American Bullhuahua (American Bulldog & Chihuahua Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-25 tum
Vikt: 40-60 pund
Livslängd: 10 – 13 år
Färger: Brun, svart, tan, vit, fawn, wheaten
Lämplig för: Aktiva familjer med mycket uppmärksamhet att ge sin hund
Temperament: Lekfull, folkorienterad, envis, social, smartAmerican Bullhuahua är en intressant blandning som resulterar i en mångfald av utseenden. Denna ras är en korsning mellan en mexikansk chihuahua och en amerikansk bulldog; två hundar med drastiskt olika utseende och uppförande. Chihuahuas är små hundar som väger sex pund eller mindre och som högst är bara åtta tum långa. Amerikanska bulldoggar, å andra sidan, är stora odjur som kan väga så mycket som 100 pounds och stå mer än två fot höga vid axlarna.

Som du kan föreställa dig, med två hundar som är så olika kan det vara svårt att förutsäga hur avkomman kommer att se ut. I allmänhet är de mycket större än chihuahuas, men klart mycket mindre än bulldoggar. De tenderar att ha muskulösa kroppar som är magra och smala istället för skrymmande.

Attityden hos en amerikansk Bullhuahua lutar åt att vara vänlig och full av energi. Ofta är de mindre yappy än en riktig Chihuahua, även om de har lite av samma bravader. Dessa hundar är sociala djur som vill vara en del av allt din familj gör. De är inte den sorten som klarar sig bra när de lämnas ensamma hemma under långa perioder.Avdelare 1

Amerikanska Bullhuahua-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Rebecca Mauléon (@rebeccamauleon)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på amerikanska Bullhuahua-valpar?

Chihuahuas och American Bulldogs är båda mycket populära hundar som kan bli oöverkomligt dyra. En fördel med att köpa en amerikansk Bullhuahua istället är att de i allmänhet är mycket billigare.

Chihuahuas kan vara små, men de kräver ganska höga priser. Du kan förvänta dig att spendera minst 1 000 $ för att få hem en frisk Chihuahua-valp från en välrenommerad uppfödare. De blir betydligt dyrare än så här, men i genomsnitt säljer de för runt 1 000-1 500 dollar.

Amerikanska bulldoggar är mycket större och deras priser likaså. Det genomsnittliga priset för en amerikansk bulldogvalp från en välrenommerad uppfödare är cirka 2 000 dollar.

Baserat på dessa priser kan du förvänta dig att amerikanska Bullhuahua-valpar kommer att kosta långt över 000, men de är faktiskt mycket billigare. Även från en ansedd uppfödare med noggrant utvalda djur som specialiserat sig på amerikanska Bullhuahuas, kommer du sannolikt att spendera bara 0-0 för din valp.

Naturligtvis finns det andra utgifter som du måste tänka på såsom en kennel, halsband, koppel, skål, skott, avmaskning, mikrochips och mer.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om amerikansk bullhuahua

1.De är inte alltid uppfödda från rena föräldrar

American Bullhuahua är en designerhundras. För det mesta är designerhundar avsiktliga korsningar av två specifika renrasiga hundar, avsedda att blanda deras egenskaper för att accentuera det bästa i båda raserna. Men den amerikanska bullhuahuan är sällan avkomma till två rena raser. Istället föredrar uppfödare ofta att arbeta med flergenerations Bullhuahuas.

Detta är mycket lättare än att arbeta med renrasiga bulldoggar och chihuahuas på grund av den enorma storleksskillnaden mellan dessa raser. Men det hjälper också till att fastställa rasstandarder för hundens utseende, storlek, färger med mera.

två.De är sociala hundar men försiktiga med främlingar

Det finns ingen fråga om det; Bullhuahuas är sociala djur. De älskar uppmärksamhet och de vill vara en del av allt du gör. Dessa hundar är otroligt vänliga och kärleksfulla; det perfekta temperamentet för ensällskapsdjur.

Men saker och ting är lite annorlunda när det kommer till främlingar. Chihuahuas är kända för att vara vaksamma och försiktiga mot främlingar, och dessa egenskaper syns igenom i Bullhuahua. Men på grund av detta är de fantastiska vakthundar.

3.De gillar inte att bli lämnade ensamma

Som nämnts är Bullhuahuas sociala hundar. De vill vara en del av alla familjeaktiviteter. Detta gör dessa hundar idealiska för människor som älskar att ta med sig sina husdjur vart de än går. Men för familjer som tenderar att lämna husdjuren bakom sig för det mesta, kanske en Bullhuahua inte passar bra. De hatar att lämnas ensamma och kan snabbt vända sig mot destruktiva beteenden om de lämnas på egen hand för ofta.

Amerikansk bulldogg vs chihuahua ras

Bullhuahuas föräldraraser: Vänster – Amerikansk bulldogg (CrystalHeadbandz, Pixabay); Höger – Chihuahua (Michaela_Schmitt, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & intelligens av den amerikanska Bullhuahua

För det mesta är Bullhuahuas mycket vänliga, sociala hundar. De vill vara vänner med alla de är bekväma med, men främlingar kan ta ett tag att värma upp till.

Dessa hundar är också mycket ljusa. De kan lära sig saker snabbt, även om det finns en anmärkningsvärd envis sida av denna ras som du måste arbeta igenom. Lyckligtvis är de människor som behagar och de vill inte göra dig besviken.

Du kommer att upptäcka att de har mycket av den chihuahua-karisma och bravader, även om mycket av det dämpas av den bulldogvänlighet som rasen också fick. De är i allmänhet söta hundar som kan bli yappy och aggressiva om de känner sig lite hotade.

Är dessa hundar bra för familjer?

Eftersom den här rasen behöver så mycket uppmärksamhet, passar den utmärkt för familjer. Bullhuahuas kan knyta an till varje familjemedlem, vilket innebär att alla kan hjälpa till att ge den uppmärksamhet som din Bullhuahua vill ha. Detta säkerställer att din hund förblir glad och frisk. Kom ihåg att Bullhuahuas hatar att lämnas ensamma. Familjer kan ofta lämna en person hemma för att vara med hunden om de inte kan ta med dem, vilket är idealiskt med denna typ av ras.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om den här rasen är väldigt vänlig med människor, är de inte riktigt lika vänliga med andra husdjur . Chihuahuas föredrar att vara centrum för uppmärksamheten och det enda husdjuret, och detta är en egenskap som Bullhuahua delar. Men med rätt socialisering från tidig ålder kan en Bullhuahua lära sig att komma bättre överens med andra husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Edward Chhun (edwardchhun)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en amerikansk bullhuahua:

Mat & Diet Krav

Bullhuahuas är medelstora hundar med måttliga nivåer av energi. De klarar sig bäst på torrfoder av hög kvalitet som passar deras nuvarande livsstadium. Så valpar klarar sig bäst på valpmat och ett seniorrecept är bättre för åldrande Bullhuahuas.

Det är viktigt att du är uppmärksam på hur mycket du matar en Bullhuahua. Många av dessa hundar är benägna att äta för mycket. Så om du ger för mycket mat till din Bullhuhua, kommer de sannolikt att börja gå upp i vikt ganska snabbt.

För att hjälpa till att bekämpa detta, rekommenderas det att du inte lämnar mat till din Bullhuahua hela dagen. Snarare bör du ange två eller tre varje dag när du lägger ut mat, mäta hur mycket du erbjuder varje gång för att säkerställa att du inte övermatar.

Övning

Chihuahuas är sprängfyllda av energi så du kan förvänta dig att Bullhuahua också är en mycket energisk ras. Men Bulldoggen i deras gener dämpar detta lite eftersom Bullhuahuas bara behöver en måttlig mängd fysisk aktivitet för att hålla sig frisk och glad.

Tjugo till trettio minuter av måttlig träning varje dag borde vara gott för en Bullhuahua. Det kan vara allt från korta promenader till aktiva spel som apport och dragkamp. Ägna mindre tid än så här till din hunds träning och du kommer sannolikt att se tecken på tristess börja visa sig, och en busig hund kommer snart att följa.

Träning

Bullhuahuas är intelligenta djur. Det betyder dock inte att de kommer att vara lätta att träna. Tyvärr kan de vara ganska svåra att träna eftersom de tenderar att vara ganska envisa. Detta är en egenskap som gått i arv från Bulldog-sidan av familjen. På grund av detta lämnas Bullhuahuas bäst till någon med tidigare träningserfarenhet. De anses i allmänhet inte vara det bästa alternativet för förstagångshundägare.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Rebecca Mauléon (@rebeccamauleon)

Grooming✂️

Både Chihuahuas och Bulldogs har korta pälsar som inte behöver mycket underhåll och Bullhuahua är inte annorlunda. Den här rasen tappar dock en måttlig mängd, så du måste ge dem en bra borstning minst en eller två gånger i veckan för att ta bort alla döda hårstrån. Dessa hundar behöver mer bad än andra raser, så varje gång de börjar stinka är det en bra tid att få dem rena.

Se till att hålla ett öga på din hunds tänder, borsta dem minst en gång i veckan. Dessa hundar är mottagliga för tandsjukdomar, som korrekt tandhygien kan hjälpa till att förhindra.

Hälsoförhållanden

En anledning till att blanda raser är att renrasiga hundar tenderar att ha många hälsoproblem som de sannolikt kommer att utveckla. Genom att korsa rasen med en annan ras som inte är lika sårbar för samma hälsoproblem, kan du skapa avkommor som är mindre benägna att ta itu med hälsoproblem. Ändå finns det några saker att se upp med om du ska ha en Bullhuahua.

Mindre förhållanden
  • Underbett
  • Hudallergier
  • Tandsjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Patellar Luxation
    Underbett:Ett underbett är också känt som en klass 3 malocklusion. Det är när underkäken är placerad längre fram än överkäken. För vissa raser, som bulldoggar, är detta ett mycket vanligt tillstånd och har ofta liten eller ingen effekt på hunden. Men ibland kan felinställningen orsaka problem med tuggning, trauma i munnen eller till och med överdriven tandstensuppbyggnad. Hudallergier:Dessa är de vanligaste allergiska reaktionerna som hundar upplever. Det finns tre typer av hudallergier: loppallergidermatit, matallergier och miljöallergener. Dessa kan bli värre när din hund kliar sig och biter, eftersom det kan skapa en sekundär infektion. Tandsjukdom:Du kanske blir förvånad över att höra att detta är ett av de vanligaste medicinska tillstånden som veterinärer behandlar. Faktum är att mer än 80 % av hundar äldre än tre har tandsjukdomar. Hundar visar ofta inte tecken på det, så du kan behöva din veterinär för att kontrollera efter dig. Patellar Luxation:Det första tecknet på patellaluxation som du sannolikt kommer att märka är ett tillfälligt överhopp i din hunds steg. Detta överhopp orsakas av att deras knäskål går ur led och flyttar sig ur sin plats. Detta kan resultera i hälta eller förlust av rörelse och kan kräva operation för att mildra. Små raser som Chihuahuas har en genetisk predisposition för patellaluxation.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

American Bullhuahua är en intressant ras som blandar de bästa egenskaperna av två mycket populära hundraser . Dessa hundar är mycket vänliga och kärleksfulla med sin familj som de vill vara med hela tiden. De hatar att bli lämnade ensamma, så om din hund kommer att tillbringa mycket tid hemma utan dig, kommer den här rasen inte att passa bra.

Även om de är tillgivna och nära familjemedlemmar, är Bullhuahuas naturligtvis försiktiga med främlingar. Detta håller dem vaksamma och alerta; bra egenskaper för en vakthund. De är smarta hundar som kan förstå träningskoncept, men de är också väldigt envisa, så att få dem att lyssna kräver lite tålamod och en fast hand. De är inte det bästa valet för förstagångshundägare. Men om du har tid och tålamod att träna din Bullhuahua kan den bli ett utmärkt sällskapsdjur som alltid kommer att finnas vid din sida.

Relaterad läsning:


Utvald bild: Ger Pouwels, Shutterstock

Innehåll