Jindo

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-22 tum
Vikt: 30-50 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Vit, röd, grå, fawn, svart, brindle, tan
Lämplig för: Hushåll utan andra husdjur där någon vanligtvis är hemma, jägare, lägenhetsbor
Temperament: Vaksam, alert, smart, modig, lojal, självsäkerJindos är lika bekväma att jaga efter byten på jakt som att krypa ihop sig tyst inomhus med sina kärleksfulla ägare, Jindos är anpassningsbara hundar med ett lugnt uppträdande och imponerande fysiska förmågor. De har ett kungligt utseende och ett djärvt temperament, och de är kända för att vara otroligt trogna sina ägare.

Jindo-rasen kommer från ön Jindo utanför Sydkoreas kust. De tros vara avkommor till inhemska koreanska hundar och hundar som följde med mongolerna när de invaderade Korea på 1200-talet. Det var inte förrän 1938 som rasen utsågs till en nationell skatt av den koreanska regeringen. Sedan, 50 år senare, marscherade Jindo-hundar till och med i de olympiska spelen som hölls i Seoul, Sydkorea.

Jindos är kända för att vara utmärkta jägare. De är mycket atletiska; kapabla till smidiga rörelser och höga hastigheter som hjälper dem att lyckas när de jagar byten. På samma sätt utmärker de sig också som vakthundar eftersom de är naturligt försiktiga med främlingar. De är ganska territoriella också; en egenskap som är bra för en vakthund men inte så bra för familjer med flera husdjur.Avdelare 1

Jindo-valpar – innan du köper...

Koreansk Jindo-valp

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Jindo-valpar?

De flesta renrasiga hundar är ganska dyra när du köper dem från en ansedd uppfödare. Även om Jindo är en renrasig, säljer dessa hundar i allmänhet inte för de orimliga priser som andra rena raser går för.

Detta beror troligen på det faktum att rasen inte är officiellt erkänd av AKC . Istället är de en del av AKC:erna Foundation Stock Service . Detta innebär att de inte kan konkurrera eller visas, vilket avsevärt påverkar deras prissättning.

Från en respekterad uppfödare med ett gott rykte kommer du att spendera mellan 0- 000 för att lägga till en Jindo-valp till din familj. Det är bara för valpen, såklart. Du måste också ta hänsyn till andra utgifter som en kennel, halsband, koppel, skålar, mat, skott, avmaskning, kastrering/kastrering, etc.

Å andra sidan kan du söka på internet efter Jindos som är tillgängliga för adoption. Detta kan spara en hel del pengar; adoption kostar vanligtvis cirka 300 dollar. Du har fortfarande alla andra utgifter att ta hänsyn till, men du kan förmodligen täcka dem med skillnaden i kostnad mellan att adoptera och köpa från en uppfödare.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Jindo

1.Jindos har en mycket stark bytesdrift

Jindos är utmärkta jägare. De är inte bara tillräckligt snabba för att jaga svårfångade byten, utan de älskar också att göra det. De har en naturligt stark bytesdrift som passar dem perfekt som jägare.

Men samma egenskap kan vara en rejäl olägenhet om du har andra husdjur i samma hushåll! På grund av detta tenderar Jindos att klara sig bäst när de är det enda husdjuret i familjen. De kommer särskilt inte överens med andra handjur, och små djur kan lätt antända sitt bytesdrift, vilket får dem att jaga!

två.Deras lojalitet känner inga gränser

Många hundar anses vara lojala mot sina ägare , men Jindos tar det till nya nivåer. Det finns en otrolig historia om en Jindo som heter Baekgu. Denna hund såldes och flyttades. Sju månader och 190 mil senare hittade den sin gamla herre. Baekgu var på gränsen till döden; svältande, utsliten och klart värre för slitaget, men han hade lyckats med en otrolig bedrift som få andra varelser kunde.

Den här historien och andra liknande hjälpte Jindo att nå en vördad status i sitt hemland. De har till och med en stor staty där för att hedra rasen.

3.De är otroliga hoppare

En del av anledningen till att Jindos är fantastiska jägare är deras fantastiska atletiska förmåga. De är extremt snabba och kraftfulla, delvis tack vare deras muskulösa bakben.

Men dessa ben tjänar också ett annat syfte: att hjälpa Jindos att fly från bakgårdar! Om du ska ha en Jindo som husdjur, behöver du ett ganska högt staket för att hålla det i. Var försiktig och håll dig på 8 fot. Mindre än, och du kommer sannolikt att öppna bakdörren för att upptäcka att din Jindo har försvunnit!

Jindo

Kredit: JDMatt, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Jindo

Jindos är mycket intelligenta varelser. De är extremt anpassningsbara och är lika bekväma att leva ett familjedjurs bortskämda liv eller det mycket tuffare livet för en jakthund. Deras lojalitet är legender och de starka band de bildar med sitt folk gör dem till fantastiska följeslagare.

Även om de är otroligt atletiska, är de inte särskilt energiska. Faktum är att när du är inomhus kommer din Jindo att vara mestadels lugn och lättsam, så länge du är i närheten. Men lämna din Jindo ensam för länge och du kommer säkerligen att se tristess och destruktiva beteenden snart följa.

Du behöver inte ge för mycket träning för din Jindo, 30 minuter varje dag borde räcka. De klarar sig till och med bra i lägenheter, så länge du ger dig flera snabba promenader. Du måste också ge mycket mentalt engagemang. Det här är väldigt smarta hundar som lätt blir uttråkade om du inte håller dem engagerade.

Är dessa hundar bra för familjer?

Jindos kan vara bra familjehusdjur, så länge familjen inte har små barn. Den här rasen tolererar inte den sortens grova upptåg som vissa små barn ofta ägnar sig åt.

Men Jindos behöver mycket uppmärksamhet och att ha flera personer i hushållet kan säkerställa att din Jindo alltid får massor av mänsklig interaktion. Ändå är de en enpersonshund och kommer starkast att knyta an till endast en medlem i hushållet, även om de kommer att komma bra överens med alla. Se bara till att ingen blir avundsjuk!

Går den här rasen överens med andra husdjur?

På grund av deras starka bytesdrift mår Jindos inte bra med andra husdjur. Det är värst med andra hanar, som kan driva en Jindo till aggressivt och territoriellt beteende.

Det är viktigt att du umgås med Jindos tidigt och ofta. Detta kan hjälpa till att få dem att acceptera andra djur så att du kan ta din Jindo till hundparker och andra platser där du kan stöta på andra husdjur utan att oroa dig för om din Jindo kommer att attackera någon annans hund!

Jindo valp

Kredit: rollooralla, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Jindo:

Mat & Diet Krav

Jindos är en medelstor hund med måttligt låga fysiska aktivitetsnivåer. Men till skillnad från många västerländska raser är deras matsmältningsorgan byggda försmälta kött, inte bearbetade kolhydrater. Det betyder att du kommer att vilja hålla dig borta från butiksköpt torrfoder för hundar, även de högkvalitativa. Särskilt håll dig borta från allt med majs i eftersom detta är särskilt ohälsosamt för Jindos. Istället vill du laga mat till din Jindo hemma. Om du inte kan göra det, måste du få helt naturliga kommersiellt producerade livsmedel av högsta kvalitet för din Jindo. Om du behöver mer hjälp med att bestämma vad du ska mata din Jindo, kontakta din veterinär.

Övning

Trots sina exceptionella fysiska förmågor behöver Jindos inte för mycket motion, en halvtimmes raska promenader varje dag borde räcka. De behöver inte ens en trädgård att springa runt på, så de är fantastiska hundar för lägenhetsbor. Låt dem bara inte vara ifred för länge, annars kommer du att börja se några destruktiva beteenden som förstör din lägenhet!

Träning

Fylld av intelligens och lojal mot ett fel, Jindo är en lätt ras att träna. De vill glädja sin ägare och de är smarta nog att förstå vad som efterfrågas av dem. Se bara till att ge massor av positiv förstärkning så kommer din Jindo att följa lydnadskommandon som ett erfaret proffs på nolltid.

Jindo

Kredit: jamongcreator, Shutterstock

Grooming✂️

När du ser en Jindos korta men lyxiga kappa kan du förvänta dig att de är mycket underhållsrika. Även om de tappar avsevärt mycket året runt och ännu mer på sommaren, tar deras självrengörande päls hand om det mesta av underhållet åt dig.

Du måste dock ge dagliga borstar, bara för att hjälpa till att ta bort alla döda och lösa hårstrån. Men du kommer att finna att din Jindo badar själv ofta, på samma sätt som katter gör. Denna ras behöver sällan bad och kommer inte att producera några oroande lukter.

Hälsoförhållanden

De flesta renrasiga hundar har flera hälsotillstånd som du bör se efter när de åldras. Vissa raser har en lång lista med vanliga hälsoproblem som de är mottagliga för.

Men Jindo verkar bryta mot alla regler här. Det finns nästan ingenting som vanligtvis påverkar denna ras! Även det enda tillstånd som de ibland är mottagliga för är en sällsynthet.

Mindre förhållanden
  • Hypotyreos : Detta är förvånansvärt vanligt hos hundar och liknar samma tillstånd hos människor. Det är när sköldkörteln, som är ansvarig för att kontrollera ämnesomsättningen, inte producerar tillräckligt med tyroxin, det ämnesomsättningsreglerande hormonet.
Allvarliga förhållanden
  • Ingen

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Båda könen av Jindo visar liknande beteenden. De är till och med lika stora med hanar som bara är större än honor med en tum i genomsnitt. Även temperamentsmässigt är de inte särskilt olika. Båda könen kan visa lika stora mängder territoriellt beteende och aggression, även om män som inte har kastrerats kan ha lite mer benägenhet för dem.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Oavsett om du är en jägare, en privatperson i lägenheten eller en familj med ett stort hem, kommer du att tycka att Jindo är en utmärkt följeslagare, vän och älskad familjemedlem. Dessa hundar är mycket intelligenta och så trogna som ett husdjur kan vara. De är också mycket anpassningsbara, lika väl lämpade för en mängd olika livsstilar.

Din Jindo kommer att behöva mycket uppmärksamhet från dig, men den behöver inte mycket motion, vilket är anledningen till att de klarar sig bra i lägenheter. Men se till att socialisera din Jindo tidigt och ofta, annars kan du få en aggressiv hund som har en otroligt hög bytesdrift. Ingen bra kombination när andras husdjur kommer nära!


Utvald bild: jamongcreator, Shutterstock

Innehåll