelkontrollerad promenad eller två per dag kan vara allt som dessa hundar behöver, så du behöver inte vara en idrottare av olympisk kaliber för att ta bort dem. Men gå bara med dem med en sele, eftersom användning av koppel och krage potentiellt kan skada deras nacke, särskilt om du har en avdragare på händerna.

Pusselleksaker är ett bra sätt att stimulera deras sinne och bör hålla dem sysselsatta ett bra tag. Du kommer definitivt att få värde för dina pengar av en.

Träning

Att träna en Boston Terrier är en blandad sak. Å ena sidan är de riktiga människor och vill inget hellre än att uppträda för dig och göra dig lycklig.

Å andra sidan tar de inte upp kommandon så snabbt som många andra hundar kommer att göra, så du måste ha tålamod och upprepa allt många gånger innan de förstår. Men de är så glada att spendera tid med dig att de kommer att älska varje minut av det, och de är inte så distraherande som en smartare hund skulle vara.

Bostons kan vara extremt känsliga, så hårda träningsmetoder är sannolikt kontraproduktiva i bästa fall. Lita istället på positiv förstärkning och ställ dig till det faktum att det kommer att ta tid att få dem på samma sida som du.

De är extremt matmotiverade hundar, så godsaker kan hjälpa till med träning. Var dock försiktig så att du inte ger dem för många, för du vill inte att de ska bli feta av sina belöningar.

Boston terrier

Bildkredit: Eve Photography, Shutterstock

Grooming✂️

Dessa hundar är inte tunga som fäller, men du måste fortfarande ta en snyggare borste till dem en gång i veckan eller så. Detta håller håret under kontroll och omfördelar oljor över huden, vilket kan hjälpa om de lider av allergier.

De behöver inte badas om de inte stinker eller är synbart smutsiga. Men du måste ta en fuktig trasa och rensa bort vecken i ansiktet varje dag. Om du inte gör det kan de utveckla en hudinfektion.

Deras naglar ska klippas efter behov - vanligtvis en gång i månaden eller så - och deras tänder bör borstas minst en gång i veckan.

Du bör också rengöra deras öron och ögon en gång i veckan. Deras stora öron kan hysa bakterier, så du måste hålla dem rena för att förhindra infektion. De är också benägna att drabbas av en mängd olika ögonsjukdomar, så låt inte smuts byggas upp där.

Bostons är inte byggda för tuffa förhållanden, så om du bor någonstans som ofta upplever extremt väder kan du behöva investera i en passande garderob för din hund. De behöver en tröja och tossor när det blir kallt, och du kanske vill skaffa dem en kylväst och solskor om de ska gå i sommarvärmen.

Hälsoförhållanden

Tyvärr är Boston Terriers inte en fruktansvärt hälsosam ras, och människorna är mest skyldiga.

Dessa hundar är uppskattade för sina platta ansikten och bugögon, så naturligtvis började uppfödare framhäva dessa egenskaper för att sälja fler hundar. Även om det har gjort dessa valpar sötare med tiden, har det också gett dem en mängd olika hälsoproblem.

Hundar med kort näsa är benägna att få andningsproblem, av vilka några kan vara livshotande. I bästa fall kommer din Boston att kämpa för att andas och sannolikt snarkar; i värsta fall kan du behöva betala för dyr operation för att rätta till problemet.

Deras ögon är ett annat problem. De är benägna att skadas, såväl som en mängd sjukdomar som glaukom och grå starr. Det är inte ovanligt att de är blinda när de är äldre hundar.

De har också problem med sina svansar. Om de har en korkskruvsvans kan det tyda på ett tillstånd som kallas hemivertebrae, vilket innebär att benen i ryggraden inte utvecklades fullt ut. Detta kan orsaka en mängd olika smärtsamma ryggproblem när de växer.

Tyvärr finns det inte riktigt något sätt att säga om en Boston kommer att vara utsatt för dessa problem som valp. Du måste välja den hund du vill ha och hålla tummarna för att den ska växa upp frisk och lycklig - men du bör räkna med att betala för minst en större operation under hundens livstid.

Mindre förhållanden
 • Allergier
 • Grå starr
 • Sår på hornhinnan
 • Dövhet
 • Keratokonjunktivit sicca
Allvarliga förhållanden
 • Hemivertebrae
 • Patellaluxation
 • Körsbärsöga
 • Brachycefaliskt syndrom
 • Glaukom
 • Epilepsi
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Båda könen är ganska lika. Hanar tenderar att vara lite större, men skillnaden är knappt märkbar; du kommer inte ha en stor hund på dina händer på något sätt.

När det gäller temperament är män mer entusiastiska över lektid än kvinnor. Det betyder inte att Bostons tjejer inte gillar att ha kul, men de är lite mer reserverade när det gäller det.

Kvinnor tenderar också att låta dig komma till dem när det gäller att erbjuda tillgivenhet. Hanar har inga betänkligheter med att gå i ansiktet och kräva klappningar, men damerna tenderar att vara mer ödmjuka.

Honor mognar ofta snabbare än hanar, vilket kan göra dem lättare att träna. Detta gäller särskilt när det kommer till inbrott av hunden; processen borde vara mycket snabbare och enklare med en tjej Boston.

Förutom att kissa, kommer manliga Bostonbor att markera sitt territorium inomhus tills de får lära sig något annat. Du kan dock mildra detta genom att kastrera dem.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Om du vill ha en liten hund så är det full av kärlek och tillgivenhet , Boston Terriers passar definitivt räkningen. Dessa valpar är energiska och roliga , och de kommer aldrig att misslyckas med att få dig att skratta. De är bra för lägenhetsbor , men de kommer att passa in i alla familjer som har plats i sina hjärtan.

Bostons är dock inte utan sina problem. Hundarna är benägna att få hälsoproblem, vilket gör dem till en av de dyrare raserna att äga. De är också lite täta, vilket kan göra träningen jobbig.

Men om du är villig att ta itu med alla nackdelar har du en underbar följeslagare som är helt dedikerad till att få dig att le.


Utvald bild: Aneta Jungerova, Shutterstock

Innehåll