Hur mycket kostar en Chesapeake Bay Retriever? (2022 prisguide)

Den ras vi idag känner somChesapeake Bay Retrieverär en korsning som kombinerasBlodhundar, Newfoundlands , Irländska vattenspaniels , och andra hundar lokalt i Chesapeake Bay-området. Dessa hundar avlades specifikt för att vara simmare som hjälpte jägare genom att hämta ankor från vattnet.Denna ras används ofta av jägare såväl som av familjer som letar efter en vakthund och sällskap. Den här rasen har viss potential för allvarliga hälsoproblem, så om du funderar på att ta med en hem bör du vara beredd på detta. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad du kan förvänta dig ekonomiskt med en Chesapeake Bay Retriever.

avdelare 10

Chesapeake Bay Retriever Priser: Engångskostnader

Kostnaden för att ta hem en Chesapeake Bay Retriever beror på hur du planerar att skaffa din hund. Det kan vara ganska dyrt att få en valp från en uppfödare, men många räddningsorganisationer finns för att hjälpa till att para ihop rätt familj med vuxna hundar som behöver hem.

Chesapeake, Bay, Retriever

Bildkredit: rokopix, ShutterstockGratis Chesapeake Bay Retriever

Du bör vara mycket försiktig med att skaffa alla husdjur gratis. Generellt sett kommer bra ägare alltid att ta ut en avgift om de måste omplacera ett husdjur för att säkerställa att husdjuret kommer till ett bra hem. Husdjur som är tillgängliga gratis kan ha blivit stulna eller kan vara sjuka.

Chesapeake Bay Retriever Adoption

 • 0–300 $

Chesapeake Bay Retrievers är inte lätta hundar att äga. De kräver mycket motion och uppmärksamhet. De kan också vara svåra att träna. På grund av detta inser många efter att ha köpt en att de inte kan ta hand om den ordentligt och att den kommer att behöva flyttas om. Det finns många Chesapeake Bay Retriever-räddningar runt om i landet, vilket gör dessa hundar ganska lätta att hitta för adoption.

Chesapeake Bay Retriever uppfödare

 • 500–1 300 USD

Om du köper en Chesapeake Bay Retriever-valp från en uppfödare, vill du se till att en grundlig hälsoundersökning har gjorts på föräldrarna för att säkerställa en frisk valp. Ansedda uppfödare kommer i allmänhet att erbjuda detta.

Chesapeake Bay Retriever Priser: Inledande installation och tillbehör

 • 730–1 445 USD

Den initiala kostnaden för att ta hem en Chesapeake Bay Retriever kommer att variera beroende på din plats och kostnaden för veterinärvård. Det är viktigt att notera att valplydnad är ett måste med dessa envisa valpar.

7 veckor gammal Chesapeake Bay Retriever_Kerrie T_shutterstock

Bildkreditering av: Kerrie T, Shutterstock

Avdelare 4

Lista över Chesapeake Bay Retriever Care Supplies och kostnader

Licens och registrering -
Kastrering/kastrering 0-0
Valpskott -0
Inledande veterinärbesök 0-0
mikrochip -
Tandrengöring 0-0
Säng -
Nagelklippare -
Borsta -
Koppel och sele 25 USD
Valplydnadsklasser 0-0
Leksaker -
Spjällåda -
Mat- och vattenskålar 15 USD

Hur mycket kostar en Chesapeake Bay Retriever per månad?

 • 0–5 per månad

En frisk Chesapeake Bay Retriever kostar betydligt mindre varje månad än en ohälsosam hund. Att hålla ditt husdjur aktivt och se till att deras behov tillgodoses kommer att hjälpa dig att spara pengar på deras vård varje månad.

Brun Chesapeake Bay Retriever running_Zuzule_shutterstock

Bildkredit av: Zuzule, Shutterstock

Chesapeake Bay Retriever hälsovårdskostnader

 • 0–0 per månad

Chesapeake Bay Retrievers är benägna för vissa allvarliga hälsotillstånd såsom magtorsion och höftledsdysplasi, samt ögon- och sköldkörtelproblem. Även om dessa kanske inte innebär ökade månatliga hälsokostnader, kan de leda till högre vårdkostnader under hela hundens liv. Dessa hundar kan också ha högre premier på husdjursförsäkringar.

Chesapeake Bay Retriever Matkostnader

 • –0 per månad

Chesapeake Bay Retrievers är aktiva hundar så de behöver äta cirka 2 till 3 koppar mat varje dag. Den faktiska mängden din hund äter beror på dess storlek, ålder och aktivitetsnivå. Det är viktigt att notera att dessa hundar är benägna att svälla. För att förhindra detta potentiellt dödliga tillstånd måste du fördela din hunds dagliga utfodring i minst två måltider.

Chesapeake Bay Retriever Grooming kostnader

 • – per månad

Kostnaden för att sköta din Chesapeake Bay Retriever kommer att vara relativt låg. Den goda nyheten är att den här rasen behöver lite i form av skötsel. En enstaka gång borstning av sin päls och ett sällsynt bad är allt som krävs för att hålla dem rena. De kommer att behöva regelbunden tandborstning och nagelklippning också.

Chesapeake Bay Retriever mediciner och veterinärbesök

 • –0 per månad

Kostnaden för veterinärbesök och mediciner kan variera mycket. Om din hund är frisk måste du betala för hjärtmaskpiller och ett tillfälligt besök hos veterinären. Men eventuella hälsoproblem kommer att öka besöksfrekvensen och den totala kostnaden.

Chesapeake Bay Retriever

Bildkreditering av: Kerrie T, Shutterstock

Chesapeake Bay Retriever Husdjursförsäkringskostnader

 • –0 per månad

Djurförsäkring kan vara dyrt, men det kommer att spara pengar om din hund behöver akut eller långvarig veterinärvård. Priset kommer att variera beroende på din hunds ålder, hälsa och ras.

Underhållskostnader för Chesapeake Bay Retriever-miljö

 • – per månad

Chesapeake Bay Retrievers gör bra jaktkamrater . Om du planerar att jaga med din hund behöver du tillbehör för träning. Även om du inte planerar att jaga med din hund, kommer den att behöva mycket tid utomhus. Parkkort för att utforska och handdukar för simning är bra val.

Parkpass /månad
Jaktövningsmaterial /månad
Handdukar /månad

Chesapeake Bay Retriever Underhållningskostnader

 • – per månad

Chesapeake Bay Retrievers behöver massor av mental och fysisk stimulans för att vara lycklig. De tycker om spel, hämta en boll, jaga en frisbee, löpning, simning, vandring och leksaker som kräver eftertanke. Du kan också överväga en prenumerationsleksakslåda för att få nya leksaker att komma igenom varje månad. Detta är ett bra sätt att spara lite pengar och alltid ha något annat för att hålla din hund sysselsatt.

Chesapeake Bay Retriever i det vilda

Bildkredit: mtorben, Pixabay

Avdelare 3

Total månatlig kostnad för en Chesapeake Bay Retriever

 • 0–5 per månad

Mängden mat de behöver och veterinärvård är de två största månatliga kostnaderna för att äga en Chesapeake Bay Retriever. De flesta andra kostnader kan hanteras genom att ge dem mycket motion. De gillar leksaker, men att spendera tid ute i naturen med dig kommer att trötta ut dem så att de är lugna och tysta i ditt hem.

Ytterligare kostnader att inkludera

Chesapeake Bay Retriever är inte ett bra val för en nybörjare hundägare. De kommer att behöva strikt träning från en ung ålder, annars blir de ohanterliga. På grund av detta kommer du sannolikt att behöva spendera pengar på professionell hundträning. Utan rätt utbildning kan Chesapeake Bay Retriever bli besittande av sin mat och leksaker.

Om du planerar att gå på jakt med din hund, behöver du förmodligen köpa tillbehör som en väst till hunden och annat material. Beloppet du skulle spendera på dessa beror på vilken typ av jakt du planerar att göra.

Att ha en Chesapeake Bay Retriever på en budget

Om din hund är frisk kan Chesapeake Bay Retriever vara ett prisvärt husdjur. Det finns dock ingen garanti för hälsa med något husdjur. Det vore klokt att lägga undan pengar och investera i husdjursförsäkringar ifall du skulle behöva betala för akut veterinärvård.

Utanför vården kan du hålla din hund glad genom att ge den gott om möjligheter till motion. Många parker är gratis eller har lågpriskort och vissa hundparker har till och med badplatser. Att dra nytta av dessa kan spara pengar på andra dyrare aktiviteter.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Goose (@duckduckimgoose)

Spara pengar på Chesapeake Bay Retriever Care

Du kan spara pengar på vård genom att adoptera en räddningshund istället för att köpa en valp från en uppfödare. Lågkostnad veterinärkliniker kan vara ett annat alternativ i ditt område. Om du har en valp har många ställen gratis möjligheter till kastrering och kastrering.

Avdelare 5

Slutsats: Chesapeake Bay Retriever Priser

Chesapeake Bay Retrievers är utmärkta hundar för aktiva familjer med äldre barn. De är också underbara jaktpartners för erfarna hundägare. De största kostnadsproblemen med dessa hundar är potentialen för ökade veterinärbehov och det sannolika behovet av professionell utbildning. Utöver dessa kostnader kräver dessa hundar lite skötsel och älskar att spendera tid utomhus.

Om du kan budgetera för potentiella hälsoproblem och nödvändig träning, kan en Chesapeake Bay Retriever vara hunden för dig.


Utvald bildkredit: Radomir Rezny, Shutterstock

Innehåll