Corgidor (Labrador Retriever & Corgi Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-22 tum
Vikt: 40-55 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Brun, svart, röd, brun
Lämplig för: Familjer som letar efter en kärleksfull och lojal följeslagare, barnfamiljer
Temperament: Kärleksfull, tillgiven, vokal, tålmodig, älskar barnCorgidor är en korsning mellan Corgi och den ständigt populära Labrador . Även om det inte är en renrasig, anses denna korsning vara en hybridras och har fötts upp med syftet att kombinera de bästa egenskaperna hos båda föräldraraserna. Även om du inte kan vara säker på exakt vilka egenskaper din valp kommer att få från vilken förälder, är båda raserna livliga och energiska, kärleksfulla och accepterar inte bara barn utan kommer att överösa dem med uppmärksamhet och tillgivenhet.

Rasens storlek gör den lämplig för lägenhetsboende, men han kan vara ganska högljudd, så han kan visa sig vara lite mycket för grannar. Han behöver också daglig motion och även om labradoren anses vara en av de bästa hundarna för träning och undervisning, kan Corgi vara envis och kommer vanligtvis bara att träna när den administreras av en nära bunden mänsklig ägare.

Båda föräldraraserna tycker om att vara utomhus, så om du är en aktiv familj som letar efter en fyrbent sällskap att följa med dig, kan Corgidor visa sig vara det perfekta tillskottet till din familj.Till skillnad från många hybridraser, som anses vara ganska nya, kommer Corgidor sannolikt att ha funnits ett tag, efter att ha fötts upp av misstag.

Avdelare 1

Corgidor-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av corgilover (@_funnycorgi_usa)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Corgidor-valpar?

Priset på Corgidors tenderar att bestämmas av deras storlek, där de större exemplen är mer eftertraktade och därför dyrare. Räkna med att betala upp till 0 för en mindre hund och 500 för ett stort exempel.

Priset bestäms i slutändan av uppfödaren, och du bör alltid välja en uppfödare efter deras rykte och kvalitet, snarare än pris. En bra uppfödare kommer att ha valpar och föräldrar screenade för vanliga hälsoproblem. De svarar gärna på frågor du har om rasen, och de borde kunna ge dig en rimlig uppfattning om valpens troliga temperament genom att ta hänsyn till eventuella syskon och deras föräldrar.

Du bör alltid försöka boka tid med hunden och hans föräldrar innan du förbinder dig att betala några pengar. Detta kommer att ge dig ytterligare förtroende för att du får en valp som kommer att vara väl anpassad, frisk och som passar in i din familjeenhet.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Corgidor

1.Corgis är vallhundar i världsklass.

Trots sin något korta och knäböjda form är walesiska Corgis prisade för sina vallningsförmåga. De är krängare, vilket innebär att de nappar i hälarna på stora nötkreatur, vilket uppmuntrar dem att röra på sig. De är en av de minsta vallhundraserna. De är otroligt populära hos drottning Elizabeth II, som har haft mer än 60 av rasen, men de används sällan som vallhundar längre.

Även om de har blivit mindre populära i Storbritannien, är de fortfarande en populär ras i USA och även om de sällan får möjlighet att valla nötkreatur, får de fortfarande visa upp sina vallfärdigheter under agility och andra klasser. De anses ha varit utmärkta herdar på grund av sin uthållighet, eller påträngande, och detta är fortfarande uppenbart i vissa av den moderna rasen.

två.Corgidorer är bra vakthundar.

De är små och på huk och är mycket kärleksfulla och lojala mot familjer. De anses inte heller vara en alltför yappy ras, men Corgidor kan vara en utmärkt vakthund. De kommer att varna dig och din familj om alla besökare, i stort sett så fort de anländer på enheten eller på framsidan av huset. De visar sällan tecken på aggression, men de kommer att ge dig en hörbar varning, och deras skäll kommer att räcka för att avskräcka alla utom de mest beslutsamma angriparna.

3.Labradoren är (fortfarande) den mest populära hundrasen.

Labradoren är det arketypiska familjens husdjur och i allra högsta grad människans bästa vän. Han är lojal, kärleksfull, söt och öm. Han tycker också om att få tänderna på en leksak eller boll och leka med någon i familjen. Han är inte aggressiv, kommer att leka med barn, och när natten drar på, kryper han lika gärna ihop sig vid dina fötter eller i soffan bredvid dig för att vila. Det är dessa egenskaper som har lyft rasen till toppen av American Kennel Clubs lista över hundraser. Faktum är att han har legat högst upp på den listan i nästan 30 år och ingen ras ser i närheten ut att få honom att flyttas från sin höga position.

Föräldrar till Corgidor

Corgidorens föräldraraser. Vänster: Corgi, Höger: Labrador

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Corgidor

Corgidor kombinerar två mycket populära hundraser i Corgi och Labrador. Corgi är känd för sin vallningsförmåga, såväl som sin söta och kärleksfulla natur, medan labradoren, som skänker kärlek och uppmärksamhet åt sin familj och vänner, har blivit den mest populära servicehundrasen på grund av sin intelligens och sin vilja att lära sig . Den resulterande hybridrasen tenderar att vara lika tillgiven som hans förälderras, och han kommer att vara intelligent, även om introduktionen av Corgi-rasen också har sett införandet av viss envishet i hybriden.

Corgidorer kan bo i lägenheter tack vare sin storlek och sina egenskaper. De kommer dock att behöva regelbunden motion för att säkerställa att de förblir välanpassade, kommer överens med alla människor och djur och att de inte lider onödigt mycket av separationsångest.

Är dessa hundar bra för familjer?

Corgidorer är mycket bra familjedjur. De är väldigt tålmodiga med barn i alla åldrar, och deras storlek gör att de är idealiska för yngre barn eftersom de inte är så små att de av misstag skadas eller så större att de av misstag skadar barn. Förutom att ha tålamod kommer de särskilt att njuta av att leka, så de är bra husdjur för äldre barn och för familjer som tycker om att vara utomhus. De kan bli ganska skyddande mot barn och andra familjemedlemmar, även om detta sällan leder till aggression.

Corgi i din valp betyder att han behöver knyta ett nära band med sin husse. Detta kommer inte bara att hjälpa honom att komma till rätta, utan utan detta band kan han vara mer av en utmaning att träna. Tidig socialisering, särskilt i form av valpklasser, kommer också att hjälpa till i detta syfte och kommer att hjälpa honom att lära honom att andra människor inte är att frukta.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Valpklasser är också ett effektivt sätt att socialisera din valp med andra hundar. Detta är inte bara viktigt när du går ut med honom eller tar med honom till hundparker, utan det kan göra det lättare att introducera din valp för katter och andra djur senare i livet. Corgi i din Corgidor kan leda till en ganska hög bytesdrift, och detta kan göra det svårt att blanda din hund med andra husdjur i huset. Men om du tar ett försiktigt självsäkert tillvägagångssätt kommer detta att öka chanserna för en lyckad introduktion, och det finns säkert mycket värre raser i detta avseende.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bandit och Delilah (@banditanddelilah)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Corgidor:

Så, Corgidor är en korsning mellan en heller vallhund och en kärleksfull familjehund och tjänstehund. Han kan tränas, och ett nära band med sin ägare kommer att göra detta lättare. Han kan vara högljudd om han känner att hans familj är hotad eller i fara, och han kommer absolut att dra nytta av någon form av mental och fysisk smidighet för att hålla sin hjärna och kropp aktiva. Han är ett fantastiskt familjedjur, men du bör ha följande i åtanke när du överväger att äga en av denna ras.

Mat & Diet Krav

Corgidor är en medelstor hund med hög energinivå. Det betyder att han kommer att äta cirka tre koppar mat om dagen. Du bör se till att detta är ett foder av god kvalitet som har anständiga proteinnivåer, särskilt om du tar din hund springande eller för att delta i andra former av fysisk aktivitet på en regelbunden basis.

Corgi kan vara en ganska tjock hund, och labradoren är välkänd för att äta och äta, även när han är mätt. Detta gör att Corgidor har kapacitet att gå upp mycket i vikt och ganska snabbt. Du kan förebygga detta genom att övervaka utfodringen och genom att kombinera en bra kost med regelbunden motion.

Träning

Även om Corgidor sannolikt kommer att vara mindre än Labrador, kommer hans träningskrav att vara liknande. Han kommer att ha mycket energi att bränna och kommer att njuta av att göra detta via spel och lektid, såväl som genom regelbundna promenader. Du bör gå din Corgidor minst en gång om dagen och sikta på mellan en och två timmars total träning på en dag.

Corgi används sällan för vallning nuförtiden, även om han fortfarande är det i vissa fall. Men detta betyder inte att han eller hanshybridras, har förlorat sin medfödda förmåga att valla. Du kan delta i utställningsvallning med ankor och gäss, samt med får och andra djur. Detta ger inte bara din Corgidor chansen att komma närmare sitt arv, utan det kommer att hålla hans hjärna och hans kropp aktiva samtidigt som du får ett roligt och aktivt sätt att lära din hund lite disciplin och kommandon. Alternativt kommer han sannolikt att njuta av agilityklasser och kommer att älska att vara ur kopplet för att jaga en boll eller springa runt med sin familj.

Var inte rädd för att ta med din Corgidor på utflyktsdagar med familjen, oavsett om du är på väg till kusten eller bergen. Han kommer sannolikt att bli smutsig och fuktig, men han kommer att älska dig för upplevelsen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝗝𝗮𝗰𝗸𝘀𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗖𝗼𝗿𝗴𝗶 𝗟𝗮𝗯 ◔◡◔ (@corgijackson)

Träning

Labrador är världens mest populära servicehundras. Han lär sig snabbt, är mycket intelligent och älskar inget mer än att behaga sin herre. Detta är den perfekta kombinationen för träning. Corgi visar några liknande egenskaper, och hans förmåga att lära sig är tydlig i hans historia som vallhund. Han är dock mer envis och egensinnig än sin labradormotsvarighet, och det kan göra honom lite mer utmanande när det kommer till träning.

Ta dig själv och din valp till träningsklasser. Dessa lär inte bara din hund grunderna för sitta, stanna och andra grundläggande kommandon. De beväpnar dig också med de tekniker som krävs för att lära ut nya kommandon, uppmuntra bra beteende och motverka dåliga handlingar. Valpklasser ger dig också chansen att umgås med din hund med andra valpar och människor.

Grooming ✂️

Precis som många utomhushundar, och särskilt de som kommer från Storbritannien, har Corgi en päls som är designad för att skydda honom i det kalla vädret. Även om hans päls är kort till medium, är han benägen att fälla. Hans utfällda hår kommer att fastna i resten av hans päls, vilket kräver regelbunden borstning för att förhindra att hans päls blir tovig och orsakar obehag. Borsta minst varje vecka och kontrollera samtidigt i hans öron efter tecken på infektion och se till att hans ögon inte är knasiga.

Du bör också borsta din hunds tänder. Gör detta minst två eller tre gånger i veckan för att förhindra karies och tandköttsproblem, som kan bli särskilt besvärliga senare i livet.

Slutligen kan din hunds naglar behöva klippas regelbundet. Om du går ut med din hund på betong kommer den slipande ytan naturligtvis att bidra till att hålla en kortare nagellängd. Annars måste du klippa dem när du kan höra naglarna klippa på hårda golv. Köp nagelklippare av god kvalitet och, om du kämpar för att göra det själv, överväg att fråga din veterinär eller till och med ta med din hund för professionell trimning regelbundet.

Hälsa och villkor

Det återstår en hel del debatt om hybridkraft och om fenomenet är verkligt. Men huruvida hybrid vigor skyddarkorsningareller inte, det finns vissa tillstånd som föräldraraserna lider av som du måste hålla utkik efter. Vissa av dessa tillstånd kan kräva screening.

Mindre förhållanden

  • Blåsstenar
  • Grå starr
  • Glaukom
  • Patellaluxation
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Intervertebral disksjukdom

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Som är ganska vanligt i många hundraser, tenderar hanen av Corgidor att springa lite större än honan, men det finns ingen stor skillnad i fysiska egenskaper. Vissa ägare har uppgett att hanen av rasen, särskilt Corgi föräldrarasen, kan vara lite mer aggressiv, men båda könen tenderar att göra kärleksfulla och lojala husdjur.

Avdelare 3

Slutliga tankar om Corgidor

Corgidor kommer från två exceptionella föräldrar - Labradoren och den walesiska Corgien. Det finns en anledning till att Labradoren har behållit förstaplatsen som mestpopulär hundrasi USA i mer än 20 år , och varför Corgi regelbundet finns i listan över de bästa dussinet eller så. Detta beror på att de är både vänliga och kärleksfulla raser som gör utmärkta familjehusdjur.

Om du är en aktiv familj, särskilt med barn, kommer du verkligen att uppskatta de egenskaper som Corgidor ger familjen. Han är träningsbar, även om detta kommer att bli mer framgångsrikt om du har ett starkt band med honom. Rasen är intelligent, även om han kan vara lite envis. Han är väldigt tålmodig och uppför sig därför idealiskt med små barn. Corgidor är också en frisk och aktiv hund, och en som snabbt och effektivt kommer att passa in i familjen: sådan är hans älskvärdhet och hans uthållighet.


Utvald bildkredit: MonikaLiga, Shutterstock

Innehåll