Brindle schäfer: 6 intressanta fakta & info

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 22-26 tum
Vikt: 49 – 88 pund
Livslängd: 7 – 11 år
Färger: Svart, brun, sobel, grå
Lämplig för: Aktiva hushåll, K-9, service & brukshundträning
Temperament: Intelligent, modig, självsäker, envis

schäfer är bland de mest populära hundraserna, och gör konsekvent American Kennel Clubs lista över de mest populära raserna. AKC känner igen 11 färgmönster för rasen men inga märkningsmönster.Brindle markeringar är slående, med subtila ränder längs ryggen och benen, som ibland liknar tigerränder. Färgen på mönstret kan variera beroende på den speciella hundens genetik.Detta märkningsmönster anses sällsynt av rasens fans eftersom dess brist på erkännande från AKC får vissa att tro att brindle-belagda schäferhundar är orent avlade eller oönskade. Vissa tyder på att tvekan kommer från det brindle mönstrets koppling till Pit Bulls.

Avdelare 1

Brindle schäfervalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lucki Millionaire Smith (@lucki_millionaire)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Som namnet antyder är schäfer vallhundar. De är aktiva och behöver fysisk och mental stimulans för att trivas.

Schäferhundar är ivriga lärande men kan vara lite envisa, vilket vissa ägare kan tycka är utmanande.

Som med större hundraser är deras livslängder lite kortare, och de har en olycklig disposition för vanliga hundhälsoproblem som höftledsdysplasi.

Socialisering är avgörande för dessa valpar eftersom de har en kraftfull käke och ett arv som vaktar boskap och människor. Felaktigt socialiserade schäfer kan vara misstänksamma mot både människor och djur.

Avdelare 3

6 intressanta fakta om brindle schäfer

1.Brindle beläggning har distinkta genetiska markörer

I genetik, färg mönster kan vara lite mer kräsen att bestämma än bara färger. Det brindle mönstret är markerat i genetiken av en specifik mutation av den dominerande svarta färgningsgenen. Denna variation av den dominanta genen gör att den recessiva färgningsgenen kan synas igenom på pälsen och resulterar i den brindle mönstringen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Totem & Lilith (@alastian.wolfdog.sisters)


två.Brindle är ett originalfärgmönster av schäfern

Den första registrerade schäfern hette Horand von Grafrath, och han hade minst 30 söner. Av dessa observerades minst två ha den brindle genetiska mutationen! Det betyder att brindle-färgning tidigt dokumenterades i schäferns släktträd.


3.S.V. Kallas för att utrota The Brindle Patterning

Enligt The Society for German Shepherds (Verein für deutsche Schäferhunde eller S.V.) grundat av Horand von Grafraths ägare, Max von Stephanitz, var det brindle-mönstret avsett att utrotas från rasens genetik. Resonemanget är inte uttalat utan verkar vara kosmetiskt snarare än av hälsoskäl. Enligt SV, valdes vit, lever, brindle och blue merle färger alla för utrotning.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Totem & Lilith (@alastian.wolfdog.sisters)


Fyra.Det finns fyra typer av brindle beläggning

Det brindle mönstret är distinkt, med oregelbundna ränder av mörkare eller ljusare färg genom basfärgen. De fyra mönstren av brindle beläggning är black brindle, brindle-tan, brindle-sable och brindle- grå.

  • Svart brindle, eller omvänd brindle, verkar ha ljusa ränder på en mörk coa.
  • Brindle-tan hundar har en ljusare päls med mörkare ränder.
  • Brindle-sabelhundar har en mörkare pälsfärg endast på huvudet och ryggen.
  • Brindle-grå ​​hundar får endast ha Brindle-punkter på fötter och ansikte.

5.Brindle Patterning anses vara ett 'allvarligt fel' av AKC.

AKC säger att starka, rika färger är att föredra. Bleka, urtvättade färger och blått eller lever anses vara allvarliga fel. En vit hund måste diskvalificeras, och brindle-mönster anses vara 'uttvättade.' Således erkänns inte brindle-mönster som ett mönster för schäferhundar i Amerika.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Our Sweet Fur Babies (@tajiasangelsgsdlegacydobermans)


6.Den holländska herdens brindle mönster valdes för att skilja den från den tyska herden

Även om de avlades för att se likadana ut, är den holländska herdens officiella mönstring brindle. Mönstret valdes uttryckligen för att skilja rasen från schäferhunden.

Avdelare 5

Sista tankar: Brindle schäfer

De Schäfer är en av de mest distinkta och älskade hundraserna. Även om den brindle mönstringen kan vara sällsynt, är dess del i rasens historia väldokumenterad, och kanske är det dags att återvända till rasens officiella mönstring. Även om de inte är kvalificerade för utställning, är vit schäfer officiellt erkänd av AKC. Det verkar inte finnas någon anledning till att det brindlemönster inte skulle kunna få liknande erkännande.


Utvald bildkredit: Lennox123, Pixabay

Innehåll