20 minst intelligenta hundraser

Välj Namnet På HusdjuretHundar är fantastiska varelser. De är otroligt kärleksfulla och lojala, och de kan tränas för att hantera alla typer av komplexa jobb, från att sniffa efter bomber till att lugna PTSD-överlevande.Ja, hundar är verkligen fantastiska - men det betyder inte att de alla är på samma nivå av smarthet. Hundarna på den här listan är inte de du ringer till när du har ett komplext jobb som du behöver slutföra.Det gör dem naturligtvis inte mindre bedårande. Nedan är listan över de minst intelligenta hundraserna, utan särskild ordning.Avdelare 1

1. Basset Hound

basset hound dog dricker apelsinjuice

Bildkredit: Igor Normann, Shutterstock

Med sina långa, hängande öron och ännu hängigare ansikten, Basset Hounds ser inte precis ut som hund Einsteins - och de beter sig verkligen inte som det heller. Dessa hundar är notoriskt svåra att träna, vilket dels beror på deras låga IQ och dels på en total brist på motivation från deras sida.Inte bara det, det här är också en av de raser som är lättast att distrahera, eftersom alla konstiga dofter i luften säkerligen kommer att dra till sig deras uppmärksamhet. Du kanske kan lära en Basset Hound att spåra ett annat djur, men lycka till att få dem att sitta, stanna eller rulla över.


2. Afghansk hund

Porträtt av två afghanska vinthundar_wildstrawberry_shutterstock

Bildkredit: wildstrawberry, Shutterstock

Försvarare avAfghansk hundkommer att säga att den här hunden inte är dum, bara oberoende. Men vid en viss tidpunkt blir dessa två egenskaper omöjliga att skilja, och det är den söta punkten som den afghanska hunden har skapat för sig själva.

Om du försöker ge dem ett kommando kommer dessa hundar med största sannolikhet att ge dig en tom blick i gengäld. Är det för att de inte förstår eller att de bara inte bryr sig tillräckligt för att försöka? I slutet av dagen, gör det så stor skillnad?


3. Engelsk bulldogg

Bulldog engelska

Bildkredit: Pxfuel

Dessa kraftiga små monster är extremt populära, eftersom deras hundsnygga utseende i princip är oemotståndliga. Som ett resultat av den populariteten, men många ägare lär sig sin smutsiga lilla hemlighet: Dessa hundar är inte så smarta.

De har stubbiga näsor som ett resultat av århundraden av selektiv avel, men det kan också bero på att dessa hundar kommer att stöta på varenda sak i ditt hus - upprepade gånger. Du kommer att bli hårt pressad för att hitta en sötare hund, och de kommer att bli hårt pressad att hitta sina svansar med alla fyra tassarna och en ficklampa.


4. Chow Chow

chow chow med blå tunga

Bildkredit: Pixabay

Dessa fluffiga varelser är mest kända för sina lila tungor, men deras miniatyrhjärnor bör också få uppmärksamhet. Chow Chows är extremt svåra hundar att träna, eftersom de hellre lyssnar på djävlarna på deras axlar än deras ägare i deras öra.

Faktum är att dessa hundar kanske inte alls är dumma. Det är fullt möjligt att de är en av de smartaste raserna på planeten. Men de kommer inte att dela den intelligensen med sina ägare, utan föredrar istället att ignorera kommandon och marschera i takt med sina egna trummisar.


5. Blodhund

Blodhund

Bildkredit: Bloodhound, Pixabay

Som Basset Hounds, Blodhundar är ofta för överväldigade av dofterna runt dem för att fokusera på vad som händer mitt framför deras ansikte. Som ett resultat kan de gå rakt in i ett träd utan att tänka två gånger (eller en gång).

Naturligtvis är de otroliga på att spåra sitt stenbrott, så det kan vara bättre att se dem som målmedvetna specialister.


6. Pekingese

Bildkredit: Elisabeth Fossum, Pexels

Dessa små hundar har extremt höga åsikter om sig själva, men dessa åsikter backas inte upp av deras hjärna.Pekingeseär vana vid att bli bortskämda, så de är inte bra på att följa order, bete sig snyggt eller göra något som kräver grundläggande färdigheter.

De är inte bara svaga, utan de är också lata. De är dock fantastiska knähundar.


7. Engelsk mastiff

engelsk mastiff

Engelsk Mastiff, Kredit: Ricantimages, Shutterstock

Dessa gigantiska mutts kan förstöra hela ditt vardagsrum utan att någonsin inse det.

Utbildning aMastiffkan vara svårt, speciellt om de inte respekterar dig. Naturligtvis, även om de gör det, kommer de att ha problem med att förstå några koncept svårare än att stå där och dregla.


8. Chihuahua

chihuahua

Bildkredit: ClaudiaWollesen, Pixabay

Chihuahuas är kända för att ha dåliga attityder. Dessa hundar kommer ofta att hittas skällande och morrande, utan att egentligen urskilja vad de skäller och morrar åt. Ofta kommer de att skälla och morra åt den tomma luften.

Den största indikatorn på deras mörkhet är dock deras förkärlek för att plocka slagsmål med andra hundar. De kommer att starta drama med vilken hund som helst som kommer i deras väg - och när 95 % av hundarna som kommer till din väg är dubbelt så stora är det inte en smart strategi.


9. Bullterrier

Bull Terrier

Bildkredit: Alexandra Morrison Photo, Shutterstock

Dessa hundar ser inte ut som raketforskare, men de do se ut som den sortens hund som skulle jaga en raket - eller en parkerad bil, beroende på vilket som är lämpligast. De älskar att leka och ha kul, och de är kända för att vara busiga.

De är också extremt envisa (törs vi säga tjurfäktade?). När du har en envis hund som hellre leker än följer kommandon, har du en hund som sannolikt kommer att få ett rykte om sig att vara dum.


10. Sankt Bernard

Border Collie Bernard Dog

Bildkredit: elaly, Pixabay

St. Bernards har mer ludd än hjärnor - och de har mer bulk än ludd. Dessa milda jättar tror att de väger cirka 15 pund, och de kommer inte att tveka att krypa ihop i ditt knä på soffan. Ännu bättre, de kommer inte att störas av dina dova skrik om att de inte kan andas.

De är inte de mest lydiga hundarna, men de kompenserar för sin brist på regelföljande förmåga genom att vara extremt bedårande. De vet att du inte kan vara arg på ett sådant ansikte - vid närmare eftertanke kan de vara smartare än vi gav dem kredit för.


11. Skotsk terrier

skotsk terrier

Bildkredit: Henry_Bell, Pixabay

De flesta beskriver Skotsk terrier som värdiga, vilket hjälper till att maskera det faktum att de inte är de vassaste glödlamporna i lådan. De har överdimensionerade personligheter som förnekar deras lilla kroppsbyggnad, och de är inte rädda för att stå upp mot sina ägare när de får ett kommando som de inte vill följa.

Dessa hundar följer inte order väl, vilket får folk att anta att de är dumma. Det är som det kan vara, men sedan igen, de kanske ignorerar dina kommandon eftersom de tror att de vet bättre.


12. Stora Pyrenéerna

Stora Pyrenéernas hund skyddar får_

Bildkredit: Ingrid Curry, Shutterstock

De Stora Pyrenéerna är en stor, fluffig hund med ett till synes aldrig sinande utbud av tålamod. Men det tålamodet kan bero på att de inte riktigt förstår allt som händer runt dem.

De är inte lätta att träna, men de har instinktiva egenskaper som gör dem till utmärkta brukshundar. Om du vill ha en hund som kan hålla dina får säkra, är Stora Pyrenéerna något för dig. Men om du vill ha en mutt som kan ta reda på hur man arbetar med doggy-dörren, kanske du vill fortsätta leta.


13.Beagles

beagle stående utomhus

Bildkredit: Andrey_and_Lesya, Pixabay

Beaglar är som miniatyr Basset Hounds, och de kan även ha en mindre version av Basset Hound-hjärnan. De är lika envisa och de kan vara extremt svåra att träna utan rätt erfarenhet med dem.

Deras dumhet kan bara matchas av deras lättja, så att träna dem kan kännas som att försöka motivera en särskilt bedårande matta. De distraheras också lätt, så det är som att motivera en särskilt bedårande matta med hjul.


14. Borzoi

borzoi

Bildkredit: artbycharlotte, Pixabay

Borzois är som afghanska hundar, på gott och ont. De är lika oberoende och distanserade (kanske ännu mer), och de ignorerar mer än gärna dina kommandon om de inte passar in i deras omedelbara planer.

Det kan dock vara generöst att använda termplanen. Dessa hundar har inga skändliga planer, men de kan frestas att jaga allt de ser, som ekorrar, fallande löv eller imaginära kaniner.


15. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit: Fotyma, Shutterstock

Varje gång du kan använda frasen en lång historia av inavel om ett djur, vet du att du inte kommer att ha ett geni på dina händer. De Cavalier King Charles Spaniel har inte den mest varierande genpoolen på planeten, och som ett resultat har de svårt att följa enkla kommandon.

De kompenserar för det genom att vara varmhjärtade och trevliga. Dessa är kärleksfulla, lojala hundar - var bara försiktig, för de kan av misstag kvävas av sin egen mat.


16. Rottweiler

Rottweiler i snö

Bildkredit: TeamK, Pixabay

Rottweiler är inte så intelligenta, men om du är smart, du håller sådan information för dig själv. Dessa valpar är fantastiska vakthundar, så de kan vara vältränade, men de har också hemska minnen och koncentrationssvårigheter.

De är hängivna sina ägare och ivriga att lära sig, så lydnadskurser borde gå bra. Det är bra eftersom med tanke på deras uppmärksamhetsintervall, måste du delta i många av dem.


17. Old English Sheepdog

gammal engelsk fårhund bobtail_Svetlana Valoueva_shutterstock

Bildkredit: Svetlana Valoueva, Shutterstock

Du ska aldrig döma en bok efter dess omslag. I fallet medGammal engelsk fårhundMen det är absolut acceptabelt att bedöma en hunds intelligens efter dess utseende.

Dessa hundar ser inte ut eller beter sig smarta, men de är bra på sitt jobb, som är att skydda boskap från rovdjur. Naturligtvis kommer det speciella jobbet inte upp mycket i det moderna livet, så de är vanligtvis bara hundar med en värdelös färdighet och inte mycket annat som går för dem.


18. Mops

Mops på en rabatt

Bildkredit: RitaE, Pixabay

Om du någonsin har sett en hund tillbringa en hel eftermiddag skälla mot en vägg, då har du träffat enMops. Dessa små mutts ser inte smarta ut, och de gör det till en poäng att leva upp till sitt utseende. Men de är söta och tillgivna.

Det är dock viktigt att inse att mopsar är känsliga och mycket känslomässigt intelligenta trots deras begränsade arbetsrelaterade intelligens. Det betyder att du inte ska kalla dem dumma i ansiktet - och definitivt avbryt inte en viktig väggskällande session för att berätta för dem.


19. Italiensk vinthund

italiensk vinthund springer

Bildkredit: Pixabay

De Italiensk vinthund avlades för att jaga saker de ser. Det är hela deras CV. De är inte problemlösare, så förvänta dig inte att få bra resultat om du sätter deras hjärnor på prov.

Men de är anmärkningsvärt envis, så bli inte förvånad om de bråkar med dig när du försöker övertyga dem om att sitta, stanna eller leta sig ut under en filt.


20. Basenji

Basenji utomhus

Bildkredit: Verbitskaya Juliya, Shutterstock

Du kanske tror attBasenjiär smart, eftersom de gärna spenderar timmar med att stirra kontemplativt ut genom fönster. Vad kan de tänka på? Funderar de på universums mysterier eller ifrågasätter de vad det verkligen innebär att vara en bra pojke?

Nej, chansen är stor att allt dessa dunkla hundar tänker på är hur fönstret smakar.

Avdelare 3

Har din hund gjort listan?

Om du någonsin har ägt en hund med mindre intelligens kan du ha sett deras ras på den här listan. Återigen, vi kanske har missat det.

Det är förståeligt eftersom intelligens inte är en rasexklusiv egenskap. Det är något som delas av alla hundar i en eller annan form, och det är bara en av de saker som gör dessa djur så otroligt underbara.


Utvald bildkredit: Elya Vatel, Shutterstock

Innehåll