Springer Spaniel Sheepdog

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 19-24 tum
Vikt: 50-90 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Vit, blå, röd, brun, grå, svart
Lämplig för: Aktiva utomhusfamiljer, de med en trädgård eller gott om plats att springa, familjer med barn
Temperament: Lojal, kärleksfull, ivrig att behaga, extremt intelligent, försiktig, kommer överens med andra husdjur

Det finns några hundraser som är perfekt lämpade för stadsliv inomhus och som kan lämnas ensamma i en lägenhet hela dagen. Springer Spaniel Sheepdog är inte en av dessa raser. Springer Spaniel Sheepdog kan vara den typiska lanthunden.De är en superkärleksfull ras som kommer att vara ett välkommet tillskott till alla familjer med en aktiv, utomhuslivsstil. Denna valp kan vara din bästa följeslagare på en lång jakttur eller vandring genom skogen. Eller om du letar efter en valp som kan ströva runt på dina landområden och ta hand om ditt djur, Springer Spaniel Sheepdog kommer gärna att tillbringa hela dagen utomhus och arbeta.Men de kommer att vara lika glada över att gå från fårhund till knähund när dagen är till ända. Springer Spaniel Sheepdog är lika lojal och kärleksfull som de kommer och gör bra vakthundar för dem de älskar. Detta sträcker sig även till barnen i deras familj. Deras skyddande och tålamod gör dem till fantastiska lekkamrater även för mindre barn.

avdelare 10

Springer Spaniel fårhundsvalpar – innan du köper...

Springer Spaniel fårhundsvalp

Bildkredit: Lori Minette, PixabayEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Innan du rusar ut för att hitta din nya Springer Spaniel Sheepdog-valp finns det några saker du måste tänka på.

För det första, kommer du att kunna ge tillräcklig motion och utrymme för din nya valp? Springer Spaniel fårhundar kan inte trivas i en liten, inaktiv miljö. Dessa hundar föddes för att springa och ge sig ut på äventyr – inte spendera hela dagen med att titta på TV på dagarna. Om du måste lämna dem ensamma hemma i en lägenhet hela dagen kan de bli väldigt uttråkade och bli destruktiva. Dessutom, om du inte kan låta dem springa fritt, har du tid att ge dem 2 timmars träning varje dag? Om inte, kanske du inte vill skaffa en Springer Spaniel Sheepdog.

Bor du sedan i ett bullerbegränsande område? Detta är viktigt eftersom medlemmar av denna ras är ökända skällande. De älskar bara att låta dig veta vad som händer. Och de kommer att göra det med en hög, genomträngande skäll. Återigen, detta gör dem inte till en idealisk lägenhet eller innerstadshund.

Och slutligen, har du en fast, men mild hand och tålamod när det gäller att träna hundar? Springer Spaniel Sheepdog kan vara relativt svår att träna på grund av en självständighet som de tenderar att uppvisa.

Men om du kan hantera alla dessa krav kommer din nya Springer Spaniel att bli glad!

Vad är priset på Springer Spaniel Sheepdog-valpar?

Lyckligtvis är Springer Spaniel-valpar relativt låga i jämförelse med priset på valpar av liknande ras. Och för cirka 0 kan du hitta en från en välrenommerad återförsäljare. Om du tar adoptionsvägen kommer du säkert att hitta en valp eller äldre hund för mycket billigare.

Men som med de flesta hundköp är förskottskostnaden normalt den billigaste. Den största utgiften när det kommer till Springer Spaniel Sheepdog är maten och medicinska räkningar. Dessa är inte en liten ras och kommer att gå igenom maten ganska snabbt. Och på grund av sin aktiva livsstil kommer de att behöva mycket näringsrika och proteinfyllda formler som ofta kommer till ett premiumpris.

Och hälsomässigt är de inte de mest robusta av raserna. Detta kan innebära fler frekventa resor till veterinären och en löpande räkning av medicinska räkningar.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Springer Spaniel Sheepdogs

1.De är en hybrid av Old English Sheepdog och English Springer Spaniel.

Springer Spaniel Sheepdog är inte en ren ras och är därför inte erkänd av AKC. Den engelska springer spanieln har rötter i Spanien men hittade sin väg till England via handelsfartyg som färdades mellan de brittiska öarna och Rom. The Old English Sheepdog är en vallhund som har sitt ursprung i Storbritannien som en jordbrukskompis som hjälpte sina ägare att driva effektiva företag.

två.Springer Spaniel Sheepdog föddes upp först på 2000-talet.

Även om båda föräldrarna till Springer Spaniel Sheepdog har funnits i hundratals år, föddes rasen först upp avsiktligt på 2000-talet i USA. Detta gör dem till relativa nykomlingar på designerhundscenen.

3.Springer Spaniel Sheepdogs kan ha två olika ögonfärger.

Springer Spaniel Sheepdogs kan ha blå, hasselbruna eller bruna ögon. Eller i ett ovanligt tillstånd som kallas heterokromi, de har två olika färger!

Engelsk vårspaniel och gammal engelsk fårhund_censurerad

Till vänster: Engelsk Spring Spaniel Till vänster: Old English Sheepdog

Avdelare 4

Temperament och intelligens hos Springer Spaniel Sheepdog

Springer Spaniel Sheepdog är en extremt väluppfostrad valp. De älskar att glädja sina mästare och se dem lyckliga. Rasen är också exceptionellt snäll mot barn och kommer att göra allt för att skydda dem till varje pris. De är ofta försiktiga med främlingar – men inte ovänliga – tills de har visat sig inte vara ett hot.

Springer Spaniel Sheepdogs är också ganska briljanta. Detta kan dock leda till vissa problem som väldigt många intelligenta hundraser gå igenom, till exempel enorm tristess eller envishet.

Är dessa hundar bra för familjer?

Detta är ärligt talat en av de bästa familjehundraserna som finns. De är djupt lojala mot sina familjer och om de fick chansen skulle de stanna vid din sida för alltid. Och de bara avgudar barn. De utformar sig själva som beskyddare och barnskötare som ser över de små med ett vakande öga och förtjusande tålamod.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Springer Spaniel Sheepdog kommer också överens med andra husdjur. Tidig socialisering rekommenderas dock. Detta kommer att hjälpa dem att förbättra sina relationer när de blir äldre och blir mer toleranta mot andra djur och husdjur runt dem.

springer spaniel stående

Bildkredit: onthegoTam, Pixabay

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Springer Spaniel Sheepdog:

Som alla hundar är det ett stort ansvar att äga en Springer Spaniel. De har sina egna speciella behov och ingen ras är den andra lik. Här är vad du behöver veta om grunderna för att föda upp en Springer Spaniel Sheepdog.

Mat & Diet Krav

Dessa valpar är superaktiva och krävermycket näringsrik matför att säkerställa att de får all energi de behöver för att klara dagen. Vi rekommenderar Taste of the Wild High Prairie Grain-Free Dry Dog Mat. Det är en högproteinmatkälla (32 % proteininnehåll) med sex olika proteinkällor för att hjälpa till att bygga muskelmassa. Den innehåller också sötpotatis och potatis för komplexa spannmålsfria kolhydrater för att bygga upp lagrad energi.

Du kommer förmodligen att vilja ge din valp 2 till 3 koppar mat om dagen baserat på deras storlek och mängd energi som spenderas den dagen.

Övning

Om du har bestämt dig för att föda upp en Springer Spaniel Sheepdog kommer du snabbt att inse hur viktig träning är för dem. De har en oändlig mängd energi och kommer att behöva massor av lektider och dagliga promenader för att hålla dem nöjda. Den här rasen behöver i genomsnitt 2 timmars motion per dag för att hålla dem glada – det är mycket!

Se dock på den ljusa sidan. Åtminstone hjälper de till att hålla dig i form också!

springer spaniel löpning

Bildkredit: TheOtherKev, Pixabay

Träning

Att träna din Springer Spaniel Sheepdog kan vara måttligt svårt för dem som är nybörjare inom hundträning. På grund av sin briljans kan Springer Spaniel Sheepdogs ha en oberoende strimma. Detta kan göra dem väldigt envisa och lite nervkittlande att träna.

Men när du väl har brutit igenom deras envisa barriär och visat vem mästaren är, kommer de gärna att gå med på vad du än har att säga.

Grooming

Springer Spaniel Sheepdog är inte en lågunderhållshund. Tyvärr är de sakkunniga och kan se till att hela ditt vardagsrum är täckt på bara några sekunder med en snabb skakning. Daglig borstning kommer att krävas för att bekämpa detta. Men om din Springer Spaniel Sheepdog kommer att vara mer av en lada eller utomhushund, bör borstning en gång i veckan räcka.

Och du vill inte bada dem för ofta. Det kommer att börja bryta ner och förstöra deras naturliga oljor som hjälper till att hålla huden fin och frisk.

Hälsa och villkor

Som en blandras har Springer Spaniel Shepherd ärvt sjukdomar och sjukdomar från båda sina föräldralinjer. Lyckligtvis är de mestadels mindre bekymmer. Men dessa mindre veterinärräkningar kan öka snabbt beroende på omfattningen av deras sjukdomskänsla.

Mindre förhållanden
 • Dövhet
 • Diabetes
 • Grå starr
 • Entropion
 • Ektropion
 • Progressiv retinal atrofi
 • Immunförmedlad hemolytisk anemi
 • Wobblers syndrom
 • Ataxi
Allvarliga förhållanden
 • Retinal dysplasi
 • Seborre
 • Höftledsdysplasi,
 • PFK-brist

Avdelare 2

Man vs Kvinna

Det finns inga egentliga skillnader mellan könen. De individuella egenskaperna hos din Springer Spaniel Sheepdogs personlighet kommer att påverkas mycket mer av dess speciella uppsättning föräldrar än av dess kön.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en utmärkt familjehund för din aktiva livsstil, kanske en Springer Spaniel Sheepdog är rätt val för dig. De är en underbar vakthund och väktare för din familj samtidigt som de bibehåller den mildhet och det tålamod som behövs för att tåla även de mest ihärdiga barnen.

Kom bara ihåg, att föda upp en Springer Spaniel Sheepdog kräver massor av arbete. De kommer att behöva mycket daglig motion och aktivitet. Och de kan vara lite tuffa att börja träna. Men när dessa hinder väl är klara hittar du en kärleksfull valp och ett fantastiskt tillskott till din familj.


Utvald bildkredit: Dimitris Vetsikas, Pixabay

Innehåll