Topp 25 eleganta hundraser

Välj Namnet På HusdjuretVad är skönhet? Alla har sin egen definition av vad det innebär att något är vackert. Hundar är vackra på grund av sina personligheter, men det finns vissa raser som är mer estetiskt tilltalande än andra.Skönhet ligger i betraktarens öga, och det är troligt att du är partisk för hur en viss ras ser ut, men vi har satt ihop en lista med 25 eleganta hundraser baserad på allmänna åsikter från människor över hela världen. Kanske kom din favorithund på listan!Avdelare 3

1. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher från patstatic, Pixabay

Dobermans ha en elegant, glänsande utseende med en avskuren svans och en självsäker hållning som får dem att se ut som om de äger rummet när de går in.
2. Schäfer

Schäfer

Bildkredit: Capri23auto, Pixabay

Friska, arbetande hundar gillar schäfer har en känsla av elegans, men de har också en lekfull sida.


3. Chow Chow

Chow Chow

Chow Chow av Free-Photos, Pixabay

De Chow Chow's elegans visas somett lejons kunglighet, med sin fulla man och oberoende manér.


4. Akita Inu

Akita Inu

Akita Inu av RitaE, AIX

AkitaInus har ett piggt utseende medderas spetsiga öronoch lockig svans. Men de är inte de vänligaste hundarna och kan faktiskt vara detganska aggressiv.


5. Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute från monicore, Pixabay

Liknar Akita Inu till utseendet, Malamuten har spetsiga öron och en lockig svans för att passa ihop med sin slående svarta och vita päls. De älskar att prata och kommer att ge dig vältaliga tal som en del av deras sätt att kommunicera .


6. Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback av Couleur, Pixabay

Rhodesian Ridgebacks är snygga, snygga hundar med en distinkt pälsrygg längs ryggen.


7. Grand Danois

grand danois

Great Dane från Capri23auto, Pixabay

Bra idag har samma nivå av elegans som en häst, främst för att de är nära i storlek. Grand Danois är lång och kunglig med eleganta pälsar och långa svansar.


8. Boxer

Boxare

Boxer från Digital_Punks, Pixabay

Boxareär muskulösa hundar med slät päls.De är vackramen skrämmande och kan avvärja främlingar med sin blick.


9. Kuvasz

Pooch

Kuvasz av SigridElvira, Pixabay

DeKuvaszutseendet är vackert med sin fluffiga, vita päls och storlek, men de kan vara ganska aggressiva och territoriella, så de kräver en hel delTräning.


10. Australian Shepherd

Australian Shepherd

Australian Shepherd av Couleur, Pixabay

Australian Shepherds har vackra, tjocka, flerfärgade kappor som är ganska unika. Ibland, denna ras har också två olika färgade ögon, vilket bidrar till deras skönhet.


11. Kanaans hund

Kanaans hund med brindle päls

Bildkredit: Pickpik

Den korta, suddiga karaktären hosKanaans hundgör att de inte tappar mycket, vilket gör dem ganska lätta att underhålla. De klarar sig bra med ägare och familj men är försiktiga med främlingar.


12. Shiba Inu

Shiba Inu

Shiba Inu av zimt2003, Pixabay

De Shiba liknar Kanaans hund till utseendet, och de tenderar också att vara friska, hållbara djur. De behöver inte mycket vård eller uppmärksamhet när det gäller skötsel.


13.Beagles

Beagle

Beagle av Somo_Photography, Pixabay

Liten och silkeslen, denBeaglesport en trefärgad päls och breda platta öron som du vill klappa.


14. Azawakh

Azawakh

Azawakh av pattyplex, Pixabay

De Azawakh liknar en vinthund, men med en ljusbrun päls och vitt spetsade fötter och svans. De älskar att umgås med sin familj.


15. Siberian Husky

Siberian husky

Siberian Husky från monicore, Pixabay

Stora, fluffiga hundar, Siberian Huskies har slående, blå ögon som gör dem till vackra, eleganta, stickande djur.


16. Belgisk Malinois

belgisk malinois

Belgian Malinois av TC_Perch, Pixabay

De belgisk malinois ser ut som en korsning mellan en schäfer och en doberman. De är luddiga men inte fluffiga, och deras spetsiga öron sticker ut som ett särdrag.


17. Faraohund

Faraohund i sanden

Bildkredit: CL Bilder, Shutterstock

De Faraohund ser ut som det du ser ritat i egyptiska hieroglyfer. De är släta och snygga, vilket gör att de kanjaktspel som kaniner.


18. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog från JACLOU-DL, Pixabay

Shetland Sheepdogssporttrefärgade, fluffiga kappor. Deras kompakta konstruktion gör det lätt för dem att samla får. De är kända för att vara väluppfostrade och icke-problematiska husdjur.


19. Whippet

Whippet

Whippet by skeeze, Pixabay

Tyst och smidig, den Whippet är en fantastisk jakthund. De har snygga, spräckliga kappor och delvis hängande öron som gör dem både vackra och bedårande.


20. Ibizahund

Ibiza-hund

Ibizan Hound av artbycharlotte, Pixabay

Uppfödd för racing, denIbiza-hundanvänder sin aerodynamiska konstruktion för hastighet. Deras nästan helvita päls är avbruten med några bruna fläckar som ger den ett unikt utseende.


21. Dalmatiner

Dalmatiner

Dalmatiner av Huskyherz, Pixabay

En unik ras, denDalmatinerär känd för sina svarta och vita fläckar överallt . De är självständiga hundar som kräver mycket motion.


22. Bichon Frise

Bichon Frisé

Bichon Frise av Antranias, Pixabay

Liten och fluffig, denBichon Friséhar ren vit päls som måste vårdas ordentligt så att den inte gulnar med tiden. Deras fluffiga päls tappar dock inte, vilket är en extra elegant fördel.


23. Havanais

Havanais

Havanese av NicoleDenker, Pixabay

De Havanais vet att de är en vacker hund eftersom de kommer att sitta i ditt knä och låta dig beundra dem under långa perioder. Deras silkeslena päls tappar inte heller.


24. Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier

Yorkshire Terrier från zoegammon, Pixabay

Dessa leksakshundar bärs ofta i sin ägares handväska på grund av deras liten storlek . Deras små tofsar av hår har ofta rosetter och band för att lägga till deras söthet.


25. Dvärgpinscher

Miniatyrpincher

Dvärgpinscher från erwinfunes, Pixabay

Ser ut som en korsning mellan en Doberman och en ChihuahuaMiniatyrpincherär slät och liten, med en tvåfärgad päls som ber dig att klappa den.

Avdelare 8

Slutsats

Dessa hundar ärbland de vackraste i världen, men ingen kan jämföras med hunden som du tillbringar dina dagar med. Njut avskönheten hos dessa raserlistad här, men se till att beundra din egen hunds skönhet också!


Utvald bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Innehåll