12 Doberman blandraser

Välj Namnet På HusdjuretSnygg och kraftfull, med en stark muskulös ram, är Doberman Pinscher en populär vakthund och familjedjur. Ursprungligen uppfödd på tyska under slutet av 1800-talet som en personlig skyddshund, är rasen nu ett känt namn över hela USA och större delen av världen.Rasen är extremt populär och älskad för sin intelligens, lojalitet och orädda vaksamhet och är bland de 20 mest populära hundraserna i USA, enligt American Kennel Club . Det är inte konstigt att de också är populära när det gäller att producera hybriddesignerhundar.Avdelare 1Följande lista beskriver 12 av våra favorit Doberman Pinscher hybridraser.

1.Beagleman

beagleman doberman beagle mix glad hund

Bildkredit: Lioneska, ShutterstockBeaglemannenär en designerhund som är resultatet av att korsa en renrasigDoberman Pinschermed en renrasig Beagle . Beagleman är en aktiv och energisk medelstor hund som har ärvt en mindre version av Dobermans slanka muskulösa kropp och beaglens diskettiga öron och något rundade huvud.

Beaglemans är ganska populära husdjur och är kända för att ha en känsla för agilitysporter. Med sina Doberman-liknande korta pälsar kräver de lite när det gäller skötsel, men eftersom de är ganska aktiva hundar kommer de att behöva en måttlig mängd daglig motion.


2. Doberdane

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Cosmo The Great Dane (@cosmothegreatdane)

Resultatet av en korsning mellan en renrasig Doberman Pinscher och en grand danois , den Doberdane var alltid avsedd att vara en extremt stor hund.

Naturligtvis mild, häftigt lojal och med självförtroende att möta alla hot, är Doberdane en fantastisk familjehund för dem med mycket energi och utrymme att avvara. Mest på grund av sin storlek är de inte de bästa hundarna för familjer med små barn, men de är bra sällskapshundar för äldre barn.


3. Doberalian

Doberman Australian Shepherd

Bildkredit: bazilpp, Shutterstock

De Doberalian är en korsad designerhund som är resultatet av att korsa en Doberman Pinscher med en australisk herde . Resultatet är en stor, lojal hund med en tillgiven personlighet och gränslösa mängder energi.

Doberalians behöver ett hem med gott om plats. De är fantastiska husdjur och om de umgås när de är unga, kommer de i allmänhet att komma överens med andra husdjur i hushållet. Deras ena nackdel är att tack vare den långa tjocka pälsen som de ärver från sin australiensiska herdeförälder kommer de att kräva mer skötsel än vissa andra Doberman-korsningar.


4. Doberman Collie

doberman collie

Bildkredit: Vasyliuk, Shutterstock

Doberman Collie är en atletisk, alert och intelligent hunddet är ett resultat av korsning av en Doberman Pinscher och en Border Collie. De raser kan variera i storlek, beroende på vilken av sina förälderraser som den mest eftersträvar, antingen en medelstor eller stor hund.

Doberman Collies är fantastiska husdjur, svarar bra på träning och tycker om att umgås med sina ägare. De har dock en hel del energi och kräver en betydande mängd daglig motion och mental stimulans för att hålla dem både glada och friska.


5. Doberhound

doberman greyhound mix

Bildkredit: Bästa hundfoto, Shutterstock

De Doberhund är en designerras som är resultatet av att korsa en renrasig Doberman Pinscher och en Vinthund . Den resulterande hunden bygger vanligtvis på en något mer muskulös vinthund, med långa smala ben och en liten midja.

Det finns inte mycket information tillgänglig om temperamentet hos en Doberhound. Men med tanke på deras föräldraras personligheter är det troligt att de kommer att vara tillgivna, kärleksfulla och lojala hundar som kommer att njuta av sina familjers sällskap men som också är mycket kapabla att tillbringa några timmar ensamma.


6. Dobernese

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jaymie Campbell (@jaymiecampbell)

Dobernese är en designerhybrid som är resultatet av att korsa en renrasig Doberman Pinscher med enBerner Sennenhund. Resultatet är en stor, lättsam och tillgiven hund som har en Dobermans självförtroende och den avslappnade attityden hos Berner.

Trots sin lättsamma inställning till livet är Dobernese en starkt skyddande hund som inte tillåter någon skada att komma till deras familjemedlemmar. Som sådana gör de fantastiska husdjur och lojala hushållsvakthundar.


7. Doberman Shepherd

doberman herde

Bildkredit: Anna Mogilevtseva, Shutterstock

Doberman Shepherdär en designerkorsning mellan en renrasig Doberman Pinscher och en schäfer. Som du kan förvänta dig, med tanke på den imponerande närvaron av deras föräldraraser, är Doberman Shepherd en stor, stark och energisk hund med ett utseende som många kommer att tycka är skrämmande.

Trots sitt utseende har dock Doberman Shepherds en vacker natur och ett hjärta av guld. Efter att ha ärvt en dobermans lojalitet och intelligensen från enSchäfer,de är utmärkta husdjur för aktiva familjer och extremt kapabla vakthundar.


8. Dobie-Basset

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sven (@sven_comptois)

Om du letade efter det mest osannolika paret av raser för att producera en designerhund,Dobie-Basset,en korsning mellan den stora, muskulösa Doberman Pinschern och den kortbenta, långkroppade Basset Hound, skulle stå högt på listan.

Medan de exakta egenskaperna hos varje hund kommer att variera, tar den resulterande Dobie-Basset formen av en något större Basset Hound, med korta ben och en lång kropp, och ansiktet och färgen av en Doberman. Trots deras något oortodoxa utseende är Dobie-Basset en intelligent och tillgiven hund som är bra med barn, är pigg och modig nog att göra en bra vakthund och kan också vara en utmärkt jakt- och spårhund.


9. Golderman Pinscher

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av M E G H A N • F O R E M A N (@meghanforeman_)

Golderman Pinschers är en av de mer populära Doberman-korsningarna. Den resulterande Golderman Pinschern är ett resultat av en korsning med den folktilltalande och vänliga Golden Retriever, nästan den perfekta familjehunden.

Vänliga och tillgivna som derasGolden Retrieverförälder, i kombination med skyddsinstinkten och intelligensen hos en Doberman, är dessa hundar stora i både storlek och personlighet. Golderman Pinschers är också lätta att träna, tycker verkligen om att umgås med sina ägare och spelar lika gärna spel på gården som de kommer att krypa upp i loungen för att mysa och snooze.


10. Stora Dobernees

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Tassha_the_Pyredobey (@tassha_the_pyredobey)

De Stora Dobernese är en Doberman Pinscher hybrid som är ett resultat av korsning av en Doberman med en Stora Pyrenéerna . En extremt sällsynt hybridkorsning, Great Dobernees är ändå en fantastisk hund.

Genom att ärva förtroendet, lojaliteten och tapperheten från båda föräldraraserna, såväl som de stora Pyrenéernas tålamod, har de stora Doberneerna ett underbart, nästan omtänksamt sätt med barn. De är toleranta nog att stå ut med ett barns bullrande lek, såväl som deras oändliga pockande och pirrande utan att bli pigga. När de har fått nog är det mycket mer benägna att resa sig upp och gå iväg än att reagera aggressivt.


11. Rotterman

rotterman

Bildkredit: Gem Russan, Shutterstock

Rottermannenär en stor och kraftfull hybrid som är ett resultat av att en renrasig Doberman Pinscher korsas med en renrasig rottweiler . På grund av sin storlek och styrka kräver Rotterman en stark ägare och används ofta som vakthund. Rasen är intelligent, häftigt lojal och känd för sin territoriella och skyddande natur.

Om den socialiseras och tränas i ung ålder kan Rotterman bli ett bra familjedjur. De är dock inte alls lämpliga för livet i lägenhet och kommer att behöva ett hem som har en stor gård där de kan springa runt.


12. Springerman

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @idefix_the_cockerspaniel

Springerman är en unik Doberman-hybrid som är resultatet av att korsa en Doberman Pinscher med en engelsk Springer Spaniel. Även om deras exakta utseende kan variera, är det inte ovanligt att se rasen ha en mager atletisk byggnad av Doberman, med de stora, floppiga öronen och tjocka pälsenSpringer Spaniel.

Som designerhundar går, är Springerman en lite känd och ganska ovanlig ras, vilket är förvånande eftersom de är mycket intelligenta, lojala och älskvärda hundar som gör stora familjehusdjur som älskar barn.

Faktum är att den enda nackdelen med att äga en Springerman är att de inte gillar att lämnas ensamma under långa perioder och kan lida av separationsångest, vilket kan leda till destruktivt beteende eller problem med skällande.

Avdelare 5


Utvald bild: DragoNika, Shutterstock

Innehåll