Savannah Cat

Välj Namnet På Husdjuretsavannkatt sitter på soffanHöjd: 14-17 tum
Vikt: 12-30 pund
Livslängd: 12 – 20 år
Färger: Svart, silver, brun, rök
Lämplig för: Aktiva individer familjer
Temperament: Lekfull, tillgiven, intelligent, vänlig

Den fantastiska Savannah-katten är den största domesticerade kattrasen. Även om Savannah är erkänd som en ras av The International Cat Association, är den en korsning mellan den medelstora afrikanska vildkatten, servalen och en domesticerad katt.Savannah-katten får sina stora öron och höjd från servalen och är vanligtvis 14 till 17 tum lång. Deras vikt kan variera, i genomsnitt allt från 12 till 30 pund. Denna långa, smala ras har ett mycket exotiskt utseende. Deras korta, täta päls är prickiga kattfasta, mörkbruna eller svarta fläckar. Savannah kan vara svart, brunfläckig tabby, svart silverfläckig tabby , eller svart rök.

Den lekfulla rasen är känd för att agera mer som en hund än en katt. De har ett nära band med sin familj och älskar att vara i deras sällskap och överösa dem i tillgivenhet. Till skillnad från många katter tenderar de att komma bra överens med barn och andra husdjur, även hundar.

Savannah har en livslängd på 12 till 20 år. De är väldigt vänliga och intelligenta och kommer alltid att vara på jakt efter nya äventyr och kommer att njuta av lek och även promenader i koppel om de tränas!hepper enkelkatttassavdelare

Savannah kattungar – innan du köper...

Savannah F1 kattunge

Bildkredit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Savannah-katter är mycket intelligenta, aktiva och sociala. De behöver ett hem som är förberett för att ge dem den fysiska aktivitet och mentala stimulans de behöver för att vara som bäst. Många katter kan vara distanserade, lata och kunde inte bry sig mindre om att få din uppmärksamhet, men inte savannen.

Denna ras kommer att behöva mycket mänsklig interaktion. De trivs med tillgivenhet och uppmärksamhet och kommer att klara sig bäst i ett hem som föredrar dessa typer av kattegenskaper och har tid för det.

Vad är priset på Savannah Cat-kattungar?

Det finns fem klassificeringar (F1 till F5) för Savannah-katter baserat på hur mycket vilda serval som föds upp i deras genetiska linje. Andelen serval kan variera från 5 procent till 65 procent med de högre procenten som de dyraste katterna. Du kan förvänta dig att betala allt från 000 till 000 för en Savannah-kattunge.

Du kommer att vilja se till att du köper din kattunge från en ansedd uppfödare som har katterna i sitt hem och hanterar dem ofta. En bra uppfödare kommer att se till att hälsokontroller görs på deras djur och känner till föräldrarnas temperament.

Rasspecifika Savannah katträddningar finns men är inte särskilt vanliga. Om du är intresserad av adoption kan du behöva resa. Räddning är ett underbart alternativ när du väljer att ta med ett nytt husdjur till ditt hem. Det sparar kostnader och mycket initial veterinärvård ingår i adoptionsavgiften.

savannkattunge lutar huvudet

Bildkredit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

hepper katttassavdelare

3 föga kända fakta om savannkatter

1.De får namnet Savannah från den första kattungen som någonsin producerats

Den allra första Savannah-katten åstadkoms genom att korsa en vild afrikansk serval med en tam siames på 1980-talet. Den första kattungen som föddes i kullen hette Savannah, vilket ledde till namnet på denna ras. Savannah-katten fick officiellt erkännande från The International Cat Association 2001.

två.Savannah Cats älskar vatten

För att lägga till Savannahs lista över okatteliknande tendenser, är Savannah känd för att njuta av att leka och simma i vatten. Ägare bör inte bli alltför förvånade om deras Savannah försöker regelbundet gå med dem i badet eller duschen.

3.Det finns fem kategorier av savannkatter

Savannah är uppdelad i fem kategorier som återspeglar procentandelen vilda serval i deras genetik. Ju mer serval genetik, desto högre kostnad.

  • F1 50 % eller mer serval
  • F2 30-49% Serval
  • F3 19-29% Serval
  • F4 15-18% Serval
  • F5 11-14% Serval
savannkatt tittar upp

Bildkredit: kuban_girl, Shutterstock

hepper katttassavdelare

Temperament och intelligens hos Savannah Cat

Savannah är vänlig, full av personlighet och imponerande intelligent. På grund av sin höga intelligens är de väldigt aktiva, nyfikna och kräver mycket mental stimulans och mänsklig interaktion. De kan vara lite överväldigande för första gången kattägare av denna anledning.

Många Savannah-ägare hävdar att deras katter har ett sinne för humor och kommer inte att vara främmande för fåniga upptåg på deras ägares bekostnad. Du kan förvänta dig en energisk lekkamrat som sällan tröttnar och kommer att älska att mysa i sängen med dig i slutet av dagen, det är om de inte är dedikerade till att orsaka nattliga bus.

Du kommer att vilja hålla deras hjärnor utmanade genom att tillhandahålla en mängd olika leksaker,pussel, godsaker och lektid.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av SNARF (@savannah_thunder_cats)

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Eftersom Savannah-katter är så aktiva och sociala kan de vara ett bra husdjur för familjer med äldre barn. De kan vara lite oseriösa och irriterande med yngre barn, vilket är anledningen till att de skulle klara sig bättre med äldre. Det betyder inte att de inte kommer att klara sig bra i ett hem med små barn, men fler försiktighetsåtgärder bör vidtas för att säkerställa säkerheten för både katten och barnen.

Savannah är ett roligt tillskott till ett hushåll som är förberett för dem. De kan lätt lära sig knep, njuta av mycket lek och älska att bli överösta i tillgivenhet från familjemedlemmar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Till skillnad från de flesta katter klarar sig Savannah-katter vanligtvis bra i hem med andra husdjur. Deras höga nivå av sällskaplighet och lekfullhet kommer att få dem att söka lekkamrater för lite energiskt kul. Som väntat kan Savannahs ha ett bytesdrev så det är bäst att hålla alla små djur i bur säkra som du skulle göra med alla andra större husdjur.

Savannah-katter är välkända för att göra snabba vänner med hundar och kommer vanligtvis att trötta ut dem med lek. Du kan förvänta dig att Savannah är den sista som står.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Savannah Cats (@savannah_highlife)

hepper katttassavdelare

Saker att veta när du äger en Savannah Cat:

Mat & Diet Krav

Att mata en Savannah-kattunge är mycket annorlunda än att mata en vanlig kattunge eller en fullvuxen Savannah-katt. Savannah-kattungar går igenom olika matningsfaser när de åldras. De är vanligtvis avvanda från sin mamma och placeras på en rå, mald kycklingdiet kompletterad med vitaminer och mineraler.

Omkring 9 till 12 veckor rekommenderas vanligtvis att kattungen avvänjas från rå kyckling och introduceras till blöt kattmat. Sedan långsamt, med tiden, introducera dem till torrfoder när de åldras. Du kommer att vilja ta upp detta med din veterinär vid dina välbesökta kattungar.

Du kommer att vilja förse din vuxna Savannah-katt med högkvalitativt, proteinrikt kattfoder och följa utfodringsanvisningar baserat på din katts vikt och aktivitetsnivå. Det rekommenderas starkt att du rådgör med din veterinär om du har några frågor eller funderingar. Se alltid till att din Savannah har tillgång till mycket färskvatten för återfuktning.

Övning 🐈

Savannahs tar hand om extremt atletiska och aktiva katter. De älskar att klättra och njuter av att vara högt uppe. Det är en nödvändighet att förse denna ras med många leksaker, sittpinnar och långa kattträd . Savannah kommer att kräva mycket övningar och kan till och med tränas för att gå i koppel och njuta av dagliga promenader med sina ägare.

Deras höga energinivå och lekdrift kommer sannolikt att trötta ut alla andra husdjur i hushållet. De kommer alltid att leta efter nya former av spel och sätt att underhålla sig själva. Eftersom de älskar mänsklig interaktion, älskar de rigorös lektid med sina människor.

savannkatt i koppel liggande på grönt gräs

Bildkredit: Jarry, Shutterstock

Träning 🧶

Savannah-katter är mycket intelligenta och kan ha många hundliknande tendenser, men de är inte lika lätta att träna som våra hundvänner. De kan absolut tränas för att följa några grundläggande kommandon, men de är fortfarande katter och kommer inte att nå hundnivå som tränas.

Om du bestämmer dig för att träna din Savannah-katt, kom ihåg att de fortfarande är katter och kan vara lite skitiga. Du kommer att vilja börja långsamt, vara konsekvent och använda positiv förstärkning genom att ge godsaker och tillgivenhet.

Grooming ✂️

Savannahs har korta, mjuka täta pälsar som är mycket lätta att underhålla. En veckoborstning räcker med denna päls med lågt underhåll. Savannahs är vanligtvis stora fans av att borsta och kommer att njuta av att spendera tid med dig.

Förutom att borsta pälsen varje vecka, vill du se till att de har skrapstolpar för att hålla naglarna filade. Du kanske inte behöver oroa dig för att trimma regelbundet men det är bäst att ha dem vana vid nagelklippning.

Se till att du kontrollerar deras öron regelbundet för att säkerställa att de är rena och inte visar några tecken på infektion. Det är bäst att regelbundet borsta tänderna och hålla koll på tandhälsan för att förhindra tandsjukdomar. Du kommer att vilja presentera din Savannah till tandborstning från tidig ålder, eftersom det kan vara en svår uppgift om de inte är vana vid det.

savannkatt tittar på något

Bildkredit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Hälsa och villkor 🏥

Savannah-katter är en imponerande frisk ras utan kända genetiska hälsotillstånd. Som med de flesta husdjur kan de löpa risk för tandsjukdomar om korrekt tandvård försummas. På grund av deras intensiva aktivitetsnivåer kan de vara benägna att slita muskler.

Mindre förhållandenAllvarliga förhållanden

hepper katttassavdelare

Man vs Kvinna

Savannah-hankatter tenderar att vara lite större än honor, men på grund av deras hybridgenetik kan det finnas betydande variationer i storlek inom en kull. Individuella Savannah-utseende och egenskaper kan i hög grad bero på vilken typ av generation och den procentandel av tjänst som de har.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en katt som inte är så katt kan Savannah vara det rätta valet för dig. Dessa långa, smala kattdjur med exotiskt utseende har en oöverträffad intelligens, ett fantastiskt sinne för humor och mer energi än ett sockerfyllt barn.

Eftersom de är en så social ras kräver de mycket mer mänsklig interaktion än din genomsnittliga katt. De kommer att knyta betydande band med sina ägare och vill alltid vara i sitt företag. Du kan förvänta dig mycket kärlek och tillgivenhet från den unika katten, såväl som en rejäl prislapp.

Även om de kanske inte är lika träningsbara som en hund, uppvisar de en hel del hundliknande egenskaper. Sammantaget kan den vackra Savannah-katten göra ett underbart husdjur för rätt person eller familj.


Utvald bildkredit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Innehåll