Topp 20 designerhundraser – recensioner och toppval 2022

Välj Namnet På HusdjuretDesignerrasen hund har varit en populär typ av hund sedan dagarna med friluftsvagnar (tänk Lady och Lufsen ). Under senare tid har uppfödarna av dessa prestigefyllda valpar hamnat under eld, eftersom de har gjort en blomstrande industri av designnya raser. Å andra sidan finns det många fantastiska hörntänder tillgängliga i designersfären.Denna grupp av valpar kan vara stora eller små, lekfulla eller stillsamma, snobbiga eller vänliga, men alla av dem har en faktor som du inte kan ignorera. Även om många av dessa fyrbenta vänner anses vara trendiga, är de fortfarande en svansviftande hund i sig med en hel del personlighet att lära känna.

Med det sagt, låt oss ta en titt på 20 av de mest populära designhundraserna och lära oss lite om dem ... plus, titta på några bedårande bilder också!

avdelare 10Topp 20 designhundraser är:

1.Miniflodhästen

mini flodhästhund

Kredit: Vasiliy Khimenko, Shutterstock

Miniflodhästenär en intelligent, vänlig, lekfull valp som är ett fantastiskt husdjur. Denna lilla designerhund är bra med barn och tillgiven, även om de kan vara envisa. Behöver en måttlig mängd motion, får denna bedårande hund sitt namn från sin nos som liknar en flodhäst. Uppfödd från två motsatta föräldrar, Cocker Spaniel och Shar-Pei-blandningen ärvde båda sina föräldrars bästa egenskaper.
två.The Cockapoo

Cockapoo i fält

Bildkredit av: Muffin, pxhere

The Cockapooär den ursprungliga designerhunden. Denna valp föddes ursprungligen upp på 1960-talet mellan en cocker spaniel och en pudel. Denna söta fyrbenta vän är tillgiven och vänlig; plus, de är en fantastisk familjehund. Utöver det är detta en hund som är väl socialiserad och kommer att klara sig bra med andra hundar i hemmet. Lättare att tränas, de kan vara destruktiva om de lämnas åt sig själva under långa perioder.


3.Labradoodlen

Labradoodle sitter på gräs

Bildkredit: Josh Borup, Pixabay

Labradoodlenuppstod på 1980-talet som ett försök att föda upp en hund för en blind användare med allergier. Denna bedårande hund är en blandning mellan en labrador retriever och en pudel. De är energirika och väldigt lekfulla, men kan vara lite för entusiastiska för små barn. Det här är en mycket aktiv valp som älskar att ta promenader i parken, och de är inte ett fan av att vara inneslutna. Supervänlig, det här är den sista valpen du vill ha som vakthund, eftersom de är mer benägna att leka apport med inbrottstjuven än de skulle vara för att utlösa ett larm.


Fyra.Borkien

borkie utanför

Kredit: ARENA Creative, Shutterstock

Borkie är en korsning mellanen Beagleoch en Yorkshire Terrier . En liten till medelstor valp, de är mellan 12 och 15 tum långa och kan väga upp till 25 pund. Som en mycket utåtriktad och nyfiken hund tycker de om att få nya vänner, oavsett om de är människor eller inte. Borkie är också en mycket energirik pälsboll som älskar att leka men som kan vara lite för högspänd för små barn. Denna ras är öppen för träning, men de kan lätt distraheras, speciellt om något litet korsar deras förflutna som de vill jaga.

    Se även: 9 bästa märken för designerhund-ID-taggar

5.Dalmadoodlen

dalmadoodle i snö

Kredit: E. Kotsinova, Shutterstock

Denna nästa hund är en avkomma till dalmatineren ochpudeln. En medelstor till stor hund,Dalmadoodlenär en mild jätte som inte är aggressiv det minsta. Detta är en valp som älskar att leka med barn, vuxna och andra hundar. De är mycket lojala, ivriga att behaga och har ett jämnt temperament, vilket gör dem lätta att träna. En sak att notera om denna ras är att de kräver frekvent skötsel på grund av sin pudelliknande päls.


6.Gollien

Kredit: Erik Lam, Shutterstock

Gollien är den ultimata familjehunden. De är super tillgivna, vänliga och utåtriktade. Den här hundens föräldrar är en Golden Retriever och en Collie. Även känd som en Golden Collie, kan de faktiskt vara svarta, bruna, guld eller vita. De är mycket energiska valpar som kommer att bli en bra löparkamrat; dock kräver de ett större utrymme för att sträcka på benen. Detta är en medelstor hund som kan väga mellan 50 och 75 pund. De längtar efter interaktion och kommer att bli ensamma och destruktiva om de lämnas på egen hand för länge.


7.The Bully Basset

bully basset springer

Bildkredit: Jon Osumi, Shutterstock

Vår nästa designerras ärBully Basset. Detta är en blandning av enBasset hundoch en bulldog. Detta är en bedårande hund som kan vara envis men är en allmänt glad och tillgiven valp. De kan också vara mycket underhållsvänliga eftersom deras hudveck kan dra till sig mycket fukt och smuts och måste rengöras ofta. Detta är också en liten designerhund som kräver måttlig motion och utomhuslek. Bully Basset tenderar också att tugga, och de måste tränas med tuggleksaker i tidig ålder.


8.Chorkie

Chorkie

Bildkredit: Ian McGlasham, Shutterstock

Chorkie-rasenär en av de minsta och mest bedårande valparna. Det är en blandning mellantill chihuahuaochen Yorkshire Terrier. En intelligent och energisk liten designerhund som kan vara egensinnig och envis ibland, de är en mycket energirik valp. Dessutom är de lekfulla, häftiga, men kan också vara bullriga utan ordentlig träning eller socialisering. Den här rasen är inte det bästa valet för små barn eftersom de kan vara lite pigga.


9.Den skarpa örnen

skarp örn shar pei beagle mix

Kredit: Annie 888, Shutterstock

Den skarpa örnenär en annan ras som blandas medtill kinesiska Shar-Pei, förutom att i det här fallet är de också hälften Beagle. Denna speciella ras är en bra följeslagare för någon i en lägenhet, eftersom de kan lämnas ensamma under längre perioder utan separationsångest eller destruktivt beteende. De är en valp med lågt underhåll kräver inte omfattande träning eller grooming. Skarpa örnar är små och robusta valpar som når cirka 18 tum långa och kan vara något bredare än de flesta hundar. De är också envisa att träna och behöver en ägare som kommer att vara väldigt engagerad i dem eftersom de blir ganska fästa.


10.Bowzern

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Macy (@macy_the_bowzer)

Bowsernär en annan välkänd designerras. Det här är ett husdjur som älskar att gå på promenader, är energisk men ändå är ett bra husdjur att ha i en lägenhet. Uppfödd från enBasset hundoch aDvärgschnauzer, kräver de frekvent skötsel för att undvika mattor i håret och ögonen. På grund av sin storlek och temperament är de också bra lekkamrater för barn. Varken små eller stora, de når cirka 15 tum långa och kan väga upp till 50 pund beroende på den individuella hunden.


elva.Malchi

Malchi

Kredit: Abby Blumhardt, Shutterstock

Malchenjag är en korsning mellan a maltesiska och Chihuahua och kan vara antingen lång eller korthårig. Denna pälsboll har antingen en vit, krämig eller brun päls som behöver skötas för att behålla sitt utseende. Denna valp är en fantastisk knähund och dess behov av motion är lågt. Den här lilla designerhunden kan vara en envis och dominerande varelse som är lite buttre och kan mobba andra mindre djur. De är bättre lämpade för vuxna och äldre barn.


12.Morkie

morkie

Kredit: Anne Richard, Shutterstock

Morkieär en korsning mellan en Yorkshireterrier och malteser. Vanligtvis är de väldigt små och väger högst 15 pund. De har väldigt fin och ofta trådig päls som behöver borstas och skötas ofta. Detta är en otroligt lojal och hängiven hund som kan ha separationsångest om den lämnas på egen hand. Annars är det här en glad, lekfull valp.


13.Bullmatinen

bullmatian utanför på löv

Bildkredit: Mandy Coy, Shutterstock

De Bullmatian , som du säkert kan gissa av namnet, är en korsning mellan en dalmatiner ochen bulldogg. Detta är en nyfiken, nyfiken och intelligent hund som är mycket vänlig och utåtriktad. Det är ett bra val för familjer med små barn; plus, de är en mycket aktiv hund som älskar parken och utflykter. Var dock medveten om att de kan vara svåra att träna men är väldigt motiverade med positiv förstärkning.


14.Konfettischnauzern

Konfetti Australian Shepherd Miniature Schnauzer Mix

Bildkredit: Monica Martinez Do-Allo, Shutterstock

Denna nästa hund är smart, social och är en bra lekkamrat för äldre barn. De är mycket energiska och kräver en gård för dem att springa och leka. De Confetti Schnauzer är en korsning mellan enAustralian Shepherdoch a Dvärgschnauzer och kallas ibland Confetti Australian Shepherd. Detta är en medelstor hund som behöver borstas måttligt för att behålla sin fluffiga päls. Eftersom båda deras föräldrar är mycket träningsdugliga, är detta en fantastisk pooch att lära ut trick.


femton.Saint Berdoodle

Heliga Berdoodle

Bildkredit: Kaylee1229, Shutterstock

Saint Berdoodleär en korsning mellan en Sankt Bernard och en pudel. De är vanligtvis mindre än Saint Bernard men har den korta lockiga pälsen på pudelsidan. Även om det finns inget sådant som en allergivänlig hund , denna valp anses ha mindre mjäll än de flesta, och de fäller eller dreglar inte. Detta är en tyst, lugn hund som är väldigt intelligent och bra med barn. De är också tillgivna och betraktar sig själva som knähund trots sin stora storlek. Detta är en mycket lojal och icke-aggressiv valp, men de är mycket på sin vakt för inkräktare eller fara.


16.Pomskyen

vit pomsky

Bildkredit: PAN Michal, Shutterstock

Denna nästa lilla sötnos ser ut som en liten Husky korsad med en Pomeranian, vilket är precis vad det är.Pomskyenär en mycket pigg valp som är energisk och behöver hålla sig sysselsatt. De kan vara destruktiva av tristess om de inte får tillräckligt med motion, dock. De kan också vara svåra att träna på grund av sin självständiga natur; dock är de en väldigt älskvärd liten designerhund.


17.Cavachon

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Harry (@harry.windt)

Cavachonär vår nästa hund vars föräldrar är en Cavalier King Charles Spaniel och en Bichon Frise. Detta är ett husdjur med ett vänligt uppträdande och är väldigt lekfullt. De är bra med barn och andra djur; plus, de anses vara mycket intelligenta och lojala. Detta är en hund som är ivrig att behaga och lätt att träna. De kräver måttlig skötsel och motion för att förbli lyckliga och friska.


18.Dorgien

dorgi

Kredit: Christel Cooper, Shutterstock

Denna nästa söta hund är väldigt intelligent och lekfull men kan ibland vara envis.Dorgi är en blandningmellan a Tax och en Corgi, och de har ärvt båda föräldrarnas höga bytesdrift och vilja att jaga smådjur. Detta är en aktiv liten designerhund som behöver leksaker och engagemang för att vara glad och frisk. De tenderar att bli ensamma och behöver en ägare som kan spendera mycket tid med dem.


19.Mastidoodlen

mastidoodle utanför

Kredit: Page Light Studios, Shutterstock

De Mastidoodle är en blandning avMastiffochPudel. Detta är en väldigt lugn och mild ras trots sin stora storlek. De är också kända som en Mastipoo, Mastiffdoodle och Mastiffpoo, och de är bra med barn i alla åldrar och andra djur. Dessa valpar har vanligtvis en tjock päls som deras pudelföräldrar som kräver frekvent skötsel. De behöver också måttlig daglig aktivitet och är inte de bästa husdjuren för lägenheter.


tjugo.Sammypoo

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av pluto (ploots/ploot lovato) (@plutothesammypoo)

Vår sista designerras på listan ärSammypoo. Detta är en ras som kommer från Samojed ochPudel. Detta är ett husdjur med mycket energi som behöver mycket fysiskt och mentalt engagemang. De älskar löpturer i hundparken och apportspel. Detta är också en bra kandidat för en hunddagis eftersom de tenderar att få vänner lätt. Denna luddiga pälsboll kommer att kräva mycket vård på grund av sin tjocka dubbla päls, och de behöver också en stor gård för att leka.

Avdelare 3

Slutsats: Designerhundraser

Vi hoppas att du har njutit av våra favoritdesignerhundraser. Var och en har olika personlighet, olika temperament och säkert olika bakgrunder. Gemensamt för dem alla är dock att var och en av dem är en fyrbent vän som förtjänar ett bra hem.


Utvald bildkredit: Andrew Sit, Unsplash

Innehåll