Saint Dane (Saint Bernard & Great Dane Mix)

Välj Namnet På HusdjuretSaint Dane blandrashundHöjd: 25-32 tum (hane), 23-30 tum (hona)
Vikt: 160-200 pund (man), 155-195 pund (hona)
Livslängd: 6-10 år
Färger: Svart, vit, brindle (brun med mörkare ränder), fawn (gultonad brun)
Lämplig för: Barnfamiljer, människor som arbetar långa dagar, ägare som inte har något emot att fälla och dregla
Temperament: Lojal, lugn, mild, kärleksfull, långsam att lita på, lätt att träna, mycket intelligent

Danoisen är en blandning av två av de mest kända stora hundraserna i världen: Danoisen och Saint Bernard. Även kallad Bernadanes eller Great Bernards, Saint Danes är jämna, djupt kärleksfulla hundar som kommer exceptionellt bra överens med små barn, andra hundar och katter.

Det första du kommer att lägga märke till med alla helgon, även valparna, är att den är riktigt, riktigt stor. Både hanar och honor kan väga upp till 200 pund, och aldrig mindre än 150. Saint Danes förstår inte alltid sin egen storlek och styrka, men du kommer nästan aldrig att hitta en antydan till aggression hos någon av dem.

Det bästa sättet att förstå Saint Danes är att spåra deras härkomst. Grand Danois föddes upp för jakt, medan Saint Bernards tränades som räddningsdjur och vakthundar. Att kombinera egenskaperna hos båda leder till en ras som är omtänksam och kärleksfull, men samtidigt vaksam - bra på att trösta och gosa, men också en stark vakthund.Om du eller någon du älskar funderar på att köpa en Saint Dane-valp, kommer denna guide att berätta allt du behöver veta om dessa milda titaner.

Avdelare 1

Saint Dane-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Madison Picano (@maddypicano)

Även de yngsta Saint Dane-valparna är några av de mest tillgivna familjehundarna du någonsin kommer att träffa, men trots det är de inte rätt ras för alla.

Att äga vilken jätteklassad ras som helst är mycket jobb, trots deras vänlighet och tålamod. Inte nog med att de äter mycket mer mat än mindre hundar - i storleksordningen två koppar kibble, tre gånger om dagen - de har också kortare livslängder. Även om Saint Danes inte är destruktiva hundar, dreglar de och fäller mer än den genomsnittliga hunden.

Innan du ger dig ut för att köpa en Saint Dane-valp, se till att du har hittat en uppfödare med ett gott rykte. Oroa dig inte – det är inte så svårt att skilja en ärlig uppfödare från en valpfabrik. Se till att du ber att få träffa uppfödaren personligen, tillsammans med din blivande valp och dess föräldrar.

Under mötet, be att få se hälsointyg för valpens föräldrar (och mor- och farföräldrar, om det finns). Var inte rädd för att ställa andra frågor som är specifika för din egen hemsituation. En bra uppfödare kommer inte att ha några problem med någon av dessa önskemål.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Saint Dane-valpar?

Så länge du arbetar med en ansedd uppfödare (se ovan), bör en Saint Dane-valp kosta mellan 0 och 00.

Det är svårt att förutsäga den exakta kostnaden för en valp, eftersom den varierar mycket beroende på rasens popularitet och eventuella hälsoproblem som valpen kan ha haft under eller efter födseln. Om du köper en valp för mindre än 0, var extra noga med att uppfödaren har tagit hand om alla dess hälsoproblem.

Kostnaderna för att äga en Saint Dane inkluderar mat för till varje månad, och cirka 0 i medicinska procedurer varje år. Se hälsa och tillstånd nedan för att lära dig om medicinska tillstånd som din Saint Dane kan lida av.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Saint Danes

1. Saint Dane-valpar bör inte övertränas

Veterinärer är överens om att medan den fortfarande växer bör du träna din Saint Dane-valp med långa promenader och vandringar i mjuk terräng. För mycket löpning eller smidighetsträning kan åldra en Saint Danes skelett i förtid, vilket leder till att den lider av led- och skelettsmärtor medan den fortfarande är ung.

2. Saint Danes dreglar och fäller mycket

Saint Danes dreglar ganska konstant, så om du har fallit för en,vänja dig vid att ha en handduk i varje rum i ditt hus. De är också stora fällare.Med ett vakuum,regelbunden borstning, och massor av handdukar, borde det inte vara svårt att hindra din Saint Dane från att förstöra din matta.

3. Saint Danes är OK med att lämnas ifred

Så länge den har mat, leksaker och en stor trädgård att springa runt på, kan en danois underhålla sig själv i timmar. Detta gör dem till fantastiska hundar för alla som behöver vara borta från hemmet mycket. När du kommer tillbaka är de alltid glada över att se dig, men de har det också bra för sig.

Den helige danskens föräldrar

Den helige danskens föräldrar. Vänster: Grand Danois (Källa: mtajmr, Pixabay), Höger: Saint Bernard (Källa: fjord77, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den helige dansken

Grand Danois och Sankt Bernard har mycket gemensamt, båda är stora, avslappnade raser som fötts upp för uppgifter som kräver mycket intelligens. Med tanke på hur mycket deras föräldrar delar är det ingen överraskning att Saint Danes också tenderar att vara avslappnade, tillgivna, smarta och träningsbara. De tycker om att spela och positiv förstärkning, och gillar verkligen när du uppmärksammar dem.

De älskar att koppla av vid sina ägares fötter eller med huvudet i sin herres knä. Deras totala brist på aggression, stora storlek och avslappnade natur gör dem till perfekta terapihundar. Men med sina djupa skäll och odödliga lojalitet kan de också fungera som vakthundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Saint Danes är idealiska familjehundar. De är tillräckligt stora och gosiga för ett barn att gå vilse i, och de älskar människobarn. Detta kan vara ett problem ibland när en helig dansk inte känner till sin egen styrka – de älskar tacklingkramar och kan slå omkull mindre människor med ett stort hopp. Var bara uppmärksam när ditt barn och Saint Dane leker i huset, så kommer allt att bli bra.

Deras Saint Bernard härkomst gör dem mycket beskyddande mot sitt folk, så det är vanligt att se Saint Danes agera misstroende mot främlingar och varna dem med djupa, bultande skäll för att inte hota deras familjer. Som sagt, det tar inte lång tid för en Saint Dane att bli vän med en ny person, så så länge dina gäster visar att de inte är hotfulla, kommer de att betraktas som hedersmedlemmar inom kort.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Saint Danes är perfekta för hushåll där det redan finns husdjur. De kommer bra överens med katter och andra hundar. Medan en av deras föräldraraser, Grand Danois, är en jakthund, tar de flesta Sankt Danois efter Saint Bernards och jagar inte mindre djur. Om du har problem med att introducera en Saint Dane i ditt hem, kommer det inte att vara Saint Danes fel.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Brand Photographer & Marketer (@mandylizphotography)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Saint Dane:

Mat & Diet Krav🦴

Stora hundar väger lika mycket som de flesta människor och behöver en liknande mängd mat för att hålla sig på topp. Räkna med att mata din Saint Dane mellan fyra och sex koppar torrfoder om dagen beroende på vikten. Vi rekommenderar att dela upp matningen i två eller tre måltider per dag. Kom ihåg att valpar kommer att behöva äta mer medan de fortfarande växer.

För att ge din Saint Dane en hälsosam kost, strunta i framsidan av någon påse eller burk med mat och var uppmärksam på etiketten. De första fem ingredienserna bör alla vara riktiga protein- och fiberkällorhärrör från köttoch grönsaker. Undvik kända ohälsosamma livsmedel som gluten, biprodukter, butylerad hydroxyanisol (BHA), butylerad hydroxytoluen (BHT) och matfärger.

Övning

Saint Danes har mycket energi för stora hundar, men de är också ganska lata när de lämnas åt sig själva. Som sådana är de benägna att få fetma, och bör därför tränas i minst 45 minuter varje dag för att hålla sin vikt på en hälsosam nivå.

Kom ihåg att inte överanstränga valpar – ta med dem på promenader i parken ochlångsamma cykelturer, eller låt dem springa runt på bakgården. Vid ungefär ett år gammal kan du börja involvera din Saint Dane i lydnads- och agilitylektioner, som använder både dess energi och dess fantastiska intelligens.

Saint Danes behöver mycket utrymme att springa runt i, och är därför inte de bästa hundarna för människor som bor i lägenheter. Ju mer bakgård du har, desto bättre.

En sista anmärkning: Saint Danes kan lätt bli uttorkad och drabbas av värmeslag i varmt väder. När du spelar i sommarvärmen, se till att din Saint Danedricker vattenoch tar regelbundna pauser i skuggan (det borde inte behöva mycket uppmuntran).

Träning

Vi har nämnt att Saint Danes är mycket intelligenta hundar. Förutom att de är smarta älskar de också att tillfredsställa sina ägare, en kombination som gör dem extremt lätta att träna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Saint Bo Dane (@saintbodane)

Saint Danes är känsliga för sina mästares ilska. Att skrika och tillrättavisa skrämmer dem och är mycket mer benägna att stressa dem än att lära dem önskvärt beteende. Fastställ istället fasta och konsekventa konsekvenser för handlingar. De kommer snabbt att lära sig att sitta, stanna och lyda ger dem klappar och godsaker, medan att hoppa på folk eller inte lyssna betyder att inga godsaker och lektiden är över.

Grooming✂️

Saint Danes måste vara detborstas regelbundet för att hålla dem från att falla konstant. Att borsta bör vara en daglig aktivitet, men eftersom du aldrig kommer att få allt hår, var förberedd med en kvast och en dammsugare.

Eftersom de är så stora hundar är det svårt att få en danois att sitta still när den inte vill bli friserad. Det bästa sättet att hålla borstningstiden från att bli ett krångel är att lära den att trimmas bra när den fortfarande är en valp. Saint Danes svarar inte bra på misstänkta nya saker, så ju tidigare de vänjer sig vid att bli borstade, desto bättre.

Hälsoförhållanden

Tyvärr delar Saint Danes deras föräldraras mottaglighet för sjukdomar. De har relativt kort livslängd, lever högst 10 år när de är som friskast.

Mindre förhållanden
  • Magdilatation Volvulus (GDV): En vriden mage orsakad av en bred, djup bröstkorg. För att minska din Saint Danes risk för GDV, mata den från en långsam matarskål och träna inte den på en timme efter att den har ätit.
  • Kardiomyopati: Sjukdom orsakad av ett förstorat hjärta. Regelbundna röntgenbilder kan fånga kardiomyopati tidigt.
  • Dysplasi: Onormalt formade höft- och armbågsleder. Bra uppfödare kommer att få hälsotester för att säkerställa att valpar inte föds med dysplasi.
Allvarliga förhållanden
  • Entropion: Ett obekvämt veck i ögonlocket som kan fixas med operation.
  • Myotoni: En sällsynt muskelsjukdom som drabbar vissa Grand Danois och Sankt Danois. Precis som med dysplasi bör uppfödare fånga detta tidigt.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det finns en hel del överlappning mellan höjder och vikter hos manliga och kvinnliga heliga danskar. Fullvuxna män varierar från 25 till 32 tum långa, jämfört med 23 till 30 tum för kvinnor. Medan män väger mellan 160 och 200 pund, varierar honorna från 155 till 195. Som du kan se är det inte mycket skillnad.

Temperament överlappar varandra lika mycket som storlekar gör, men det finns små beteendeskillnader mellan manliga och kvinnliga Saint Danes. En kvinnas första instinkt när hon upptäcker nöd är att trösta den drabbade människan med nötningar och kramar. En hane är mer driven att söka upp faran och kan bli mer upprörd, även om det gör honom till en vaksam vakthund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Saint Danes kan vara den perfekta formen avmild jättehund. De är vänliga, gosiga, icke-aggressiva, lätta att träna och helt chill oavsett vem mer som bor i huset.

Om du ska adoptera en, bör du vara beredd påhårvård med högt underhåll, och förstå att det sannolikt inte kommer att leva längre än 10 år. Men om du vill ha en underbar 10 år med en underbar hund, kanske du blir kär i en Saint Dane.


Utvald bild: Phoebe Heideman, Shutterstock

Innehåll