Thai Bangkaew

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 17-21 tum
Vikt: 35-60 pund
Livslängd: 11-14 år
Färger: Svart, brun, grå, gräddfärgad, pied, röd, vit
Lämplig för: Aktiva ägare, erfarna hundägare, familjer utan småbarn, ägare utan andra djur
Temperament: Kärleksfull tillgiven, jordnära

Thai Bangkaew är en mycket intelligent, alert och lojal renrasig hund som tros ha sitt ursprung i centrala Thailand.

Dessa hundar är mycket energisk och aktiv , så de klarar sig bäst i hem med aktiva ägare, och med tanke på deras envishet och vilja att ta den dominerande ställningen i ditt hem, rekommenderas de inte för ägare som inte har erfarenhet av hundträning.

De är utmärkta sällskapsdjur för rätt ägare, och de kommer att visa sin kärlek till dig i sin lojalitet och iver att skydda dig och din familj. Vi kommer att diskutera allt du behöver veta om denna ras så att du kan vara säker på om den här hunden skulle passa bra i ditt hem.Avdelare 1

Thai Bangkaew-valpar - innan du köper...

thai bangkaew valp

Bild: photo_journey, Shutterstock

Eftersom detta är en mindre känd ras i många delar av världen utanför Thailand, förbinder sig många ägare till rasen innan de vet vad de kan förvänta sig av en thailändsk Bangkaew. Det är mycket viktigt att du är förberedd på den här hundens personlighet, eftersom detta ofta är den största anledningen till att en viss ras inte passar in i en viss familj. Dessa hundar är självsäkra och lite självständiga, så om du letar efter en gosig och fysiskt uppmärksam ras, bör du tänka om den thailändska Bangkaew. De är kärleksfulla mot sina familjemedlemmar, men de är inte särskilt tillgivna.

Du vill också vara beredd på hur svår den här hunden kan vara att träna. Thai Bangkaews ärdominerandeoch envisa, så även om de kan lära sig nya saker snabbt, väljer de ofta att inte lyssna. De rekommenderas inte för ägare som inte har erfarenhet av lydnadsträning, och du måste vara beredd att börja ett strikt träningsprogram från valpåldern. Du bör också vara beredd att etablera auktoritet och ledarskap för dig själv från ung ålder, eftersom din hund kommer att behöva en stark ledare för att träna dem. Detta måste påbörjas tidigt och fortsätta under hela vuxen ålder.

Du måste också vara medveten om att dessa hundar är mycket energiska och aktiva. De kräver ungefär en och en halv timmes motion varje dag även som valpar, och de övergår mycket snabbt till destruktivt beteende om de inte kan få ut sin energi.

Slutligen måste den dagliga skötseln utföras med denna hund med tanke på deras täta dubbla päls, och även då måste du fortfarande vara beredd på en hel del utsöndring. Regelbunden borstning och dammsugning bör förväntas med dessa hundar.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på thailändska Bangkaew-valpar?

Det genomsnittliga priset för en thailändsk Bangkaew-valp är mellan 0 och 0, men detta kan variera en hel del baserat på härstamning, den individuella uppfödaren och tillgänglighet. Du bör vara beredd på betydligt högre priser från vissa uppfödare, eftersom de förstår rasens sällsynthet och kan välja att ta ut vad de vet att de kan få, speciellt om det inte finns några andra alternativ i närheten.

Detta är en ganska sällsynt ras i Amerika och andra länder utanför Thailand, så du kan kämpa för att hitta en uppfödare som erbjuder dessa hundar. Du ska vara försiktig så att du inte binder dig till den första uppfödaren du hittar; det ska bli spännande att hitta någon möjlighet att köpa en Thai Bangkaew, men du bör ändå bekräfta att uppfödaren är ansvarig och har hundens intresse i centrum.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om thailändska Bangkaews

1.Det är en relativt ny ras

Många renrasiga hundar har funnits i århundraden och några så länge som tusentals år, men den thailändska Bangkaew tros ha sitt ursprung i Thailand på 1900-talet i en by som heter Bangkaew, därav rasens namn!

två.De är en del schakal

DNA-tester av dessa hundar har bekräftat att den thailändska Bangkaew faktiskt var en korsning mellan en thailändsk hund och en schakal, som är en vildhund med ursprung i Afrika och södra asiatiska länder.

3.De har sitt ursprung i ett kloster

Även om lite är känt om det exakta ursprunget för denna hund, tros den ha sitt ursprung i Wat Bangkaew-klostret i Bangkaew, Thailand. Abboten på den tiden, Luang Puh Maak Metharee, uppges ha fött upp en thailändsk hund med en schakal och sedan fött upp avkomman med vallhundar från en by i närheten. Resultatet blev den thailändska Bangkaew, och rasen utvecklades kontinuerligt till den som är erkänd idag.

thai bangkaew

Bild: samran viriyavijai, Shutterstock

Avdelare 5

Temperament och intelligens hos den thailändska Bangkaew

Thai Bangkaews är mycket intelligenta hundar som tenderar att vara självständiga. De verkar helt lyckliga utan tillgivenhet från eller fysisk interaktion med sina ägare.

Trots deras tendens att vara lite obenägna, tycker de om att vara runt sina ägare och är gladast när de vaktar ditt hem, sätts i arbete eller är aktiva med dig och din familj.

De är mycket lojala hundar, och de kommer alltid att klara uppgiften att vaka över din familj. De har visserligen en lekfull sida, men oftare är deras idé om lek någon typ av jobb att göra.

Är dessa hundar bra för familjer?

Thai Bangkaews kan vara utmärkta familjehundar. De föddes ursprungligen upp för att vara sällskapshundar, och så länge du inte letar efter en fysiskt tillgiven hund, kommer dessa hundar att ge dig all den kärlek och uppmärksamhet du vill ha från din valp. De kan vara försiktiga med främlingar, men de är vanligtvis väldigt kärleksfulla och välkomnande mot bekanta människor.

De verkar ofta självsäkra och villiga att vara på egen hand, men de trivs med mänsklig interaktion. De är lyckligast i hem där det alltid finns någon i närheten att interagera med och hålla dem sällskap, så de är bäst lämpade för stora familjer. De är också mycket aktiva, och ju fler människor du har i din familj som hjälper till att trötta ut dem, desto bättre!

Dessa hundar kommer alltid att vara mycket vänliga mot vuxna barn och äldre familjemedlemmar, men de kan vara något aggressiva mot små barn, särskilt de som inte respekterar din hunds utrymme. De är också mycket aktiva och energiska, och de kan lätt slå över yngre barn eller småbarn av misstag när de springer och leker. Av dessa skäl rekommenderas thailändska Bangkaews för hem utan små barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Thai Bangkaews mår i allmänhet inte bra med andra hundar i huset. De tenderar att vara territoriella och kan visa aggressivitet mot andra hundar, även om de introduceras i ung ålder. Tidig socialisering kan hjälpa till att begränsa denna typ av reaktion på dina andra hundar, men det är inte garanterat. Detsamma gäller för obekanta hundar som de möter i hundparker eller under utomhusträning, så du måste vara försiktig med andra hundar, även om din thailändska Bangkaew är socialiserad tidigt.

De tenderar också att ha problem med katter och andra smådjur också, eftersom de har en sund bytesdrift. Det är troligt att även med tidig socialisering kommer din katt, kanin eller något litet husdjur att uppfattas som ett byte av din thailändska Bangkaew. Dessa valpar rekommenderas också för hem utan några andra husdjur, bara för säkerhets skull.

thai bangkaew äta

Bild: suchart seehamart, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en thailändsk Bangkaew:

Mat & Diet Krav

Med tanke på den thailändska Bangkaews höga energinivå och affinitet för nästan konstant träning, kan du förvänta dig att din hund har en mycket hälsosam aptit! Dessa hundar kommer att behöva cirka två och en halv kopp torrfoder varje dag, så se till att du är beredd på kostnaden för denna rekommenderade matvolym innan du satsar på denna ras.

Ett kommersiellt hundfoder med högt proteininnehåll som innehåller flera proteinkällor kommer att vara bäst lämpat för thailändska Bangkaew. Ett hundfoder av hög kvalitet utan många fyllmedel som majs eller vete kommer att ge din livliga valp den näring de behöver för att hålla sig pigg och nöjd.

Övning

Den thailändska Bangkaew är en mycket aktiv och pigg hund, och de kräver mellan en och en halv till två timmars motion varje dag. Detta uppnås bäst med kraftfull träning som snabba promenader, löpning, smidighet och till och med simning.

Det är viktigt att notera att dessa hundar sannolikt kommer att vara aktiva hela dagen, oavsett om de är engagerade i träning eller inte. De springer gärna runt på din trädgård och leker hela dagen, men denna aktivitetsnivå bör aldrig ersätta dedikerad träning. Din thailändska Bangkaew kommer att ha gränslös energi, men se till att de alltid får sin rekommenderade träningstid oavsett hur aktiva de kan verka i ditt hem eller på din trädgård.

Det är viktigt att dessa hundar aldrig missar ett träningspass eftersom de kan bli väldigt destruktiva och uppvisa oönskat beteende om de inte får ut sin energi på ett positivt och konstruktivt sätt dagligen. Slå den och en halv timmen varje dag, och dina tofflor och möbler kommer att tacka dig!

Slutligen, med tanke på sin täta dubbelpäls, kan dessa hundar lätt överhettas om de tränar i varmt väder. Om du bor i ett varmt klimat, se till att din hund får regelbundna pauser under träningen och har tillgång till mycket vatten.

Träning

Träning är kanske det svåraste med att äga en thailändsk Bangkaew, eftersom de har en stark tendens att vara envisa och uppvisa dominans. De kommer att överta positionen som flockledare i ditt hem om du eller en familjemedlem inte etablerar den först. Att hantera och träna en dominant hund på rätt sätt kan vara mycket utmanande, så denna ras rekommenderas inte för nya ägare eller de som inte har lång erfarenhet av träning.

Dessa är mycket intelligenta hundar som i allmänhet är ivriga att tillfredsställa sina ägare, så med rätt ledarskap kommer Thai Bangkaew att vara en underbart lydig och lojal hund. Om du etablerar dig som auktoritetsfigur kommer de gärna att lyssna och följa dina regler.

På grund av deras dominerande karaktär kommer ett stel träningsschema att behöva implementeras tidigt och fortsätta genom vuxen ålder. Thai Bangkaews klarar sig bäst med en exceptionellt fast ledare som använder positiv förstärkning för att etablera ett gott beteende.

thai bangkaew promenader i trädgården

Bild: golfyinterlude, Shutterstock

Grooming ✂️

En titt på den här hunden kommer att avslöja att trimningen kommer att vara lite involverad! Deras långa, täta päls och dubbla päls gör att du tappar mycket, så var beredd på att dammsuga minst en gång i veckan. Dessutom kommer daglig borstning med en avfallsborste eller nålborste att vara till hjälp för att minska fällningen, minska mattningen och hålla din hunds päls frisk och glänsande.

Tack och lov har den thailändska Bangkaew naturligtvis inte den distinkta hundlukten, så bad kan göras efter behov eller ungefär en gång varannan månad. Även hundvänliga schampon kan tömma naturliga och hälsosamma hudoljor, så bada inte oftare om inte din hund blir särskilt smutsig.

Det rekommenderas att du investerar i en bra nagelklippare för denna ras, eftersom mycket aktiva hundar behöver ordentligt klippta naglar för att förhindra att de går sönder under träning eller lek. Istället för att ta din hund till veterinären för att klippa naglarna, är det mycket mer kostnadseffektivt och mindre tidskrävande att investera i rätt verktyg och lära sig att klippa naglarna själv.

Slutligen bör du planera att torka rent deras inre öron ungefär en gång i veckan och borsta tänderna med samma frekvens, eftersom detta kommer att bidra till att minska risken för öroninfektioner och tand- och tandköttsproblem. Denna ras upplever inflammation i innerörat, så var alltid försiktig när du rör vid din valps öron för rengöring.

Hälsa och villkor

Thai Bangkaews är exceptionellt friska hundar, och detta är en stor anledning till att de tenderar att leva så långa liv. De upplever ofta inga större, livshotande problem, och det finns bara några mindre bekymmer nedan som är relaterade till deras hälsa som du vill hålla utkik efter. Trots deras allmänna hälsa rekommenderas fortfarande årliga kontroller hos din veterinär för att se till att din hund är så frisk som möjligt.

Mindre förhållanden
  • Extern öroninflammation
  • Ögonproblem
Allvarliga förhållanden
  • Ingen

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Thailändska Bangkaew-hanar tenderar att vara lite större än honor; de kan stå några centimeter längre vid axeln och väga upp till cirka trettio pund mer. Hanar kan också vara mer försiktiga med främlingar och kan ta till att skälla oftare om de känner att du, din familj eller ditt hem hotas. De tenderar att vara lite mer alerta, skyddande och territoriella också.

För det mesta är båda könen ungefär lika i sin självständighet och envishet, men män kan uppvisa mer dominans vilket kan leda till svårare att träna och etablera ledarskap för dig själv.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Thai Bangkaew är en vacker och mycket energisk hund som passar bra in i aktiva ägare som har tid att ägna sig åt träning, skötsel och ordentlig träning. Detta är en dominerande ras, så de svarar bäst på fasta ägare som har lång erfarenhet av lydnadsträning.

Om du inte letar efter en mycket tillgiven hund men ändå vill ha ett sällskapsdjur, kan Thai Bangkaew vara perfekt för dig. De är extremt lojala och kärleksfulla mot sina familjer, och de tycker alltid om mänsklig interaktion.

De kan göra fantastiska familjehusdjur i hushåll där det alltid finns någon i närheten att interagera, leka eller träna med, och om du är hängiven att förse din hund med rätt träning och träning, kommer du att hitta en underbar vän och följeslagare i Thai Bangkaew.


Utvald bild: SritanaN, Shutterstock

Innehåll