14 hundraser som inte luktar

Välj Namnet På HusdjuretLukt av blöt hund är inte en attraktiv doft för någon - men hur är det med de hundraserna som alltid tenderar att lukta illa? (Vi tittar på dig, Basset Hounds.)Om du inte tål den starka lukten av vissa hundraser men skulle älska att ha en hund som husdjur, har du tur: det finns en handfull hundraser som är praktiskt taget luktfria.Även om du fortfarande behöver ge dem ordentlig vård och pälsunderhåll, är var och en av de 14 raserna på den här listan kända för att inte ha någon egen lukt. Titta igenom listan nedan innan du bestämmer dig för vilken typ av hund som kan vara perfekt för ditt hem.

Avdelare 3

1. Pudel

leksak tekopp pudel valp

Toy Pudel | Bildkredit: Eloine Chapman, ShutterstockIntelligent och lätt att träna, denPudelkommer också med fördelen av att ha låg utsläpp och nästan ingen naturlig lukt. De korsas ofta med många andra hundraser för att producera designerhundar , och många av dessa korsningar delar samma luktfria kvalitet.


2. Basenji

Basenji utomhus

Bildkredit: Verbitskaya Juliya, Shutterstock

Denna ovanliga ras har sitt ursprung som en jakthund i Centralafrika, där de föddes upp som en skicklig sikthund. Känd för sin konstiga, joddlande bark (ett resultat av deras konstigt formade struphuvud),Basenjilevereras också med en päls med lågt underhåll som är helt luktfri.


3. Whippet

Whippet ligger på hay_Liliya Kulianionak_shutterstock

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Liknar en mindre version av vinthunden som de härstammar från, den Whippet är en allmänt frisk hund som tycker om att slappa i huset hela dagen. Deras korta päls kräver lite skötsel och är inte benägna att utveckla dålig lukt.


4. Siberian Husky

leende siberian husky

Bildkredit: Widerstroem, Pixabay

En populär brukshundras med extremt hög energi, den Siberian Husky tjock, dubbelpälsad päls har en mjuk och ullig doft. De kräver mer skötsel och pälsvård än många hundar på denna lista, men när de underhålls på rätt sätt har deras päls en behaglig arom.


5. Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Stora hundar som ursprungligen föddes upp för att dra slädar över de frostiga slätterna i Alaska Malamute har liknande krav på pälsvård som Husky. De har en nästan behaglig naturlig doft men kräver extra skötsel och underhåll för att hålla sina tjocka pälsar snygga och luktade bra.


6. Chinese Crested

Chinese Crested

Bildkredit: Pxhere

Finns i Hairless och Powderpuff varianter, den Kinesisk nakenhund har nästan ingen naturlig kroppslukt. Ju mindre hår den enskilde hunden har, desto mindre benägna är de att utveckla obehagliga lukter.


7. Boston Terrier

Boston terrier

Bildkredit: Eve Photography, Shutterstock

Anstår en hund känd som American Gentleman, den Boston terrier har en behaglig naturlig arom och är inte benägen att utveckla en lukt även när den är lätt smutsig. Deras korta rockar är lätta att rengöra och kräver lite underhåll.


8. Dalmatiner

dalmatiner med heterokromi

Bild: Pixabay

Populariserad av Disney-filmen med 101 valpar som kämpar mot en djävulsk fashionista Dalmatiner är en stor hundras som kan drabbas av hälsokomplikationer. Deras korta, eleganta, hanterbara päls är lätta att underhålla och skjuter inte bort obehagliga lukter.


9. Schnauzer

schnauzer utanför

Bildkredit: Andrés Carlo, Pixabay

Ursprung i Tyskland den 14thårhundradet, denschnauzer(bokstavligen översatt som nos) känns lätt igen på sin mustasch och skägg. Ganska intelligenta och självständiga, de klarar sig bra med mycket motion. Den dubbla pälsen av Schnauzer fäller lite och producerar nästan ingen lukt.


10. Fjäril

fjäril

Bildkredit: Fayzulin Serg, Shutterstock

Även känd som Continental Toy Spaniel , den här hunden har fått sitt namn från det fjärilsliknande utseendet på sina långa, fransade öron. De är utmärkta sällskapshundar och klarar sig bäst med daglig borstning av sina silkeslena, lyxiga, luktfria pälsar.


11. Irländsk vattenspaniel

Typisk irländsk vattenspaniel_Nikolai Belyakov_shutterstock

Bildkredit: Nikolai Belyakov, Shutterstock

En av de största och äldsta av spanielraserna, den Irländsk vattenspaniel är väl anpassad för att spendera tid i vilken vattenkropp som helst. Deras allergivänliga päls fäller väldigt lite och har ingen tydlig lukt, även när de är våta.


12. Portugisisk vattenhund

portugisisk vattenhund i skogen

Bildkredit: Brook Robinson, Shutterstock

Kommer från södra Algarve-regionen i Portugal, dessa hundar var ursprungligen utbildade för att valla fisk i fiskares nät samt att hämta trasiga nät. Deras lågavfallande rockar är hypoallergena och motstår utvecklingen av obehagliga lukter.


13. Saluki

Saluki

Bildkredit: elisabettabellomi, Pixabay

En långvarig hundras från Mellanöstern, den Saluki föddes ursprungligen upp för att jaga genom syn och jaga vilt. Deras korta, lätthanterliga päls är inte benägna att utveckla lukter och kräver lite underhåll utanför enstaka borstning.


14. Bichon Frise

bichon frisé

Bildkredit: Eudyptula, Shutterstock

De lockig knähund av franskt ursprung, har dessa berömda fluffiga hundar sagts ha en lätt, pudrig doft. Deras rockar kräver ett noggrant skötselschema för att hindra dem från att utveckla lukter.

Avdelare 2

Sista tankar om luktfria hundraser

Var och en av de 14 hundarna ovan kan vara ett utmärkt tillskott till alla hem, tack vare deras olika temperament, skötselkrav och storlekar. Om du funderar på att lägga till en av dessa luktfria hundar i ditt hem, tänk på att kolla in ditt område för hundar tillgänglig för adoption .


Utvald bildkredit: eva_blanco, Shutterstock

Innehåll