Topp 20 mest tillgivna hundraser (med bilder)

Vissa människor vill ha energiska brukshundar. Andra vill ha vaksamma och alerta vakthundar. Ändå vill ännu fler människor ha tillgivna sällskapshundar. Med tusentals raser där ute att välja mellan, finns det den perfekta hunden för dina krav och preferenser, oavsett vad de kan vara.Om du letar efter en tillgiven valp kan du välja hundar som varierar i storlek från Chihuahua, världens minsta ras, till Grand Danois, världens högsta ras. Det finns kort- eller långhåriga raser, såväl som de med grov och fin päls. Nedan har vi sammanställt en lista med 20 av de mest tillgivna hundraserna som du kan välja mellan. man kramar en golden retriever

1. Golden Retriever

Labrador

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

De Golden Retriever är en otroligt lojal och tillgiven hund. Han tycker om att komma ut på en bra löptur för att bränna bort överflödig energi, och han kan vara benägen till galna stunder av lekfullhet, men han älskar inget mer än att sitta och koppla av med sin ägare. Denna ras är mycket sällan aggressiv och är ett utmärkt familjedjur.


2.Labrador retriever

Cavalier King Charles Spaniel på gräs

Bildkredit: Chiemsee2016, PixabayDe labrador retriever är på många sätt samma sak som Golden Retriever. Han kan vara väldigt valplik i sin lekfullhet, och han behöver en anständig mängd motion, men han ärsjälvsäker, kärleksfull och lojal. Han föredras ofta på grund av sin korta päls, vilket förnekar behovet av sådan regelbunden borstning och skötsel. Det finns en anledning till att han är den mest populära hundrasen i de flesta länder runt om i världen.


3. Cavalier King Charles Spaniel

boxerhund liggande på höstlöv

Bildkredit: ErikaWittlieb, Pixabay

De Cavalier King Charles Spaniel ärskönoch kungligt utseende. Han gillar träning men är liten, så han kräver mycket mindre än någon av retrieverraserna. Trots detta är han fortfarande en lekfull liten hund, och han kommer att uppskatta alla familjemedlemmar, särskilt yngre barn som kommer att leka med honom och klappa honom. Hans päls kräver viss skötsel, men han är en dröm att äga på alla andra sätt.


4. Boxer

Bichon Frise hund liggande på gräset

Bildkredit: larstuchel, Shutterstock

En gång träffat, aldrig glömd. Boxaren har ett rykte om sig att vara lite kakig, och det är välförtjänt. Han kommer gärna att ladda runt och jaga en boll eller leka slåss med dig för att få sin dagliga träning. Men när du väl är hemma kommer han inte att lämna din sida. Var bara beredd på det faktum att han kommer att vilja älska absolut alla han möter oavsett om de är villiga eller inte, så du måste lära honom att respektera gränser.


5. Bichon Frise

gammal engelsk fårhund i fältet

Bildkredit: Carlos Amarillo, Shutterstock

De Bichon Frisé ser ut som en liten pudel, tack vare hans lockiga hår. Men det är han inte. Han är en liten och mycket kärleksfull, lojal hund som verkar naturligt ta till sig små barn. Han är snäll och gosig också, men han kan drabbas av separationsångest om han lämnas ensam för länge. Du måste ta dig tid att vänja honom vid att lämnas ensam om detta ska bli en del av hans vardag.


6. Old English Sheepdog

vizsla

Bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

DeGammal engelsk fårhundser lite ut som en mopp med en tunga. Hans kappa är otroligt inbjudande. Lyckligtvis älskar de flesta Old English Sheepdogs uppmärksamheten och pälsen som kommer med reviret. De älskar att utforska, och de tycker verkligen om att vara utomhus, men de kan snabbt stänga av detta när de kommer hem.


7. Vizsla

kvinna-och-hennes-stordane_Yuri-Nunes_shutterstock

Bildkredit: Pixabay

De Vizsla är en jakthund och det gör att han har väldigt höga energikrav. Han tillför samma nivå av intensitet till hemmet, och han kommer att skugga dig från ett rum till nästa innan han ber om att få ligga i soffan med dig. De ger gärna kyssar och tillgivenhet till sina ägare.

    Relaterad läsning: Bästa hundfoder för Vizslas: Våra toppval!

8. Grand Danois

bulldogg

Kredit: Yuri Nunes, Shutterstock

De grand danois är en jätte av en hund och han kan lätt dvärga yngre familjemedlemmar, men han har en inneboende känsla för detta. Han är mild och otroligt förstående. Han kommer att behandla alla familjemedlemmar varsamt, och de kan vanligtvis lita på alla familjemedlemmar såväl som katter och små hundar.


9. Engelsk bulldogg

newfoundland

Bildkredit: BLACK17BG, Pixabay

Det finns mycket att älska med bulldogg , och många skäl att överväga honom som ett familjedjur. Du kommer antingen att älska eller hata hans ansikte, men bulldoggen är väldigt söt och tillgiven. Han kräver inte heller mycket i form av träning, men det ansiktet betyder att han är benägen att få andningsbesvär.


10.Irländsk varghund

Utvald bildkredit: lutz-p0, Pixabay

Han kanske inte är lika stor som Grand Danois, men den Irländsk varghund är ingen knähund. Lyckligtvis eller tyvärr vet han inte det. Han kommer att njuta av att sitta nära eller helst på dig, och låt dig inte luras av hans till synes eleganta promenad. Han är en vinthund och kommer att lyfta nästan som en vinthund om han ser något värt att jaga.


11. Newfoundlandshund

Bryssel griffon

Bildkredit: skeeze, Pixabay

De Newfoundland är en annan mild jätteras. Han dvärgar många av hundarna på den här listan, och han är lite försiktig på grund av sin långa och läckra päls. Men han vill också ta hand om familjemedlemmar, särskilt barn, och han är tolerant mot allas beteende.


12. Bryssel Griffon

Asiatisk-pojke-leker-med-mops_Jarun-Ontakrai_shutterstock

Bildkredit: PublicDomainPictures, Pixabay

DeBryssel Griffon, ibland kärleksfullt kallad monkey face, har ansiktsdragen som en Ewok. Han har också en av de mest kärleksfulla naturerna som är möjliga, men det betyder att han inte har någon aning om din personliga bubbla. Han kommer att invadera ditt utrymme, oavsett vad du gör.


13. Mops

grov collie i skogen

Kredit: Jarun Ontakrai, Shutterstock

Demopsär roligt, spännande och otroligt underhållande. Han kommer vanligtvis överens med alla familjemedlemmar, liksom nästan alla han råkar träffa när han är ute och går. Var beredd på några potentiella hälsoproblem från din mops, men du kommer att belönas tiofaldigt med kramar och kramar.


14. Collie

Blue Merle australiensisk herdehund utomhus

Bildkredit: SGracheva_2610, Pixabay

DeCollieär en brukshund med mer energi än du vet vad du ska göra med. De är också mycket intelligenta, och en typisk Collie har inbyggd vallning, till den grad att de kommer att försöka valla familjemedlemmar, andra husdjur och nästan vad som helst annat. De är också väldigt kärleksfulla och tillgivna men de kräver mycket motion, helst utomhus och i leran.


15. Australian Shepherd

chihuahua

Bildkredit: EvitaS, Pixabay

De Australian Shepherd liknar Collien i många avseenden. I synnerhet behöver han mycket motion och är mycket intelligent. Han tenderar också att samla familjemedlemmar tillbaka till en grupp, även om han gör det försiktigt. Han verkar också tycka om att bli lerig, och han njuter definitivt av tid med eller på sin ägare.


16. Chihuahua

Amerikansk Staffordshire Terrier

Bildkredit: Didgeman, Pixabay

De chihuahua är en liten hund med en massiv attityd och ett lika stort hjärta. De är egensinniga och envisa. De kommer att göra vad de vill, när de vill. Lyckligtvis, oftare än inte, vad de vill är att spendera tid med sin ägare och skänka dem med kärlek och kram.


17. Staffordshire Terrier

amerikansk pit bull terrier

Bildkredit: Crazypitbull, Pixabay

DeStaffordshire Terrier, eller Staffy, är stark, smidig och väldigt atletisk. Han fick något av ett blandat rykte om att vara en aggressiv hund, och han är inte alltid bra med andra hundar, men han tenderar att bli en kärleksfull familjemedlem som kommer att gå hur långt som helst för att skydda sin familj. Allt han förväntar sig i gengäld är 24 timmar av kärlek och uppmärksamhet, varje dag.


18. Pit Bull Terrier

Söt liten affenpinscher hundras i koppel, Tyskland

Bildkredit: Ivanova N, Shutterstock

De Pit Bull Terrier är väldigt lik Staffy. Om något, de har starkare käkar och en mer imponerande gång, och de kan vara aggressiva mot andra hundar. De är också förbjudna i vissa länder, men när de är vältränade och socialiserade har de mycket tillgivenhet och kärlek som de tycker om att dela ut fritt.


19. Affenpinscher

Tax-hund-sover-mellan-fötter_hundboxstudio_shutterstock

Bildkredit: Blick, Shutterstock

De Affenpinscher ser ut som en liten Wookie. Han är pigg och lojal, tillgiven och ganska lekfull. De är väldigt bra med barn men de är terrier och som sådana behåller de sin höga bytesdrift till denna dag, så de kommer sannolikt att jaga efter katter och små gnagare.


20. Tax

Avdelare 1

Bildkredit: dogboxstudio, Shutterstock

De Tax , även känd som wienerhunden eller korvhunden, har inte bara ett unikt utseende. Han älskar också uppmärksamheten som hans utseende ger. De är mycket lojala och kärleksfulla, men du måste ta hand om deras ryggar eftersom deras unika ryggform gör att de lätt kan skadas.

Tillgivna hundraser

Det finns många skäl att överväga att köpa en hund. Oavsett om du vill ha en sällskap för långa promenader, en brukshund för att arbeta på fälten eller en terrier som håller ohyra borta, kan du också njuta av en tillgiven hund som älskar att umgås med sin familj. Ovan har vi listat 20 av de vänligaste och mest kärleksfulla hundarna för att hjälpa dig välja din nästa sällskap.

Om du gillade denna läsning kanske du är intresserad av:

  • 14 bästa hundraser för högskolestudenter
  • 15 bästa hundraser för singelkvinnor
  • 10 bästa hundraser för personer med PTSD

Utvald bildkredit: goodluz, Shutterstock

Innehåll