12 minst illaluktande hundraser

Välj Namnet På HusdjuretOm du är en hundälskare kanske du har svårt att förstå varför vissa människor inte gillar dem. När allt kommer omkring är din valp lojal. Han vet när du är upprörd och försöker få dig att le. Men om du har varit runt en labrador retriever hur länge som helst, vet du att det finns ett oundvikligt faktum om vissa raser - de luktar. Till labbets heder tjänar hans oljiga päls en användbar funktion för att stöta bort vatten.Det är en egenskap som många vattenhundar delar. Det finns också andra skäl. Hundar som taxar är ökända för dåliga tänder. Borstar hans tänder varje dag är en nödvändig del av hans rutinvård. Vissa raser är benägna att få öroninfektioner, vilket kan göra det obehagligt att vara runt ditt husdjur. På andra sidan av myntet är vissa valpar ganska kräsna och kommer att hålla sig rena på egen hand.Vår sammanfattning innehåller ett brett utbud av raser från leksak till jätte – och allt däremellan! Du hittar bekanta hundar och några mindre kända också. En kortare päls är en egenskap som delas med många av dem. Många har också lågt underhåll, vilket kan göra stor skillnad. Kerry Blue Terrier

1.Kerry Blue Terrier

Lagotto Romagnolo

Bildkredit: Etc. Photography, Shutterstock

De Kerry Blue Terrier är en slående hund, om än på grund av färgen på hans päls. Han är lämpligt namngiven. Det finns två distinkta egenskaper hos denna valp. För det första är han en av de raser som håller sig ren på nästan ett kattliknande sätt. Bara ett enstaka bad eller användning av hundservetter är nödvändigt. För det andra fäller han inte. Det gör honom ännu mer eftertraktad som en hund som inte luktar.
två.Lagotto Romagnolo

Whippet

Bildkredit: Cemmerton, Pixabay

DeLagotto Romagnolobörjade som vapenhund, där han tjänstgjorde som apportör. Men hans jobb ändrades snart till ett av de mest ovanliga som ingen annan ras kan göra anspråk på. Idag är hans byte inte vattenfåglar men tryffel . Han är en robust valp med en unik vågig päls som är en annan utmärkande egenskap hos denna hund. Han är en lågutgjutande hund som har hår istället för päls.


3.Whippet

Havanais

Bildkredit: petpawtraits, Pixabay

De Whippet är resultatet av selektiv uppfödning av vinthunden för att få denna mindre storlek. Även om han inte är lika lång är valpen lika snabb som sin kusin. Engelsmännen kallar honom den fattiga mannens rashund eftersom han tjänade den rollen för gruvarbetare som inte hade råd med den mer välkända löparen. Du kommer inte att spendera mycket tid på att sköta ditt husdjur eftersom det håller saker under kontroll.


Fyra.Havanais

Pudel

Bildkredit: Dorottya Mathe, Shutterstock

De Havanais sticker ut med sin långa kappa. Han kräver oftare borstning än de andra raserna vi hittills har övervägt. Du måste också bada honom oftare. Du bör också göra rengöring av öronen till en vanlig del av hans skötselrutin. Han är ganska utåtriktad och vänlig mot nästan alla han möter. Se det som en bonus med hans behagliga lukt.


5.Pudel

Dalmatiner

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Även om Pudel började livet som en vattenhund, han har inte den lukt som valpar med fet päls har. Han fäller inte, men han behöver regelbunden skötsel för att förhindra mattor. Det kommer att innebära att han kommer att bada oftare för att minska risken för att han ska lukta illa. Ett annat alternativ är att hålla honom i ett valpsnitt för att minska kostnaderna.


6.Dalmatiner

Basenji

Bildkredit: Freepics4you, Pixabay

Medan du kan associera Dalmatiner med brandbilar var hans första jobb på cirkusen. Hans utåtriktade personlighet och intelligens gjorde honom till en naturlig i ringen. Skötseln av denna valp är enkel tack vare hans korta päls. Borsta honom med en hundvante eller curryborste kommer att hålla nere fällningen. Kontrollera hans öron regelbundet för infektioner för att hålla lukter i schack.


7.Basenji

bichon frisé

Bildkredit: mrmoroshkin, Pixabay

DeBasenjiär en mycket ren valp med en historia som går tillbaka till forntida babyloniska. Du kanske känner till den här hunden som den barklösa hunden. Det är inte så att han inte är sång. Det är bara det att han väljer sitt sätt att kommunicera än vad någon skulle förvänta sig av en ren hund. Han var trots allt det favorithusdjur för många faraoner .


8.Bichon Frisé

West Highland White Terrier

Bildkredit: Eudyptula, Shutterstock

De Bichon Frisé är en valp som har allt för att fånga ditt hjärta. Han är en söt hund som är vänlig och generös med sin kärlek. Den här hunden fäller inte, och det han förlorar kommer inte till dina möbler eller mattor. Grooming är en viktig del av hans underhåll, vilket kan göra kostnaden för att äga en dyrare. Han är utåtriktad och lätt att träna.


9.West Highland White Terrier

maltesiska på gräs

Bildkredit: zoosnow, Pixabay

DeWest Highland White Terrierär en skatt. Han kryssar av så många rutor för ett idealiskt husdjur. Han är en glad hund, vilket märks med det leende han alltid har på läpparna. Han kräver lite arbete när det gäller grooming. Professionell grooming är ett måste för att hålla honom snygg. Du bör också borsta honom varje dag för att förhindra mattor.


10.maltesiska

leende siberian husky

Bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

De maltesiska är en älskvärd valp som njuter av sin plats i AKC:s leksaksgrupp med all uppmärksamhet han kommer att få. Du kan låta hans hår växa eller hålla det i en valpklippning för att minska underhållet. Han är inte en barker, vilket är en egenskap hos många raser av hans storlek. Istället är han en fröjd att vara med och gör det roligt att äga en. Han är en gammal ras med en historia som går tillbaka till romarna, som älskade honom för alla de egenskaper han har idag.


elva.Siberian husky

Pomeranian

Bildkredit: Widerstroem, Pixabay

De Siberian husky lever livet stort. Han gör varje dag rolig med sina upptåg och vokaliseringar. Den här valpen gillar att prata. Även om han har en självständig rad, är han inte krävande och rullar med slagen. Han håller sig ren, vilket gör ditt jobb mycket lättare. Men pälsen av denna ras behöver uppmärksamhet med borstning för att ta bort hans underull när han fäller.


12.Pomeranian

Bildkredit: funeyes, Pixabay

De Pomeranian symboliserar många av de egenskaper som gör små raser så älskvärda. Han är en pigg valp som inte låter dig glömma att han är i rummet. Han fäller, men du kan dra ner på dammsugningen om du håller honom i ett valpsnitt. Vi tycker att det är bedårande och ett utmärkt val för att göra trimningen enklare. Denna ras är utsatt för tandproblem, så se till att borsta tänderna dagligen för att undvika luktproblem.

Slutgiltiga tankar

Vi förstår om du föredrar en hund som inte annonserar det faktum att du har ett husdjur, särskilt om du bor i en lägenhet. Vår lista över raser visar att oavsett vilken livssituation du har så finns det en valp för dig. Du behöver inte ge upp din önskan att ha en valp i ditt hem. Det är bara att välja rätt ras. Resten är lätt.


Utvald bildkredit: AmandaCullingford, Pixabay

Innehåll