31 engelska hundraser

Välj Namnet På HusdjuretEngland är känt för kungafamiljen, fish and chips, The Beatles och en bra stark kopp. England är dock också känt för sina hundar. Historien om Englands hundar går tillbaka tusentals år, och det finns en mängd olika raser som har sitt ursprung där. Airedale TerrierSå här är 30 hundraser som har sitt ursprung i England i alfabetisk ordning:

1. Airedale Terrier

beagle stående utomhus

Bildkredit: jarobike, Shutterstock

De Airedale Terrier har sitt ursprung i Aire Valley (som ligger i norra England nära den skotska gränsen) för att jaga råttor i mitten av 1800-talet. Dessa stora hundar har tjocka, trådiga pälsar som är solbrända med svarta markeringar och har gulligt skägg och mustascher. Airedale är modig, intelligent och tålmodig med barn, vilket gör dem till utmärkta husdjur.

Relaterad läsning: Hur mycket kostar en Airedale Terrier? (2021 prisguide)
2. beaglar

Bedlington terrier sover i gräset

Bildkredit: Andrey_and_Lesya, Pixabay

De Beagle har en gammal historia som jakthund och går så långt tillbaka som 55 f.Kr. De finns i en mängd olika färger men känns mest igen i vitt med bruna och svarta markeringar. Dessa medelstora hundar har stora bruna ögon, långa floppy hundöron och en lätt böjd svans som nästan alltid hålls högt. Beagle är en mycket vänlig, glad och nyfiken hund som är ett annat utmärkt familjedjur.


3. Bedlington Terrier

border collie

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

DeBedlington terrieranvändes i gruvorna i Northumberland under 1800-talet som rattrar. De har en hårt krullad päls som kan vara blå, brun, lever eller sandig till färgen och känns igen på pälsen på toppen av näsan och huvudet. Bedlington fäller väldigt lite och är ett livligt, hängivet och mycket lekfullt familjedjur.


4. Border Collie

söt renrasig border terrier porträtt

Bildkredit: jhas, Pixabay

De Border collie anses vara en av de största vallhundarna och utvecklades genom att blanda gamla romerska hundar med vikinga spetsliknande hundar som fördes in i England. Dessa vackra hundar har antingen släta pälsar som är korta och grova eller grova pälsar som är längre och fjädrande. De finns i en mängd olika färger men är mest kända för den slående vita och svarta färgen. Gränser är intelligenta, mycket energiska och mycket tillgivna men kan vara försiktiga med främlingar.


5. Borderterrier

bulldogg

Bildkredit: xkunclova, Shutterstock

Utvecklad nära gränsen mellan Skottland och England, den Border terrier användes för att hjälpa herdar och bönder mot rävrovdjur. De har korta, trådiga pälsar som kan vara blå och bruna, röda, vetefärgade och grizzle and tan och har längre ben än de flesta andra terrier. De kommer väldigt bra överens med barn och andra hundar men jagar kanske mindre djur. Borders är tillgivna, glada och lekfulla hundar.


6.Bulldog

Bull Terrier

Bildkredit: Seaq68, Pixabay

De bulldogg tros ha funnits sedan 1200-talet och användes från början i blodsporter. De har utvecklats till fantastiska familjehundar kända för sina rynkade ögonbryn och intryckta näsor och sina kompakta, kraftiga kroppar. Det är bäst att undvika tung träning i varmt väder på grund av deras korta näsa, och noggrann kost och träning är avgörande eftersom de är benägna att gå upp i vikt. Bulldoggar är lugna, söta och modiga hundar.


7. Bullterrier

Utsidan av hundstället. Bullmastiff

Bildkredit: I_Love_Bull_Terriers, Pixabay

De Bull Terrier är en annan hund som användes på 1830-talet i en mängd olika blodsporter, men när denna förbjöds blev Bull Terrier en fantastisk sällskapshund. De har korta, släta pälsar som kommer i vitt eller nästan vilken annan enfärgad färg som helst som kan ha vita markeringar. Bullterrier är medelstora robusta hundar som är lojala, lekfulla och tillgivna.


8. Bullmastiff

Cavalier King Charles Spaniel på gräs

Bildkredit: BORINA OLGA, Shutterstock

Debullmastiffanvändes av viltvårdare av stora egendomar i mitten till slutet av 1800-talet för skydd mot tjuvjägare. Dessa stora, muskulösa hundar har djupa, skrynkliga nospartier och korta, släta pälsar som kommer i gul, brindle och röd med en svart mask i ansiktet. Bullmastiffs är intelligenta, modiga och tillgivna hundar.


9. Cavalier King Charles Spaniel

Clumber spaniel labrabor hund

Bildkredit: ErikaWittlieb, Pixabay

De Cavalier King Charles Spaniel skapades för kungliga varv, särskilt av kung Charles I och II på 1600-talet. De har långa, fjäderlika, silkeslen päls som kan ha bruna markeringar och kan vara svart och brun, svart och vit, kastanj och vit och rubinfärgad. Cavaliers är söta, milda och anpassningsbara hundar som kommer väldigt bra överens med barn och andra hundar.


10. Clumber Spaniel

Sitter engelsk cocker spaniel

Bildkredit: Ksenia Izmaylova, Shutterstock

DeClumber Spanielkommer från hertigen av Newcastles Clumber Park i slutet av 1700-talet som en jakthund. Dessa medelstora hundar har ett kraftfullt utseende med en tjock päls som är vit med apelsin- eller citronmärken. Clumbers är väldigt lugna, lättsamma och söta hundar som tenderar att fälla och dregla och njuta av lek med barn.


11. Curly-Coated Retriever

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Labrador Griffon Corgicardigan (@annabalinor)

De Curly-Coated Retriever anses vara en av de äldsta retrievrarna och tros ha sitt ursprung någon gång på 1800-talet från en kombination av den engelska vattenspanieln och apporterande settern (som båda nu är utdöda). De har tätt böjda kappor som är vattentäta och kommer i svart eller lever. Curlies är oberoende och kan reserveras med främlingar men är mycket intelligenta, tillgivna och energiska.


12. Engelsk Cocker Spaniel

engelsk setter

Bildkredit: Lukas Gojda, Shutterstock

DeEngelsk Cocker Spanieluppstod på 1800-talet som svar på hundutställningarnas popularitet. Dessa medelstora hundar har långa silkeslena öron och medellånga pälsar av mjuk päls som finns i olika färger. Engelska Cockers är glada, vänliga hundar som är hängivna, känsliga och ivriga att behaga men som bara svarar på positiv förstärkningsträning.


13. Engelsk setter

Engelsk Springer Spaniel står i fält

Bildkredit: michellegraber, Pixabay

Man tror attEngelsk settergår tillbaka cirka 400 till 500 år som den typ av jakthundar som sätter. De är medelstora med långa, silkeslena pälsar som kommer i vitt med blå, citron, lever eller orange belton (vilket är ett ord som beskriver det unika färgfläcket på den engelska settern). De är vänliga, lojala och lättsamma hundar som kommer väldigt bra överens med andra hundar och nästan alla de möter.


14. Engelsk Springer Spaniel

Engelsk Toy Cocker Spaniel Info

Bildkredit: Martin Christopher Parker, Shutterstock

DeEngelsk Springer Spanieldök upp för cirka 500 år sedan som jakthundar som skulle få ut viltfåglarna från torn eller högt gräs. De är medelstora med en dubbel päls av medellång silkeslen päls som fjädrar på hundens undersida, bröst, ben och öron och finns i en mängd olika färger. Springers är energiska, vänliga hundar som inte mår bra när de lämnas ensamma och kommer mycket bra överens med andra hundar och barn.


15. Engelsk Toy Spaniel

fieldspaniel

Bildkredit: Katrina_S, Pixabay

De Engelsk Toy Spaniel var oerhört populär bland kung Karl I och II på 1600-talet. Dessa små spaniels har långa, silkeslen päls som kan vara svart och brun, svart vit och brun, röd och röd och vit till färgen. Engelska leksaker är smarta, tillgivna och lekfulla men kan vara kräsna med vem de vill spendera sin tid med.


16. Fältspaniel

Platt belagd retrieverhund i trädgården

Bildkredit: pxhere

De Fältspaniel började som jakthund på 1800-talet och blev populär på hundutställningar. De är medelstora hundar med lång silkeslen päls i svart eller lever och har härliga långa fjäderklädda öron. Field Spaniels är fantastiska familjehundar som kommer väldigt bra överens med barn och andra husdjur och är lekfulla, söta och mjuka hundar.


17. Flat-Coated Retriever

Trådhårig Foxterrier kisar i solen

Bildkredit: KimKuehke, Shutterstock

De Flat-Coated Retriever uppstod först i mitten av 1800-talet som en viltvårdshund eftersom den användes på gods förutom att den var populära jakthundar. Deras medellånga päls ligger platt med undantag av fjäder på svansen och benen och är vanligtvis svart eller leverfärgad. Flat-Coat är en glad, energisk och tillgiven hund som tenderar att förbli valpaktig under större delen av sitt vuxna liv.


18. Foxterrier

Lakeland Terrier vid hundagilitytävlingar

Bildkredit: Kozlik, Shutterstock

De Smidig Foxterrier och den Wire Fox Terrier är båda separata raser men delar liknande egenskaper. De användes för jakt på räv, som började i slutet av 18thårhundradet tills det förbjöds 2003. De är båda medelstora och deras päls kan ha olika konsistens men har samma färg (vit, vit och svart, vit och brun och vit svart och brun). De är utmärkta husdjur och är smarta, vänliga och självsäkra hundar.


19. Lakeland Terrier

norfolk terrier

Bildkredit: Zelenskaya, Shutterstock

DeLakeland Terrierär en av de äldsta av de terrier som finns i England och har sitt ursprung i Lake District, där bönder använde Lakeland för att skydda sina får från rovdjur. En annan medelstor terrier, de har en dubbel päls som finns i en mängd olika färger och är hård i konsistensen, men de är inte kända för att fälla. Lakelands är modiga, pigga och vänliga hundar.


20. Manchester Terrier

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Cooper Forshaw (@cooper_forshaw)

DeStandard Manchester Terrieroch den Toy Manchester Terrier är två sorter som anses vara en ras. De användes för jakt på kaniner och som rattrar i Manchester i mitten av 1800-talet. Den största skillnaden mellan de två är i storlek, och de har båda korta, släta pälsar som är svarta och bruna i färgen. Manchesters är intelligenta, aktiva och ljusa hundar.


21. Norfolk Terrier

Norwich Terrier valp

Bildkredit: Niwiko, Shutterstock

Norfolk terrierutvecklades som ratters och foxterriers i början av 1900-talet men klassificerades som Norwichterrier fram till 1964. Den största skillnaden mellan dessa terrier är att Norfolk har vikta öron och Norwich har upprättstående öron. Norfolk har kort, trådig päls som kan vara svart och brun, röd, grizzle och röd vete. De är hängivna, pigga och lekfulla hundar som kommer att bilda ett starkt band med sina ägare.


22. Norwich Terrier

gammal engelsk fårhund bobtail

Bildkredit: Natalia Fedosova, Shutterstock

DeNorwich terrieranvändes som raster och i rävjakt men var också mycket populär bland studenter som gick på Cambridge University på 1870- till 1880-talet. De är små hundar med dubbel päls som har en hård, trådig ytterpäls och kommer i färgerna svart och brun, grizzle, vete och röd. Norwich är en väldigt gosig, tillgiven hund som också är orädd och ibland bossig.


23. Old English Sheepdog

Otterhound står i fält med tassar på staket

Bildkredit: Svetlana Valoueva, Shutterstock

DeGammal engelsk fårhundutvecklades i den västra delen av England i slutet av 1700-talet för att driva boskap åt bönder. Dessa stora hundar är kända för sin tjocka, raggiga dubbla päls och är vita med fläckar av blått, grått eller svart. Old English Sheepdog är en skyddande, snäll och intelligent hund som är underbar med barn och är utmärkta vakthundar.


24. Otterhound

Parson Russell Terrier och en kanin

Bildkredit: Lourdes Photography, Shutterstock

DeOtterhoundföddes upp av några av Storbritanniens adel för att skydda fisken i floder och dammar från uttrar. Dessa stora hundar har tjocka, vattentäta medellånga grova pälsar som finns i en mängd olika färger. Otterhound är en tillgiven, sprudlande och vänlig hund.


25. Parson Russell Terrier

Pekare

Bildkredit: Jeannette1980, Pixabay

Uppfödd för jakt på räv över och under jord, den Parson Russell Terrier var uppkallad efter pastor John Russell (kallad The Sporting Parson), som utvecklade denna hund på 1800-talet. De är små hundar med antingen släta eller grova pälsar i vitt med svarta, bruna, krämfärgade, bruna eller trefärgade markeringar. Parson Russell Terrier är en mycket modig, självständig och vänlig hund.


26. Pekare

jack russell terrier utomhus

Bildkredit: isakH, Pixabay

De Pekare blev en populär jakthund på 1700-talet och är känd för att peka mot vilt. De är stora i storleken och har släta pälsar som finns i en mängd olika färger och mönster. Pointern är en mycket energisk, vänlig och alert hund som är fantastiska löparkamrater och som gör det mycket bra vid sök-och-räddning samt arbetar som service- och terapihundar.


27. Russell Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Bildkredit: Annabel_P, Pixabay

De Russell Terrier kommer från samma kennel som Parson Russell Terrier men efter en tid divergerade den till en separat ras. De har släta, grova eller trasiga pälsar som också är vita med märken som liknar Parson Russells färg. Russell Terrier är intelligent, alert, energisk och nyfiken.


28. Staffordshire Bull Terrier

Sussex spaniel

Bildkredit: tugoriva, Pixabay

DeStaffordshire Bull Terrierhar liknande ursprung som bulldoggen och föddes även upp för blodsport i mitten av 1800-talet. De är medelstora, kraftigt muskulösa hundar med en kort, elegant päls som finns i en mängd olika färger. Staffordshire Bull Terrier idag är en söt hund som är bra med barn men som behöver socialisering med andra hundar. De är lekfulla, smarta och modiga hundar.


29. Sussex Spaniel

Whippet ligger på höet

Bildkredit av: Vera Reva, Shutterstock

De Sussex spaniel uppstod på 1700-talet som jakthund i Sussex county som spaniels med korta ben designade för att hitta byten i krattskogen och tjocka häckar. De är långa och lågkroppade hundar med underbara fjäderpälsar som har en gyllene leverfärg. Sussex är en tillgiven, lugn och glad hund som kommer att passa utmärkt för de flesta familjer.


30. Whippet

Yorkshire terrier

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

De Whippet föddes upp av kolgruvarbetare i norra 1800-talets England för hundkapplöpning och kaninjakt. De ser faktiskt ut som en mindre version av Vinthund och finns i ett stort urval av färger och markeringar. Whippets är tysta, energiska hundar som också tycker om att koppla av och gosa med sina familjer.


31. Yorkshire Terrier

Avdelare 1

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

De Yorkshire terrier föddes upp i mitten av 1800-talet i Yorkshire och Lancashire som perfekta knähundar för engelska damer. Dessa små hundar är kända för sina långa, silkeslena pälsar som finns i svart och guld, blått och guld, svart och brunt och blått och brunt. Yorkies är perfekta lägenhetshundar på grund av sin storlek och är allergivänliga. De är modiga, kärleksfulla och intelligenta hundar.

Slutsats

England har en lång och intressant historia, och det inkluderar deras fantastiska hundar. Många av deras hundar är terrier (nästan hälften av denna lista, faktiskt), och de flesta andra är jakthundar. Tre av dessa hundar är bland de 10 mest populära hundarna på American Kennel Club (Bulldog, Beagle och Yorkshire Terrier). England gav oss David Bowie, Sticky Toffee Pudding och Stonehenge, men de gav oss också massor av vackra hundar som är några av de mest fantastiska följeslagarna som finns.


Utvald bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Innehåll