Glechon (Bichon Frise & Beagle Mix)

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 13-16 tum
Vikt: 15-35 pund
Livslängd: 12 till 15 år
Färger: Svart, brun, gul, vit, grå
Lämplig för: Familjer, singlar, seniorer, lägenheter
Temperament: Mild, tillgiven, lekfull, vänlig, nyfiken, intelligent, lojal, ibland envis

Glechon är en hybridras, en korsning mellan det söta och kärleksfulla Bichon Frisé och den alerta och oberoende Beagle . Dessa hundar är milda och söta hundar som älskar att vara runt människor och har en lekfull och energisk natur. De är bekymmerslösa och roliga hundar som är fantastiska familjedjur och efter en dag av lek älskar de inget mer än att gosa i sin ägares knä. För att lära känna denna hund lite bättre, hjälper det alltid att ta en snabb titt på deras föräldraraser.Bichon Frise är en glad, busig hund med en omisskännlig fluffig vit päls som endast avbryts av sina små svarta ögon. De liknar en leksak mer än en hund, även om detta är något vilseledande - de är tåliga små hundar som tror det eller ej, klassificeras i den icke-sportsliga gruppen av American Kennel Club (AKC), inte leksaksgruppen. De är också mycket energiska hundar som behöver mycket motion trots sin lilla storlek och bortskämda utseende.Beagles är små, kompakta och energiska hundar av hundgruppen med fantastiska nosar - de föddes ursprungligen upp för att spåra och jaga småvilt. De är utåtriktade hundar med massor av kärlek att ge och gör stora familjehusdjur, såväl som kompetenta brukshundar med sina kraftfulla nosar. De kan vara lite envisa ibland, en egenskap som gör dem till en utmaning att hushålla tåget.Glechon är en hybrid av två underbara raser som kompletterar varandra väl. Om vi ​​har väckt ditt intresse hittills, läs mer nedan för en djupare dykning in i denna kärleksfulla hybrid.

avdelare 9Glechon-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Blaise (@blaise_thegreat)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Innan du tar hem en Glechon-valp bör du veta att dessa hybrider sannolikt kommer att ärva sin Beagle-förälders kraftfulla luktsinne, en egenskap som ibland kan leda dem till problem. Hundar med en så kraftfull nos upplever världen till stor del genom lukt, och de kommer ofta oavsiktligt att följa den lukten med ett bestämt fokus och vara i stort sett omedvetna om sin omgivning. Se därför till att husdjurssäkra ditt hem innan du tar hem en valp.

Båda Glenchons föräldraraser är energiska och atletiska hundar, så dessa hundar kommer att kräva en hel del motion för att hålla dem borta från problem och från att bli överviktiga. De kan se ut att vara gosiga knähundar men har en hel del överskottsenergi som måste brännas bort. En god portion tålamod krävs med denna ras på grund av deras livliga natur och ofta envisa karaktär. Träning kan vara en utmaning, men med tid, engagemang och tålamod klarar de oftast uppgiften.

Glechon älskar att vara runt människor och kommer att lida av separationsångest om de lämnas ensamma under långa perioder. Om du ofta är borta från hemmet och inte har några andra hundar, kanske Glechon inte är det perfekta valet eftersom de snabbt kommer att ta till felaktigt beteende för att få din uppmärksamhet och rikta sin tristess. Det här är den typen av hundar som måste vara nära människor.

Om du har tid och tålamod och är beredd att ha en ny skugga runt omkring, är Glechon ett idealiskt val av hund.

Vad är priset på Glechon-valpar?

Beaglar är en ganska vanlig ras, och beroende på uppfödare och stamtavla valpar, går de vanligtvis för runt 0-,500. Bichon Frise-valpar kan variera ganska brett i pris, från så lite som 0 upp till 500 för härstamningsdjur.

Beroende på din plats, stamtavlan för föräldraraserna och den uppfödare du väljer, kan du förvänta dig att betala runt 0-0 för en Glechon-valp.

Avdelare 4

3 föga kända fakta om Glechon

1.Bichon Frisé är inte från Frankrike.

Bichonfrisen har länge förknippats med Frankrike, inte minst på grund av dess namn, och många antar att det var här rasen först uppstod. Även om Bichon Frise utvecklades i Frankrike till den knähund som vi känner och älskar idag, har de troligen sitt ursprung i Spanien. De användes som segelhundar av spanska sjömän och tros härstamma från andra vattenhundar, som pudlar eller spaniels. Trots rasens långa historia i Europa var det inte förrän på 1950-talet som Bichon Frise tog sig till USA.

två.Bichon Frise är en av de mest hypoallergena hundraserna.

Fastän ingen hundras är verkligen 100% allergivänlig , Bichon Frise kommer ganska nära. Bichon Frise fäller, om än inte mycket, och kan fortfarande orsaka allergiska reaktioner hos allergiker, men de är kända för att fälla mycket mindre än de flesta andra raser. Den regelbundna skötseln som krävs med dessa hundar kommer också att hjälpa till med allergier, eftersom det mesta av håravfallen kommer att fångas upp av borstning.

Även om Bichons är bra för allergiker, är de ironiskt nog mycket benägna att själva få allergier, inklusive allergier från loppbett, kvalster, damm och pollen.

3.De är en vokal ras.

Bichon Frise är generellt sett en tyst hund, men utan ordentlig träning är dessa hundar kända för att utveckla den dåliga vanan att kontinuerligt japa vid endast de minsta ljuden. Detta kan också undvikas genom regelbunden träning, men se till att sluta med vanan innan det är för sent, eftersom det kan vara en svår egenskap att bli av med. Beaglar är välkända för sina överdrivna skällande och ylande och är en av de mest högljudda raserna som finns.

Din Glechon kommer säkerligen att ärva denna vokala egenskap, så se till att de tränas i tidig ålder att bara skälla när det behövs.

bichon frise och beagle

Glechonens föräldraraser | Vänster: Bichon Frise, Höger: Beagle (Källa: Pixabay)

Avdelare 2

Temperament & Intelligence of the Glechon

Glechon är en kärleksfull och tillgiven hund som älskar att vara nära sina ägare. Dessa hundar är mycket sociala och är alltid redo för ett äventyr eller lek på bakgården. De är lättsamma hundar som är vänliga mot främlingar, bra följeslagare för barn och sällan aggressiva. De har dock en ganska stark bytesdrift och en hälsosam dos av småhundssyndrom som kan leda till att de hamnar i slagsmål som de inte kan avsluta. De är kända för att gå efter andra husdjur som katter, så tidig socialisering är nyckeln.

Dessa hundar är mycket intelligenta och kan snabbt ta upp träning och grundläggande kommandon, men båda föräldrarnas raser har en stark envis strimma som ibland kan göra träningen en utmaning och det kan ta upp till ett år att träna fullt ut. Du behöver mycket tålamod när du tränar en Glechon, men resultatet blir en lydig, lugn och smart hund som är väl värd ansträngningen.

Är dessa hundar bra för familjer?

Glechon är ett idealiskt familjedjur som sällan är aggressivt och bra med barn. De är sällskapliga hundar som älskar att vara runt och interagera med människor, men denna egenskap kan också innebära vissa utmaningar. De tycker inte om att vara ensamma och kommer att lida av separationsångest när de lämnas ensamma under längre perioder. De skyddar också sin mänskliga familj, och det verkar inte finnas någon utmaning som är för stor för dem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Glechon är en vänlig hund som snabbt blir vän med andra hundar, även hundar som de inte är bekanta med. Mindre husdjur och katter kan dock ge problem. Glechons har en stark bytesdrift och är kända för att jaga mindre husdjur och katter vid varje tillfälle. Tidig socialisering och bra träning är nyckeln till att förhindra denna egenskap.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Blaise (@blaise_thegreat)

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Glechon

Mat & Diet Krav

Glechon har inga speciella dietkrav och kommer att klara sig bra på en kibble av hög kvalitet. Ett bra ställe att börja är mellan 1-2 koppar om dagen, uppdelat på minst två måltider. Högkvalitativt torrfodral har fördelen av att vara bekvämt, och du kan vara lugn med att veta att den innehåller alla viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som din hund behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Se till att maten du väljer är fri från fyllmedelsingredienser som majs, vete och soja, eftersom dessa är tomma kalorier som har litet näringsvärde.

Dessa små hundar är mycket matmotiverade, så de kan lätt bli överviktiga. Undvik att mata dem fritt eller ge dem för många godsaker eller bordsrester (oavsett hur bedårande deras vädjande uttryck är), eftersom det sannolikt kommer att orsaka snabb viktökning.

Vi rekommenderar att de kompletterar sin kost med magert kött och organkött då och då, eftersom de kommer att älska variationen och dra nytta av de essentiella fetterna och aminosyrorna som kött ger. Dessa hundar har vanligtvis en slät, medellång päls som behöver tillräckligt med omega-3 essentiella fettsyror. Detta fås i överflöd av linfrön och fisk, och om du är orolig för om de får tillräckliga mängder, kan du överväga att komplettera med fiskoljor.

Som med alla hundar, se till att de har konstant tillgång till rent, sötvatten.

Övning

Glechon är en högenergivalp som behöver en hel del motion för att hålla sig glad och ur bus. Dessa hundar är benägna att skälla, gräva och tugga överdrivet när de blir uttråkade, så daglig träning och interaktion är viktigt. De är dock små hundar och behöver inte mycket för att bli trötta - minst 1-2 timmar om dagen, uppdelat på två pass, är helt lagom. Vi rekommenderar en avslappnad promenad runt grannskapet följt av ett interaktivt leksession som apport, och senare på dagen gör en mer intensiv löprunda eller jogga, följt av ett träningspass. En trött hund är en väluppfostrad hund, och de är mest lyhörda för träning efter ett träningspass. Var bara försiktig så att du inte tröttar ut dem för mycket!

Glechon är en mycket lekfull ras och kommer att njuta av regelbundna spel och leksessioner. De har kraftfulla näsor, och detta kan kanaliseras till en mängd olika spel och aktiviteter. De är experter på att sniffa upp lukter, så kurragömmaspel är en fantastisk form av lek och bindning och kan till och med användas framgångsrikt i träning.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Blaise (@blaise_thegreat)

Träning

Både Bichon Frise och Beagle har en välkänd envis rad, så du måste börja träna din Glechon från den dag du tar hem dem. Husträning kan vara särskilt svårt med denna ras, och du måste ägna tid varje dag för att tålmodigt träna dessa hundar. Ett bra ställe att börja är att få dem att sitta innan någon större aktivitet du ägnar dig åt. Före måltider, promenader, leksessioner och träningspass, försök få dem att sitta och stanna. Dessa två kommandon är grunden för bra träning, och de kan framgångsrikt läras tidigt.

Vi rekommenderar belöningsbaserad träning, eftersom dessa hundar är mycket matmotiverade och ivriga att tillfredsställa sina ägare, egenskaper som är väl lämpade för denna träningsform. Premissen är enkel: Din hund belönas för gott beteende med beröm och/eller godsaker, och dåligt beteende ignoreras eller distraheras helt enkelt. Om du till exempel upptäcker att din hund tuggar något som den inte borde vara, ersätt den med en tuggleksak snarare än att skälla ut eller tillrättavisa dem hårt. Glechoner är känsliga djur som inte svarar bra på hårda tillrättavisningar, och detta kommer bara att urholka förtroendet och göra att träningen tar mycket längre tid.

Träning är inte bara viktigt för din hunds mentala och fysiska hälsa (och din!) utan är också ett bra sätt att skapa ett starkt förtroendeband med din hund.

Grooming ✂️

Pälsen på din Glechon kan vara kort, medellång eller till och med lång, så skötseln beror på vilken typ av päls din Glechon ärver. Kortare päls kommer att kräva minimal borstning - en gång i veckan borde vara bra - men längre päls kommer att kräva daglig borstning för att förhindra mattning och knutning. Oavsett päls kommer Glechon vanligtvis att vara en hund med låg fällning.

Bad bör endast ske om din hund blir exceptionellt lerig, och även då rekommenderar vi att du endast använder rent vatten eller hundspecifika schampon eller tvål för att bevara pälsens naturliga oljor. En punkt att vara noga med är deras öron: Om din Glechon ärver de långa, hängande öronen från Beagle, måste du utföra regelbundna kontroller i och runt hörselgången. På grund av det begränsade luftflödet är deras öron ganska känsliga för infektioner och bör hållas rena och torra hela tiden.

Som med alla hundar kommer de att behöva borsta tänderna regelbundet för att förhindra tandproblem och ibland klippa naglar, beroende på deras aktivitetsnivå.

Hälsa och villkor

Glechon är en relativt frisk ras som drar nytta av hybridkraft, de associerade hälsofördelarna från korsningar. Det vanligaste problemet med dessa hundar är fetma, så du måste vara noga med deras kost och se till att de får tillräckligt med motion. Förutom det finns det några andra hälsoproblem som deras föräldraraser lider av än som kan överföras till din Glechon.

Bichon Frise är ganska utsatt för allergier, och vissa är kända för att ha hög känslighet för loppor och pollen. Beaglar kan ofta lida av höft- och armbågsdysplasi och intervertebral disksjukdom, så detta kan också påverka din Glechon.

Andra bekymmer att hålla utkik efter är medfödda hjärtfel, patellaluxation, hypotyreos och öroninfektioner.

Mindre förhållanden
 • Fetma
 • Svälla
 • Grå starr
 • Progressiv
 • Retinal atrofi
 • Epilepsi
 • Allergier
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • höft- och armbågsdysplasi
 • medfödda hjärtfel
 • patellaluxation
 • Hypotyreos
 • intervertebral disksjukdom

Avdelare 8

Man vs Kvinna

Både hanar och honor Glechons är avslappnade, jämna humör hundar, men det finns några små skillnader mellan de två att ta hänsyn tillinnan du hämtar din valp hem. Kom ihåg att alla hundar är individer som har unika temperament, oavsett kön. Även två hundar av samma kön och från samma kull kan variera drastiskt i karaktär.

Hanar tenderar att vara mer knutna till sina ägare, medan honor i allmänhet är mer självständiga. Med det sagt är honor fortfarande sociala djur som älskar att vara med sina ägare. Hanar, som de flesta hundraser, är i allmänhet längre och tyngre, även om skillnaden inte är stor nog att bry sig om. Kvinnor tenderar också att vara humörigare, medan hanar alltid är redo för en mys- eller lekstund. Att sterilisera din hona kommer för det mesta att mildra detta och hjälpa till att undvika oönskade graviditeter. Kastrering av hanar kommer att hindra dem från att markera sitt territorium och från att vandra iväg på jakt efter honor.

Den sista punkten att tänka på är de hundar du redan äger. Om din Glechon blir din enda hund är valet mellan hane och hona rent personligt. Om du redan äger en hona kan du överväga en hane, eller vice versa, eftersom hundar av samma kön ibland kan ha territoriella problem.

Avdelare 7

Slutgiltiga tankar

Glechon är ett fantastiskt familjedjur som kommer att ge dig timmar av nöje och underhållning, följt av bedårande kram. Även om de kan vara envisa ibland, räcker det med bra träning och socialisering med en god portion tålamod för att övervinna detta, och belöningarna kommer att vara väl värda det. Detsamma gäller deras starka bytesdrift - de kan lätt socialiseras för att komma överens med andra husdjur och katter. De är mycket anpassningsbara hundar som gör sig bra i nästan alla boendearrangemang, förutsatt att du kan hålla deras skällande borta!

Sammantaget är Glechon en underbar familjehund som är bra med barn och ett utmärkt val för förstagångshundägare.

Relaterad läsning:

 • Bassugg (Basset Hound & Pug Mix)
 • Cairn Terrier Jack Russell Mix (JaCairn)
 • Alaskan Goldenmute (Alaskan Malamute & Golden Retriever Mix)

Utvald bild: Vänster – Bichon Frise (Carlos Amarillo, Shutterstock), Höger – Beagle (825545, Pixabay)

Innehåll