Curly-Coated Retriever

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-27 tum
Vikt: 60-95 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Svart brun
Lämplig för: Aktiva familjer, jakt, sällskap
Temperament: Mycket intelligent, självsäker, balanseradCurly-Coated Retriever kan också kallas en Curly. De ser ut som den mer populära Labrador Retriever på många sätt, med deras päls som har den mest tydliga skillnaden. De har lockig, vattentät päls i svart eller bruna nyanser. De har också längre, spetsiga svansar.

Curly-Coated Retriever är en storras hund med hjärtat att matcha. Ibland kan de verka distanserade på grund av sin inneboende stolthet och balans. Men när de får möjlighet att lära känna någon värmer de ganska snabbt.

Dessa valpar anses vara högenergihundar men betraktas annars som lågunderhållsungar med en mångsidig uppsättning förmågor och en stark arbetsmoral.Avdelare 1Curly-Coated Retriever-valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Seneca the Curly Retriever (@seneca_says)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på lockiga retrievervalpar?

Curly-Coated Retrievers är renrasiga hundar som inte är extremt vanliga eller lätta att hitta. De är dock utmärkta husdjur. När du hittar en uppfödare, räkna med att stå på en väntelista ett tag.

Den genomsnittliga kostnaden för en typisk Curly-Coated Retriever-valp varierar mellan 000 till 500. Det kan variera beroende på uppfödarens läge, deras rykte, beståndet som valpen är uppfödd för och föräldrahundarnas stamtavlor.

Uppfödaren bestämmer priset även om det finns allmänna sortimentsstandarder som de flesta följer. Du vill hitta en uppfödare med gott rykte eftersom de på ett tillförlitligt sätt föder upp sina hundar under hälsosamma förhållanden och med ärlighet när det gäller sin härstamning och härkomst.

En uppfödare bör alltid vara villig att visa dig föräldrarnas papper. De bör visa dig sina certifieringar och bevis på stamtavla om de gör påståenden om valpens arv. De bör också ge dig en rundtur runt deras uppfödningsanläggning. Att göra det hjälper till att bevisa att du stöder en uppfödare som behandlar sina hundar på rätt sätt och inte som en valpkvarn.

Curly-Coated Retrievers har starka renrasiga linjer. De är också en mångsidig hund med ganska många användningsområden om du vill ha en valp som jobbar hårt. AKC klassar dem i Sporting Group, så vissa hundar kanske inte har en stamtavla men deras föräldrar är kända för sin prestationsförmåga.

Avdelare 83 föga kända fakta om Curly-Coated Retriever

1.Curly-Coated Retriever är en av de äldsta retrieverraserna.

Retrieverraser är välkända och populära över hela världen. De är nyare på idrottsscenen än spaniels och setters men har gjort ett stänk sedan slutet av 1700-talet och gevärens ankomst.

Curly-Coated Retriever är en av de äldsta retrieverraserna som utvecklades i England under tidigt 1800-tal. Även om detta är ett av deras anspråk på berömmelse, har vi för närvarande inga skriftliga uppgifter om deras tidigaste existens, bara utbildade antaganden.

Tanken är att Curly-Coated Retriever är en ättling till två raser som har dött ut, vilket gör detta påstående något svårare att validera. Dessa inkluderar Retrieving Setter och English Water Spaniel.

Andra hundar som spelade en roll i pusslet kring denna hunds genetik är Irish Water Spaniel och St. John's Dog. Pudlar kunde också ha varit ett tillägg till deras genetik, för att dra åt sina distinkta lockiga pälsar och ge dem extra luft och elegans.

I slutet av 1800-talet var Curlies ganska populära över hela England. Deras unika utseende och eleganta vagn gjorde dem till en populär hund på hundutställningar och för adeln. Deras förmåga som jakthundar gjorde dem också till vanliga följeslagare för jägare och idrottare.

Det var under denna period i slutet av 1800-talet som Curlies exporterades över hela världen och såg en snabb ökning i popularitet. Men när fler retrievers kom in på scenen, förmörkades deras popularitet snabbt. Dessa inkluderar labrador retrievers och golden retrievers.

Curly-Coated Retrievers har varit helt renrasiga sedan början av 1900-talet, när hundklubbarna i England började sätta fler rasstandarder. För närvarande tros den globala populationen av Curlies vara cirka 5 000, med färre än 2 000 av dessa hundar i Amerika.

två.Lockar tenderar att mogna långsamt.

Curly-Coated Retrievers tenderar att ha mer valpnatur över sig längre än du kan föreställa dig med en hund med ett sådant rykte. Vad detta kan innebära är att du ska förvänta dig att den här redan högenergihunden ska vara lite oberäknelig under en längre del av sitt liv. De flesta valpar uppvisar högre mängder energi än sina vuxna motsvarigheter. Om du letar efter en aktiv hund kommer en Curly-Coated Retriever-valp att passa utmärkt.

Även om de tar längre tid att mogna, beskrivs de ofta som att de har en elak intelligens. Låt inte deras söta valpsätt lura dig. De måste tränas tidigt i vad lämpligt beteende är, annars kan de hamna i problem.

3.Curly-Coated Retrievers har inte lockigt hår som täcker hela kroppen.

Med ett namn som lockigt, skulle du kunna tro att dessa Retrievers skulle ha högar av lockig päls som täcker dem från topp till botten, som pudeln. Curly-Coated Retriever har dock kort päls som lindas tätt och nära deras kroppar. Den centrala delen av deras kroppar, övre ben, öron och svans har alla detta distinkta pälsmönster. Men deras ansikten och nedre delen av benen tappar den krulliga kanten och blir raka.

Det du slutar med är en hund med ansiktet av en labrador retriever och pälsen av en pudel. Av denna anledning, när många människor ser en Curly-Coated Retriever, tror de att de är en korsning, blandad med en Lab och en pudel. I verkligheten har dessa hundar ett renrasigt arv.

Curly-Coated Retriever på stranden

Bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Curly-Coated Retriever

Med sin familj är en Curly-Coated Retriever charmig, som ofta beter sig som en gentleman bland hundar. De är tillgivna mot sin familj även om de kan vara avskilda mot främlingar. Socialisera dem med grupper av olika människor från tidig ålder så att de vet hur de ska interagera med dem de inte är bekanta med.

Dessa valpar är kända för att ha en ganska bestämd personlighet. De vet vad de vill ha, och med sin otroliga intelligens har de i allmänhet inga problem med att ta reda på hur de ska få det. Kombinera intelligens med deras självförtroende, och du får en hund som känner sig på toppen av världen hela tiden.

Curly-Coated Retrievers har låg uppmärksamhet och kan lätt bli uttråkad. De behöver någon för att behålla sin uppmärksamhet och för att deras tränare ska vara lika beslutsam som de är. De kommer att vara ganska lekfulla mycket längre än vissa andra raser, vilket ibland kan göra dem svårare att träna.

Är dessa hundar bra för familjer?

Curly-Coated Retrievers är ett utmärkt val av hund för en aktiv familj. De är alltid pigga och alltid redo att leka eller visa tillgivenhet till människorna de älskar. De beter sig vanligtvis bra runt barn och sympatiserar ofta med dem eftersom de beter sig som valpar så länge.

Om dessa hundar växer upp med dina barn kommer de att ha en lojal följeslagare för livet som utmanar dem att förbli aktiva och nyfikna. Runt mycket små barn kan deras energinivå och storlek vara skrämmande. Se till att lära båda parter hur de ska bete sig på ett lämpligt sätt med varandra.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Curly-Coated Retrievers är vanligtvis lättsamma hundar som inte har något emot att ha andra husdjur i närheten. Det kan hjälpa att hålla dem med andra hundar om du har svårt att hantera deras energinivåer.

Eftersom de kan vara lite obotliga är det bäst att socialisera dem från tidig ålder i hundparker eller på promenader med andra valpar. Om du tar in en ny hund i hemmet, låt den anpassa sig och vänja sig vid att dela sitt utrymme med främlingar.

Svart lockigt belagd retrieverhund

Kredit: nika174, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Curly-Coated Retriever

Mat & Diet Krav

Curly-Coated Retrievers kombinerar att vara en storrashund med en hög nivå av energi och aktivitetslust. Tillsammans betyder det att de har ganska glupsk aptit och behöver en premiumdiet för att hålla dem friska.

Mata din Curly mellan 3-4 koppar mat varje dag. Övervaka deras vikt för att säkerställa att maten används på rätt sätt. De äter ofta för mycket om de lämnas åt sig själva.

Dessa hundar kommer att äta nästan allt som lämnas utanför eller ställs framför dem, så ge dem aldrig gratis mat. Dela istället upp sina måltider i två eller tre segment under dagen, och ta bort maten som de inte äter i en sittning. Det är dock osannolikt att det blir några kvar.

Att ge dem en diet avsedd för aktiva hundar är bättre än att välja ett generiskt hundfoder. Dessa formler kommer att ha högre nivåer av protein och fett för att hålla dem igång hela dagen.

Träning

Eftersom Curly-Coated Retrievers är en högenergihund är det inte klokt att ta in dessa hundar i en lägenhet. De behöver mycket tid utomhus och göra aktiva saker.

Dessa aktiviteter kan inkludera vandring, löpning, träning i agilitysporter eller simning. Du kan också ta ut dem på flera promenader om dagen, men räkna med att dessa är längre än för vissa andra raser.

Om du föredrar att gå eller springa, försök att köra minst 14 miles i veckan med dem för att hålla dem i form och tillfredsställa deras sug efter aktivitet. Cirka 90 minuters konsekvent rörelse varje dag kommer också att nå sitt mål.

lockigt belagd retrieverhund utomhus

Kredit: otsphoto, Shutterstock

Träning

Att träna Curly-Coated Retrievers kan vara en blandning av lätt och känslomässigt krävande. Denna märkliga kombination beror på att de är så smarta att de snabbt kan fånga nya idéer. Men deras uppmärksamhet är kort och de blir snabbt uttråkade. För mycket upprepning resulterar i att de inte bryr sig längre, och de slutar lyssna.

För att undvika detta, försök att engagera dem under varje session. Gör träningen till något som de ser fram emot eller införliva i roliga aktiviteter. Du måste matcha deras beslutsamhetsnivå och hålla fast vid den för att få en långvarig effekt.

Grooming ✂️

Att sköta din Curly är en av de mer bekväma aspekterna av att ta hand om dem. De har ingen underull, så de fäller inte lika mycket som andra raser. Men deras päls tenderar att vara fet, så de är inte enastående alternativ för dem som lider av allergier.

De behöver inte skötas ofta, annars börjar deras päls bli krusig. Vanligtvis behöver de det bara under våren och hösten eftersom de börjar fälla lite mer.

Annars, ta hand om en Curly-Coated Retriever precis som du skulle göra för alla andra raser. Klipp naglarna när de växer ut för långa, och borsta tänderna minst två gånger i veckan för att undvika tandstensuppbyggnad. Eftersom de har halvfloppiga öron, kontrollera dem varje vecka och rensa försiktigt bort eventuell fukt och skräp.

Hälsa och villkor

Även om de flesta Curlies är friska hundar, kan problem dyka upp. Fortsätt att ta dem till deras veterinärbesök konsekvent så att du upptäcker eventuella problem så tidigt som möjligt.

Mindre förhållanden

  • Entropion
  • Ektropion
  • Distichiasis
  • Ihållande pupillmembran
  • Alopeci
Allvarliga förhållanden
  • Svälla
  • Glykogenlagringssjukdom
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Cancer

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Hanarna är något större, i genomsnitt närmare 27 tum och 100 pounds, medan honorna toppar på cirka 25 tum och 85 pounds. Det finns inga signifikanta skillnader mellan personligheter hos manliga och kvinnliga Curly-Coated Retrievers.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Curly-Coated Retrievers är utmärkta för en mängd olika människor som har aktiva hobbyer eller livsstilar. De är underbara sällskapshundar och är bra för jägare, idrottare eller som utställningshund. De trivs bra med familjer och kommer överens med barn.

Dessa hundar har framstående personligheter som i hög grad humaniserar dem. De är beslutsamma och stolta men ändå kärleksfulla och tillgivna. Det är den här typen av hundar som du kommer på att ha fullständiga samtal med. Om du är säker på att du kan möta deras behov av konsekvent aktivitet, kommer de säkert att vara en utmärkt följeslagare.


Utvald bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Innehåll